Şimdi Ara

Samsung Galaxy A52 [ANA KONU] (180. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.707
Cevap
98
Favori
520.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar sizden objektif bir değerlendirme bekliyorum. a52 ile s20fe arasında kaldım. acayip kararsızım. a52 yi aldım evde kutuyu açmadım bekliyor. bu telefonun da gelmesini bekliyorum. duruma göre birini iade edeceğim. önceki telefonun asusu zenfone 3 tü. 4 kattan düştüğü için anakartı vs kırılmış. 4 yıldır kullanıyordum. çok memnundum. şarjıda 1 günü rahat çıkartıyordu.


    öncelikle telefon kullanım amacımı belirteyim.


    -bol bol fotoğraf ve video çekmek

    -işim gereği autocad de proje incelemek

    -bol bol fm radyo dinlemek

    -ekşi sözlük ve donanımhaberde takılmak

    -bankacılık işlemleri vb.

    bunun dışında instagram feysbuk gibi sosyal ağlara takılmam ve oyun falan oynamıyorum.


    a52 nin artıları

    şarjı çok daha iyi gidiyor (8 saate kadar ekran kullanımı)

    dahili fm radyo

    normal kulaklık girişi

    ekran renklerinin daha canlı olması


    s20fe nin artıları

    daha iyi kamera

    daha iyi işlemci

    256 gb hafıza

    8 gb ram



    s20fe nin şarjının görece az gitmesi ve zorlayıcı olmayan programlarda bile ısınması bana büyük eksi gibi geliyor. tabi bunun yanında fm radyo ve normal kulaklık girişinin olmaması da can sıkıcı.


    ikisini vatan bilgisayarda karşılaştırdığımda hakikaten a52 nin ekranı daha canlı ve renkleri daha iyi geldi. tabi bunlar kalite belirten şeyler değil ama s20 fe nini ekranı daha solgun renkler daha grimsiydi.


    yutup karşılaştırmalarında izlediğim kadarıyla foto kalitesi ise sanırım ikisinde aynı videoda ise s20 fe çok daha iyi.


    siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker1041 -- 2 Ağustos 2021; 10:59:10 >




  • ilker1041 İ kullanıcısına yanıt

    Bu senaryoya göre A52 size yeter gibi görünüyor. Ayrıca A52'de de 8 GB ram var, o konuda eşitler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tucsonFL kullanıcısına yanıt

    8 gb miş hakkaten hocam ben 6 gb olarak biliyordum.

  • ilker1041 İ kullanıcısına yanıt

    Merhaba İlker kardeşim Bende iki cihaz arasında kalmıştım. Kullanım sebeplerimiz çok yakın. s20fe hakkında çok fazla kronik sorun olduğunu ve en başta herkesin yazdığı gibi şarj ve ısınma probleminden dolayı vaz geçtim. A52 yi 1 ay oldu kullanıyorum gerçekten memnun kaldım.

  • a52 kullanıcısıyım ve net bir şey söyleyeyim.


    64 mp iddia edilen kamera kesinlikle 64 mp değil. Boyut olarak evet ama kalite olarak kesinlikle değil.


    Ya arkadaş benim bildiğim 64 mp modunda çektiğin fotoğrafta yakınlaştırma yaptığında detayları görebilmen gerekiyor ama yok, yok arkadaş göremiyorsun aynı pastel boya gibi oluyor. iPhone'a Türkiyedeki fiyatı konusunda f/p oranında aşırı kötü olmasından dolayı karşıyım ama yıllardır söylediğim şeyi gene teyit etmiş oldum. Apple ve diğerleri arasındaki fark şudur (Microsoft'un telefonları hariç onlarda aynı Apple gibi pazarlama yöntemindeler)


    Ben bir şey söylüyorsam kesinlikle doğrudur, benim artılarım bunlar eksilerim de bunlar nokta.


    iPhone'lardaki 12 mp kamera = Samsungdaki 64 mp kamera. 5 yıl sonra Android'e tamamen veda edeceğim. Bu kullandığım son Android telefondu, Android işletim sistemine sahip tüm telefon markaları da Samsung'dan farksız. Ben bir markadan NETLİK beklerim. Telefonun bilgileri hakkında NETLİK, kamerasında NETLİK beklerim. Her alanda NETLİK beklerim.


    Bu arada çin telefonlarını savunanlara ben de gülüyorum yanlış anlaşılma olmasın.





  • psikolog2010 kullanıcısına yanıt

    Orta seviye cihazın kamerasıyla amiral gemisi iphone kamerasını kıyaslamak ne derece doğru?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tucsonFL

    Orta seviye cihazın kamerasıyla amiral gemisi iphone kamerasını kıyaslamak ne derece doğru?

