Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY A5 (2017) [ANA KONU] (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.249
Cevap
33
Favori
168.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamidullah



    Guncelleme sonrası ekran sürem.

    Çift hat takılı devamlı mobil veya wi-fi internet açık 25 saat gidiyor şarjım. Aldığım dan beri böyle hic 2 gün görmedim.

    Hızlı sarj konusuna gelince elektronik mühendisi ile bu konuları konuştuk eskiden evet zararlı idi. Ancak yeni nesil telefonlarda hızlı sarj ömrü yer diye bir durum yok.

    Zaten dikkat edip takip ederseniz %70 e kadar hızlı sarj olur sonrasında telefon kademe kademe amper değerini kisar. Örnegin 2200 ile başlar 70 olunca hızlı sarji devre dışı bırakıp 1100 e düşürür. Sonrası da 85 seviyelerinde daha da düşer 600 seviyelerinde amper değerleri ile sarj yapar.

    Amper programları indirip kendiniz de bunu görebilirsiniz. Samsung canlı destek ile görüşebilirsiniz.

    Şahsen 1 yıldır hızlı sarj kullanıyorum ilk aldığım ne ise hala öyledir. Suanki telefonları hızlı sarj etmenin hic bir zararı yoktur. Dediğim gibi telefonun işlemcisi amper değerini otomatik olarak kısıp kendini yavaş sarj konumuna zaten getiriyor.

    Dikkat etmeniz gereken gerilimdir. Inisli çıkışlı gerilim pil ömrünü yok eder bu yüzden çakma cihazlar zarar verir.

    Orjinal sarj aleti kullanın sıkıntı olmaz

    Pil olayı tek başına elektrik/elektronik mühendisinin anlayabileceği yada sadece elektrik/elektronik terimleri ile açıklanabilecek bir şey değildir, Kimya bilgisi de gereklidir. Hızlı şarjın hiçbir zararı olmasa bile hızlı dolum yapılan pil hızlı boşalır yani normal şarj ederek günlük kullanım süresi %15-25 arttırılabilir.

    Li-ion piller Sony nin 1991 yılında ilk ticari üretime başlamasından beri zaten CC-CV yöntemiyle yani %80-90 a kadar sabit akım ile daha sonra sabit voltaj ve değişken azalan akım ile şarj edilir. Amper programları kabaca, amatörce bir fikir verse de net bir bilgi için şarj cihazına takılan USB tester ile şarj aşamaları daha profesyonelce izlenebilir
    .
    http://batteryuniversity.com/learn/article/ultra_fast_chargers
    http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries





    Hızlı Şarj’ın dezavantajları ve dikkat edilmesi gerekenler
    1- Isınma
    Hırzı şarj’da en temel sıkıntılardan bir tanesi ısınmadır. Cep telefonumuzun bataryasına çok kısa zamanda yüksek amper elektrik verildiği zaman pilin ısındığını görürüz. Eğer ki ortam sıcaklığı yüksekse, mesela direk güneş ışığı alıyorsa telefon ve metal bir levha üzerindeyse ısınma en doruk noktalara çıkacaktır, bununla birlikte hızlı şarj yapılıyorsa muhtemel sonuçlar pilin şişmesine, genleşmesine hatta hatta bazı durumlarda patlamasına neden olur. Isınma sadece pilimize zarar vermeyecektir özellikle cep telefonumuz üzerindeki elektronik devrelerin en büyük düşmanlarından birisi yine ısıdır. Aşırı ısınma nedeniyle ekran bozulmaları, anakart arızaları gibi teknik sıkıntılar yaşanması söz konusudur.

