Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU] (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.969
Cevap
124
Favori
673.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskun755

    Arkadaşlar kisaca 2 hafta incelemem sonrası
    M51 3999
    Poco 3599
    Mi note 9 3499
    Mi note 10 lite 3999
    Realme 7 pro 3699


    Tercihen sarj ve kamera üzerinde benim için onemli oyun oynayan biri değilim genelde sosyal medya ve internette arastirma yapiyorum s7 edge den geçicem suanda en önde m51 var ama forumda kamera üzerinde çok elestiriler var ayrica fiyati gozumin onunde 3800 den 4 k ya cıktı beklersem düşermi kampanya vs 1ay once buds kulaklikla hic düşünmeden alırdım ama gec girmisim arastirma isine ilerdeki modellerde kulaklik kampanyali bu fiyat araliginda bir model gelir diyerek beklemede yapabilirim onerileriniz varsa yazarsaniz sevinirim nerdeyse tum aldığım herseyde forum donanim ref alıp oyle aldim ve hic pisman olmadim simdiden teşekkürler

    M51 in kamerasında sorun yok selfie videoda bile 4k var, geniş açısı birçok telefondan daha geniş, çektiği fotolar ve videolar yukarda yazan telefonlardan daha kaliteli. 1080p60 fps olmaması kötü sadece.


    Bu telefonlar arasında m51 ile realme 7 pro arasında kalırdım eğer ki realme pro da 5500 üstü bir pil ve nfc olsaydı.

    iki telefonun karşılaştırması için benim söyleyecekkerime benzer bir yorumu direk epey.com dan kopyalıyorum. Karar yine sizin :)


    Dertli Baykuş

    2 telefonu da kıyaslayacak olursak realme 7 pro nun önde olduğu 2 şey var. İlki stereo hoparlör, ikinciside 34 dk da tam şarj. Buna karşılık nfc eksikliği ile geliyor ki kardeş bu devirde NFC yi bi tek yaşlı teyzeler kullanmıyor, onun dışında herkes özellikle cüzdanını evde unuttuğunda NFC ile kolayca ödemelerini yapıyor. Büyük eksiklik.


    Samsung m51 in avantajlarına gelecek olursak tabiki de devasa bataryası ve aşırı tasarruflu işlemcisi bide super amoled PLUS ekranı ile 3 güne kadar kullanım imkanı (günde 6-7 saat ekran açık olursa), NFC, gürültü engelleyici 2. Mikrofonu, daha büyük ekranı,daha düşük ekran gövde oranı(özellikle alt çerçeve farkına dikkat) , daha az ısınan işlemcisi (evet daha kaliteli işlemci çekirdeği kullanıp o çekirdekleri yüksek voltajda çalıştırmadığı için nerdeyse hiç ısınmayan işlemcisi), ana kamerası iki modelin de aynı olsa da 2. Ve 3. Kamera piksel farkı, max Hafıza kartı kapasitesi desteği ve tabiki de Samsung kalitesi farkı (ekran kenarlarında ışık hüzmesi riski yok, kamera ya toz kaçtı derdi yok, vs)


    Bu arada 120hz ekran iki model de de yok. Açıkçası gerekte yok. Çünkü piyasada 120hz içerik zaten yok. Ne youtube da ne Netflix te nede oyunlarda size 120fps içerik verecek hiç birşey piyasada yok.

    Ayrıca iki modelde de kablosuz şarj yok, çokta hayati değil ama olsa iyi olabilirdi.


    Yani özet geçecek olursak fiyatları neredeyse aynı olsa da, Samsung m51

    2-3 tık daha önde bu şartlar altında.


    Kararınızı dikkatli verin, sonuçta bir telefon en az 3 sene kullanılıyor, sonradan eksikliğini hissedeceğiniz NFC gibi bir özellik bile ileride canınızı çok sıkabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gontik -- 1 Kasım 2020; 13:7:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • M51 in 4g de indirme hızı yavaş olması biraz araştırdım. Anladığım kadar ile modemde CA (Carrier Aggregation) özelliği olsada yazılımsal olarak devre dışı bırakıldı. Diğer M serilerde olduğu gib CA özelliği yok, LTE de düşük download hızın sebebi bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CEBEP

    M51 in 4g de indirme hızı yavaş olması biraz araştırdım. Anladığım kadar ile modemde CA (Carrier Aggregation) özelliği olsada yazılımsal olarak devre dışı bırakıldı. Diğer M serilerde olduğu gib CA özelliği yok, LTE de düşük download hızın sebebi bu.

    Hocam ben 3 farklı telefona karşı yaptım hepsinde de 4,5 g de ya birebir aynı ya da uploadda 2 kat hızlı çıktı, birkaç arkadaş daha paylaştı değerleri sıkıntı yok sadece 3 diş görünmesi gereken yerde 2 diş gösteriyor burada bir yazılım farkı olabilir sadece, hizinda ve çekim gücünde bir problem olmadı şu ana kadar.

