Şimdi Ara

Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.338
Cevap
66
Favori
357.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ★★★ Samsung Galaxy A71 özellikler, SSS, yardımlaşma ve tartışma [ANA KONU] ★★★

    Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma

    Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma

    Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma

    Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma

    Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma

    TEKNİK ÖZELLİKLER

    İşlemci: Qualcomm Snapdragon 730 Dual-core 2.2 Ghz Kryo 470 (GOLD)
    Ekran: 6.7 inç, 1080x2400 (FHD+), 393 PPI, Super Amoled
    RAM: 8 GB
    Depolama: 128 GB
    Arka Kamera: 64 MP, 12 MP, 5 MP, 5 MP
    Ön Kamera: 32MP
    Batarya Kapasitesi: 4500 mAh
    İşletim Sistemi: Android 10
    Renk Seçenekleri: Gümüş, Pembe, Mavi, Siyah


    Samsung Galaxy A71 2020 128 GB Özellikleri


    Dünyanın en önemli teknoloji üreticileri arasında ilk sıralarda yer alan Samsung, akıllı cep telefonu kavramına benzersiz bir soluk getiren cihazları arasında yer alan Samsung Galaxy A71 2020 128 GB ile bir kez daha kullanıcısını mutlu etmeyi başarıyor. Galaxy serisinin en etkili ve en yüksek performanslı cihazları arasında yer alan Galaxy A71, birbirinden kullanışlı fonksiyonlarıyla hayatınıza eşsiz bir dokunuş gerçekleştirirken bir cep telefonundan beklediğiniz tüm özellikleri de fazlasıyla karşılıyor. Uygun fiyat seçenekleriyle de beğeni kazanan model, dayanıklı tasarımı sayesinde uzun süre boyunca güvenle kullanılabilmesiyle de bütçenize katkıda bulunuyor.

    Benzersiz Tasarım Özelliklerini Keşfedin

    Samsung Galaxy A71 2020 128 GB özellikleri arasında ürünün estetik tasarımı dikkat çekiyor. 6,7 inç ölçüsündeki dev ekranıyla size son derece tatmin edici bir deneyim sunan model, simetrik sonsuz ekran tasarımı sayesinde tüm oyunlarda, filmlerde, dizilerde, videolarda ve sosyal medya uygulamalarında kusursuz bir performans gösteriyor. Çerçevesiz görünümü sayesinde maksimum ekran alanı sağlayan ve bu sayede tüm içerikleri telefon sınırlarının çok ötesinde bir alanda görüntüleyebilmenize olanak tanıyan model; prizma siyah, prizma mavi ve prizma gümüş olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunuyor. Dilediğiniz tarzı rahatça sergileyebilmenize olanak tanıyan ürün, yalnızca 179 gram ağırlığında olması sayesinde cebinizde ve tüm çantalarınızda rahatlıkla taşınabiliyor.

    Ekran Kalitesiyle Sınırları Aşın

    Galaxy serisinin en sevilen modelleri arasında yer alan cihaz, benzersiz ekran kalitesiyle kullanıcılarına yepyeni bir deneyim sunuyor. Super AMOLED teknolojisiyle üretilen cihaz, 1080 x 2400 piksel çözünürlüğe sahip olması sayesinde size tüm içerikleri Full HD+ kalitesinde görüntüleyebilme fırsatı tanıyor. 393 PPI piksel yoğunluğu ve 20:9 ölçeğindeki ekran oranı sayesinde film, dizi, video, oyun ve uygulamaları kusursuz bir görüntü kalitesiyle çalıştıran cihaz, Corning Gorilla Glass 3 teknolojisiyle tasarlanan kapasitif ekran camı sayesinde darbelere ve çizilmelere karşı kusursuz bir direnç gösteriyor. 16 milyon renk algılayabilmesi sayesinde maksimum seviyede performans gösteren ürün ekranı, Multi Touch özelliğiyle de çok parmakla gerçekleştirilen işlemleri algılayarak size büyük bir kullanım kolaylığı sunuyor. Always-on Display özelliği sayesinde sürekli açık olarak kullanılabilen model ekranı; saat, tarih, alarm, bildirim gibi pek çok bilgiyi dilediğiniz an kolaylıkla gözlemeyebilmenize de olanak tanıyor.

    Yüksek Performansın Tadını Çıkarın

    Dual-core 2.2 GHz Kryo 470 ana işlemcisiyle âdeta ışık hızında çalışabilen model, 8 çekirdekli yapısı sayesinde tüm uygulamaları saniyeler içerisinde açmayı başarıyor. 8 GB kapasitesindeki RAM'i sayesinde dilediğiniz tüm işlemleri takılma, donma, bekleme gibi problemlerle karşılaşmadan hızla gerçekleştirebilen model, 64-bit işlemci mimarisi ve 610 MHz GPU frekansı ile âdeta bir kişisel bilgisayar performansına ulaşıyor. Android 10 ile çalışması sayesinde en güncel uygulama ve sistemleri rahatça kullanabilmenize olanak tanıyan Galaxy A71, çift sim kartı desteklemesi sayesinde de size sınırsız bir iletişim imkânı sağlıyor. Aynı anda iki farklı SIM kartınızı da aktif şekilde kullanabilmenize olanak tanıyan cihaz, dilediğiniz her yerden sevdiklerinize rahatça ulaşabilmenizi mümkün hale getiriyor.