    2017 3. çeyreğinde Quick Charge 4.0 çıkacak ve yapılan açıklamalarda yeni sistemde ısı kontrolüyle beraber hızlı şarj teknolojisinin ilerleyeceği bildirilmiştir. Her ne olursa olsun hızlı şarj pilimizin ve telefonumuzun ısınmasına yol açmaktadır ve bu durum sürekli tekrarlandığında gerek telefonumuz gerekse pilimizin zarar görmeyeceğinin garantisini firmalar bize vermemektedir. Zaten hali hazırda 2 yıl garantiye sahip telefonlarımız bu süre sonunda hemen arızalanmaya başlamasının temel nedenlerinden biriside Isınma sorunudur. Ancak bu durum firmaların çokta umrunda değil, zaten isteniler budur, 2 yıl sonra yeni telefon satmak.

    2- Batarya ömrü
    Burada şu önemli husus ön plana çıkmaktadır; bataryaların doldur boşalt (life cycle) ömrü, yani bataryanın kullanım ömrüdür. Bildiğimiz üzere bataryamız ölümsüz değil 🙂 Batarjalarımızı şarj edip, kullandıkça zamanla şarj almamaya, alsa bile ani şarj boşalmalarına şahit oluruz. Kullanımdan kaynaklanan bu durumda bataryamız zamanla şarj almaz duruma gelir. Yapılacak en mantıklı şey bataryayı değiştirmek olacaktır.

    Bu süreci hızlandıran iki temel unsur vardır, telefonumuzu çok sık şarj etmek ki günümüzde hemen her gün bazen günde iki üç kez telefonumuzu şarj etmek durumunda kalırız. Bu durumda bataryamız kullanılmaz gale gelmeye başlar. Bununla birlikte batarjamızı öldüren en temel sorunlardan birisi yukarıda da bahsettiğimiz üzere ısıdır. Isı bataryayı en hızlı öldüren etkenlerin başında gelir. Isı hem tehlike arz etmekle beraber bataryanın doldur-boşalt ömrünü kısaltan en temel etkendir.

    Hızlı şarj da bataryamızı ısıtmakla birlikte, pil hücrelerine aşırı elektrik verilmesinden dolayı bataryamızın doldur-boşalt ömrünü kısaltan en temel unsurdur. Burada şu hususa dikkatinizi çekerim. Yapılan araştırmalar hızlı şarj’ın pil hücreleri üzerinde delikler açtığı göstermiştir. Bu durumda hızlı şarj hem ısı ortaya çıkararak bataryamızı öldürüyor hemde yüksek akımdan dolayı pil hücrelerine zarar verip bataryamızın ömrünü yine kısaltıyor. Özetle hızlı şarj bataryamızı yavaş yavaş öldüren sinsi bir katildir.

    3- Güvenlik
    Her mobil kullanıcının güvenlik olmazsa olmazları arasındadır. Çocuğumuzun, bizim, eşimizin elinde bir cep telefonunun patlamasını kimse istemez dimi. O zaman dikkat edilmesi gereken en temel unsur, kesinlikle ve kesinlikle hızlı şarj’da yan sanayi şarj cihazları kullanmamamız, muhakkak orjinal veya sertifikalandırılmış firmaların ürünlerini kullanmalıyız. Normal bir şarj da bile tehlike oluşturan yan sanayi şarj cihazları, hızlı şarj gibi yüksek amperle yapılan pil doldurma işlemlerinde, hem sıcaklığı artırdığı hemde orjinal olmadığı için ekstra tehlike oluşturmaktadır.

    Şunuda belirtmek gerekli, günümüz şarj aletleri ve cep telefonları çok akıllandı. Cep telefonunuzu şarj’da bırakmanız yada unutmanız herhangi bir tehlike oluşturmamaktadır çünkü cep telefonunuzun şarjı dolduğunda sistem elektrik akımını otomatik olarak keserek şarjı durdurmakta ve herhangi bir aşırı yüklenmeyle ortaya çıkacak sorunların önüne geçmektedir.

