Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY NOTE 5 [ANA KONU] (832. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48.394
Cevap
280
Favori
1.683.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 830831832833834
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • klas4885 K kullanıcısına yanıt
    Odin ile tekrar yukleyeceksin.

    samfirm ile TUR yazacaksin Binary Nature de tikla ki 4 parcali indirsin .
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    BL, AP, CP'ye hangisine hangi dosyayı koyucam ? CSC olan boş kalacak zaten orası tamam.
  • Haklisin.
  • Merhabalar, bende yaklasik 2 ay önce S4 telefonumdan Note 5' e gecerek araniza katildim, telefondan gayet memnunum özellikle S4 den sonra cok iyi geldi, fakat mobil internette bazen sorun yasiyorum, sorun tam olarak şu; mobil ağlar kisminda şebeke modu 3g/2g (otomatik baglanti) seklinde ayarli, telefon cok olmasada bazen durduk yere 2g ye geciyor ana sayfada üstte gözuken H+ simgesi G seklinde oluyor ve internet malum çok yavasliyor, uzun süre beklememe ragmen düzelmiyor, bende elimle gidip sebeke modunu sadece 3g yapip daha sonra yine eski haline (otomatik) yapinca düzeliyor, sebeke modunu sadece 3g yaparsam bu sorunla haliyle karsilasmiyorum ve mobil internet hizimda otomatik moda göre daha hizli oluyor, fakat sadece 3g secersem gece uykudayken sarj yüzde 4-5 giderken, 2g/3g (otomatik) modda gece sabaha kadar ancak yüzde 1 veya 2 sarj tüketiyor telefon, bu sorun kafami kurcalamaya başladi acaba bulundugum yerlemi alakali yoksa telefonumdami sorun var bu tip sorunlarla karsilasanlar varmi merak ettim. Not: s4 de ayni yerde bulunuyordum bu tip sorun yasamiyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ice_burkay -- 20 Şubat 2016; 15:47:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Onceki masaustu surume gore yazmistim sunu :

  • odin ile tek parça olan romu yüklemeye çalıştığımda hata alıyorum
  • dr.mstfkml D kullanıcısına yanıt
    2 hafta suruyor gelmesi Kanada'dan geliyor cunku

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Telefonu rootlu kullanan arkadaşlar, Kamboçya marshmallow romunu bi hevesle az önce tele yükledim. Ancak deep sleep (uyku modu) sorunu malesef devam etmekte..
    Tekrar eski roma dönüp rootlayayim bari...
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hocam hic anlamadim dersem ayip olur mu :) internette de baktim ama cevap bulamadım. Csc dosyasini bulup odinle mi atayim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu takip eden veya note 5 almak için bu sayfayı ziyaret edenler için 2,5 aylık note deneyimim hakkında yazmak istedim.
    2 yıldan fazla süredir kullandığım iphone şu teması sonrası bozulunca yerine telefon bakmaya başladım. öncesinde s3 kullanmam sebebiyle android camiyasına aşinalığım vardı. zamanında az uğraşmadık rom larla. açıkçası yeni iphone almaktı niyetim , şarjı dışında işimi görüyordu fakat fiyatını gördüğümde farklı cihazlara bakmaya başladım. çevremde note3 den memnun kimseyi görmesemde note 4 ise insanlar tarafından taktir toplamıştı. önce note edge sonra note 4 ve en sonunda note 5 almaya karar verdim. note 5 in daha şık durması ve 4 gb ram olması s3 kullanırken kendinden bezdizern kasmalardan korkutuğum için beni cezbetti. 32gb hafızanın beim için yeterli olacağını düşündünm yani sd kart olup olmaması benim için önemli değildi, sonuçta 16 gb iphone kullanan biriydim.

    derken 2,5 ay önce note 5 cihazımı aldım, daha önce androidden ios a geçerken yaşadığım alışma sorununu bu defa daha hızlı atlattım, android kendini çok geliştirmiş ama mantık benzer şekilde işliyor.

    ilk şok kocaman ekranı görünce oldu, o küçük ekrandan sonra acaip hoşuma gitti. bildiğiniz tablet, internet sitelerini gezmek harika yada çektiğiniz fotğraflara bakmak.

    androidin özgürlüğünü yaşamaya başladım tabi rom falan atarak değil, standart kullanıcı olarak bile çok özgürleşiyorsunuz paylaşım seçenekleri , kısayollar vs,

    hafızanın fazla olmasıda acaip güzelmş, ilk hafta bittiğinde ancak 12gb kullanıyor olsamda keşke 64 gb alsaymışım dedim, özgürce müziklerimi attım içine.

    kalemini sanırım benden fazla kullanan yoktur, işim gereği not almam gerekn durumlarda çok işime yaradı. kalem hassasiyeti harika, deftere yazmak gibi hatta istediğiniz kısmı silip tekrar

    düzeltebilmeniz sayseinde bence daha üstün. şunuda söylemem gerek note 4 spen ve işlevleri konusunda daha başarılı, neden özelliklerinin bir kısmını azalttılar anlamadım. ama üçüncü parti yazılımlar
    ile bu sorunlarda çözülüyor.