    Görülmemiş Bir Kamera Deneyimiyle Tanışın

    Dünyaca ünlü markanın en çok ilgi gören modelleri arasında yer alan ürün, kamera özellikleriyle de görülmemiş bir fotoğraf deneyiminin kapılarını aralıyor. Dört arka kamera ve bir ön kamerayla dilediğiniz her tarzda çekim gerçekleştirebilmenize olanak tanıyan model, yüksek kamera çözünürlüğüyle de adeta profesyonel bir fotoğrafçı performansına ulaşabilmenizi sağlıyor. 64 MP kalitesindeki ana kamerasıyla profesyonel fotoğraf makineleriyle yarışan ürün, ikinci ve üçüncü arka kameralarıyla 12 MP ve 5 MP kalitesinde fotoğraflar çekebiliyor. Model, ön yüzünde bulunan selfie kamerası ile de kullanıcılarına tam 32 MP kalitesinde çekim yapma imkânı veriyor. Farklı çekim modları sayesinde kusursuz selfieler, manzara fotoğrafları ve panaromik görüntüler kaydedebilmenize olanak tanıyan ürün, sesli komut ve zamanlayıcı gibi çekim seçenekleriyle de fotoğraf deneyiminize zenginlik katıyor. Bokeh özelliği sayesinde fotoğraflarınıza derinlik algısı katan ve yalnızca istediğiniz noktayı net şekilde çekebilmenizi sağlayan model, dijital görüntü sabitleyicileriyle fotoğraflarda sıklıkla yaşanan titreme problemini ortadan kaldırıyor.

    Kusursuz Videolarla Anılarınızı Ölümsüzleştirin

    Kamera performansıyla kullanıcıda büyük heyecan yaratan model, video çekim kapasitesiyle de övgü topluyor. Arka kameralarıyla 720p, 1080p ve 2160p kalitelerinde çekim yapabilen model, ayrıca saniyede 960 kareye kadar kaydedebiliyor. Bu yönüyle sinema kameralarından bile yüksek performans gösteren ve dilediğiniz kadar ağır çekim yapabilmenizi mümkün kılan model, ön kamerasıyla ise saniyede 30 kareyi 2160 p kalitesinde kaydedebiliyor. F1.8 ila F2.2 arasında değişen diyafram açıklıkları ile ortam ışığından maksimum verimi alabilen ürün kameraları, en loş mekânlarda bile ekstra aydınlatma kullanmadan son derece net görüntüler çekebilmenizi mümkün kılıyor.

    Gelişmiş Seçeneklerle Dünyaya Bağlanın

    Samsung imzasını taşıyan ürün, gelişmiş bağlantı seçenekleriyle de kullanıcısının hayatını kolaylaştırıyor. 2G, 3G, 4G ve 4,5G türü bağlantıları tüm frekans aralıklarında destekleyen cihaz, Wi-Fi 5 seçeneğiyle de son derece hızlı bir şekilde kablosuz internet bağlantısı gerçekleştirebiliyor. Dual Band, Wi-Fi Direct, Wi-Fi Hotspot ve Voice over Wi-Fi seçenekleri sayesinde kolayca internete bağlanabilen ve internet bağlantısını diğer akıllı cihazlarınızla paylaşabilen ürün, ayrıca USB 2.0 seçeneğiyle de veri ve enerji transferi gerçekleştirebiliyor. Kullanıcısına 128 GB gibi son derece geniş bir dahili depolama alanı sunan ürün, micro SD kart desteği ile hafızasını 512 GB'a kadar yükseltebiliyor. Birbirinden avantajlı özellikleriyle akıllı telefon standartlarını zirveye taşıyan model, fiyatlarıyla da övgü topluyor. Samsung Galaxy A71 2020 128 GB fiyatları, uygun seçenekleri sayesinde kullanıcıların beğenisini kazanıyor.

    Samsung Galaxy A71 ile Geleceğin Teknolojisini Keşfedin

    Samsung Galaxy A71, estetik tasarımı ve güçlü performansı sayesinde sosyal medya kullanıcıları ve oyunseverler için son derece ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor.
    Ürünün 128 GB'lık güçlü hafızası ve 8 GB kapasitesindeki RAM'i, cep telefonunu profesyonel ihtiyaçları için satın alan kullanıcıların tüm gereksinimlerini başarıyla karşılıyor.
    Farklı renk seçeneklerine sahip olan modeller arasından dilediğinizi seçerek hem donanımlı bir cep telefonuna hem de göz alıcı bir tarza aynı anda kavuşabilirsiniz.
    Ürünün son derece düşük olan SAR değeri sayesinde en yoğun ve en uzun süreli kullanımlarda bile sağlığınızı korumayı başarabilirsiniz.
    Ekran yansıtma, Samsung Smart View, çocuk modu gibi özellikler sayesinde cep telefonunuzun ekranını farklı cihazlarla paylaşabilir ya da kullanım alanlarını kontrol altında tutabilirsiniz.
    Çarpıcı Bir Akıllı Telefon Performansı

    Ürün Hafızası: 128 GB
    Çekirdek Sayısı: 8
    RAM: 8 GB
    Ekran Çözünürlüğü: 1080 x 2400 p (FHD+)
    Kamera Çözünürlüğü: 64 MP (1. Arka Kamera), 12 MP (2. Arka Kamera), 5 MP (3. ve 4. Arka Kamera), 32 MP (Ön Kamera)

    Samsung Hakkında

    Güney Kore merkezli bir teknoloji devi olan Samsung, günümüzün en önemli akıllı telefon ve bilgisayar üreticileri arasında yer alıyor. Yenilikçi tasarımlarıyla teknolojinin öncüleri konumunda bulunan marka, dünya genelinde milyonlarca satış rakamına ulaşan ürünleriyle adından sıklıkla söz ettiriyor.

    Kullanım Önerileri

    Cihazınızı kutusundan çıkardıktan sonra kişisel bilgilerinizi girerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Ürünü şarj ederken yalnızca kutu içeriğinde bulunan şarj aletini kullanmanız, ürünün elektronik aksamını korumanız açısından son derece önemlidir.