    "Orta seviye cihaz ve amiral gemisi iphone kamerası"


    Buradaki kıyas belirtilen değerler üzerindendir ben basitçe söylüyorum 64 megapiksel ve 12 megapiksel kameradan beklentin ne olur? Renk doygunluğu, ışık vs bahsetmiyorum. Benim bildiğim kadarıyla 64 megapiksellik fotoğrafda 12 megapiksele göre kalite kaybı yaşamadan daha fazla yakınlaştırma yapabilmek mümkün olmalı. Ama fotoğraf boyutu 64 megapikselken kalite 12 megapiksel. iPhone'un tüm telefonlarında ise (amirali boşver, en eskiye dön) ne belirtiyorsa o nokta.



    Yine bu telefonda övülen OIS desteği içinde şunu söylemek istiyorum, tam belirttiğin gibi orta seviye telefonu bakın bizim orta seviyede bile OIS var demek için konulmuş bir şey. Sallanmayı önlemeyi geçtim EIS'e ihtiyaç duyuyor ve EIS'in sergilediği sabitlemede o kadar yapay ki.



    Tekrar söylemek istemiyorum burada amiral, mid-range vs kıyaslaması yok. Belirtilen değerler ve realite arasındaki uzaklık.





  • rtsbora kullanıcısına yanıt

    teşekkürler.gittigidiyor'da indirim var maxipuan ile 4bin altına düşüyor.herkesin bilgisine.

  • Eksozt E kullanıcısına yanıt

    Mesajımda da belirttiğim gibi gözle çok daha rahat fark ediliyor. Fotoğrafta belli olması için de uğraştım. Kesinlikle bir ortalanmama söz konusu emin olabilirsiniz. Geniş açı kamera için siyah bölgelerin krom çerçeveye oranına, mikro ve derinlik kameraları için de kameraların gri bölgedeki konumuna bakın, yaklaşık olarak saat 1 yönüne doğru kayma durumu var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SS10

    Yıllarca bu mantıkla hareket ettim. İşlemciler ramler benchmarklar izleyip durdum. Xiaomi'nin ölümcül savunucusu oldum. Şunun işlemcisi baya iyi, o parayı ona vereceğine bak Oppo'dur Xiaomi'dir işlemcisi daha iyi vs... sonra aldım Xiaomi gördüm tersten  giriş seviyesi de değil, gayet f/p denilen bir model aldım.


    İsterse en güncel iPhone'u 5 kat tokatlayan sentetik sonuçlar alsın. Yazılım sağlam değilse hiçbir anlamı yok. Xiaomi'nin de yazılım kötü. Öyle saçma hatalar oluyor ki, üstelik bu hataların düzeltileceğine de insan pek inanamıyor. Yani bu fonksiyon çalışmıyor ama bence düzeltmeyecekler diyorsun ve öyle de oluyor  babalarının hayrına ucuz değil bunlar. Diyorum ya yıllardır takip ediyorum işlemcileri vs. Neyi alırsan al yazılım sağlam olmalı. A52 ile X3 Pro'nun arasında işlemci farkı var ama bunu oyunlarda görürsün. Günlük kullanımda daha kötü işlemci ama daha iyi yazılımı her şekilde kabul ediyorum bugün geldiğim noktada. Yazılım da değil ki sadece, sensör arızalı çalışıyor, pili çok çabuk ölüyor gibi illa ki bir durumlar çıkıyor. Yıllarca Xiaomi'yi sorunsuz kullanıyorum diyen ya şanslıdır ya da bazı bariz kusurları görmezden geliyordur.



    Alıntıları Göster

    Telefon telefondur sonuçta ama zaten xiaomi alan bunu göze alarak alıyor. Ben 2 hafta kullandım geçenlerde arkadaşınkini ve bluetooth codeclerinin ses seviyesi düşüklüğü ve sistem durdu hatası aldım. Samsung da kullandım dediğiniz gibi samsungun yazılımı çok daha üstün, bluetooth encoderleri iphone gibi. Ama uygulamalar yine de a52de en az 2-3 sene erken yavaşlayacaktır. Samsungun stok yazılımı da hızlı değil bi ton gereksiz uygulama geliyor. Ben s9 plus almıştım geçmişte alır almaz rootlayıp debloat yaptım. Xiaomide ek olarak sizden izin almadan trendyo lhepsiburada vs yüklü geliyor.





  • BlackVIC kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız dikkat etmemiştim ama benim cihazda da flaşın üstündeki ortada değil. Sorun yaratmadığı için çekimde şimdi bir şey yapmayacağım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar selam.

    Telefonu 5 gündür kullanıyorum. Açıkçası ekran kalitesi olsun, genel performansi ve kamera performansı olsun herseyinden çok memnunum.