    Herkesin merak ettiği şu konuyuda açıklayayım. Şarj cihazımızı boş olarak şarj’da bırakmamız durumunda elektrik harcamamaktadır değerli mobilblog takipçileri. 220 voltun sadece 5 voltunu kullanım yaparken harcayan şarj cihazımız kullanım dışı durumda çok çok az bir elektrik sarfiyatı yapmaktadır. 6 tane şarj cihazı üzerinde yapılan araştırmada yıllık yaklaşık 1 tl gibi bir elektrik sarfiyatı yaptıkları gözlemlenmiştir. Ancak güvenlik nedeniyle kullanılmayan elektrikli aletlerin prize takılı olması sakıncalıdır. Bundan dolayı şarj cihazımızı prize takılı bırakmamaya çalışalım. Ha şu da var Türkiye’de 10 milyon kişi şarj cihazını şarj’da bıraksa 10 milyon TL çöpe gider.

    4-Dayanma Süresi
    Yapılan araştırmalar hızlı şarj nedeniyle pil hücreleri tam anlamıyla dolmamakta ve hızlı şarj yapılan bir cep telefonunun şarjının daha hızlı bittiği gözlemlenmiştir. Bundan dolayıdır ki hızlı şarjda pilin yüzde 60-80’oranında dolumundan sonra, sistem tarafından hızlı şarj durdurulup yavaş şarja geçilerek hem mevcut ısınmanın azaltılması sağlanmakta hemde pil hücrelerinin tam anlamıyla dolması amaçlanmaktadır. Yinede yavaş şarj olan bir cep telefonu bataryası hızlı şarj olana göre daha uzun süre dayanır. Bunun temel nedeni de yavaş şarjda pil hücrelerinin elektriğe tam olarak doymalarıdır.

    Hızlı Şarjda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:
    1- Dikkat edilmesi gereken en önemli husus, orijinal batarya veyahut sertifikalandırılmış markalardan alınacak şarj cihazları kullanılmalıdır.

    2- Hızlı şarj da telefonumuz şarj olurken ısının artmaması için cep telefonu kullanılmamalıdır. Yani şarja takılıyken oyun oynanmamalı veyahut telefonun ısısını artıran diğer uygulamalar kullanılmamalıdır.

    3- Telefonumuzun şarj yaptığımız ortamın, ortam ısını normal değerlerde olmalı, güneş vuran veya kalorifer peteğinin yanı veya üstü gibi yerlerde şarj yapılmamalıdır. Zaten telefon hızlı şarjda aşırı ısınmakta, ısıyı artırıcı diğer faktörleri en aza indirmek gerekir.

    4- Bir diğer önemli husus ise cep telefonunuza fazla para ödemişseniz ve uzun süre 4-5 yıl kullanmayı planlıyorsanız hızlı şarj özelliğini mümkün mertebe sadece ihtiyaç duyduğunuzda kullanarak bu olumsuzlukların önüne geçebilirsiniz.

    5- Bir diğer husus ise bataryanızın ömrü bitti ve cep telefoncuya gidip orijinal batarya yerine daha yüksek değerlere sahip farklı batarya taktırmaya çalışmayın. Hızlı şarjda ise böyle bir davranışın yanından bile geçmeyin çünkü orijinal şarj cihazı kadar orijinal batarya kullanmanın ne kadar önemli olduğunu unutmayın. Elektronik sistemlerde yan sanayi ürün kullanmak elinizde ne zaman patlayacağı belli olmayan bir bombayla dolaşmak gibidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 5 Nisan 2018; 21:50:8 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamidullah



    Guncelleme sonrası ekran sürem.

    Çift hat takılı devamlı mobil veya wi-fi internet açık 25 saat gidiyor şarjım. Aldığım dan beri böyle hic 2 gün görmedim.

    Hızlı sarj konusuna gelince elektronik mühendisi ile bu konuları konuştuk eskiden evet zararlı idi. Ancak yeni nesil telefonlarda hızlı sarj ömrü yer diye bir durum yok.

    Zaten dikkat edip takip ederseniz %70 e kadar hızlı sarj olur sonrasında telefon kademe kademe amper değerini kisar. Örnegin 2200 ile başlar 70 olunca hızlı sarji devre dışı bırakıp 1100 e düşürür. Sonrası da 85 seviyelerinde daha da düşer 600 seviyelerinde amper değerleri ile sarj yapar.

