Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 10 / Note 10+ [ANA KONU] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.144
Cevap
172
Favori
883.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hmrkartal

    Bende ciddi ciddi almayı düşünüyorum.. yuvarlak hesap 6k s10 plus alıyorlar.. 5000+hediyeler ile fena bi rakama gelmiyor gibi
    Ister 11 ister 20 ister 3000 ...kimse kimseyi sorgulamasın arkadaşlar.. Bu tamamen zevk ve maddiyat meselesi..alan arkadaşlara hayırlı olsun
    iPhone'dan mı geçeceksiniz? Ben de Apple ürünlerini bundan sonra nasıl alırız diye düşünüyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    iPhone'dan mı geçeceksiniz? Ben de Apple ürünlerini bundan sonra nasıl alırız diye düşünüyorum...

    Alıntıları Göster
    Alamazsın hocam

    3-5 ay bekleyip note 10'a geçelim
  • Öncelikle alanlara hayırlı olsun. Ben 5000 TL ler civarına düştüğünde yurt dışından çift hat alıp 8 ay kullanıcam sonrasında da 1500Tl kayıt parası verip kaydettiricem. Garanti maranti hikaye arada 1 telefon fiyatı fark var yani bozulusa bile yenisini alırım:) zaten telefonu Tr den alıp 2 sene kullansam satarken de ikinci elde ölü fiyatına gidecek böylelikle yurtdışı alınan telefonu sadece kendi hattınla kullanma da bence dert değil ki öyle yada böyle emin olun ikinci elde yurtdışı telefon da olsa satışı olur, doğal olarak TR den 11400 e almak yerine yurtdışı alıp kaydettirmek her halukarda daha karlı. Aynı hatayı Apple da iPhone da yaptı sonra Tim Cook çıktı Türkiyede satışlar çok düşük dedi ama etrafta bakın bisürü xsmax var ki emin olun çoğu yurtdışı, enazından benim çevremde kullanılanlar hepsi öyle, daha bir arkadaşımdan tr den aldım diyen yok, herkes yukarıda yazdığım mantıkla hareket etti, Tabi bu arada samsung Türkiye telefonu 6500 e çekerse tr den alırım buradan kendilerine de bir göz kırpayım belki okurlar bu satırları da note 10 fiyat konusunda nasıl bir hata yaptıklarını anlarlar😉



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ovrclds -- 14 Ağustos 2019; 1:59:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ovrclds

    Öncelikle alanlara hayırlı olsun. Ben 5000 TL ler civarına düştüğünde yurt dışından çift hat alıp 8 ay kullanıcam sonrasında da 1500Tl kayıt parası verip kaydettiricem. Garanti maranti hikaye arada 1 telefon fiyatı fark var yani bozulusa bile yenisini alırım:) zaten telefonu Tr den alıp 2 sene kullansam satarken de ikinci elde ölü fiyatına gidecek böylelikle yurtdışı alınan telefonu sadece kendi hattınla kullanma da bence dert değil ki öyle yada böyle emin olun ikinci elde yurtdışı telefon da olsa satışı olur, doğal olarak TR den 11400 e almak yerine yurtdışı alıp kaydettirmek her halukarda daha karlı. Aynı hatayı Apple da iPhone da yaptı sonra Tim Cook çıktı Türkiyede satışlar çok düşük dedi ama etrafta bakın bisürü xsmax var ki emin olun çoğu yurtdışı, enazından benim çevremde kullanılanlar hepsi öyle, daha bir arkadaşımdan tr den aldım diyen yok, herkes yukarıda yazdığım mantıkla hareket etti, Tabi bu arada samsung Türkiye telefonu 6500 e çekerse tr den alırım buradan kendilerine de bir göz kırpayım belki okurlar bu satırları da note 10 fiyat konusunda nasıl bir hata yaptıklarını anlarlar😉
    Hocam helal olsun. çift hatlı telefon alıp, bir sim slotu ile 4 ay, ikinci sim slotuylada ikinci bir 4 ay daha kullanma fikri hiç aklıma gelmemişti. :) taktir ettim.

