Şimdi Ara

Samsung Galaxy A72 [ANA KONU] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.472
Cevap
31
Favori
122.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Telefonun etrafındaki parlak cerceve kısım sert plastik mi yoksa metal mi bu konuda da bilgilendirir misiniz? Samsung Galaxy A72  [ANA KONU] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bob Seger kullanıcısına yanıt

    Sammobile incelemesinde metal çerçeve olduğu yazılı ;


    The Galaxy A72 will likely have physical buttons mounted to the right edge, a metal frame, and a colorful plastic/glasstic back panel.


    https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-a72//


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 256 gb mağazalara gelir mi acaba?


    bir ara samsung onlie da gördüm 256 gb olanı sonra yok oldu


    256 mı 128 mi ?


    Beyaz mı Siyah mı sizce ?


    Bu ay sonu almayı planlıyorum.

  • Jamiryov kullanıcısına yanıt
    Bu inceleme değilki telefon çıkmadan önce tahminlerini yazmışlar. Gerçekte telefonun her tarafı plastik

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tirabzonli

    Bu inceleme değilki telefon çıkmadan önce tahminlerini yazmışlar. Gerçekte telefonun her tarafı plastik

    Doğrudur. Yanlış bilmiyorsam S20 FE ile birlikte Samsung zaten S serisi de dahil plastik/glastik gövde malzemesi kullanacak. Kılıf ve ekran koruyucu ile kullandığım için çok önemsemiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jamiryov kullanıcısına yanıt
    Bence de telefonun kenarındaki o malzeme plastik mi metal mi pek bir önemi yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün siparişi geçtim vatandan a52 yi beklemekleten sıkıldım zaten

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WaBoSe

    Bugün siparişi geçtim vatandan a52 yi beklemekleten sıkıldım zaten

    Hayırlı olsun. A52'den daha iyi bir cihaz. A52 aylık güncelleme listesinde gerçi ama bu her zaman iyi bir şey olmayabilir. A72 için neredeyse her yerde Premium Midge-Range deniyor ki bence de öyle. A70'ten geçtim ben. A70'ten sonra S serisi cihazda geçmiş gibi his oluşturdu bende :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jamiryov kullanıcısına yanıt
    Hemen hemen 4senelik ve fiyatı 800tl olan bir akıllı telefon kullanıyorum a72 benim için üst segment bir telefon umarım 5 sene kullanırım.daha önceki cihazımda note 2ydi 5sene sonra kendiliğinden kapanmıştı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaBoSe -- 17 Nisan 2021; 22:22:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mob411 kullanıcısına yanıt

    256 gelmek üzere. Fiyatı bile belli oldu 5199 TL


    Ben de bekliyorum. Hem 72'nin hem de 52'nin 256'lığı bu ay geliyor.

  • Bu ne salak iş ulan, ondan sonra sövünce sövdü oluyo. Herifler bulunamayan satılamayan telefon üretmiş...??? Ulan telefon yoksa elinde 1 ay sonra tanıt dağit her yere, sonra çık satmaya başla.. İnterntten sipariş veriyosun, ertesi gün arayip stok yok siparişi iptal ettik diyolar..! Adamlar telefonu getiriyo 3 5 kişiye satıyo sonrası yok. Millet iyice eşşek yerine konuluyo, altü üstü bi telefon almayı düşünüyoruz hee alti üstü tam 1 sene sonra android 12 ile kasım kasım kasılacak dandik sd720 işlemcili giriş seviyesi üstü bi telefon heeeee??? Gören duyanda Limited Edition, özel mi özel uçan kaçan efsane falan böyle Dünyada sadece belirli adet üretilmiş Elit bir telefon peşindeyiz sanacak.?????