    VIDEOLAR










    Not: Dostlar ben hayatımda hiç Android kullanıcısı olmadım ancak Android piyasasını ve yeni çıkan işlemcileri bir teknoloji sever olarak takip ederim. Samsung A51 ve A71 tanıtıldığı dönemde lansmanını gördüm, forumda da ana konusu yoktu ve konu açayım dedim. Zaman zaman bana yazanlar olabiliyor ancak bu cihazları kullanmadığım için yetkinliğe sahip değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scanh -- 28 Eylül 2021; 17:55:44 >



  • Cahil cesareti ile sağdan soldan duyduğun şeyleri satmaya çalışıyorsun haberin olsun. İyi ki de bir "Dedi " diye bilgece görünmeye çalışan beylik bir kalıp öğrenmişsin, kopyala yapıştır her yere.

    Senin o pek methettigin 32/384 örneklemeye sahip kaç tane müzik parçan var? O tür parçaların hakkını bir telefonla mı vereceğini düşünüyorsun? Bir de "Hi-Fi desteklemiyor" gibi cahilliğin arşa çıktığı bir cümle kurmuş. Hi-Fi bir format veya özellik değildir. Ses cihazının yüksek kalite komponentler ile üretildiğini ve bunlarla çalınacak kaydın stüdyodaki haline uygun çalınması demektir. O senin demeye çalışıp beceremedigin şeyin adı, Hi-Res.

    Müziğini kaliteli dinlemek isteyen adam 3$'lık ses çipine sahip telefonla uğraşmaz. Kendine iyi bir USB veya BT DAC alır, kaliteli bir kulaklık ile dinler. Ayrıca gider USB Audio Player Pro veya Neutron Music Player gibi kendi ses sürücüsü olan uygulamaları satın alır, müziğini onunla dinler. Mesela ben. Bende senin çok övdüğün UHQ ses çipine sahip S10+ var ama aldığım ilk birkaç hafta haricinde kendi kulaklık çıkışı ile asla müzik dinlemedim. Sen şimdi bende bu telefon olduğuna da inanmazsın ama git S10 forumunda ara görürsün.

    Ben ekstra cihaza para harcamam diyorsan, LG V serisi al. ESS 9218P Quad DAC ses çipine sahip. Telefonda müziğe o kadar ilgilisin madem, bu seriden haberinin olmaması da ayrı bir hayret konusu.

    Gerçi sen şimdi yine bu mesaja karşı desteksiz atar tutarsın, eşyanın tabiatı bu zaten.
    Neden bu kadar sertsin dostum, öfken Samsung firmasına mı, bize mi, "evde kal" uygulamasından kaynaklı ruh haline mi pek anlayamadım ama her ne olursa olsun bu kadar sert cümlelerle bir yere varamayacağını bil lütfen. Haklı olmak, haklı olduğun konularda bağırıp çağırmak değildir. Bir önceki mesajımda da belirttim, keşke doların ve vergilerin bu kadar yüksek olduğu bir ülkede yaşamıyor olsaydık ama şu an için başka şansımız yok. Sadece cep telefonu değil, yurtdışından gelen tüm ürünler maalesef yurtdışı satış fiyatından kat kat fazla fiyata satılıyor ülkemizde. Savunduğun Çİn malı cep telefonlarının maliyeti daha düşük olduğu için daha ucuz olabilir, daha fazla özellik olabilir ama yine hatırlatayım, bir çok Çin modeli fazla radyasyon değerlerine sahip, lütfen bunu da göz ardı etmeyelim. Bu vb. radyasyon değerlerine sürekli maruz kaldığımız için yaş 50 demeden oramız buramız tökezliyor. Biraz da sağlık.
    Xiaomi cihazları genellikle çok kaba ve kalitesiz duruyor, arayüzü de çok sıkıcı ve basit, bakmayın bu kadar popüler olduğuna sırf fiyatından dolayı bizim insanımız ucuzu çok sever, iphone ve samsung'tan şaşmayın ancak para konusunda sıkıntı varsa sırasıyla huawei, xiaomi'ye bakılabilir.

    Donanım olarak kesin daha iyidir ne varsa dolduruyorlar zaten ama günün sonunda işine yarayacak akıllı göze hoş gelen kullanımı Samsung sunar tartışmasız, artık donanım değil yazılım para ediyor, bir IOS'tan zengin oldu Apple.
    Siyah renkli Glaxy A71 cihazı dün Turkcell'den faturaya ek olarak toplamda 4136TL'ye(burada ağlama ifadesi )alarak aranıza katılmış oldum...

    Almayı düşünen arkadaşlar için ilk izlenimlerimi ve tecrübelerimi paylaşayım;