    bu süre zarfında bir şekilde yurtdışı gezisi denk getirilebilir cidden. Bu arada dual sim telefonu kaydettirince ikinci sim slotu nun imeiside aktifleşiyormu ? sonuçta çift imei ama tek cihaz. umarım oluyordur. bilginiz varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxiabit -- 14 Ağustos 2019; 2:0:55 >
  • oxiabit O kullanıcısına yanıt
    Çift imei de kayıt oluyor. Allah tan o kadar dinsiz imansız değiller :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note serisi bu para etmez. Düşmesini bekleyin. S10 plus ile sonunun aynı olacağını düşünüyorum. 7999 den girdi. 5000e 1 aylık telefonlar var. Hatta 4500e dahi bulunabilir. Hemen hemen yüzde 40. Şubat çıkışlı telefon. Optimasyon sorunları var. Ve kimse note serisine geçmez. S10 plus ile samsung baya baya düşüşte. Donanım var ama içerik kalitesiz. S10 plus konu başlığını takip ederseniz eğer aylardır bildirim ve şarj konusuluyor. Troller hariç kimse memnun değil. Bende 3 ay deneyimledim. Öne çıkan özellikleri var fakat yapay fotolar , oyunlarda optimasyon sorunu, yanlış güncelleme vererek telefonunun kitlenmesi gibi sorunlar yaşadım. Ve 1 yıl dolmadan fiyatta yüzde 40 kayıp. İyi düşünün. Aldğınız gibi 6500 seviyelerinde dengelenecek bu telefon. S10 plus da 4000. Çunku samsung hep böyledir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Hocam bencede ipad pro nun kalemi özellikle çizim için çok daha verimli. Özellikle kalem ile açı ve yön bilgisini bile verebilmek çok profesyonelce. Spen bunun yanında çok basit kalıyor. lakin cebimizde taşıdığınız gibide pratik olmuyor. eğer işiniz illüstrasyon, grafikerlik veya sokak sanatları gibi işler ve çizim egzersizleri yapmak gerektiriyorsa kesinlikle ipad Pro.

    fakat Note un kullanımı bence biraz daha farklı. 10 yıllık iphone kullanıcısıydım. 1.5 yıldır note 8 ve 7 aydırda note 9 kullanıyorum. cidden telefonu bazende kalem ile kullanmak benim için ayrı bi keyif. sadece note yazmak ve birşeyler karalamak için değil, bazen web de surf yaparken veya instagramda gezinirke scroll yapmak için bile kalemi elime alıyorum. Benim için bir sitres atma aleti haline geldi s-Pen. dolayısıyla vazgeçemiyorum kalemden. şuan s10 plus 512 gb Seramik model 7000 tl ye indi hepsiburada ve amazonda. Acaba note 10 a zorlamak yerine bunumu alsam diyorum. ama benim yıllar sonra iPhone u bırakıp androide geçmemdeki asıl albeni zaten sPen di. yani s10 alsam aklım kalem ile kullanmada kalacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jocabonita

    Note serisi bu para etmez. Düşmesini bekleyin. S10 plus ile sonunun aynı olacağını düşünüyorum. 7999 den girdi. 5000e 1 aylık telefonlar var. Hatta 4500e dahi bulunabilir. Hemen hemen yüzde 40. Şubat çıkışlı telefon. Optimasyon sorunları var. Ve kimse note serisine geçmez. S10 plus ile samsung baya baya düşüşte. Donanım var ama içerik kalitesiz. S10 plus konu başlığını takip ederseniz eğer aylardır bildirim ve şarj konusuluyor. Troller hariç kimse memnun değil. Bende 3 ay deneyimledim. Öne çıkan özellikleri var fakat yapay fotolar , oyunlarda optimasyon sorunu, yanlış güncelleme vererek telefonunun kitlenmesi gibi sorunlar yaşadım. Ve 1 yıl dolmadan fiyatta yüzde 40 kayıp. İyi düşünün. Aldğınız gibi 6500 seviyelerinde dengelenecek bu telefon. S10 plus da 4000. Çunku samsung hep böyledir.
    S10 plus hakkındaki olumsuz tecrübelerinizle ilgili bir yorumda bulunamam. çünkü s10 serisi bir telefon hiç kullanmadım. anca deneyim mağazalarında elime aldığım kadarıyla biliyorum. O yüzden bu konudaki eleştirilerinize saygı duyuyorum.