    Öyle bişiy ki şuan elimde telefona ayırdıgım bütçe ile sevmediğim marka modellerden en az sevmediğim bi telefonu seçip almak zorundayım.. Markasıyla modeliyle ya Oppo reno 4 pro, ya A72, ya da xiaomi çöplerinden birini almak zorundayım ve işin kötüsü telefonum yüksekten düştüğü ve geberdiği için acilen almak zorundayım, telefonum yok bildiğin telefonum yok şuan.. Çekmeceden çıkardığım 10 senelik emektar Note 2 ile ölmüş bataryası yüzünden 3 saat batarya süresiyle günü idare etmeye çalışıyorum şuan. Ya oppo reno 4 pro, ya da A72 alayım iyi kötü idare eder diyorum, A72 piyasada yok, OR4Pro'da firsattan istifade daha 3 hafta önce 4600 4700 e satamadiği telefonu, 3 ay sonra Reno 6 çıkacak olmasına rağmen şuan 5.300 lere falan satmaya çalışıyo.. ? Müşteriler markalar için deneme tahtası olmuş durumda kime kime çakarsa resmen..


    Valla deliricem ya valla.. Benim sinirim tam olarak şuna, gerçekten paramızla rezilliğin bir örneğini yaşıyoruz çoğumuz.. Yemin Ediyorum kendime sözüm olmasa harbiden yine kıyıcam paraya gidip bi amiral gemisi sinifi bişiy alıp yoluma bakıcam ama Bir daha asla bir telefona haddinden fazla paralar vermeyeceğime dair sözüm var, ama artık harbiden sıkıldım bu işten.. OR4P'nun kasası güzel, özellikleri hızlı şarjı güzel ama android 11 ile yazılımı arayüzü kasılıyo diyolar, A72 kasası dışında F/P ama kasa kalitesini ben hiç beğenmedim, A52 incelemiştim ve A52 ile kasa plastiği aynı zaten. Xiaomiler reklam panosu gibi nereye tıklasan reklam çıkıyo v.b.v.b.. Valla bunaldım be.


    Ne alacağiz arkadaş biz.. Son sayfaları okuyorum da herkes beklerim demiş ben onuda yapamam şuan.. Bi de 256 GB'lik modeli geliyomuş A72'nin, acaba diyorum bu yüzden mi, bilerek mi satışa çıkarmıyolar, 256'lıkla aynı anda mı çıksın istiyolar ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 18 Nisan 2021; 2:32:9 >




  • xTheXx X kullanıcısına yanıt

    Hocam sizinle aynı kafadayım. Mi11lite ve reno4 var aklimda. Oneplus nord ta kafami kurcaliyor, siz karar verdinizmi. Mi11lite daha fazla guncelleme alacak gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xTheXx

    Hocam A72 ve Oppo Reno 4 Pro ile ilgili birkaç şeyde ben yazmak isterim...

    Geçtiğimiz hafta MediaMarkt'a A72 almak için gittim ve almadan geri geldim. En büyük nedeni A72 biraz ağır ve estetik olarak (bana göre) çok kötü görünmesiydi. Ayrıca ekran alt çerçevesi de çok kalın duruyordu. Hemen yanında A71 vardı. Yan yana koyup karşılaştırma yaptığımda her ne kadar A72 özellik olarak önde olsa da A71 kasa malzemesi ve tasarım olarak çok daha iyi durumdaydı.


    Sonrasında diğer telefonlara bakayım derken ekranının parlaklığı dikkatimi çeken bir telefon gördüm ( Oppo Reno 4 Pro). Telefonu elime alır almaz, inceliği olsun,hafifliği olsun, tasarımı olsun beni fazlasıyla cezbetti. Sonra biraz ekranı kaydırdım sağa sola doğru gezindim. Aynısını A72 ile de yaptım. Reno 4 Pro çok daha parlak ve akıcıydı.


    Geçen haftadan beri ciddi bir şekilde Reno 4 Pro yu araştırıyorum. Bana göre A72 ye kıyasla artıları:

    - 256 GB dahili hafızası olması.