    Amper programları indirip kendiniz de bunu görebilirsiniz. Samsung canlı destek ile görüşebilirsiniz.

    Şahsen 1 yıldır hızlı sarj kullanıyorum ilk aldığım ne ise hala öyledir. Suanki telefonları hızlı sarj etmenin hic bir zararı yoktur. Dediğim gibi telefonun işlemcisi amper değerini otomatik olarak kısıp kendini yavaş sarj konumuna zaten getiriyor.

    Dikkat etmeniz gereken gerilimdir. Inisli çıkışlı gerilim pil ömrünü yok eder bu yüzden çakma cihazlar zarar verir.

    Orjinal sarj aleti kullanın sıkıntı olmaz

    Ayrıca önceki mesajlarınıza göre telefonu 6 ay önce almışsınız ve daha 1.5 ay sonra 1.5 gün rahat giden şarjın 1 güne düşmesinden şikayet etmişsiniz, 1 yıldır diyerek diğer kullanıcıları da yanıltmayınız.

    ''hamidullah Teğmen152 Mesaj
    22 Eylül 2017 22:07:35 DahaPM AlıntıCevapŞikayet
    Merhaba arkadaşlar
    Lenovo P2 ürünümü iade edip, A5 2017 Çift Hat Samsung Türkiye garantilli siyah renk telefon aldım.
    Almadan önce bu forumu epey okudum.
    Söylendiği gibi kamera bulanıklığı ve parmak izi sorunun yok telefon gayet güzel
    Sadece hoparlör beğenmedim açıkçası müzik dinlerken yüksek ses ve kaliteli ses vermiyor
    Birde birşey inerken ısınma olabiliyor
    Bunlar haricinde telefon çok sık görünüyor ve kamerası var çok güzel çekim yapiyor. En azından P2 den çok daha iyi.
    Batarya konusunu bilemiyorum umarim 2 gün gider.
    Size sormak istediğim ?

    Ekran koruyucu ve kılıf kullanmasak çerçeve soyulma yapar mı renk atar mı.

    Önereceğiniz kılıf ve ekranı tam kapatan koruyucu cam var mı yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler''


    ''hamidullah Teğmen152 Mesaj
    11 Kasım 2017 09:03:18 DahaPM AlıntıCevapŞikayet
    Son 1 haftadır telefonu kapalı şarj edip %100 yaptıktan sonra acar açmaz 15 dakika içinde 98 e düşüyor ve pil en fazla 1 gün gidiyor. Arka planda uygulamalar uykuda. Ekran parlaklık otomatik. Normalde 1.5 gün rahat gidiyordu birden böyle bir düşme yaşadım bide hemen 98 e düşmesi anormal bir durum. Batarya kalibre yapacağım bakalım düzelir umarım''

    https://forum.donanimhaber.com/samsung-galaxy-a5-2017-ana-konu-oreo-25-mayista--123442937-55#129050894
    https://forum.donanimhaber.com/samsung-galaxy-a5-2017-ana-konu-oreo-25-mayista--123442937-66#129824316



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 5 Nisan 2018; 21:47:30 >




  • Verdiğin detaylı bilgiler için teşekkürler

    1.5 gün gittiği süreçte tek hattı kullanıyordum 2 hat taktıktan sonra 1 gün gitmeye başladı. Ayrıca ben süre olarak 1 yıl derken hızlı sarj kullanımi söyledim. Diğer telefonum da hızlı sarj kullanıyorum. Bu telefonu aldığım süreden bahsetmedim belirtmedim. Bunu da alali yaklaşık 6 7 ay oldu pek takip etmiyorum ne zaman aldın desen hatırlamam. Hızlı sarj konusunu hem mühendise sordum hem samsung canlı desteğe. Ve aldığım cevabı paylaştım ben elektronik mühendisi değilim kimyadan da anlamam sadece aldığım bilgiyi paylaştım hic bir zararı olmadığı söylendi.

    Bende bu şekilde kullanıyorum.