    Fakat fiyat yorumlarınıza ve note 10 fiyatı ile ilgili öngürünüze katılmıyorum. Evet Samsungların iPhone lara göre değerleri daha sert düşüyor. fakat bu Samsung dan ziyade tüm android telefonların sorunu. s10 plus 7749 TL den girdi. şuan hepsiburada, n11, gibi mağazalarda 6500 TL bandında. ayrıca temiz, az kullanılmış, 2-3 aylık s10 plus ların ikinci el piyasası 5500 TL civarında. ( yurt dışı, pasaport kayıtsız veya kutusuz aksesuarsız ilanları dahil etmiyorum tabiki ). Öte yandan ben Ocak 2019 da ötv zammı öncesi 5000 TL ye amazondan aldığım note 9 umu, geçen hafta yine 5000 tl ye sahibindenden sattım mesela. ama tertemiz di benimki usb kablosu ve kulaklıkları açılmamıştı bile. ÖTV zammından dolayı fiyatıda 6500 tl ye çıkıncı ikinci elini bu fiyata satabildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxiabit -- 14 Ağustos 2019; 2:56:21 >
  • oxiabit O kullanıcısına yanıt
    Gelelim Note 10 fiyatlarına.

    Note 10 fiyatlarını inceleyecek olursak; belirlenen fiyatın içinde Galaxy buds ve kabaca 1000 TL lik promosyon olduğunu görüyoruz. Samsung böyle bir pay bırakmış bu çok açık. Fakat Bu promosyonu her satıcı farklı şekilde uyguluyor. Mesela shop.samsung.com.tr Buds hediyesine ilaveten farklı hediye paketlerinden seçtiğiniz birini veriyor ki kabaca bedelleri 1000 TL. Hepsiburada 1000 TL doğrudan hediye çeki veriyor. N11 ilk başta 1000 tl çek vericem dedi ve verdi. şimdi ise note 10+ alana galaxy watch active yalnıcza 199 TL diyor. watch active 1200 tl lik bir saat zaten. burada gizli bir 1000 tl indirim vermiş oluyor yani. mediamarkt ve teknosa yada baktım. onlarda watch active 1000 TL indirim uygulayarak 199 TL ye veriyor.

    Gerçek mağazalarda ise durum çok daha farklı. Hem Emaar AVM de hem capitol AVM lerde sordum. Galaxy buds 'a ilave olarak ekstra bir hediyeleri yok. fakat o 1000 tl lik avantajı buy back kampanyasına yansıttıkları çok açık. shop.amsung.com.tr deki eski telefon fiyatlarına göre yaklaşık 1000 tl daha pahalıya geri alıyorlar. Bunuda özellikle belirtiyorlar internetten değil bizden buy back yapın daha avantajlı alıyoruz diyorlar. örneğin note 8 i shop.samsung.com.tr den vermek istediğinizde 2100 TL ye sayarken Emaar AVM deki samsung mağazası 3500 TL gibi bir ücretse geri alıyor. ki note 8 için oldukça iyi bir fiyat. Note 8 i şuan satmak isteseniz 3500 e zor satarsınız. Aynı örnekte shop.samsung.com.tr de note 9 geri sayma bedeli 3100 belirlenmişken, emaar avm ve capitol avm lerde 4500 TL gibi bir fiyatla geri alıyorlar.

    Özetle her satıcı bu 1000 TL yi farklı şekilde yararlandırıyor müşteriye. ve ön sipariş süresi geçtikten sonra kabaca bu bedeller kadar bir fiyat düşüşü görürüz. ki buda tahminimce note 10 plus için maksimum ineceği rakamın 9.750-10.000 TL, note 10 düz model içinse 8100-8500TL bandında olacağı anlamına geliyor.

    ve bu fiyatlarda %10 TRT payı, %18 KDV, %50 ÖTV payı düşünüldüğünde malesef doğal olduğunu düşünüyorum.

