Şimdi Ara

SAMSUNG CHRONOS 7 15.6' ,I7 IVY BRIDGE,1TB,8GB DDR3,NVIDIA GT630M OPTIMUS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İzmir
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • -Cihaz 20 Temmuzda Amerikadan Best Buydan alinmistir.
    -Yaklasik olarak 1 ay kullandim.
    -Daha ust duzey bir laptop aldigim icin cok severek kullandigim Chronos 7 yi satiyorum.
    -Kozmetik olarak 10\10 dur.En ufak bir cizik yoktur sifirdan farksizdir.
    -Simdiye kadar gordugum en zarif,en yakisikli laptop oldugunu rahatlikla soyleyebilirim.
    -Gerek metal kasasi gerek incecik yapisi ile muhtesem bir tasarima sahip.
    -Ayrica ekran cercevesi de cok ince oldugu icin diger 15.6 lik makinelerden boyutu da daha kucuk.
    -Cihaz full sarjda sadece internette gezerseniz yaklasik 6.5-7 saat gibi muhtesem bir pil omrune sahip.
    -Ayrica 8GB SSD bellek sayesinde inanilmaz derecede hizli bir makine.Cihazin boot suresi 20 saniye civari
    -Ses kalitesi ve ses yuksekligi olarak da mukkemmel diyebilirim.2 adet hoparlorun disinda bir de cihazin altinda subwoofer mevcut
    -Oyun performansina gelince,orta duzey oyuncular icin gayet yeterli bir performansi var.Son cikan oyunlari 1600x900 cozunurlukte ve ortanin ustu ayarlarda rahatlikla oynarsiniz.

Kilit ozelliklerini yazmak gerekirse:
    Intel® Core™ i7-3615QM Ivy Bridge 3. Nesil Islemci
    Optimus teknolojisi,512 MB Nvidia GT630M DDR5 harici ve Intel HD 4000 dahili olmak uzere cift ekran karti
    1600x900 HD yansimasiz LED aydinlatmali mat ekran
    23mm incelik
    Cok sik fircalanmis metal kasa
    2.3 kg agirlik
    9 saat pil omru(Samsung sitesinde belirtilen deger)
    8 GB DDR3 1600mhz RAM
    8 GB SSD iceren 1 TB Hybrid HDD
    Alttan aydinlatmali ve 102 tuslu full klavye
    Mutlitouch ozellikli touchpad

Laptopun detayli ozellikleri icin lutfen asagidaki linke goz atin

http://www.samsung.com/us/computer/laptops/NP700Z5C-S01UB-specs

Su an Amerikadayim ve 9 Eylulde donus yapacagim.O yuzden cihaz teslimi istanbul ici elden 9-10 Eylulde,kargo ile ise 11 Eylulde gerceklesecek.Kargo masrafi da bana ait

Cihaz icin istedigim fiyat 1799 TL dir.Full kutu icerigi ile gonderilecektir.Faturasi kayiptir ancak garantiye engel teskil etmemektedir.Bizzat samsung ile gorusup Turkiyede garantisinin gectigi teyidini aldim.Ancak valiz durumuma gore kutusunu Amerikada birakma durumum var.Eger kutusuz getirirsem laptop cantasi ile yollayacagim.Takas yoktur sadece nakit satilacaktir.Urunu almak isteyen oluculuk pesinde olmayan ciddi arkadaslara fiyat konusunda biraz daha yardimci olmaya calisirim.

ILAN HER TURLU YORUMA KAPALIDIR.LUTFEN YORUMLARINIZI PM ARACILIGIYLA ILETINIZ

Fotograflar tarafimdan cekilmistir

SAMSUNG CHRONOS 7 15.6' ,I7 IVY BRIDGE,1TB,8GB DDR3,NVIDIA GT630M OPTIMUS SAMSUNG CHRONOS 7 15.6' ,I7 IVY BRIDGE,1TB,8GB DDR3,NVIDIA GT630M OPTIMUS SAMSUNG CHRONOS 7 15.6' ,I7 IVY BRIDGE,1TB,8GB DDR3,NVIDIA GT630M OPTIMUS