    Burada amaç bu böyle bu soyle demek değil birbirimizi rencide etmek veya horoz dövüşü yapmak hiç değil. tevazu ile aldığımız bilgileri paylaşmak. Ben de sadece aldığım bilgiyi paylaştım.

    Birde yıllardır samsung kullanan biri olarak şunu tecrübe ettim hızlı da etsen yavaşta etsen nedense 2 yıl sonra bu bataryalar şişiyor veya 20 lerde pat diye kapanıyor. S3 den beri hep bunu yaşadım 2 yıldan fazla pek kullanamadim. O zaman hızlı sarj 'da yoktu ama yine de batarya ömrü doluyordu.

    Yanı net olarak söylemiyorum ama nasıl yaparsan yap bence 2 3 yıl sonra bu batarya ömrünü bitirir
    Keşke 5 6 yıl gitse. Ama hiç gitmedi şuana kadar aldığım telefonlar.

    Neyse isteyen istediği gibi sarj edebilir ben böyle bilgi aldım ve bu şekilde kullaniyorum zaten 5 yıl kullanmayı düşünmüyorum illa ki bu da 2 3 yıl sonra pert olur bende max 3 yıl dayanır :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamidullah -- 6 Nisan 2018; 0:28:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    Hızlı sarj durumunu kapatıp birde böyle performans takibi yapacağım bakalım bi fark olacak mı. Gönül ister ki 2 gün gitsin sarj ama pek fark edeceğini sanmıyorum yine de detaylı anlatımın için 1 2 hafta deneme yapacağım. Sonuçta forum amacı max seviye de en güzel şekilde bu telefonu kullanmak ve özelliklerinden faydalanmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamidullah H kullanıcısına yanıt
    Evet eksik bilgilendirme yaptığınız için 1 yıldır A5 2017 yi hızlı şarj ediyorsunuz ve batarya performansı ilk günkü gibi olarak anlaşılıyor. Çift hat kullanmak tabiki pil süresini azaltır. Pilin kimyasal yapısı bozulduysa geri döndürülemez ve normal şarj 1 günden 2 güne çıkarmaz önceki mesajda yazdığım gibi %15-25 civarı ek kullanım süresi alınabilir. Pil olayı çok komplikedir, konuya hakimiyet olarak değil herhangi bir markanın Müşteri Hizmetleri Türkiye'de toplasan 10 kişi ancak çıkar. Müşteri hizmetlerine neden Samsung telefon menüsüne hızlı şarjı kapatma özelliği koyduklarını sorsanız cevap veremez.

    Galaxy Ace den başlayarak A5 2016 ya kadar ortalama 2 yıl da bir telefon değiştirerek Samsung kullandım ve %20 de kapanma gibi hiçbir batarya sorunu yaşamadım.(Bazı modellerde %25 ler de şarj etme imkanım yoksa Ultra tasaruf moduna alıyordum ) Sadece S5 Mini 1.5 yıllıkken batarya şişti çünkü şarjda iken durduğu binaya yıldırım düştü ama bu olaydan sonra bile batarya performansı oldukça düşse de %15-20 kapanma sorunu olmadı) A5 2017 siparişim Mediamarkt tarafından teşhir ürünü gönderilince ve bir daha kart puanı, hediye çeki, kupon vs indirimiyle 1500 TL ye düşmeyince ve Samsung maceram son buldu artık telefonum Xiaomi Mi Note 3. Kardeşim de A5 2017 kullanıyor. En doğru şekilde şarj ediyorum demiyorum, şarj sıklığı konusunda bir kuralım yok sadece hızlı şarj etmiyorum, gerekirse sürekli yanımda olan Xiaomi 5000mah powerbank ile şarj ediyorum şarjda iken fazla kurcalamıyorum, mümkünse kapalı şarj ediyorum ve gece yatarken şarj edeceksem batarya dolunca şarjı kesse de hem güvenlik hem de sürekli %100 de kalması zararlı olduğundan zamanlayıcılı priz ile kullanarak sabaha kadar şarjda bırakmıyorum.

