Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY A56 [ANA KONU] (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: denizgözlüm1 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.318
Cevap
56
Favori
75.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

TR'de operator sinyali ve hizmet kalitesi genellikle dusuk, yani cihaz normal sinirlarda cekiyor ama dandik kaliteyle birlesince bazi yerlerde cekemiyor. Diger islemcilerin daha yuksek cekim gucune sahip olmasi bir basari olabilir ama exynos her yerde problem yaratmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: MeriCT

5 gün oldu anneme alalı ancak hiç çekmiyor telefon ne internet ne mobil veri ne de konuşma iade edeceğim bu fiyat bandında veya biraz üstünde ne alınabilir veya bu sorun çözülebilir mi?

Burada eski bir a10 var 2019 yilina ait exynos telefon, onda bile konusturmayacak, gorusturmeyecek kadar bir cekim problemi hic yasamadik. Ciddi sekilde cekmiyor dedikleri zaman ister istemez bolgedeki altyapinin cok dandik oldugunu dusunuyorum. O yuzden boyle bir soruna inanirim ama genel sorun olduguna yani her yerde hicbir sekilde cekmeyecegine kesinlikle inanmam. Bir ihtimal o cihaza ozel bir problem olabilir...Yani genel anlamda exynos aliyorsun -> cekmiyor boyle bir seyi akil mantik disi buluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 11 Kasım 2025; 19:40:18 >
  • Elimde NP1 ve A56 var iki telefonda da aynı operatöre sahip sim kart takılı ikisinde de çekim kalitesi aynı ki bulunduğum bölgede 3 operatör de çekmez. Vowifi diye bir teknoloji de var ayrıca onu da kullanmanızı tavsiye ederim özellikle ev içinde çok işe yarıyor bu özellik (sabit internet olduğunu varsayıyorum)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yani ben tam aksine, görüsme konusunda Xiaomi cihazlarla daha cok sorun yasiyorum. Yazilimsal sorunlu ve ahize sesi kisik hepsinde. Arama yapiyorsun, 1 kez calip kapaniyor. Eski SD Redmi cihazda da ayni sorun var, yil olmus 2025, Mediatek xiaomi 14t'de de var. Yani islemciden bagimsiz olarak onlarda yazilimsal sorun var. Gorusme konusunda Samsung tercih etme sebebim de bu zaten.

Yani benim burada anlamadigim baska bir sey daha var, simdi ben bu sikayet edenleri elestirmiyorum, dogru soyluyorlardir, neden yalan soylesinler ama o mevzuda baska faktorler de var mutlaka.

Bu durum buyuk oranda operator ve bolge kaynakli diye daha once, s24 FE konusunda da soylemistim zaten, orada birkac H*norcu arkadaş celallenmislerdi, sen iste Sam Fanboysun, forumda ilk 3'e girersin falan demislerdi ve madem oyleyse, H*nor ya da Xiaomi neden sorun cikartmiyor demislerdi..

O SD modem farkindan kaynaklaniyor mutlaka ama sadece zayif sinyal olan yerlerde, SD belki 1 tirtik fazla cekiyordur, o da gunu kurtariyor gibi gozukuyordur, fakat yine de sinyal kalitesinin, o cihazlarda da cop oldugundan eminim.

Yani düsün ki, Exynos ya da X marka islemciye sahip bir cihaz satin alacaksin ve Turkiye'nin her yerinde cekmeyecek -> o zaman bu cihazlari nasil satabiliyorlar? Cekmeme buyuk sorun. Firma nasil patlamiyor o zaman? TR'de en cok satilan android telefon Samsung zaten. Yani Apple'dan sonra o satiliyor.

Millet sorun yasiyorsa neden hala satin almaya devam ediyorlar? Yani forumda birkac kurnaz üye biliyor başka kimse cekmedigini bilmiyor mu mesela?

• quote:

Orijinalden alıntı: Headlong Into Carnage

Yani ben tam aksine, görüsme konusunda Xiaomi cihazlarla daha cok sorun yasiyorum. Yazilimsal sorunlu ve ahize sesi kisik hepsinde. Arama yapiyorsun, 1 kez calip kapaniyor. Eski SD Redmi cihazda da ayni sorun var, yil olmus 2025, Mediatek xiaomi 14t'de de var. Yani islemciden bagimsiz olarak onlarda yazilimsal sorun var. Gorusme konusunda Samsung tercih etme sebebim de bu zaten.

