Şimdi Ara

Samsung’dan içerik üreticilere 360 Round kamera

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung’dan içerik üreticilere 360 Round kamera


    Sanal gerçeklik konusunda yıllardır önemli yatırımlar yapan Samsung, kendisine ait bir ekosistem oluşturmayı başarmış durumda. Gear VR gözlükleri, Gear 360 kamera gibi aksesuarlar en iyi sanal gerçeklik deneyimini sunmayı amaçlıyor.


     


    Mühendislik harikası


     


    Bunların haricinde Samsung’un üzerinde çalıştığı önemli bir proje daha var. Project Beyond adındaki yassı ve daire şeklindeki kamera içerik üretimi alanında dengeleri değiştirmek niyetinde.


     


    İlk olarak 2014 yılında tanıtılan kamera halen geliştirme sürecinde ve bugüne kadar Project Beyond adıyla anılıyordu. Samsung geliştirici konferansında proje ticari hayata bir adım daha yaklaşmış durumda.


     


    360 Round olarak piyasaya sürülecek olan cihaz toplamda 17 kamera barındırıyor. Kenar kısımda 16 adet 2MP çözünürlükte balık gözü kamera mevcut ve kameralar 2'şerli 8 sıra halinde dizilmiş. Üst kısımda da bir adet kamera mevcut.


     


    360 derece görüş açısı ile 4096x2048 piksellik görüntüler yakalayabilen kamera saniyede bir Gigapixel boyutunda 3D veri toplayabiliyor. Ayrıca 180 derece olarak 2048x2048 piksellik görüntüler de yakalayabiliyor. Samsung cihazını, ilk gerçek 360 derecelik 3D kamera olarak tanımlıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Qualcomm dünyanın ilk mobil 5G veri bağlantısını gerçekleştirdi

    Kamera normal çekimin yanında canlı olarak 4K çözünürlüğünde 3 boyutlu çekimler yapmanıza da olanak tanıyor. 6 adet mikrofon ise sesi mekansal olarak yakalayıp kayda ekliyor.


     


    Mühendislik harikası olarak tanımlanan kamera bu kadar yoğun işlemler için iyi de bir donanıma sahip. Kameranın RAM boyutu 10GB iken depolama kapasitesi de 40GB. İstenirse SD kart ile 256GB’a kadar, harici SSD ile de 2TB’a kadar takviye yapılabiliyor. USB Tip-C bağlantısı sunan kamera üzerinde Ethernet girişi de mevcut.


     


    Kameranın ölçüleri 205 x 205 x 76.8mm şeklinde iken ağırlığı da 1.93Kg civarında. IP65 sertifikası ile suya dayanıklılık sunan cihaz dış mekan kullanımı için de ideal. 360 Round kamera ay sonunda ABD’de satışa sunulacak. Fiyatı şimdilik bilinmiyor. 


     



  • Muhtemelen fiyatı da mühendislik harikası olur.

  • Bu kameradan cikan videoyu isleyen makinananin vay haline

  • 3Dli 4K video çekmeye 40GB depolama alanı olmamış, 128GB koy ne olur yani zarar mı edersin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.