SAMSUNG CHRONOS 7 15.6' ,I7 IVY BRIDGE,1TB,8GB DDR3,NVIDIA GT630M OPTIMUS SAMSUNG CHRONOS 7 15.6' ,I7 IVY BRIDGE,1TB,8GB DDR3,NVIDIA GT630M OPTIMUS SAMSUNG CHRONOS 7 15.6' ,I7 IVY BRIDGE,1TB,8GB DDR3,NVIDIA GT630M OPTIMUS
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe -- 4 Eylül 2012; 17:26:49 >

• pm ler cevaplandi

Orijinalden alıntı: serin_su842

Öncelikle hayırlı satışlar diliyorum ekran kartını yanlış belirtmişsiniz gt630m lerde bir tek ddr3 bellek kullanılır kaynak aşağıdaki linktedir.

http://www.notebookcheck-tr.com/NVIDIA-GeForce-GT-630M.74756.0.html

bir de türkiye garantili olmayan bir ürün için ve ekran kartı kepler mimari olmayan bir ürün için ve 20 gün de olsa ikinci el bir ürün için fiyatınız biraz yüksek max 1600 ederi var.şu an saturnde sıfır gt650m ekran kartlısı 2150 küsüre satılmaktadır.

Cihazda bulunan Nvidia GT630m DDR3 degil DDR5 ramlidir.Iki farkli bellekli versiyonu mevcuttur.Mimari olarak kepler degil fermi mimarisine sahiptir.Yazarken dikkat etmemisim duzeltme icin tesekkurler.Cihazin DDR5 bellekli olduguna kanit olarak kutusundaki bilgilerin fotografini asagiya ekliyorum.

Ayrica serbest piyasa ekonomisinde fiyatlar piyasada cihazin max. ederinin ne olduguna gore degil,saticinin insiyatifine gore belirlenir.Size gore max. ederi 1650 tl olan bir urunun baskasina gore 1750 TL ederi olabilir(teknik olarak aciklamam gerekirse bir urunun marjinal fayda skalasi tuketicinin talep esneklikleri ve oncelikleri dogrultusunda degisiklik gosterebilir).Ayrica buyuk bir firmanin yuksek adetli urun alimi yaparak bir urunu kampanya ile piyasa fiyatinin altina satabilmesi mumkundur buna herhangi bir itirazim yoktur.Fakat 2150 TL ye saturn de satiliyor diye bu urunun gercek piyasa degerinin de 2150 TL oldugu anlamina gelmemektedir.Sonucta serbest piyasa ekonomisi kurallari isleyen bir pazar mevcut.Isteyen firma 10 TL ye de bu urunu satabilir.O zaman bu urunun piyasa degeri 10 TL dir diyemeyiz.Cihaz icin istedigim fiyat pahalidir ya da uygundur demiyorum.O kisim tuketicinin kararidir.Bunun disinda ilanimda da gorulmektedir ki pazarlik payi mevcuttur diye bir ifade geciyor.

Bir de 2150 TL ye satildiginin da kanitini buraya koyarsaniz memnun olurum.

En ucuz fiyat ile ilgili bir link

http://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-samsung-np700z5c-s01tr-fiyati,801634.html

Bu da cihazin DDR5 bellekli ekran kartina sahip oldugunu kanitlar fotograf.Samsung hatali spec yazacak kadar basiretsiz bir firma degildir diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe -- 31 Ağustos 2012; 6:08:17 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Efe

quote:

Öncelikle hayırlı satışlar diliyorum ekran kartını yanlış belirtmişsiniz gt630m lerde bir tek ddr3 bellek kullanılır kaynak aşağıdaki linktedir.

http://www.notebookcheck-tr.com/NVIDIA-GeForce-GT-630M.74756.0.html

bir de türkiye garantili olmayan bir ürün için ve ekran kartı kepler mimari olmayan bir ürün için ve 20 gün de olsa ikinci el bir ürün için fiyatınız biraz yüksek max 1600 ederi var.şu an saturnde sıfır gt650m ekran kartlısı 2150 küsüre satılmaktadır.

Cihazda bulunan Nvidia GT630m DDR3 degil DDR5 ramlidir.Iki farkli bellekli versiyonu mevcuttur.Mimari olarak kepler degil fermi mimarisine sahiptir.Yazarken dikkat etmemisim duzeltme icin tesekkurler.Cihazin DDR5 bellekli olduguna kanit olarak kutusundaki bilgilerin fotografini asagiya ekliyorum.