    Hatta bir arkadaş amiral telefonla.karşılaştırmıştı yine aynı değerleri vermişti geçmiş mesajlarda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gontik -- 1 Kasım 2020; 13:43:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gontik G kullanıcısına yanıt

    Bende m51 ve realme 7 pro arasinda kaldım o anda fiyat 3800du m51 bir anda 4k oldu sonra incelemelere bakarken cihazin 3800 ve kulaklik hediyesini görünce ne firsat kaçırmışım dedim isin acikcasi ben 2008yilindan itibaren samsung kullanicisiyim.genel anlamda hep amiral telefonlarini aldim ve son s7edge ile amiraller bana fazla gelmeye gereksiz ozelliklerini para verdigimi dusunuyorum neden mi pisman oldun edge ekran resmen eziyet benim icin amoled ekranda 6 ayda hayalet ekran oldu ona ragmen cihaz hizi ve performansi yuzunden 4.5 yildir kullaniyorum ve artik kullanma suremde ki artis sebebi ile gunde 3defa sarj eder oldum normal kullanimda 1 gunu çıkarıyor.



    Benim asil ogrenmek istedigim samsung belliki gözünü orta sekmentte liderlige gozunu dikmiş gercekten m51 her anlamda tokatliyor. Uzun uzun yazmaua gerek yok. Ancak 3 4 ay icinde gelişmiş versiyoni 4k civarinda kulaklik hediyeli cikarsa ben 4kya m 51 aldigima pisman olurum 3.8oldugunda zaten direk çekicem... boyle bir takibiniz varmi cihazlar ne aralikla urun çıkarıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • karizma6080 kullanıcısına yanıt

    Bende ikisi arasinda kaldim ama samsung m51 güncel versiyonunu çıkarıp kulaklik hediyeli 4k civarinda çıkarırsa acikcasi üzülürüm 4k bunu aldigima ama 3.8 düştüğü an cekicem sizin bilginiz varmi cihazlar ne aralikla urun cikariyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coskun755 kullanıcısına yanıt

    Bende bugüne kadar hep amiral gemisi kullandım sizin gibi, ama benim içinde aslında önemli olan batarya ve güzel bir ekran yeterliydi ve ilk kez orta segment bir telefon aldım ve kendimce haklı olduğumda ortaya çıktı. Bu saatten sonra telefonlara abartı paralar vermek gereksiz bu telefonunda yapamayacağı hiçbir şey yok gibi.

    Fiyat konusuna gelince ben de n11 kampanyası ile 3400 e aldım. Sizinde eğer aceleniz yoksa 11 kasımı bekleyin olmadı bir kaç gün sonrasında da Black friday indirimleri olacak. Mutlaka güzel bir indirim yakalarsınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskun755

    Bende ikisi arasinda kaldim ama samsung m51 güncel versiyonunu çıkarıp kulaklik hediyeli 4k civarinda çıkarırsa acikcasi üzülürüm 4k bunu aldigima ama 3.8 düştüğü an cekicem sizin bilginiz varmi cihazlar ne aralikla urun cikariyor

    Hocam m51 çok tutuldu çok satıldı, başta bu kadar satılacağinı düşünmediler kulaklı hesiyesiyle cazip hale getirmeye çalıştılar, hatta 24 ünde biten kampanyayı 30 una uzattılar, sonra baktılar kineldeki buds stoklarından da fazla satılmış, sonradan alanlara buds plus gönderdiler. Şimdi önemli donanımsal problemler ya da kullanıcı şikayetleri olmadığı sürece yazılımla bunları giderip devam etmeyi tercih edeceklerdir. Hemen m51 s çıkmaz yani, belki de hiç çıkmaz, ki dolar böyle artarken çıksa bile yeni modelin uygun fiyata satılacağinı düşünmüyorum. Kulaklık hediyesiyle geleceğini hiç zannetmiyorum çünkü zaten tutulmuş bir modelin bir gelişmiş halini çıkaracaklar, alıma teşvik etmeye gerek olmayacak bence. 3800 ken de soran arkadaşlarıma kaçırmayın dedim, kulaklık hediyesi varken hatta telefon değiştirmeyi düşünen tüm arkadaşlarıma haber ettim, çünkü 3200 e geliyordu, a50 bile 3300 ken süper bir fırsattı yani bu kulaklık olayı tekrar geleceğini pek zannetmiyorum. Şimdi bu modeli nasıl geliştirebilirler ya da neden geliştirme ihtiyacı duysunlar diye düşündüğümde sadece kasa değişebilir, ki bu ağırlığı arttıracaktır, sadece ham bataryası bile telefonun 93 gram. Kasa da metal ya da cam kullanılırsa 230 -240 gramlara çıkar. E kamera değişse bile yine benzer bir model gelir, ya da aynısının yazılim güncellemeli 1080p 60 fpsli olanı falan gelir. Çünkü daha iyi bir kamera gelirse zaten telefon amiral gemi telefonlar seviyesine gelecek.