    -1100 nit'e kadar parlaklık sağlayan HDR10 destekli 90hz Amoled ekran.

    - Ekran gövde oranı çok daha iyi. Kavisli ekran yapısı. Ve kasa yapısı plastik olmasına rağmen daha gösterişli.

    - Hafif olması. ( 161 gr )

    - 65 W süper hızlı şarj. 36 dakikada %100 şarj.

    - Dahili Radyo olması. ( Kimileri için gereksiz olabilir )

    - Birçok inceleme videosu izledim. Parmak izi tarayıcısı A72'ye göre çok daha hızlı, sorunsuz.


    A72'nin en büyük farkı bence Su-Toz geçirmezlik. OIS tabi ki A72 için ayrıca bir avantaj olabilir ama Reno 4 Pro daki EIS çok gelişmiş (özellikle video çekimlerine bakabilirsiniz YouTube'ta fazlasıyla örnek var) Abartmıyorum nerdeyse OIS kadar etkili bir EIS var Reno 4 Pro'da. A72 deki Stereo hoparlörler ise ne kadar etkili bilmiyorum ama bence her telefonda olmalı. Reno 4 Pro'da da olsun isterdim ama yok. Bir de benim için sorun değil ama Reno 4 Pro tek hatlıymış. Çift hat isteyenler dikkat etmeli bu duruma...


    Özetle her iki telefonun artıları ve eksileri var fakat bana göre Reno 4 Pro daha alınabilir.



    Alıntıları Göster

    Hocam evet bende ikisini elimde deneme fırsatım oldu oppo reno4 pro çok daha premium hissi veriyor . A72 bana kalın geldi. Bende mi11 lite ve reno4pro arasında kaldım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Samsung Galaxy A72  [ANA KONU]

    Pcmark testi yaptım.Parlaklık yaklaşık %33 te.Tam ekran olmadı batarya testinde ne kadar etkisi olur bilemem.Telefonda 0 ısınma %100 stabilite.Youtube dan izledigim videolarda redmi note 10 pro,poco f3 gibi telefonlar ısınıp throtle oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oppo'ya gönlü kayanları bir konuda uyarmak istiyorum. Samsung'un diğer markalardan üstün yönü Pixel cihazlarla yarışan güncelleme desteği. A72 Android 11 ve OneUI 3.1 ile çıktı Android14'ü de alacak artı 1 yıl daha güvenlik güncellemesi de gelecek toplamda 4 yıl. Bir arkadaşımda Oppo A91 güncelleme desteği çok başarılı değil.

    Güncelleme desteği şahsen bence çok önemli. Sırf bu yüzden eskiden Android One cihazları tercih ediyordum. Önceki cihazım A70'ti ve OneUI 2.5'tan 3.1'e yükselttiğinde bile yeni cihaz almışım gibi hissettirmisti bana. Tabi bunlar benim görüşlerim.. Daha iyi biliyorum diyemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt

    o zaman beklemeye değer gibi. ama 5200 tl ye çıkınca s20 fe var. Gerçi bataryası oldukca zayıf , babam kullanıyor yazılımsal şeyler devam ediyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jamiryov

    Oppo'ya gönlü kayanları bir konuda uyarmak istiyorum. Samsung'un diğer markalardan üstün yönü Pixel cihazlarla yarışan güncelleme desteği. A72 Android 11 ve OneUI 3.1 ile çıktı Android14'ü de alacak artı 1 yıl daha güvenlik güncellemesi de gelecek toplamda 4 yıl. Bir arkadaşımda Oppo A91 güncelleme desteği çok başarılı değil.