    - Benim aldığım cihazda ekran koruyucu takılı geldi o sebeple şimdilik yeni bir tane almayı düşünmüyorum ve hissiyatını da beğendim, dandik de olsa hemen 15 liralık basit bir kılıf alıp onunla kullanmaya başladım. Arkası plastik olduğundan çok çabuk çizileceğine eminim o sebeple size de iyi bir kılıf alana kadar idare edecek basit bir kılıf takmanızı tavsiye ederim. Spigen'in 3 farklı kılıfı var A71 için, Hepsiburada'dan bakıp alabilirsiniz. Bir de arka kamera bölümü için Ally'in koruyucusu var onu da Hepsiburada'dan almayı düşünüyorum. Elde kesinlikle kalitesiz bir hissiyat vermiyor. Note 5 bu cihazdan kağıt üzerinde daha ağır olmasına rağmen uzun olmasından dolayı A71 bana daha ağır gibi geldi ama abartılacak bir ağırlık hissi yok.
    - Kutudan 25W süper hızlı şarj adaptörü ile çıkıyor ancak iki ucu da Type-C ve kablosu çok kısa. Yeni nesil bir anakart kullanmıyorsanız ve cihazı başka bir adaptör ile de şarj etme durumunuz olacaksa mutlaka "USB-A Type-C kablo" ya da bir dönüştürücü almanız gerekiyor, ben eksikliğini çekiyorum.
    - İlk %100 şarj sonrasında %70lik şarj dilimi ile gece modu açık, mobil veri kapalı 6 saat 30 dk ekran süresi aldım. Oyun olarak sadece yarım saat PUBG Mobile oynadım, geri kalanı YouTube, Twitter, Netflix vs...
    - Konu içerisinde bahsedilen renk sorunuyla ne cihazı ilk açtığımda ne de güncellediğimde karşılaşmadım. Sanırım sadece bazı cihazlarda var.
    - Alacak olan arkadaşlar cihazın çift SIM girişi olduğundan çift IMEI olarak faturaya ekletmeyi unutmasınlar.
    - Düne kadar yaklaşık 4 yıllık bir Samsung Galaxy Note 5 kulanıcısıydım, ROM ile Android 9 kullandığım için pek yabancılık çekmedim ama benim gibi eski cihazdan geçiş yapanlar 8GB RAM ve One UI 2.0 hız ve akıcılığını hemen fark edeceklerdir. Özellikle sanal tuşların tamamen kaldırılabildiği gesture(hareket) ile kontrol mekaniğini çok kullanışlı buldum.
    - Kamerayı tam olarak test edemedim ama genel olarak beğendim. Kamera ile ilgili detayları biraz kurcaladıktan sonra eklerim. Bu cihazda 4K60fps beklemiyordum ama 1080p60fps olmamasına da anlam veremedim.
    - Cihaz yeni olduğu için Şubat 2020 güvenlik güncellemesini almış.
    - Parmak izi tanıtmak tam bir işkenceydi ama okuma hızı Note 5 ile hemen hemen aynı. Yine de -bence- can sıkan bir durum değil. Yüz tanıma normal ışık koşullarında düzgün ve beklediğimden çok daha hızlı çalışıyor; hatta bazen parmak izi ile açılmasını bekliyorum, sonradan yüz tanıma ile çoktan açılmış olduğunu fark ediyorum :)
    - Cihaz ilk açıldığında yaklaşık olarak 105GB depolama alanı ile geliyor. Samsung kendi uygulamalarının yanı sıra özellikle Microsoft uygulamalarını kullandırmaya veya yüklemeye çalışıyor. Ben silinebilen tüm Microsoft uygulamalarını sildim, diğerlerini(OneDrive gibi) de devre dışı bıraktım. İlk kurulumda "Lords Mobile" adı altında bir uygulama seti yüklemenizi istiyor izin vermeseniz bile açıldıktan bir süre sonra yeniden yüklemeye çalışıyor.
    - Benim çok kullanışlı bulduğum Samsung'un GoodLock uygulama seti cihazda kurulu gelmiyor. Henüz denemedim ama mutlaka yüklemenin bir yolu vardır. Bunun dışında -yine benim beğendiğim- AppLock(Uygulamaları kilitleme veya maskeleme) özelliği de sanırım yok ya da ben bulamadım.
    - Wi-Fi ve Hücresel sinyali konusunda Note 5'le kıyaslarsam bir eksi görmedim.
    - 2K ekran(Note 5)dan FullHD+ ekrana geçmiş olsam da normal kullanımda bir eksi göremedim. Sadece oyun oynarken; ekran çözünürlüğünün FullHD+, ekranın büyük ve buna rağmen piksel yoğunluğunun düşük(393ppi) olması sebebiyle normal kullanımdaki kadar kaliteli bir his vermedi. Tekrar ediyorum, böyle hissetmemim sebebi muhtemelen 2K, A71'e oranla küçük ve yüksek piksel yoğunluklu(518ppi) bir ekrandan geçiş yapmamdı. Ekran kesinlikle kötü değil.
    - Hoparlör sesi net, ideal ve gayet yeterli, ahizede sesler biraz boğuk gibi geldi bana ama tam emin değilim. Onun dışında cihazda Dolby Atmos var ama sadece kulaklık ile kullanılabiliyor, sanırım kırpılmış bir destek bu.
    - Netflix'de FullHD desteği gözüküyor, tabi HDR yok izlerken.

    İlk aklıma gelenler ve izlenimlerim bunlar, sorusu olan varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.


    Polonya romuyla One UI 4.1 temiz yükleme yaptım, ilk izlenimlerim çok olumlu. Birkaç güne iyice kurcalamış olurum. Yüz tanıma ve parmak izi sürümleri daha da yükseltilmiş. RAM Plus A71'de en fazla 6GB olacak deniyordu, ama 8GB de mevcut. Samsung nasıl başarıyorsa her büyük güncellemede A71 eskimek yerine daha iyi hale geliyor, performans artıyor.

    Ürünü inceleyip, satın alım karar aşamasında olanlar için mini bir incelemede bulunmak istiyorum.

    Cihaz piyasada 3900-4200 ₺ arası bir fiyattan satılıyor. Forumdaki büyük kesim cihazı 3100-3500 ₺ arası bir fiyata aldı. O yüzden eski kullanıcıların yorumlarını, ödedikleri miktarı ve sizin ödediğiniz miktarı göz önünde bulundurarak değerlendirmenizi tavsiye ederim. 3200 ₺’ye idare edilir denecek bir mevzu 3900 ₺ ödendiği zaman epey can sıkıcı bir hale gelebilir. Ben 3400 ₺’ye peşine kontratlı halde Turkcell’den bir ay önce aldım. Şahsi fikrim cihazın vergiler olmasaydı 2600-2900 ₺ arası, kaçınılmaz vergiler sebebiyle de artık 3000-3500 ₺ aralığında bir yerlerde fiyatlanması gerektiğidir.

