Merhaba arkadaşlar. Büyük bir hevesle siparişini verdiğim Galaxy A73 256 Gb modeli cihazımı kullanmaya başladığım (A70'den verileri kopyalayarak) ilk günlerden itibaren WiFi bağlantısı ile ilgili sorunlar yaşıyorum. Cihaza tüm yapılabilecek sıfırlama işlemlerini yaptım. Ancak sorunum düzelmedi. Durumu şu şekilde anlatabilirim. Evimde, kayınpederin evinde ve iş yerime ait 3 farklı konumda 2 yada daha fazla AP ile genişletilmiş olan kablosuz ağ bağlantısı kullanıyorum. Ancak A73 cihazım bir AP'den diğerine geçerken kablosuz bağlantısı tam güç olmasına karşın kablosuz ağ bağlantısı için "internet olmadan bağlı" uyarısı gösteriyor ve mobil ağ ile internete çıkıyor. Telefonu kapatıp açınca bu sorun geçici olarak düzeliyor ve 1-2 gün sorun olmadan tüm AP cihazları arasında geçiş yapabiliyorum. Ancak bazen 1 bazen 2 gün geçtikten sonra sorun tekerrür ediyor. Bu hatayı verdiği zaman kablosuz ağ bağlantısını kapatıp açtığımda internete çok güzel erişiyor. Ancak cihazı kapat-aç yapmamışsam yine diğer AP'nin çekim alanına girdiğim zaman yine "internet olmadan bağlı" hatası ile karşılaşıyorum. Evimde AirTies modem ve Airties AP, kayınpederin evinde Kablonet modem ve TP-Link AP, kullanıyorken, iş yerime ait 3 konumda da UniFi AP cihazları kullanıyorum. Farklı cihazlarda aynı sorunu yaşadığım için sorun kesinlikle AP cihazından bağımsız. Eğer internet bağlantısını sağladığım yerde tek bir cihaz (Wifi Modem yada AP) varsa böyle bir sorun kesinlikle yaşanmıyor. Bu sorun kesinlikle 2 yada daha fazla AP ile genişletilmiş olan ağlarda çıkıyor. Bununla ilgili Galaxy A70 cihazı ve A73 cihazı yan yana tutarak da test gerçekleştirdim ve videoya kaydettim. Soruna ait açıklamalı metni ve videoyu KVK servisine ve Samsung müşteri hizmetlerine göndermeme rağmen henüz olumlu bir geri dönüş alamadım. KVK cihazı getirmeniz lazım diyor, Samsun Müşteri hizmetleri ise cihaza bağlanıp bir kaç işlem yapmasına karşın hiçbir şey değişmiyor. En son şans olarak Samsung Members uygulaması üzerinden hem videoyu hem açıklamaları gönderdim. Konu cihazın logları ile birlikte incelemeye alındı diye geri dönüş aldım ve sonucu bekliyorum. Aranızda Samsung Galaxy A73 cihaz kullanıp da bu sorunu yaşayan başkaları da var mı merak ediyorum. konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar, yada aynı sorunu yaşayan arkadaşların yada hiçbir sorun yaşamadım diyen kullanıcı arkadaşların cevaplarını rica ederim. Herkese selamlar. |
Samsung Galaxy A73 Wi-Fi Sorunları: Çözüm Önerileri
Samsung Galaxy A73 kullanıcıları, son zamanlarda Wi-Fi bağlantısı sorunları bildirmektedir. Bu sorunlar, "Samsung A73 Wi-Fi sorunu", "A73 Wi-Fi problem" ve "Samsung Wi-Fi internet olmadan bağlı sorunu" gibi terimlerle çevrimiçi forumlarda ve destek platformlarında sıklıkla tartışılmaktadır.
Yaygın Wi-Fi Sorunları:
- İnternet olmadan bağlı: Wi-Fi'ye bağlı görünmesine rağmen internete erişilemiyor.
- Wi-Fi kopma: Wi-Fi bağlantısı sık sık kesiliyor veya zayıf.
- Yavaş Wi-Fi hızları: Wi-Fi bağlantısı yavaş veya tutarsız.
- Wi-Fi'ye bağlanılamıyor: Hiçbir Wi-Fi ağı algılanamıyor veya cihaza bağlanılamıyor.
Çözüm Önerileri:
- Cihazı yeniden başlat: Bu, birçok Wi-Fi sorununun giderilmesine yardımcı olan basit ancak etkili bir çözümdür.
- Ağ ayarlarını sıfırla: Ayarlar > Ağ ve İnternet > İnternet'i Sıfırla bölümüne giderek ağ ayarlarını sıfırlamayı deneyin.
- Yazılımı güncelle: En son yazılım güncellemelerinin yüklendiğinden emin olun. Bu güncellemeler genellikle hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri içerir.
- Wi-Fi yönlendiriciyi yeniden başlat: Yönlendiriciyi yeniden başlatmak da Wi-Fi sorunlarının çözülmesine yardımcı olabilir.
- Wi-Fi kanalını değiştir: Çevresel parazitleri azaltmak için yönlendiricinin Wi-Fi kanalını değiştirin.
- Güvenlik duvarını devre dışı bırakın: Bazı güvenlik duvarları Wi-Fi bağlantısını engelleyebilir. Geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.
- Fabrika ayarlarına sıfırla: Tüm diğer çözümler başarısız olursa, son çare olarak cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz.
Önemli Not: Fabrika ayarlarına sıfırlama, cihazınızdaki tüm verileri silecektir. Bu işlemi gerçekleştirmeden önce önemli verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.
Bu çözüm önerilerini uygulayarak Samsung Galaxy A73'ünüzdeki Wi-Fi sorunlarını çözebilirsiniz. Sorun devam ederse, daha fazla yardım için Samsung müşteri destek servisiyle iletişime geçin.