Ayrica serbest piyasa ekonomisinde fiyatlar piyasada cihazin max. ederinin ne olduguna gore degil,saticinin insiyatifine gore belirlenir.Size gore max. ederi 1650 tl olan bir urunun baskasina gore 1750 TL ederi olabilir(teknik olarak aciklamam gerekirse bir urunun marjinal fayda skalasi tuketicinin talep esneklikleri ve oncelikleri dogrultusunda degisiklik gosterebilir).Ayrica buyuk bir firmanin yuksek adetli urun alimi yaparak bir urunu kampanya ile piyasa fiyatinin altina satabilmesi mumkundur buna herhangi bir itirazim yoktur.Fakat 2150 TL ye saturn de satiliyor diye bu urunun gercek piyasa degerinin de 2150 TL oldugu anlamina gelmemektedir.Sonucta serbest piyasa ekonomisi kurallari isleyen bir pazar mevcut.Isteyen firma 10 TL ye de bu urunu satabilir.O zaman bu urunun piyasa degeri 10 TL dir diyemeyiz.Cihaz icin istedigim fiyat pahalidir ya da uygundur demiyorum.O kisim tuketicinin kararidir.Bunun disinda ilanimda da gorulmektedir ki pazarlik payi mevcuttur diye bir ifade geciyor.

Bir de 2150 TL ye satildiginin da kanitini buraya koyarsaniz memnun olurum.

En ucuz fiyat ile ilgili bir link

http://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-samsung-np700z5c-s01tr-fiyati,801634.html

Bu da cihazin DDR5 bellekli ekran kartina sahip oldugunu kanitlar fotograf.Samsung hatali spec yazacak kadar basiretsiz bir firma degildir diye tahmin ediyorum.

Cihazın ekran kartının belleğinin kutuda gddr5 yazması çok ilginç bu konuda bizimle resim paylaştığınız için ben teşekkür ederim.Yanlız dikkatimi çeken nokta size kaynak göstermiş olduğum notebookcheck sitesinde gt540m ekran kartının bile hem ddr3 hem de ddr5 versiyonu olduğu belirtilmiş ddr5 versiyonu henüz türkiye de görülmedi demekki türkiye ye ddr5 versiyonları sunulmadı.Neden gt630m için ddr5 seçeneği olmadığı kafamı karıştırdı araştırıp öğreneceğim.

"Ayrica serbest piyasa ekonomisinde fiyatlar piyasada cihazin max. ederinin ne olduguna gore degil,saticinin insiyatifine gore belirlenir" demişsiniz tabiki de satıcı istediği ürünü istediği fiyatta satışa sunmakta özgürdür bizler de sadece ürünün piyasa fiyatına göre fikrimizi belirtiriz.Sizin de belirttiğiniz gibi tüketiciler ihtiyaçları doğrultusunda tüketim yapmalıdır.Ancak ürünün özellikleri ve ederi tüketiciden tüketiciye değişmemelidir en azından bunun bir sınırı vardır öyle değil mi.Ürününüz sıfır kapalı kutu olmuş olsaydı kesinlikle size mağazada satılan kampanyalı bir ürünü baz alarak örnek göstermezdim en uyuz olduğum şeydir çünkü onlar büyük mağaza yeri gelir yüzde 50 kampanya yapar benim demek istediğim gt650m kepler mimarili sıfır kapalı kutu bir ürüne göre fiyatınız yüksektir sonuçta 20 gün de olsa ikinci el ve kullanılmış bir üründür.

Son olarak benim yazmış olduğum yorumu yanlış bularak aynı şekilde benim ilanıma yorum yazmanız bu sizin büyük yanlışınız olduğu anlamına gelir.Benim ilanım ilan sizin ilanınız arasında çok fark var.Siz ikinci el bir ürün satıyorsunuz ben ikinci el de olsa açılmamış kapalı kutu bir ürün veriyorum.Siz 20 gün de olsa kullanılmış bir ürün satıyorsunuz ben kullanılmamış sıfır bir ürün satıyorum.Siz saturn un fiyatını piyasa fiyatı olarak kabul edemezsiniz diyorsunuz bana ereyon gibi internet mağazası fiyatı linki veriyorsunuz.Şundan emin olabilirsiniz ki kesinlikle ilanınınızı lekelemek kötülemek gibi bir art niyetim söz konusu değildir.Hatta ürününüzü almayı da çok isterim ancak nakit olarak 1600 den yukarı çıkmam mümkün değil.