    Saygılarımla




  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    Oho kardeşim ben senin gibi titiz davransam 5 yıl kullanırım diyecemde, bi telefonu çok titiz kullandık şarjına kılıfına dikkat ettik cizik bile yoktu, telefon çalındı sen o kadar titiz kullan elin oğlu gelsin çalsin hırsıza yar oldu. Bende o gün bugündür pek titiz kullanmıyorum.

    Benimde samsung maceram galaxy ace ile başladı sonrasında s3 falan derken a5 e kadar geldik. Ama bundan sonra pek samsung düşünmüyorum. Bende xiomi almadığıma pişman oldum sayılır.

    Yine de telefondan memnunum ama çok dikkatli kullanmıyorum açıkçası.

    Yinede teşekkürler yavaş şarji deneyeceğim evde gece takip sabah çekmek güzel ama gündüz biterse yavaş sarj ile 3 saatte dolmaz bu yüzden gündüz hızlı mecburi oluyor yada kaliteli powerbank şart. Ben şimdilik gece olursa yavaş. Gündüz olursa hızlı edicem ve hattı yakında tek yapicam bu durumda bir ihtimal 2 gün çıkartabilir

    Teşekkürler bilgilendirme icin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamidullah -- 6 Nisan 2018; 17:46:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hamidullah H kullanıcısına yanıt
    Hırsız çalacak korkusuyla yaşayıp telefonu hor kullanmak yanlış.ben kullandığım her telefonu kılıfla ve camla kullandım.kılcal çizik bile yoktu o yüzden satarken iyi fiyata sattım.



    Satmayacak olsam bile gene temiz kullanırım çünkü yedek parçaları çok pahalı ve en ufak bir darbe izinde servis telefonu garanti dışı bırakıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Bende kılıf ile kullanıyorum hor kullanmıyorum ama aşırı titizlikte göstermiyorum mesela telefonun şeklini güzelliğini bozan aşırı kalın kiliflari kullanmıyorum. Ekranı çakma hale getiren 3d ekran koruyucu da denedim tüm güzelliği yok oldu soktum.



    Basit ince bir kilif ve nano koruyucu kullanıyorum. Mümkün mertebe sarj uyarısını görmeden takmıyorum. Arada kapatıp sarj ediyorum yani normal bir şekilde kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran süresi ne kadar telefonun ?

    Bir de ön kamera sorunu hala var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazı almayı düşünüyorum herhangi bir kronik sorunu var mı ?

    Siyah model düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evimde vestel 40pf7070 model akıllı led televizyon var ama wifi display özelliği yok.

    ben a5 2017'imdeki görüntüyü herhangi bir kablo yoluyla televizyona nasıl aktarabilirim?

    bana bir kablo linki verir misiniz?
  • YnSs58 kullanıcısına yanıt
    Ekran süresi 5 saat civarı alıyoruz. Tek hat ile kullanırsan full internet açık 1.5 gün civarı gidiyor. Çift hat olursa 1 günü rahat çıkartıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YnSs58 kullanıcısına yanıt
    Kronik bir problem yok diye biliyorum. Isınma kasma vs bir sorun yaşamadım. Siyah renk çift hatlı modelini kullanıyorum tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamidullah H kullanıcısına yanıt
    ben 5 saat çok nadir alabiliyorum :/ wi-fi de falan mı kullanıyorsunuz sürekli?
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bir soru sordum kimse cevap vermemiş.yok mu yardımcı olabilecek kimse?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Telefondan TV ye kablo ile aktarım hiç duymadım. Bi tarafı HDMI diger tarafı USB TYPE C kablo hiç görmedim.

    sanırım pek mümkün değil, internette araştırmanı tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar benimde bir sorum olacak

    Always On Display özelliğinin şarj tüketimini test eden oldu mu ?

    Şarj yeme durumu nedir ben hep açık kullandım %1 lerden bahsediliyor ama sanırım günlük %10 civarı bi tüketimi söz konusu.