    Yalnız kafamı kurcalayan bir sey var. Telefon kullanım sirasinda sürekli sıcak. Yani ısınıyor. Telefonu elime alıp kullanırken elim bariz ısınıyor. Yani yakıcı bir ısıdan bahsetmiyorum elbet ama belli bir sıcaklık var. Bu sadece bende mi böyle yoksa herkeste böyle ve normal bir durum mu.

    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CrossBoy kullanıcısına yanıt

    Normal değil. Bende oyun ve süper hızlı şarj haricinde gram ısınma olmuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, telefon ekran koruyucu uygulanmış bir şekilde mi kutudan mı çıkıyor? Ekran koruyucu yok diye yazmış birkaç kişi ama Ekşi'de ekran koruyucu uygulanmış bir şekilde geldiği yazılmış. Ayrıca kılıf olarak ne önerirsiniz? İnternette satılan kılıflara baktım, ama bir çok satıcının A52 kılıfı diye A51 kılıfı sattığı yazılmış.

  • Ekran koruyucu olmadan çıkıyor kutudan, ekşiciler yanlış söylemiş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrossBoy

    Arkadaşlar selam.

    Telefonu 5 gündür kullanıyorum. Açıkçası ekran kalitesi olsun, genel performansi ve kamera performansı olsun herseyinden çok memnunum.

    Yalnız kafamı kurcalayan bir sey var. Telefon kullanım sirasinda sürekli sıcak. Yani ısınıyor. Telefonu elime alıp kullanırken elim bariz ısınıyor. Yani yakıcı bir ısıdan bahsetmiyorum elbet ama belli bir sıcaklık var. Bu sadece bende mi böyle yoksa herkeste böyle ve normal bir durum mu.

    Teşekkürler.

    Hafif ısınma var hocam. Buz gibi çalışan bir telefon olduğunu kesinlikle söyleyemem. Normal olduğunu düşünüyorum. Kılıfla kullanmanın ve kasanın plastik olmasının da bunda etkisi var elbette. Mobil veri ile video izleme esnasında ısıyı iyice hissettiriyor. Havalar da aşırı sıcak şu anda.


    Normal olup olmadığını zamanla görürüz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tucsonFL

    Normal değil. Bende oyun ve süper hızlı şarj haricinde gram ısınma olmuyor.

    Gram ısınma olmuyor demeniz cok iddialı olmus.

    Benim kastettigim de zaten telefon alev alev yanıyor demiyorum ama internette dolasim esnasinda bile hissedilen bir ısı oluyor avuç içinde.Tabi ben Adanadayim.Hava zaten yaniyor.Onun da etkisi vardir illa ki ama Huawei cihazim da var.Onda bu sekilde hissetmiyorum.Gerci onun arka kapagi plastik degil ve donanim olarak daha dusuk belki onun da etkisi vardir bilemem.

    Ama sizin telefon normal internet dolasiminda bile hic isinmiyorsa o zaman benim cihazda problem olabilir.Program indirip bir olcecegim derecesini.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bob Seger

    Hafif ısınma var hocam. Buz gibi çalışan bir telefon olduğunu kesinlikle söyleyemem. Normal olduğunu düşünüyorum. Kılıfla kullanmanın ve kasanın plastik olmasının da bunda etkisi var elbette. Mobil veri ile video izleme esnasında ısıyı iyice hissettiriyor. Havalar da aşırı sıcak şu anda.


    Normal olup olmadığını zamanla görürüz.



    Alıntıları Göster

    Aynen , kastettiğim tam da bu işte.Demek ki sadece bende bu şekilde değilmiş.Telefon rutin herkeste aynı şekildeyse demek ki bu modelin genel ısınma durumu bu şekilde.Problem diyemem ama bircok model kullandim.Onlara gore bir tik fazla diyebilirim.Ama soylediginiz gibi , arka kapagin plastik olmasi , kılıf olması ki bendeki biraz kalın bir kilif var , ayrica havanın durumu ( ben Adana da yasiyorum ) etkileyen faktorler olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CrossBoy kullanıcısına yanıt

    Ben de Samsundayım. En fazla 39 derece sıcaklık gördüm telefonda, üstüne çıkmadı hiç. İnternet dolaşımında, sosyal medyada gezinirken vs ısınma yok, kılıfsız kullanıyorum cihazı.

  • Samsung Galaxy A52 [ANA KONU]
    Samsung Galaxy A52 [ANA KONU]
    Samsung Galaxy A52 [ANA KONU]
    Samsung Galaxy A52 [ANA KONU]

    Telefonun normal kullanim ve uzun video izleme sirasinda sicaklik degisimleri bu sekilde.Anlik yukselip dusuyor tabi.Cpu-Z ile baktim ben.Saglikli mi bilmiyorum.Bu dereceler normal mi sizce ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.