    şarj konusu ise en beğendiğim özellik oldu günce en az 2 defa şarjım bittiği için şarj kablosunu evde aynı prizde takılı bırakmak, şarjın bitmeyeceğini bilmek harika bir duygu, forumda gördüğüm kadarı
    ile daha iyi şarj süreleri bekleyenler var tabi bunlar göreceli kavramlar neyle kıyasladığınız önemli, bana fazlasıyla yetiyordu sabah 8 gece 1 arası %30 şarjım kalıyırdu. oyun hariç gayette kullanıyorum aylık 8 gb internetim genellikle biter.


    gelelim beni soğutan yanlarına

    öncelikle ekranın renk tonlarının canlılığını, fazla renk vermesini sevmedim. özellikle fotoğraflar kesinlikle abartılı. ön kamerada daha belirgin olan fotğrafa yazılımsal müdehale mevcut, sağolsun bir arkadaşın uyarısı ile ayarlardan bir kısmı kapatıldı ve daha doğal fotoğraflar çekebildim ama o haliyle bile selfie çekmekten nefret ettim. arka kamerası ise başarılı yalnız kendi ekranında bakınca çok etkilendiğiniz fotoğraf tv veya bilgisayara atınca bu o fotoğrafmıydı diyorsunuz. herhangi başka amiral gemi modelinden farkı kalmıyor. 4k bir defa denedim ve 32 gb hafızanın yetersiz kaldığını gördüm.

    takılma ve kasma olmuyor diyenlere inanmayın derim. klavyeyi kullanmaya başladığımda birkaç harf sonra yazmaya başlıyor ve klavyenin başlandıçta şiştiğini gördüğpümde çok şaşırdım. uygulama veya rehber vs eğer ilk kez açıyorsanız kısa süreli takılmayı anlıyorsunuz. burda şöyle bir durum var belki benzer sınıfta bir ios cihazından hızlı bile olabilir, aynı işlemi daha kısa sürede yapabilir ama demek istedğim o akıcılık yok. önce anlık bi duraksama olması kullanım deneyimini kötü etkiliyor.ios tarafında süre uzun bile olsa o akıcılık hissi kaybolmuyor.

    parmak izi ise sinir sebebi, kesinlikle iphone 5s bile note 5 den kat kat üstündür parmak izi konusunda.

    can sıkıcı diğer konu ise uygulamaların istediği yetkilerin çokluğu, en basit uygulamayı mesala hesap makinesi uygulamasını indirseniz bile fotoğraftan mikrofona her türlü izni istiyor ve bunları engelleyemiyorsunuz. sonuçta cep telefonunuz kamu malı haline geliyor. güvenlik konusunda ciddi endişelendim. bankacılık işlemlerimi tekrar bilgisayarımdan yapmaya başladım.

    home tuşu veya güç tuşuna bastığımda telefonun ölü taklidi yapması ise son nokta oldu bende, cihaz resmen açılmıyor, nadir olsada çok can sıkıcı bir durum, o kadar para ver telefonu kullanama, bozuldu mu şarjı mı bitti bilemiyorsunuz. sebebi deep sleep sorunuymuş falan filan. servise gittiğimde ise tuşlara basıp cihazın sağlam olduğunu söyleyen birisiyle karşılaştım, dalga geçer gibi. cihazı satana kadar ilgileniyorlar sizinle.

    kardeşime aldığım iphone 5s cihazı garanttisi bitmesine 1 ay kala şarjı erken bittiği gerekçesi ile yenisi ile değiştirildi. müşteri memnuniyeti bence budur, biz ülkemizde bunlara alışık değiliz umarım apple da bozmaz kendirini.

    sonuç olarak gidip iphone 6 s aldım, şu an için iyiki almışım diyorum. onada 3d touch eklemişler. başta çalıştıramadım sandım ama şu anda gayet ii şekilde alıştım. harika yapmış adamlar.

    bilgisayarınız macbook ise kesinlikle iosdan başka cihaz almanızı önermem çünkü kendi aralarında harika bir uyum mevcut

    daha yazacaklarım var ama zamanım olmadığı için devam edemedim.


    yazımın devamı olacak zmanım olduğunda.




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Serkaner7 S kullanıcısına yanıt
    Binary Nature

    Seçili olacak .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soralalp S kullanıcısına yanıt
    Csc kismini isaretleme boş kalacak orası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soralalp S kullanıcısına yanıt
    Temel bilgiler olsa aslında zor gelmeyecek.

    Muhendismurat adlı arkadaşımızın konusu var orada herşey görsel ve detaylı.

    Oraya biraz dikkatle takip etsen .

    Ben bir ara musait olunca Türkiye için csc filan hızlı tek link indirme olarak parçaları ile paylaşacağım.

    Gerçi ilk sayfada var ama hepsi beraberlik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marshmallow güncellemesi gerçekten güzel görünüyor. Global olarak çıkmasını bekledik, şimdi umarım Türkiye için uzun bir süre beklemeyiz. Samsung Türkiye tarafından bildirilen bir tarih var mı güncelleme için?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz arastirdim da romun orjinal csc'sinden farkli bir csc olunca o roma ait ota ve kies updateleri gelmiyormus. Stres testinin olmamasina kiyasla bu benim icin daha buyuk bir eksi bu sebepten yapmaktan vazgectim. Yine de tesekkur ederim yardimci oldugunuz icin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soralalp -- 20 Şubat 2016; 16:58:23 >
  • acaba csc'yi de mi attım ben farkında olmadan? kontrol yolu nedir ki bilen var mı :)

    derken baktım tayland olmuş benimki, herhalde tüm romu attım farkında olmadan :))) global de seçilebiliyor ama galiba bir ayarla.

    neyse USA çıksın ona geçerim en kestirme :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockyy -- 20 Şubat 2016; 17:13:52 >
  • 64gb türkiyede yok değilmi arkadaşlar
  • soralalp S kullanıcısına yanıt
    Suan ki romu yukleyen insanlar tr romu gelene kadar kullanicak.Tr rom geldiginde cscsi ile birlikte tekrar yukleyecekler ve otadan guncellemeleri sorunsuzca kullanacaklar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VioLee kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ben TR romlari gec geldigi icin hic kullanmiyorum guncellemeleri yurtdisindan almaya devam ediyorum bu yuzden belirttim.
  • 
Sayfa: önceki 830831832833834
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.