Yani benim burada anlamadigim baska bir sey daha var, simdi ben bu sikayet edenleri elestirmiyorum, dogru soyluyorlardir, neden yalan soylesinler ama o mevzuda baska faktorler de var mutlaka.

Bu durum buyuk oranda operator ve bolge kaynakli diye daha once, s24 FE konusunda da soylemistim zaten, orada birkac H*norcu arkadaş celallenmislerdi, sen iste Sam Fanboysun, forumda ilk 3'e girersin falan demislerdi ve madem oyleyse, H*nor ya da Xiaomi neden sorun cikartmiyor demislerdi..

O SD modem farkindan kaynaklaniyor mutlaka ama sadece zayif sinyal olan yerlerde, SD belki 1 tirtik fazla cekiyordur, o da gunu kurtariyor gibi gozukuyordur, fakat yine de sinyal kalitesinin, o cihazlarda da cop oldugundan eminim.

Yani düsün ki, Exynos ya da X marka islemciye sahip bir cihaz satin alacaksin ve Turkiye'nin her yerinde cekmeyecek -> o zaman bu cihazlari nasil satabiliyorlar? Cekmeme buyuk sorun. Firma nasil patlamiyor o zaman? TR'de en cok satilan android telefon Samsung zaten. Yani Apple'dan sonra o satiliyor.

Millet sorun yasiyorsa neden hala satin almaya devam ediyorlar? Yani forumda birkac kurnaz üye biliyor başka kimse cekmedigini bilmiyor mu mesela?

Şahsen ben çekim konusunda sorun yaşamıyorum NP1 A56 dışında Xiaomi 14T Pro ve S23FE' de var (S23FE ana telefonum) hepsinde üç aşağı beş yukarı aynı çekim gücü var ben Xiaomi' de de sorun yaşamadım belki de çok uzun süre görüşme yapmadığım içindir. Honor konusuna tamamen katılıyorum bir adet azılı fanboy vardı (şimdi isim vermeyeyim) sürekli buraya gelip bu cihazı kötülüyordu dedim sen bu cihazı kullanıyor musun? Yok bende Xiaomi 15 var demez mi? 🤣 Şimdi de Honor konusundan çıkmıyor eleman.

• ​Çekim kuvvetini etkileyen ana faktörler şunlardır:

​Anten Modülü ve Performansı:
    Telefonun sinyalleri alıp göndermesini sağlayan ana bileşenlerdir. Kaliteli ve iyi tasarlanmış bir anten modülü en kritik faktördür.

​Modem Çipi (Baseband Processor):
    Genellikle işlemciye entegre (örneğin Snapdragon, Exynos vb. çipsetler içinde) veya ayrı bir çip olarak bulunur. Bu çip, telefonun baz istasyonuyla iletişim kurmasını, sinyalleri işlemesini ve kodlayıp çözmesini sağlar.

Modem çipinin performansı ve desteklediği teknolojiler (4G, 5G, taşıyıcı birleştirme vb.) çekim kalitesini doğrudan etkiler.

​Bulunulan Konum ve Çevresel Engeller:
    Baz istasyonuna olan uzaklık, binalar, duvarlar, yeraltı/bodrum katlar, asansörler gibi fiziksel engeller sinyal gücünü büyük ölçüde düşürür.

​Operatör Altyapısı ve Ağ Yoğunluğu: Bulunduğunuz bölgedeki baz istasyonu sayısı ve ağdaki anlık kullanıcı yoğunluğu.

​Yazılım:
    Telefonun şebeke ayarları ve güncel yazılımı da bağlantı performansını etkileyebilir.

​İşlemcinin Dolaylı Rolü:
    ​İşlemcinin (CPU) kendisi sinyalleri almada birincil rol oynamasa da, modern telefonlarda modem genellikle işlemci yonga setinin bir parçasıdır.

​Modem Entegrasyonu:
    İşlemcinin içinde yer alan Modem Çipi, çekim gücünün ve bağlantı hızının en önemli teknik belirleyicisidir.
    Güçlü bir modem, zayıf sinyal bölgelerinde bile bağlantıyı daha iyi sürdürebilir ve daha hızlı veri transferi sağlayabilir.