    Kamerasıyla başlayacak olursam 4’lü kameranın arka taraftaki dizilimi oldukça hoş olmuş. Ürünü daha pahalı bir modelmiş gibi gösteriyor. İlk kamera 5 mp derinlik algılayıcı kamera, ikinci 64 mp ana kamera, üçüncü 12 mp geniş açı kamera, dördüncü 5 mp makro kamera. Bu fiyat segmentindeki 64 mp yada 48 mp kameraya sahip tüm telefonlar yüksek mp değerine sahip modlarda iken HDR kullanımına izin vermiyor. En ideal şartlarda en güzel fotoğrafları 64 mp modundayken alıyorsunuz. Ayrıntılar gayet tatminkar, renkler doygun oluyor lakin ters ışık yada az ışık olan durumlarda yani HDR’nin gerekli olduğu durumlarda daha düşük mp değerlerini seçerek 64 mp moduna göre daha başarılı fotoğraflar elde edebiliyorsunuz. Aslında ana kameramız 16 mp, dörtlü işleme teknolojisiyle 64 mp fotoğraf elde edebiliyor. 48 mp olan cihazlar da aslında 12 mp kameraya sahipler. Doğal olarak o çözünürlükleri vermiyorlar. Kullandıkları dörtlü işleme teknolojisiyle o çözünürlüklere çıkıyorlar. 16 mp modundayken kameranın bütün özellikleri kullanılabilir oluyor ve genel kullanım için gayet güzel sonuçlar veriyor. Tabi tüm Samsung modellerinde olduğu gibi kameramız renkleri olduğundan daha canlı daha göze hoş görünür çekiyor. Doğal renkler elde etmek istiyorsanız, yarı-tam profesyonel bir fotoğraf çekme düzenleme gayesi içerisindeyseniz bilin ki bu cihaz hiçbir zaman nesneleri tüm doğallığıyla çekmeyecek. Bu noktada sorulması gereken soru doğal olan her daim güzel olan mıdır? Ben foto çekeyim ister telden ister pcden baktığımda göze hoş gözüksün, sosyal medyada da düzenleme yapmadan direk paylaşabileyim diyorsanız işte o zaman A71 sizin için biçilmiş kaftan. Geniş açı kamerası ise piyasadaki rakiplerinden daha geniş bir açı sunuyor. Ayrıca bunu 12 mp değerinde sunduğu için ortaya gayet kaliteli sonuçlar çıkıyor. Ben geniş açıyı oldukça sevdim ve kullandım. 5 mp makro kamera ise en beğenmediğim kamera modülü oldu. 5 mp olması sebebiyle piyasadakilere oranla çok daha kaliteli sonuçlar alırım diye düşünmüştüm. Lakin tam tersi oldu. 2 mp kameraya sahip herhangi bir cihaz bile A71’den iyi çekiyor. A71’in makro kamerası nesneyi oldukça uzaktan odaklıyor. Bu da makro kamerayı manasız hale getiriyor. Makro kamera da neymiş olmasa da olur diyenler için sorun olmasa da vay be bundaki makro kamera 5 mp imiş gelsin çiçekler, böcekler diyen ilgililer için sonuç maalesef hüsran olacaktır. Son kamera 5 mp derinlik sensörü ise başarılı bulduğum modüllerden. Nesneleri sanki Photoshopla sonradan fotoğrafa eklenmiş gibi değil gayet doğal bir şekilde odaklayıp arka tarafı başarılı bir şekilde bulanıklaştırabiliyor. 4 kamera modülünden geniş açı ve derinlik algılayıcı çok başarılı, ana kamerayı başarılı, makro kamerayı ise başarısız bulduğumu söyleyebilirim. Derinlik algılayıcı yerine ana kamera modülü sensörün hakkını verseydi daha güzel olurdu belki ama bu haliyle de ortalamanın üstünde bir performans sergiliyor diyebilirim. Kamera telefonu iddiası hiçbir zaman olmadı A71’in lakin 64 mp görünce birçok kullanıcı ona bu sıfatı atfederek bir yanılgıya düşüyor. Netice olarak A71 iyi bir kameraya sahip diyebilirim ama çok iyi bir kameraya sahip diyemem!

    Malzeme kalitesinden bahsedecek olursak önde Corning Gorilla Class 3. nesil bir korumaya sahip arkada ise glastik denilen cam havası taşıyan bir plastik mevcut. Ön taraf için konuşacak olursak Corning Gorilla Class’ın son Sürümü 6. Piyasadaki orta segment cihazlarda 5. sürümü kullanılıyor. A71 3. Modeli kullanarak rakiplere oranla biraz geri kalmış durumda. Düşünce hepsi kırılıyor mu kırılıyor ama çizilmelere karşı dayanıklılık mevzu olunca işte o zaman Gorilla Classın nesli biraz daha önem arz ediyor. Arka taraf için konuşacak olursak böyle bir arafta kalmışlık söz konusu. Ne plastik ne de cam. Tam arasında işte. Samsung da buna glastik adını vermiş. Premium hissiyat kesinlikle vermiyor ama kötü bir hissiyatı da yok. Kılıfsız kullananlar için bir iç burukluğu olur ama kılıfla kullanan büyük çoğunluk için en ucuz telefonunda en pahalı telefonun da arkası plastik. Kullanım şeklinize göre burada kriter sizsiniz. Ağırlık ve incelik ise bu ebatlarda bir cihaz için muazzam. Alışırsanız diğer bütün cihazlar ağır veya kalın gelecektir. Demedi demeyin!