    Bu konuda test yapan detaylı kontrol eden var ise yardımcı olursanız sevinirim.

    Sizce bu özellik açık mı kalmalı, yoksa kapalı mı kullanmalıyız ?
  • hamidullah H kullanıcısına yanıt
    ben bunu test ettim.saatte %1 yiyor.benimki planlı bir şekilde açık.8-24 saatleri arasında açık.

    bu özellik gündüz kesinlikle açık olmalı zaten bu telefonda bildirim ledi yok.telefonun şarj olduğunu,şarjdayken dolup dolmadığını göremiyorsunuz ayrıca vatsaptan falan mesaj gelince eğer bildirim tonu sessizdeyse kimin mesaj attığını da göremiyorsunuz ama sürekli açık ekran sayesinde bu bildirimler görünüyor.

    uygulamaları sesliye alırım derseniz tamam ama her mesajda telefondan ses çıkması hem beni hem çevremi rahatsız ediyor o yüzden ben bildirim tonunu sessiz ayarladım.

    telefona 2000 liraya yakın para verdik sadece üst seviye cihazlarda olan ve çoğu markanın kullanmadığı bu eşsiz teknolojiyi niye kullanmayalım günde %10 şarj yiyecek diye.zaten ekranı 100 kere bildirim geldi mi diye kontrol etmek veya saate bakmak için zırt pırt uyandırsak %10 şarjı her şekilde yiyecek.

    dediğim gibi o kadar para verdiğimiz cihazın her nimetinden sonuna kadar faydalanmalıyız.zaten telefonun ekran süresi gayet yeterli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbayram5 -- 12 Nisan 2018; 12:15:3 >




  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Evet dediğiniz gibi çok güzel bir teknoloji ama şarj süresince %15-20 arası pili tüketecektir.

    Dün saat 16.00 da şarjdan çekmiştim ve bu özelliği denemek amaçlı kapattım. Tek hat ile kullanıp test ediyorum

    Şuan pil yüzdem %63 civarinda yani bu kullanımda 1 günü tamamlandığımda muhtemelen %50 şarj kalacak. Full internet açık whatsapp kullanıyorum bu özelliği kapatıp tek hat kullanınca sanıyorum 2 gün gidecektir şarj...

    Özelliği kullanmak isteyenler günlük %15 civari pil kaybını göze almalılar.

    Ben test sonrası yine açık şekilde kullanmaya devam edeceğim. Zira 2 gün gitmese bile 1.5 günü götürecektir.

    Buradan şunu da anlamış oldum daha önce çift hatlı kullanıyordum mobil şebeke aşırı şarj yiyor 1 günü zor çıkartıyordu. Şuan tek hata düşünce 1.5 gün ve üzeri şarj süresi görmekteyim.




  • Şarj konusunda nasıl şarj etmeyi tercih ediyorsunuz

    Forumda çok konuşuldu hızlı şarj kullanan var yavaş kullanan var.

    3000 mah bir bataryaya sahibiz dolayısı ile normal şarj ettiğimizde 900 civarı amper değeri ile yaklaşık 3.5 saat sürecektir şarj etmek. Hızlı şarj ile 2 ile 2.5 saat arasında şarj edebiliyoruz.

    Ancak bir çok kişi hızlı şarjın zararlı olduğunu söylemekte. bu konuda hala kararsız durumdayım. normal şarjlar ile devamlı 900 üzeri amper görmediğimiz için bazen 4 saat bile sürebiliyor gün içinde bu şekilde şarj sıkıntı olabilir. Gece koyup sabah almak mantıklı ama her zaman gece bitmiyor.

    Hızlı Şarj da test yaptığımda belli seviye sonrası zaten telefon kendi kendine amper değerini kısıyor yavaş şarj olmaya başlıyor ama yine de hızlı şarj zararlı diye çok söylendi.

    Tam olarak bilemiyorum genel olarak sizler nasıl tercih ediyorsunuz merak ediyorum

    Hayırlı Günler.




  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.