    Telefonun amerika fiyatının 1100 dolar olduğu malum. kaba bir hesapla; dolar kurunun 5.5 olduğunu varsayarsak bu oranlar dahil edilmediğinde 6050 tl ediyor. buna sıraylar 1.1, 1.18 ve 1.50 oran uyguladığımızda 11.779 TL ediyor. Özetle fiyatlara başta ben de çok kızdım. maks fiyat 10.000 tl bekliyordum. ama hesaplara bakıldığında malesefki yapacak çokda birşey olmadığı ortada. p30 pro nun fiyatı bile şuan 8500 TL ( HB gibi yerlerde 7k küsura satıldığının farkındayım resmi huawei fiyatını söylüyorum). Mate 30 pro içinde 10k üstü gelecek gibi görünüyor. en iyimser tahminim 9.499 TL olması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxiabit -- 14 Ağustos 2019; 3:4:59 >
  • oxiabit O kullanıcısına yanıt
    Hocam burda matematik hesabı yaparken bir yanlışınız var. Mağazadan aldığınız fiyatı, sahibinden olarak hesaplıyorsunuz. Şimdi siz cihazınızı telefoncuya götürseydiniz 4200 (note 9 için o donem fiyatı) olurdu. Alıcı ve satıcı denklemi farklı oluyor. Piyasası 5000 değil. Siz 5000e sattınız ve herhangi bir kullanıcı piyasaya girseydi ve sahibinden kullanmadan satışa sunsaydı dediğim gibi 4200 tl olurdu. Bana getirdiğiniz piyasa eleştirisini sahibinden örnek vererek yapıyorsunuz. Bende s10 plusı 5200 alıp, takas yaparken iphone xs ile 5800e saydırmıştım.(telefoncu arkadaşımdı) Ama kar marjını almadı benden ve sadece xs’den kazandı cuzzi bir miktar.

    Yoksa apple’ın 9800 tl ye sattığı cihaza 11.000 isteyen de var. Ama piyasa buna göre belirlenmez.

    Ötv zamları yeni modellerde direk uygulanıyor nedeni stok. Çunku yeterli stokları olan ürünlere yansıtmadılar. Yansıtanlarda oldu ama satılmadı cihazlar. Fakat dediğiniz gibi yeni modellerde bu durum artık imkansız. Ülke içine gümrükten girerken eklenen vergi nedeniyle 3 amiral telefonların 10 ila 15 arası etiketleneceği kesin. Artık 2 nesil önceki telefonlar bile satış rekorları kırabilir. Eylül ayında iphone 11 gelecek ve xr 2 . 15.000 tl ile 10.000 altında yeni nesil telefon alımı hayal oldu. Durumu iyi olanlar dahi artık yanaşmıyorlar çünkü gerçekten durum kabul edilebilir değil. Asgari ücret örneği hep verilir kızarım ben aslında. Neden alıyor adam diye? Almanya da 2 tane alabiliyor asgari ücrete hemde 1 aylık maaş ile. Bunu sorgulamak gerekli. Türkiye de telefon statülendiriliyor ama dünyada durum normal. Eleştiriyi farklı noktalara yaparak yaşam standartlarımızı sorgulamamız gerekmekte. Hep simit örneği ile olmaz bu işler. İşimize gelince herşey teknoloji diyoruz ama teknoloji de bu şartlarda uzak kalacak gibi duruyor.
    Kendi markamız olsaydı eğer bu durumu kabul edilebilir kılardı. Ama koskoca Huwaei bile pazarda yer bulmaya zorlanmaya çalıştığı dönemde önümüzdeki 10 yıl bu pazara girebilmek mümkün değil. Vergi ile bu iş çözülmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jocabonita -- 14 Ağustos 2019; 3:51:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jocabonita J kullanıcısına yanıt
    Hocam ne demek istediğini anlayamadım?

    telefonu 5000 TL den sahibindende koydum aynı gün 3 kişi yazdı, ertesi gün birisi gelip aldı. sattıktan sonra da piyasa durumunu analiz edebilmek için ilanı hemen kaldırmadım ve 4 kişi daha sordu telefonu. tabiki telefoncuya götürsem 4200 veya 4300 teklif edecek alıp kendiside 5000 civarı satacak. benim için kabaca piyasası sahibindenden ilana koyduğumda rahatça satabildiğim ortalama bir değerdir. sizce değilmidir ?

    quote:

