Şimdi Ara

Samsung Galaxy A8 (2018) resmi olarak tanıtıldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
6.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cosica C kullanıcısına yanıt
    Ok.👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu memleketten bu tlf alinmaz!! bu ne lan?? 2800 kusur??? ukraynadaki fiyati 1750₺ ulan atlar ucaga gider bi gece bi kariyla takilir sabahina geri donerim laa ben 2800e!!((( allah belani versin samsung turkiye diyorum baska bisi demiyorum!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sychrius S kullanıcısına yanıt
    Zaten bundan sonra herkez bi şekilde yurt dışından alacak telefonu sanirim, öyle gözüküyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gölge52 G kullanıcısına yanıt
    7885 in neresi kötüymüş,biri anlatabilir mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A8 veya A8+ da bildirim ışığı var mı?
  • heavyy H kullanıcısına yanıt
    Evet bildirim ışığı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazı alıp kullanan arkadaslar varsa bilgi verebilirlermi cihaz hakkında ?
  • Türkcelden almayı düşünüyorum huawei mate 10 pro ile samsung a8 2018 plus arasında kaldım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam A8 modelini bugün aldım, J7 2015'ten geçtim ve gerçekten harika bir cihaz.
  • cimbo9 kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın hayırlı olsun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafkaslı57 kullanıcısına yanıt
    Turkcellden almani tavsiye etmiyorum. Bende ordan alcaktim a8 normalde 2900 tl iken bunlar 12 ay taksitle ayda 333 tl ye veriyorlar. Yani neredeyse bin tl faiz var arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur5392 -- 16 Şubat 2018; 15:9:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimbo9 kullanıcısına yanıt
    Memnunmusunuz cihazdan acaba ? Kamera performansi oyun performansi vs nasil ? Birde youtube da denk geldim bazi oyun ve videolarda tam ekranken yanlarda cok fazla siyahlik var. Ama bazi oyunlarda oyun veya bideo ekra i tam kapliyor. Sizdede boylemi acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugur5392 U kullanıcısına yanıt
    3 taksiti turkcell karşılıyor yani 9 taksit kampanyası var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugur5392 U kullanıcısına yanıt
    Almadım zaten evet çok fark var resmen kazıklamaca
    Teşekkür ediyorum uyarınız için

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • A8 plus'ı biraz kurcaladım. Kamerasını hiç beğenmedim. Benim 3 senelik sony c5 ultra bundan iyi.
    Yoksa alacaktım bu telefonu. Dizayn olarak çok hoşuma gitti. Hayalimdeki telefon olarak hissetmiştim :(
  • Ben bugün A8 plusu da mate 10 uda inceledim türkcelde
    Mate 10 alınır gerci çok fiatı 4 bin tl

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugur5392 U kullanıcısına yanıt
    Gayet güzel, O siyahlık mecburen oluyor tam ekran cihazlar daha yaygınlaşmadığı için.
  • Bixby Home kısmına gelince sesli komut nasıl vereceğim? Hal bu ki cihazı İngilizce bile yaptım olmadı?
  • Dün Türkcelden faturalı hattıma ek olarak huaweı mate 10 pro alarak
    Samsungu bırakmış oldum inşallah telefondan memnun kalırım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • A8 2018 cihazımı 2 gündür kullanıyorum. Mümkün olduğunca anlatayım.

    Öncelikle s8 ve a8 arasında gidip geliyordum; s8 almaya değer mi şeklinde. Babam şirket tarifesi sayesinde çok uygun bir fiyata s8 alınca s8i iyice tanıdım ve çok da o paraları vermenin mantıklı olmadığını düşündüm. İthalatçı garantisi vs. uğraşmak istemediğim için Teknosa, Samsung TR dükkanları üzerinden fiyatları göz önünde bulundurdum. Dolayısıyla şu fiyata şu sitede s8 var vs. ilgilenmedim. S8 fiyatı 3699TL, A8 fiyatı 2899 TL.
    Sonuç olarak a8 cihazımı satın aldım. a8 tercih etmemdeki sebep tasarımı piyasadaki çoğu markaya göre daha şık geldi gözüme. Orta üst segment olmasına rağmen amiral gemisi gibi duruyor ve yeni model amiral gemisi modellerden daha ucuz. Arayüz tasarımı Çin'li telefonlarda çok hoşuma gitmedi. Dolayısıyla tasarım ve arayüz etkili oldu diyebilirim.