​Sürekli Sinyal Taraması:
    Zayıf sinyal gücü olan bir bölgede telefon, baz istasyonuna bağlanmak için sürekli sinyal taraması yapar.
    Bu durum hem anten modülünü hem de işlemciyi zorlayarak pil tüketimini artırabilir, ancak çekim gücünün asıl nedeni değildir.

​Özetle:
    Telefonun çekim kalitesini esas olarak anten tasarımı ve modem çipi belirler.
    İşlemcinin kendisi değil, onunla entegre çalışan veya onunla birlikte çalışan modem çekim kuvveti üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.

• sefer33 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur maalesef böyle problemleri var.

Hocam CöpGPT cıktısı gönderme lütfen. Yani yine de sen bilirsin ama saçma sapan bir seyler yazıyor bunlar, spam'den farksız bu chatbotlar. Bir sürü bla bla bla.. icerik süper dolu gibi görünüyor ama bos. Yine de göndereceksen başına, YZ'ye sordum böyle dedi diye eklersen daha güzel olur bence. Millet ne okudugunu bilsin yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 11 Kasım 2025; 20:47:39 >

Doğru düzgün yerde sıfır sorun zaten.

Marka bilinirliği olmayan cihazları başka nasıl satacaklar ki? Iki yöntemle satıyorlar.

1) Teknoloji forumlarında tröl elemanları at koşturuyorlar, ikinci yöntem, mağazalarda satış elemanlarından mesela Samsung istiyorsun, eleman, onun yerine Cincöp var ondan verelim diyor falan.

Forumlarda ve youtube yorumlarında, tabii ki, bol kötüleme, bol "cekmiyür", bol bol "ısıniyür", "cekim problemi var, h*nor al" falan.. Aynı filmi yirminci kez izlemek gibi bunları sürekli görüyoruz zaten.

Orijinalden alıntı: Headlong Into Carnage

Doğru düzgün yerde sıfır sorun zaten.

Marka bilinirliği olmayan cihazları başka nasıl satacaklar ki? Iki yöntemle satıyorlar.

1) Teknoloji forumlarında tröl elemanları at koşturuyorlar, ikinci yöntem, mağazalarda satış elemanlarından mesela Samsung istiyorsun, eleman, onun yerine Cincöp var ondan verelim diyor falan.

Forumlarda ve youtube yorumlarında, tabii ki, bol kötüleme, bol "cekmiyür", bol bol "ısıniyür", "cekim problemi var, h*nor al" falan.. Aynı filmi yirminci kez izlemek gibi bunları sürekli görüyoruz zaten.

Mağazalar konusuna tamamen katılıyorum neredeyse 2016 yılından sonraki tüm telefonlarımı HB, Amazon gibi sitelerden alıyorum (genellikle HB) ama isim vermeyeyim tekno marketlere ara sıra gittiğimde çok denk geliyorum yok o iyi değil bu şöyle vs diyen satış elemanlarına forumlar da aynı şekilde dediğim gibi telefonu kullanmıyor eleman geliyor buraya cihazı kötülüyor ya cihazı kullansa yine kimse eleştirmez ama kullanmadığın halde yorum yapmak da ne bileyim düpedüz saçmalık

• Can851 kullanıcısına yanıt

iste o cekmiyür falan yazanlarin belki yuzde doksani, hayatlarinda exynos telefonu hic kullanmamislar, sehir efsanesi yayiyorlar. birkac tane gercek sorun yasayan varsa da, bolgesel ya da operator kaynaklidir.

bunlar bence fanboyluktan ote ticari taktikler. forumdan musteri cekmezsen, h*nor diye bir telefonu gercekten kime satacaksin? adam "o ne yeniyor mu?" diye suratina bakar.

ayni sekil aritma cihaz ve filtreleri konusu var, adsmlar hayatlarinda bazi filtreleri hic kullanmamislar, fiyat uzerinden algi yapip, dandik filtre diye yirtiniyorlar yillardir, elbette filtre satip para kazaniyorlar

forumlardaki sinsi ticari taktiklere karsi kurnaz olmak lazim, cogu insan bizim gibi birkac farkli marka telefon satin alamiyor, yanlis bir satin alim ve sonra, exynos isiniyür derken, tirt marka telefon alip, pil neden 50 c seklinde SS yollamaya donusuyor bunu da gorduk zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 11 Kasım 2025; 21:25:36 >

Yapay zeka gbt falanda değil o yazı.
    İngilizcen varsa okur görürsün biryerlerde.