    Piyasası 5000 değil. Siz 5000e sattınız ve herhangi bir kullanıcı piyasaya girseydi ve sahibinden kullanmadan satışa sunsaydı dediğim gibi 4200 tl olurdu


    burda niye böyle yorumladığınızı anlamadım.
  • oxiabit O kullanıcısına yanıt
    tabi burada şu ilaveyide yapmam lazım. şuan sıfırı minimum 6500 TL olduğu için 5000 tl ye satabildim. Şayet Ocak ayında benim aldığım günkü fiyat olan 5000 TL ye bugünde alınabiliyor olsaydı sanırım maksimum 4000 TL ye satabilirdim.
  • oxiabit O kullanıcısına yanıt
    Alırken ve satarken piyasayı belirleyen şirketler yada işletmelerdir. Söylemek istediğim buydu. Aldığınız yer 6500e sattı diyelim. Satmaya götürdüğünüz de 5000 vermezdi. Siz sahibinden aracılığıyla vergiye tabi olmayan satış platformu üzerinden yaptınız. Söylemeye çalıştığım buydu. 4200’e alırdı. 2300 tl yapar ve yüzde 40 oranında bir zarar konusu oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jocabonita -- 14 Ağustos 2019; 4:3:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jocabonita J kullanıcısına yanıt
    tamamda bu herşeyde böyle. Samsung özel bir durum değil. Sıfır otomobil aldığınızdada ödediğiniz vergiyi ikinci el satarken sattığınız kişiye birnevi devrediyorsunuz. ödediğiniz vergiyi satarkende en azından bir miktarını geri alıyorsunuz. tabiki al sat yapan ticaret yerleri kendi karını koyacak ve alış satış arasında bir fark yapacak. lakin malın ikinci el piyasası esnafı alış fiyatı değildir. ikinci el bir araba satın almaya karar verdiğinizde piyasa fiyatlarına bakarken satış fiyatına bakarsınız. galerilerin alış fiyatına bakmazsınız.
  • oxiabit O kullanıcısına yanıt
    Hesapta bir hata var diye düşünüyorum. Amerika fiyatı 1100 dolar dediğiniz vergi dahil ve kar payı olan son kullanıcı satış fiyatı. O fiyatı 5.5 le çarpıp vergi eklerseniz mantıklı olmaz. Ürünün çıplak fiyatı üzerinden yapmak gerekir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chengineer

    Hesapta bir hata var diye düşünüyorum. Amerika fiyatı 1100 dolar dediğiniz vergi dahil ve kar payı olan son kullanıcı satış fiyatı. O fiyatı 5.5 le çarpıp vergi eklerseniz mantıklı olmaz. Ürünün çıplak fiyatı üzerinden yapmak gerekir.
    Burada ve sosyal medyada abooov çok pahalı , vay vay alamayız diyenler, allah belanı versin samsung diye bodoslama küfredenler mevcut. 

    telefonun pahalı olmasının nedeni senin yöneticilerin. samsung'un bir suçu yok. 11 bin tl değil de, 5 bin liraya satışa çıksa ucuz mu sanki? alt tarafı instagram'da story paylaşacaksın, twitter'da birşeyler yazacaksın. bu işler için 5 bin lira da pahalı. ülke ekonomisine oranla 4 bin tl bile olsa; pahalı. telefon yahu bu. yurtdışındaki insan evlatları 1 asgari ücretle alabiliyor, sen alamıyorsun. sebebi samsung'un sahibi mi? değil. neyse canım samsung'un sahibine küfredince gözaltına alınıp yargılanmıyorsun enazindan ... onun jandarmalarida yok samsunga sövelim bari.

    Dip not: cumhurbaşkanlığı makamı Atatürk den dolayı benim için çok değerlidir. Bu yüzden makama asla laf etmem ettirmem.benim dun soylediklerim makamı işgal edenin şahsına idi. Bunuda bilmenizi isterim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben samsung tr mağazasından bu teli aldım.Cihaza laf yok ama fiyat pahalı cidden.3600 tl ye note 8 imi saydılar + galaxy buds 600 e saticam.Hilltown avm den de gösteri icin 1400 tl lik 2 bilet aldım hediye.

    Telin pahalı olması %50 ye çıkarılan ötv, kdv.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 14 Ağustos 2019; 9:7:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be yeni note çıkacak konu bu kadar az olacak ve yazılanlar hep yenilikten bahsedilirdi ama ne yazıkki sadece fiyat bizi bu hale düşürenler utansın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.