    Ekran tarafında Full HD+ Super Amoled bir ekran yer alıyor. Dynamic Amoled bu fiyat segmentinde yer alan bir tür değil ama ülkemizde de bu fiyatlara alınabilseydi güzel olurdu. Yurt dışında bu ekran tipine sahip S10e A71 ile hemen hemen aynı fiyata satılıyor. Farkları ise dynamic amoledde ekran yanması mevzusu büyük oranda ortadan kalkıyor, batarya performansı ve renk doğruluğu, doygunluğu daha başarılı. Tüm Samsung amoledlerinde var olan sarımtırak ekran mevzusu A71’de de mevcut. Beyaz diye bir renk olmuyor Samsung amoledlerinde. Beyaz rengin üzerinde sarı bir filtre varmış gibi olur. Tepe modellerde ekran teknolojisi değiştiği için onlarda bu kadar belirgin bir durum yok. Bu bir sorun değil. Zamanla alışıyorsunuz. Ekran boyutu ise gerçekten büyük. Arka cepte yada ceketin cebinde taşımaya uygun. Kotun cebine ise sığmıyor. Küçük yada orta ekranlı bir modelden geçiş yaparsanız bu kadar büyük ekrana da gerek yok cümlesini büyük ihtimalle kurarsınız. Ama dolu dolu içerik tüketeceğim ondan tercihim büyük ekran diyorsanız ekran sizi son derece memnun edecektir. HDR desteği resmi olarak belirtilmese de Youtube üzerinden HDR videoları izleyebiliyorsunuz. Netflix ise HDR desteği sunmuyor henüz. Bu güzelim ekranın maalesef ki öğrendikten sonra son derece canınızı sıkacak bir kusuru var. Karanlık mod kullanırken(ki amoled kullanıyorsanız bunu kullanmanız şart gibi bir şey) ekran parlaklığını yüzde 10-15 aralığına getirdiğinizde ekranın alt kısımlarında bariz görülen bir yeşillenme ve bulutlanma söz konusu. Gri arka planlarda iyice belli olan bu kusur gece telefon kullanan, yatakta uzanıp içerik tüketen hemen herkesin dikkatini çekecektir. Güncelleme üzerinde çalışıldığına dair Samsung members forumunda bir gönderi var. Lakin bu sorun güncellemeyle düzelmeyebilir. Aynı sorun S10 Lite’da da var. Henüz gelen güncellemelerle ne onun sorunu çözüldü ne de A71’in. Bu soruna sahip olmayan sadece birkaç forum kullanıcısı mevcut. Ya millete öyle denk gelmiştir olur öyle arada elektronik şans işidir diyip almaya niyetleniyorsanız ki ben öyle yapmıştım %90 ihtimalle yanlış ata oynamış olacaksınız. Evet benim ekranımda da bu sorun var. Hatta zamanla artıyor. Bununla ilgili ayrıca yazacağım. Velhasıl sorunun yazılımsal değil de kullanılan panelden kaynaklanma ihtimali çok yüksek. Samsung, Note 7 patlayana kadar sorunlu olduğunu kabul etmemişti. O tarzda bir olay olmadığı sürece de A71 ve S10 Lite’da kullanılan panellerin hatalı olduğunu kabul edip etmeyeceği bizim makus talihimize kalmış durumda. Aslında sadece bu sebep için bile bu cihaz alınmaz diyebilirim ama cihazı tüm özellikleriyle değerlendirip öyle karar almak daha mantıklı olacaktır.

    Batarya kısmında 4500 mah’lik bir canavar adayı karşımıza çıkıyor. Aday diyorum çünkü canavar olmayı başaramıyor batarya. Bu cihazı ben alırım ek ayar mayar uğraşmam, inciğine cinciğine kadar kurcalamam kendi uygulamalarımı kurar öyle kullanırım derseniz içinde gelen birçok 3. Parti uygulamalarla birlikte ortalama 7-8 saatlik bir ekran süresi alırsınız. Ben gereksiz uygulamaları silerim, kullanmadığım özellikleri kapatırım, cihazın ince ayarlarını yaparım derseniz ortalama 8,5-9,5 saat ekran süresi alırsınız. Ben cihazı orta yada üst derece güç tasarrufunda kullanır whatsapp harici tüm senkronizasyonu kapatır, gereksiz hiçbir uygulama bulundurmaz, var olan uygulamaların da arka plan kullanımlarını sınırlandırır 3310’a yakın bir deneyimle cihazı kullanırım derseniz de 10 saat üzerini görebilirsiniz. Kullanım tipinize göre pil senaryoları bu şekilde. Gönül isterdi ki Xiaomilerde olduğu gibi varsayılan ayarlarda bile 9-11 saat arası ekran süresine sahip olalım. Samsung satış stratejisi gereği bu hiçbir zaman mümkün olmayabilir. Güçlü batarya zayıf özellik, orta batarya orta özellik, zayıf batarya güçlü özellik şeklinde konumlandırıyor Samsung cihazlarını.