Exynos ile çekimi bir tutan zihniyete bu yazı.
    İşlemci ile alakası yok. Anten yapısı modül yapısı başka birşey değil.

Diğer markalar dan çekimi düşük olabilir.
    O çeken telefonun sar değerlerini de hesaba katsınlar. Samsung bu dengeyi de koruyor.

5 tane Exynos işlemcili samsung kullandım 1 tanesi çekimi bir tık iyi değildi.
    Şuan S24 FE var şimdilik.

Koca samsung ne bilsin ülkedeki operatörlerin bu denli berbat olacağını.
    Adamlar avrupa standartlarına göre test edip üretiyor.

Biz halen o çekmiyor bu çekmiyor muhabbetindeyiz ülkece.
    Bu durum aslen ülkenin operatör hizmetlerinin rezilliğidir. bu telefonların değil.

• sefer33 kullanıcısına yanıt

Elindeki sorunlu modemleri, düşük segment cihazlarında kullanarak bir şekilde kullanıcılara yedirmesi lazım. Ellerinde patlar yoksa. Yani ne hikmetse ülkedeki vasat operatörlerler rakip cihazlarda çekerken Samsung'un cihazlarında az çekiyor veya çekmiyor. Operatörlerin Samsung'a garezi var herhalde. A56'daki çekim sorunu global bir sorun, sadece TR'de yaşanmıyor.

• Tum Samsung exynos alanlar ve kullananlar, yillardir hepsi bilmiyorlar, cekmeyen telefonlara yillardir para veriyorlar ve cekmeyen telefon kullaniyorlar, herkes cahil, yani kimse bilmiyor cekmedigini, fark etmiyorlar da, ustelik firma yillardir cekmeyen exynos uretiyor, satiyor, firma cep telefonu bolumu aynen yillar onceki LG vakasi gibi patlamiyor da, mesela 10 yil once, 10 yasinda olmayanlar mutlaka hatirlar, LG telefonlar vardi ve cok populerdi, bir sure sonra arizalanip bootloop'a giriyordu, piyasadan silindi gitti.. simdi LG telefon var mi? yok..

Neyse yani Samsung android telefon satisinda dunya lideri oluyor ama sorunlu cekmiyür,

dunyayi gecelim, bu exynos, en cok Turkiye'de satiliyor, cunku android telefon pazarinda, alt ve orta segment telefonlar, ekonomik sebepler yuzunden, en cok TR'de satiliyor. yani belki de, Turkiye'de 3 kisiden 2 tanesinin telefonu exynos olabilir.

ama bir bunlar, bir de birkac global ( hintli ) reddit tröl biliyor. cihaz cekmiyor. ustelik isiniyür yaniyür. yani piyasada cekmeyen ve soba gibi isinan telefon var ama peynir ekmek gibi satiyor. millet bunu alip, tablet niyetine kullaniyor, kisin evini falan ısıtiyor.

üstelik firma, elindeki sorunlu modemleri, alt segment cihazlarda kullaniyür ve milleti kazikliyür.

yani mesela manavin elinde curuk domates kalmis, onlari ittiriyor gibi hahahaha

simdi bu, akil mantik iceren bir iddia mi? elbette degil. boyle bir sey absürt derecede komik.

birileri sorun yasadi, birkac kisi aldi cekmedi falan olabilir ama exynos -> cekmiyür bu cok komik bir sey.

fakat ben yine de ikna oldum, samsung cekmiyor ama neydi h*nor cekiyür. simdi hemen h*nor giymetlimsss almaya gidiyorum, cinli efendiler para kazanmalissssssssssss tamam oldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Kasım 2025; 7:13:8 >

• Yahu abartmayın. Bir tık düşük çekim gücü de yani abartılacak bişi yok. 5 diş değil de 4 diş çekiyo iyi çeken cihaza göre en fazla kötülüğü bu.

SAMSUNG GALAXY A56 [ANA KONU]

Full 120 hz konum bluetooth hep açık. 1 saat mobil veri kalan süre wifi

Gayet iyi

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.