Oncelikle saygi cercevesinde elestrilerinizi belirttiginiz icin tesekkur ediyorumIlginc olan kutuda bellegin DDR5 yazmasi mi yoksa insanlarin birseyleri derinlemesine arastirmadan,hakim olmadan yorum yapmasi mi bilemiyorumAramanin gucune inanip google da detayli bir arama yaparsaiz gt630m ekran kartinin ddr5 bellekle de piyasaya suruldugunu gorebilirsiniz.Urun ozellikleri ulkeden ulkeye gore degisiklik gostermekte.Burada magazalar bile kendi istekleri dogrultusunda konfigurasyon urettirebiliyorlar ureticilere.Yani Turkiyede ddr5 bellekli olmamasi Amerikada da olmaz anlamina gelmiyorTurkiyede agilikli olarak Chronos serisi gt640m ya da gt650m ile satiliyor.Daha ust model ekran karti ile sattiklari icin ddr5 li 630m getirmeye gerek duymamis olabilirler.Ancak burada cok cok farkli varyasyonlar mevut.2.gen i7 islemci ile gt650m kombinasyonunu bile bizzat gordum/test ettim

Bir urunun ederinin tuketiciden tuketiciye degismeden kati olmasi diye bir durum siki para politikasi uygulanan ve devlet mudahalesinin cok daha sert oldugu piyasalarda bile tamamen mumkun degildir.Bunun sebebi ise tuketiciden tuketiciye mallarin ihtiyaclari giderme orani degiskenlik gostermesidir.

Yazmis oldugunuz yoruma katilmadigim noktalari belirterek aciklama getirdim.Nasil siz ilanima gelip dusuncelerinizi ozgurce belirttiyseniz ben de ayni sekilde sizin ilaniniza ozgurce dusuncelerimi belirttim.Ayrica 2. el bir urune emsal fiyat gosterilecekse bu ayni model ve yine ikinci el bir urunun fiyati gosterilerek olmasi gerekir dusuncesindeyim.Eger ki benim sattigim urunun aynisini Turkiye uzerinde daha uygun fiyata 2. el olarak satan varsa fiyatim yuksektir diyebilirim.Ben ise sizin ilaninizda tamamen sattiginiz urunlerle ayni ozellige ve kondisyona sahip,daha ucuz olduguna kanit olarak da internette linkleri mevcut olan bir urun gosterdim.Ancak siz 2150 TL ye Saturnde satildigini iddia ettiginiz urunun bu fiyatini kanitlar herhangi bir brosur ya da link beyan etmediniz.Ben gelip ilaniniza Saturnde 150 TL daha ucuz deyip kanit gostermeden yorum yapsaydim,yaptigim yorumun yanlis oldugunu kabul edebilirdim

Yine de dusunceleriniz icin tesekkur ederim.Dedigim gibi fiyatim pazarliksiz degil.Ciddi olarak ilgilenen almak isteyen arkadaslara elimden geldigince yardimci olacagimi belirttim zatenSonucta alici almak icin niyetliyse ve satici da satmaya niyetliyse oturulup iki tarafi da memnun edebilecek bir noktada anlasilabilir.Ilanin amacindan sapamasi ve kirlilik olusmamasi adina goruslerinizi pm araciligiyla bildirirseniz memnun olurum

Ayrica sizin ilaniniza daha ucuz fiyat linkini koydugum mesaji da sikayet ederek sildirmissiniz.Tebrik ederim

Saygilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe -- 31 Ağustos 2012; 18:14:43 >

• fiyat takibi
    WOWOZANGE...ozgboy *2...teknopc...cani_beykozlu ...bynedim...ufukuzman...neosis...tarkantahtaci85...red_a!ert..swartz...caner_8958...ahmetacik...kartal3457..cerdogan....remal..perspective...diendy...ozankaraduman..canuluca..delann..**kurt** ..MODDA..gino..rocksport..turkcracker..efee09..furkani..kesoy..midnight99..notyetku..enginerdi..olasılıksız..command_4..zerogs..nervium ve DAHA FAZLASI... yasmut(amcaoğlu her türlü kefilim) teşekkürler:ERGENEKON..içinden.geleni.söyle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.