    Cihaz işlemci olarak kalbinde Snapdragon 730 ve grafik işlemci tarafında ise Adreno 618’i bulunduruyor. 730G’den farkı ise gpu işlemci hızı. 730G’deki Adreno 618, 730’daki Adreno 618’den %15 - %20 daha performanslı çalışıyor. Cpu performansları ise aynı. A71’in işlemcisi orta segmentin ortası denebilir. Günlük kullanım senaryosunda gayet güzel bir işlemci. Takılma, donma, kasma mevcut değil. 600 serisi işlemciler bile üzmezken 700 serisi işlemci ek bir güven veriyor kullanıcısına. Basit düzey video düzenleme işlerinizi bile yapabilirsiniz. Oyun performansı olarak en üst ayarlarda oynatmaz oyunlarınızı ama orta ayarlarda oldukça akıcı bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Arka kapağın glastik olması sebebiyle ısınmayı çok fazla hissetmiyorsunuz hakeza cihazın da abartılı ısılara ulaştığı söylenemez. Pubg’de HDR ayarı açılamıyor. Pubg’de Mi 10 Lite’da olduğu gibi bir performans kaybı yada ısınma yaşamıyorsunuz. Bu işlemci ve gpu ortalama bir kullanıcıya 3-4 yıl rahat bir şekilde hizmet vermeye devam eder.

    A71 mono bir hoparlöre sahip. Oldukça yüksek bir ses seviyesine sahip cihazda stereo hoparlör olsa daha güzel olurdu belki ama bu haliyle de hiç fena sayılmaz. 3.5 mm kulaklık girişiyle eski tip kulaklık kullananları sevindiren A71, kulaklık aktifken Dolby ses özelliğini kullanılabilir kılıyor. Bu da ses seviye ve kalitesinde olumlu yönde bir değişim sağlıyor. Dolby, hoparlör modunda ise aktif olmuyor. Bluetooth kulaklık kullananlar için ise aptx desteği mevcut.

    Samsung sistem arayüzü olarak One UI 2.0 kullanıyor. Güncelleme ile One UI 2.1 sürümüne yükseltme gerçekleştirilecektir. Bu güncellemeyi alacak olan cihazlar listesinde yer alıyor A71. Piyasada yer alan başlatıcıların çıkmasına vesile olan bir arayüze sahipti Samsung. Touchwiz arayüzü. O eski kasan, donan, sizi felç eden Touchwiz yok artık. One UI ile birlikte geçmişin hatalarından ders çıkaran Samsung ortaya harika bir arayüz çıkarmış. Arayüzü ister ana ekran ister uygulama çekmecesi yapısıyla kullanabiliyorsunuz. Harflere göre otomatik sıralamaya mahkum değilsiniz. İstediğiniz gibi değiştirebilir, uygulama çekmecesinde klasörler oluşturabilirsiniz. Bu arayüzü başka bir cihazda kullanmak istediğinizde benzer bir başlatıcı bulamıyorsunuz. Çünkü yok! One UI kullandıktan sonra Xiaomi, Huawei, Realme … vs size yavan gelecektir. Buna en yakın deneyimi iPhone cihazlarda yaşayabilirsiniz. Son derece akıcı, özelleştirilebilir ve kullanışlı bir arayüz One UI. Ülkemizde satılan hiçbir cihazda bu arayüze rakip bir arayüze sahip cihaz satılmıyor. Miui 12 ile de bu durum değişmeyecek. Miui 12 ile menü yapısı Poco Başlatıcıdaki gibi olacak. One UI gibi değil! One UI tam teşekküllü bir android arayüzü olmuş. İkinci el ilanı edasıyla bilen bilir diyorum.

    Velhasıl A71 artısıyla eksisiyle bu şekilde arkadaşlar. Cihazı almayı düşünenler konudaki geçmiş sayfaları okuyabildiği okusunlar. Ben dahil tekil olarak hiç kimsenin mesajlarını baz alarak değil toplamda kafasında oluşan olguya göre satın alım kararı versinler. Çünkü en ince ayrıntısına kadar didik didik inceleyen hocalarım da var, ben alır kullanırım diyen de var, şimdi bunu kullanıyorum kısa bir süre sonra şuna geçerim ordan buna geçerim diyen de var, ben alır ayarlarımı yapar uzun süre kullanırım diyen de var. Yani var da var. Kullanıcı etiketleseydim daha kısa bir cümle olurdu sanırım Son olarak toplamda cihazı kafanızda üç aşağı beş yukarı derecelendirdiğinizde fiyatı en tepeye koymanızı tavsiye ediyorum. Bu cihaz bu fiyatın cihazı değil! 300-500 ₺ fazla verilip aradaki farkı ödediğinize yada 300-500 ₺ az verip tasarruf ettiğinize değecek başka cihazlar mevcut. Siz bu cihazı eşten dosttan 3500 ₺ ve altına temin edebiliyorsanız satın alın. Ötesinde başka cihazlara yönelin. Ve unutmayın ki cihazın onca güzel özelliğine rağmen sizi rahatsız etmesi çok muhtemel bir kronik ekran yeşillenme sorunuyla geliyor. Güncellemeyle çözülmezse bile bile lades olmuş olursunuz. İnşallah karar aşamasında olan arkadaşlara faydalı olabilmişimdir. Konuya katkı sağlayan tüm hocalarıma da teşekkürlerimi iletiyorum. Alacak olan arkadaşlara şimdiden hayırlı uğurlu olsun.


    Polonya romuna Nisan güncellemesi geldi. Her zamanki gibi yine ilk gelen ülke. Güncelleme U takılı yani güvenlik yamasından fazlasını içeriyor, hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri gibi. Gerçi bende bir sorun yoktu, daha da iyileşmiştir. Muhtemelen bu yamayla beraber diğer ülkelere de One UI 4.1 dağıtılmaya başlanır, zira çok gecikti.

    Bu arada Samsung Members uygulama forumunda arada bir A71 konularına bakıyorum da, geçen sene olduğu gibi yine Türkiye'ye One UI güncellemesi gecikince günde 2-3 konu açılıyor, Instagram yerine orada selfie paylaşanların yanı sıra genelde konular One UI 4.1 gecikmesi hakkında. Çoluk çocuk, ve bir şeyden anladığını zannedip çok bilmiş konuşanlar... Komik komik yorumlar görüyorum. Moderatörlerden çok Samsung'u savunanlar falan, enteresan bir ortam var hiç bulaşmamak en iyisi.