    Öncelikle telefon biraz ağır. S8e göre baya daha ağır olduğu için acaba s8 mi alsaydım diye düşünmüyor değilim. Alacakların bu ağırlığı dikkate almasını tavsiye ederim.

    Kutu içeriğinden başlayalım. s8 ile karşılaştırmalı anlatayım. S8in kutusu gibi siyah ve ilginç katlama yöntemleriyle gelmiyor. Kutu beyaz ve kapağı var sadece. S8in içinden çıkan siyah hızlı şarj adaptörü ve siyah usb kablosundan tek farkı beyaz olması. Adaptör ve usb kablo birebir aynı. S8den çıkan siyah type-c adaptörü a8de aynısının beyazı.. S8de bir de USB adaptörü vardı yanlış hatırlamıyorsam a8'de yok. Kulaklık hakkında birkaç söz söylemek isterim. Müzik kulağım vardır. S8den çıkan akg kulaklık bence övüldüğü kadar süper değil. Yine gayet iyi bir performans veriyor ancak biraz abartıldığını düşünüyorum. A8'in normal beyaz samsung kulaklığı ve s8'in AKG kulaklığını kıyaslayacak olursam; basslar neredeyse aynı seviyede diyebilirim. En azından şuana kadar denediğim kadarı ile bassların iki kulaklıkta da aynı seviyede olduğunu düşünüyorum. Ancak; a8'in kulaklığının ses netliği biraz geride. AKG kulaklıktan çok daha berrak ses alırken a8'in standart kulaklığından o kadar düzgün ses alamadım. Belki farklı eko. ayarı yapmak sorunu çözebilir. Ama bass konusunda aralarında neredeyse hiç fark yok diyebilirim. Basslar bence yeterli. Özellikle appleın kulaklığına göre çok daha güçlü bass alıyorsunuz. Ancak emin olmamakla beraber şunu da belirteyim; sanırsam s8'in jak çıkışı a8e göre daha güçlü.

    Telefonun hoparlörü yüksek ses çıkarabiliyor ancak konumundan ötürü bazen yanlışlıkla elinizle hoparlörü kapayabiliyorsunuz.

    İnternette genellikle s8in parmak izi konumu hakkında şikayetler gördüm; a8'de parmak izi konumu düzeltildi deniyordu ancak ben s8in parmak izi konumunu daha rahat kullandım. Tabi bu kişiden kişiye değişir. Parmak izi s8e göre çok az daha yavaş gibi geldi ama emin değilim. Yine de gayet yeterli. Benim fikirlerim genellikle telefon incelemesi yapan arkadaşlardan biraz daha farklı gelişti nedense... Genellikle parmak izi yerine yüz taramayı kullanıyorum ve başarılı çalıştığını düşünüyorum.

    Gelelim performansa. Telefonda oyun oynayan biri değilim. Müzik, youtube, instagram, browser, facebook, whatsapp gibi uygulamalarda çok fazla vakit geçiriyorum. S8 tercih etmeme sebeplerimden biri de buydu. Oyun oynayan biri değilim ve bu kadar güçlü bir telefona ihtiyacım yok. Bu sosyal medya uygulamalarında hiçbir kasma donma vs. olmadan rahat rahat gezebiliyorsunuz. Ancak telefonun 4gb rami olmasına rağmen çok kolay bir şekilde ramin %70lerine çıkabiliyorsunuz dolayısıyla açık uygulamaları sık sık kapamak gerekebiliyor. Ancak söylemekte fayda var; bir kere başıma gelse de; evden çıkınca mobil verinin çalışmaması gibi bir durum yaşadım. Üst bildirim çubuğundan mobil veriyi aç kapa yapınca düzeldi. Bu tür bugları iphone6'da ve ipadte sürekli yaşayan biri olarak beni biraz korkuttu.
    Sosyal medya programları arasında gezinirken dikkatimi çeken detay şu oldu. İki telefonda uygulamalara aynı anda bastığınız zaman a8 bazen s8e göre programları daha erken getirdi ancak işlemci farkından ötürü ekrana gelen uygulamalar tabiki s8de birazcık daha hızlı açıldı. Milisaniyeler... Ekran farkı hakkında net konuşamıyorum çünkü a8 alır almaz teknosada satılan cam filmini yapıştırdık ve cam filminin üzerinde nokta nokta yağ kalmış gibi bir görüntü var... Ancak edge ekran s8e ayrı bir hava katıyor ve s8in edge ekranına baktıkça acaba s8 mi alsaydım diye düşünmüyor değilim...