    Ram desen zaten 8 gb orta sınif telefonda 16 gb yapacak halleri yok, işlemcisi 3 saat call of duty oynuyorum ısınmıyor, 765g taksalar yine fiyat artacak amiral seviyeye çıkacak kısacası daha fazla fiyat artmadan alın, ya da en azından n11 amazon vs yıl sonu indirimlerini bekleyip kuponla muponla uyguna düşürmeye çalışın geçen gün n11 canlı yayindan kupon adını önceden tahmin ederek 400 lira indirimle kapan arkadaşlar oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • karizma6080 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürederim artık beklicez ben ara ara burayi takip edeyim yazan arkadaslar olur sanirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gontik G kullanıcısına yanıt

    Yani bende oyle dusunuyorum uzun vadede eklemeler.olmaz ama.ufak tasarim farki veya renk secenekleri ile sunabilirler suanda samsung 20fe modelinde kulaklik olayini sunuyorlar hatta 1500 saati de 200tlye cekmisler acaba oyle biseymi yapsam diyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coskun755 kullanıcısına yanıt

    S20 fe yi bende çok araştırdım ve yorumlarını da okudum ancak ekran problemi var çoğu kullanıcıda. Ayrıca exynos işlemciden de uzak dur bence, aynı modelin exynos ve snapdragon lu versiyonlarının incelemerine bakarsan ciddi anlamda performans ve batarya süresi farkı oluyor. Samsung orta segment modellerden m51 inde çok tutulmasının en önemli sebeplerinden biriside sd730 g işlemcisi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Watch active media markette 1099 tl

    800 lira ordan karınız olur,.ama aktif olarak kullanacaksanız alın hocam


    800 de buds dan desek 1600 lira uyguna gelmiş olur ama normalde de bu ürünleri almayı düşünuyorsanız alın hocam. Ben mesela kulaklık almayı kesinlikle ďüşünüyordum, aktif olarak kullanıyorum. Aynı odada Telefonu taşımadan müzik dinlemek, telefonlara cevap vermek, maske takıp çıkarırken takılmaması ses kalitesi vs gayet iyi oluyor.


    20s fe için ise


    Kullanmadığım için yorum yapamayacağim ama exynos işlemcisi kötü, önceki telefonun bataryasından şikayetçi olduğunuza göre bi süre sonra bundan da şikayetçi olacaksıniz, yine de kamera özellikleri güzel duruyor. Ois ve optik zoom güzel özellikler, su geçirmeme vs. İyi yani ama fiyatta baya artıyor. 6500 verilir mi bilemedim.


    Yine de elinizde vereceğiniz ve güzel fiyata alacakları fazladan bi telefon varsa düşünülebilir hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gontik -- 1 Kasım 2020; 15:36:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gontik G kullanıcısına yanıt

    Yani bende alternatif düşünüyorum artik m51 3.8k olursa alirim buds kulaklik hediye iken super olurdu ihtiyacimda var ama 500 tl verip alamam saat konusundaemin değilim aktif kullanip kullanamayacağım konusunda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karizma6080 kullanıcısına yanıt

    Evet çoğu model bu islemci tercih ediyor ozellikle oyun performans cok iyi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon 3800 TL olarak çıkmıştı ama şuan 4000 TL oldu fiyatlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gontik

    Arkadaşım sorunu net olanlar iade etsin diyoruz zaten gelip gidip ne bileyim yani, yok orasıyla burasıyla gülerler, ortam gerici mesajlar atıp duruyorsun. Kamerada her zaman pembeleşme olanlar iade etsin, parmağını telefona yaklaştırınca pembeleşme olanlar çok önemsemesin diyorum. Çünkü Ön kamera yakın çekim kamerası değildir, 2cm yakından cekimler için arka kamera kullanılır, makro özelliğı bile arka kameraya koyulmuştur. Bunun neresini anlamıyorsun hala anlamadım gitti, iade et kurtul biz burda samsungu savunmuyoruz sana karşı, yıllarca huawei kullandım çok da memnundum, batarya performansından dolayı bu telefona geçtim ama kamerası dahil her özelliğinden de memnun kaldım. Fiyatına göre her şeyiyle 10 numara telefon aldık pembeleşme her telefonda olmuyor. Kaç defa denedik olmuyor, olanlar içinde de rahatsız edici boyutta olanlar iade etsin, sadece parmak uzatfıtğinda olanlar da önemsemesin, bu kadar basit olay. Sürekli telefonu markayı kötülemeye, adam değildir şöyledir böyledir demeye gerek yok. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir. Iade ettiysen de bitti gitti zaten yeni alacağin markanın yeni modelinde umarım hiç bir problem olmaz. Senin için tek dileğim bu.



    Alıntıları Göster

    kardes sen niye gerildin onu anlamadim :D senin adin geciyor mu yazdigimda. kendi kendine filan oluyon?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Spigen Türkiye'ye m51 kılıfı yurt dışında satılıyor, Türkiye'ye ne zaman gelecek diye sordum. Talebinizi ileteceğiz dediler. Umarım en kısa sürede gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.