    One UI 4.1 oldukça sorunluymuş o yüzden Türkiye'ye verilmiyormuşmuş, verilen ülkelerde yükleyenler çok pişmanmışmış, ve klasik geç olsun sorunsuz olsun kafası; halbuki Polonya'ya verilen güncellemenin aynısı Türkiye'ye en az 1 ay sonra geliyor, geç olması hiçbir anlam ifade etmiyor ama neyse... Buraları okumuyorlardır ama, buradan oraları okuyan vardır belki; Mart güncellemesiyle gömülü çıkan ve Nisan güncellemesini de yüklediğim One UI 4.1'de hala hiçbir hataya veya soruna rastlamadım, çok da güzel olmuş. Pil performansı ise One UI 3.1 ile aynı, oyun oynamıyorum ve sosyal medya kullanmıyorum, 8 saat civarı ekran açık süresi alıyorum ve bir buçuk gün rahat gidiyor. Telefonları en çok zorlayan oyun olan Fortnite ile test ettim yine, fps değerleri de One UI 3.1 ile denk. Güncelleme Türkiye'ye gelince yüklemekten çekinmeyin, fakat tabii ki yine temiz bir format şart olacak böyle sorunsuz kullanım için.

    Sadece ben değil Reddit'deki A71 One UI 4.1 kullanıcılarının biri hariç hepsini memnun görüyorum, ortak görüş ise çok da büyük bir değişim olmadığı için heyecana gerek olmadığı. Bir kişi ise "berbat, yükledikten sonra kolum koptu eşim öldü" tadında yerden yere vurmuş güncellemeyi fakat nasıl yükleyip kullandığı konusunda bilgi vermemiş. Saydığı sorunlar genelde kötü kullanılmış şişik bir sistemi upgrade edenin temiz formatsız kullanarak yaşayacağı sorunlardı. Öyle kullanmayı planlayanlar sorunlara hazır olsun çünkü aynılarını One UI 2.5'den 3.1'e geçişte de yaşadı çoğu kişi.

    Ayrıca, A71 3 aylıktan 6 aylık güncelleme takvimine alındı fakat Polonya romuna güncelleme yağmaya devam ediyor ve edecek gibi. Samsung Polonya'ya nasıl bir sempati besliyorsa (: Polonya demiş miydim? Keşke telefonu ilk aldığımda direkt yükleseymişim de bir buçuk sene güncellemeler konusunda rahat olsaymışım. iOS'den geçtikten sonra insan zamanında gelen güncellemeleri arıyor doğrusu.
  • şubat ayı gelse çıksada alsak

    Samsung Galaxy A71
    samsung malezya sitesinde göründü

    https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-a71-a715/SM-A715FZBEXME/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 16 Ocak 2020; 22:34:38 >
  • Fena görünmüyor ama bana kasa büyük geldi...
    6.2 seviyesinde olsa türkiye de çok satanlara girerdi..
  • Donanımhaber A71 ilk bakış videosu


  • Gayet güzel bir cihaz boyut harici
  • 4000’den aşağı inmez kaçtan düşerse düşsün. Kurlar bunu belli etti. A80 şutlanır A71 gelince
  • Güzel telefon ancak A51 ile aralarında işlemci dışında belirgin bir fark göremedim. 1500tl az verip A51 almak daha mantıklı gibi zira A51 kamerada inanılmaz iyileştirme yaptı, amiral gemilerle boy ölçüşüyor neredeyse.
  • A70s i bekledik gelmedi a71 bekliyoruz buda gelmicek heralde
  • berkela34 B kullanıcısına yanıt
    Yakında gelir samsung tr de destekte göründü

    https://www.samsung.com/tr/support/model/SM-A715FZSGTUR/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soner23 -- 2 Şubat 2020; 12:42:51 >
  • Samsung ile blackpink işbirliğini görünce bu telefonu alasım geldi :)
  • Ne zaman çıkıyor bu cihaz bekleye bekleye bi hal olduk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Flowles

    Ne zaman çıkıyor bu cihaz bekleye bekleye bi hal olduk
    Mart da geliyormuş Samsung bayiye sordum
  • Umarim 3500 ustune cikmaz da alisveris kredisi ile 3 taksit almak zorunda kalmayiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkela34

    Umarim 3500 ustune cikmaz da alisveris kredisi ile 3 taksit almak zorunda kalmayiz
    Çıkmaması imkansız bence hocam, 429 euro diyorlar yurt dışı fiyatına. 4000-4500 arası çıkar, A51' de olduğu gibi 2 haftada fiyatı geriler 3500 civarına doğru.
  • A51'in Türkiye fiyatıyla yaptığım kıyaslamaya göre Samsung yine aynı politikayı izlerse 4050 TL resmi satış fiyatıyla çıkması gerekiyor. Bu fiyat teknoloji mağazalarında geçerli olur. Hepsiburada 3800 ile başlatır kademeli olarak 1 ay içinde 3400'de sabitlenir.
  • işlemci Snapdragon 730 olarak görünüyor. Bunun hızı nasıl?
    Baktığım benchmarklarda Honor Play'ın kullandığı Kirin 970 'e yakın gibi görünüyor. Öyle ise bu zayıf yanı olur.
  • Cihazın Türkiye’de 8 gb ramle satılacağına dair bir bilgi var bakalım ne olacak
  • Türkiye satışı ne zaman olacak acaba? A70 alma arefesindeyim beklesemmi yada A70 ile fiyat olarak aralarında çok fark olurmuki
  • Kesinlikle beklenir
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.