    Kameraya gelecek olursak. Açıkçası arka kamerası bence kötü değil ama süper de değil. Ortalamanın üzerinde. Önceki telefonum iphone6 idi. Arka kamera sanki iphone6'da daha iyiydi ama yine de benim için idare eder. Tek şikayetim kameranın odaklanması için biraz fazla uzak mesafeye ihtiyaç duyması, daha yakın çekimlerde odaklanabilmesini isterdim.
    Ön kameraya gelecek olursak; kolay kolay bu kadar iddialı konuşmam ama şahane. Şuana kadar bir cep telefonunda ilk defa bu kadar iyi fotoğraf çeken bir ön kamera daha doğrusu ikili ön kamera gördüm. Portre modu fotoğrafları çok güzel hale getiriyor. Ön kamera fotoğraf kalitesi çok yüksek. Yüzünüzdeki tüm ufak detayları görebiliyorsunuz.

    Bixby olayına değinmek istiyorum. Iphone'dan çok çekmiş biriyim dolayısıyla apple'ı eleştir deseniz bir gün boyunca eleştirecek sebebim var.... Ama bu konuda çok rahatlıkta şunu söyleyebilirimki; samsung, siri'yi taklit etmeye çalışmış ama olmamış... Her ne kadar türkiye'de sesli komut olmasa da; s8'de sesli komut varken a8'de bulamadım. İnternette aynı şeyden bahseden birkaç yorum daha gördüm. Eğer bixby'de s8'de sesli komut varken a8'de yoksa bu bence büyük bir - puandır. Onun dışında bixby vision ile görsel tarama sanki koymuş olmak için konulmuş gibi.. Ancak text okuması; textleri yazıya çevirmesi iyi çalışıyor ve işlevsel bir özellik.

    Gelelim en merak edilen kısım olan şarj kısmına. Göreceli kavramlarla konuşmak yerine sayılarla konuşayım. Sabah 10'da telefonumun şarjı %70 idi. Tüm gün elimde youtube whatsap instagram navigasyon programlarında zaman geçirdim; çok yoğun bir sosyal medya kullanımı yaptım. NFC ve bluetooth genellikle kapalıydı. Bu koşullarda sabah 10 %70 şarj; gece saat 12:00'de ancak %15'e düştü. Telefon tüm gün boyunca sosyal medya uygulamaları çalıştırdı... Oyun oynama durumunda pil tüketimi nasıl olur bilmiyorum ancak gün içerisinde durmaksızın sosyal medya kullanıp video izleyen biriyseniz bir günü çok çok rahat çıkarır ve hatta 1,5 gün bile çıkarabilir. En yakın zamanda sabah %100 yapıp gün sonunda yüzde kaç olacak deneyeceğim. Hızlı şarj gayet hızlı şarj ediyor.

    Telefon ile ilgili sorunum şu; hiçbir kap satıcısında kap veya ekran koruma camı yok. Kimse istemediği için getirmiyoruz diyorlar. Koruma camı yine bulunuyor ancak kap bulmak çok zor. Kap için internet alışverişini kullanmak zorundayız gibi duruyor. Anladığım kadarı ile satışları çok iyi değil a8'in. Sonuçta bu fiyata çok güçlü amiral gemisi telefonlar alınabiliyor; fiyat biraz yüksek..

    Telefon hakkında sorusu olan olursa yardımcı olmaya çalışırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.