    Güncelleme desteği şahsen bence çok önemli. Sırf bu yüzden eskiden Android One cihazları tercih ediyordum. Önceki cihazım A70'ti ve OneUI 2.5'tan 3.1'e yükselttiğinde bile yeni cihaz almışım gibi hissettirmisti bana. Tabi bunlar benim görüşlerim.. Daha iyi biliyorum diyemem

    Doğru düşünüyorsunuz. Salt donanıma bakarak cihaz alınmamalı. Evet önemli bir kriter ama satış sonrası destek, güncelleme vs de çok önemli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jamiryov

    Oppo'ya gönlü kayanları bir konuda uyarmak istiyorum. Samsung'un diğer markalardan üstün yönü Pixel cihazlarla yarışan güncelleme desteği. A72 Android 11 ve OneUI 3.1 ile çıktı Android14'ü de alacak artı 1 yıl daha güvenlik güncellemesi de gelecek toplamda 4 yıl. Bir arkadaşımda Oppo A91 güncelleme desteği çok başarılı değil.

    Güncelleme desteği şahsen bence çok önemli. Sırf bu yüzden eskiden Android One cihazları tercih ediyordum. Önceki cihazım A70'ti ve OneUI 2.5'tan 3.1'e yükselttiğinde bile yeni cihaz almışım gibi hissettirmisti bana. Tabi bunlar benim görüşlerim.. Daha iyi biliyorum diyemem

    Android 14 ü kesin alacak mı? Redmi note 10 pro ile a72 arasında cok kararsızım açıkçası.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jamiryov

    Oppo'ya gönlü kayanları bir konuda uyarmak istiyorum. Samsung'un diğer markalardan üstün yönü Pixel cihazlarla yarışan güncelleme desteği. A72 Android 11 ve OneUI 3.1 ile çıktı Android14'ü de alacak artı 1 yıl daha güvenlik güncellemesi de gelecek toplamda 4 yıl. Bir arkadaşımda Oppo A91 güncelleme desteği çok başarılı değil.

    Güncelleme desteği şahsen bence çok önemli. Sırf bu yüzden eskiden Android One cihazları tercih ediyordum. Önceki cihazım A70'ti ve OneUI 2.5'tan 3.1'e yükselttiğinde bile yeni cihaz almışım gibi hissettirmisti bana. Tabi bunlar benim görüşlerim.. Daha iyi biliyorum diyemem

    Evet ,haklısınız güncelleme elbette önemli bir kriter. Oppo Reno 4 Pro öneren biri olarak benim için de güncelleme önemli ama A72 bana göre olmamış. Mavi rengini, malzeme kalitesini, alt çene çerçevesini ve ağırlığını gördüğüm an telefondan soğudum, diğer hiçbir özellik gözüme görünmedi. Öncesinde A71 kullanan biri olarak bana göre olmayan bir telefonuda sırf güncelleme için almak ne kadar doğru bir durum olur bilemiyorum.Belki siyah rengini görsem o kadar itici gelmeyecekti bana onu da bilemiyorum :) Herkesin kendine göre kriterleri var. Kimi için güncelleme kimi için donanım kimi için tasarım... A72 yı alan herkese saygı duyuyorum. Hepsi de iyi günlerde kullansınlar, Allah iyi haberler almayı nasip etsin yeni telefonlarından..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xTheXx -- 18 Nisan 2021; 14:35:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YapcazBişeyler

    Hocam sizinle aynı kafadayım. Mi11lite ve reno4 var aklimda. Oneplus nord ta kafami kurcaliyor, siz karar verdinizmi. Mi11lite daha fazla guncelleme alacak gibi

    Hayır henüz beklemedeyim bende. Gelecek aya kadar bekliyorum. Özellikle Mi11 Lite'ı görmek, kullanıcı deneyimlerini incelemek istiyorum. Ona göre karar vereceğim. Mi11 Lite bana göre değilse Oppo Reno 4 Pro alırım büyük ihtimalle hocam.


    Yanlış hatırlamıyorsam eğer Mi11 Lite'ta 3 sene ana Android güncellemesi alacaktı. Ya da 3 sene ana MIUI güncellemesi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xTheXx -- 18 Nisan 2021; 14:38:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.