Şimdi Ara

Samsung, Apple’ın iOS 26’da gösterdikleriyle dalga geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
2.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung, Apple’ın iOS 26’da gösterdikleriyle dalga geçti
    Apple, WWDC 25’te iPhone ve Apple Watch modelleri için yeni işletim sistemlerini tanıttı: iOS 26 ve watchOS 26. Ancak bu tanıtımın hemen ardından teknoloji devlerinden Samsung, Apple’a yönelik esprili ve hafif alaycı bir dille dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. Güney Koreli şirket, Apple’ın yenilik olarak sunduğu özelliklerin aslında Galaxy cihazlarında uzun zamandır var olduğunu vurguladı.

Samsung “bizde var” dedi

Apple, iOS 26 ile birlikte “Liquid Glass” adını verdiği yeni bir tasarım dili tanıttı. Bu tasarımda şeffaf, çevresindeki ortamı yansıtan ve kıran bir materyal kullanıldığı belirtildi. Ancak Samsung, bu tasarım konseptinin Android 15 tabanlı One UI 7 güncellemesiyle çoktan hayata geçtiğine işaret etti. Samsung'un yeni arayüzü gerçekten cam ve yarı saydam öğelerle dolu, ancak Apple'ın güncellemesiyle tam olarak aynı şekilde değil. Bununla birlikte, iki deneyim arasındaki çeşitli benzerlikler olduğu da bir gerçek.

Göndermeler bununla da sınırlı değil. Apple, iOS 26 ile birlikte Mesajlar, FaceTime ve Telefon uygulamalarına entegre ettiği Canlı Çeviri (Live Translation) özelliğiyle kullanıcıların farklı dillerde daha rahat iletişim kurmasını sağlamayı hedefliyor. Fakat Samsung, bu yeniliğin kendilerinin Galaxy S24 serisi ile geçen yıl getirdiği gerçek zamanlı çeviri özelliğiyle aynı olduğunu hatırlattı: “Aramıza hoş geldiniz! Bir süredir metin ve konuşmayı gerçek zamanlı olarak çeviriyoruz...”

Ayrıca Bkz.iOS 26 tanıtıldı: İşte iPhone'lara gelen yeni özellikler

Apple Watch’un yeni fitness asistanı da hedefte

Apple Watch için sunulan watchOS 26 ile gelen Workout Buddy özelliği, kullanıcının kalp atışı, tempo, mesafe ve aktivite halkaları gibi verilerini analiz ederek kişiselleştirilmiş egzersiz önerileri sunuyor. Samsung ise bu tür yapay zeka destekli fitness deneyimlerinin Galaxy Watch modellerinde uzun süredir mevcut olduğuna işaret ederek “AI saatinize mi geliyor? Çok sevimli. Bizimki, ne zaman ilgilenemeyecek kadar yorgun olduğunuzu zaten biliyor” dedi.

Kaynak:https://9to5google.com/2025/06/09/samsung-ios-26-banter/

• Ben bu tarz Apple'ın parayla yayınlattığı yayıncıları izlemeye ihtiyaç duymuyorum. Kendim iki cihazı birden kullanabiliyorum. Çöp 25 falan gibi fanboy cümleleri kurmanız için yayınlanan videolar sizin için daha çok. Samsung'un detay seviyesinin arşa çıktığı Apple'ın süründüğü videolar da internette dolaşıp duruyor.
    Samsung kullanıyorum genel anlamda telefondan çok memnunum. Sürekli apple ile dalga geçip peşine onların kötü yanlarını örnek almaları ise tam komedi. Kutudan şarj adaptörü ve kulaklığı çıkarmak ve hala hızlı şarjın çok yavaş olması en büyük örnek. Ayrıca kaç senedir aynı kamera sensörü kullanmakta ayrı bir saçmalık.
  • Önce Samsung efendi güzel bir kamera sensörü koysun
    Kamera anlamında çok geride .
    Not: Samsung kullanıcısıyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cafzafer2 C kullanıcısına yanıt
    Eşimde iphone 12 var bende galaxy s23, yıla bakarsak benim telefon 2 yıl daha yeni ama eşimin fotoları daha iyi çıkıyor sosyal medyaya atınca da daha iyi duruyor. Sanırım arada İOS' un da işi var gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muhammedali9778 M kullanıcısına yanıt
    S23 yerine S3 kullanıyorsunuz galiba hocam. 23U, 24U kullandım. Şu an 15 Pro ve 25U'yu birlikte kullanıyorum. iPhone sağ olsun Webcam gibi en ufak ışıkta lens parıl parıl. Işık düşse her yer gren. Neyi daha iyi iPhone 12'nin.

• Önce dalga geçer sonra aynısını kendisi yapar 35mm jack kutuya adaptör koymama çentik vb…..

• Tamam bir sonrakinde aynısını yaparlar madem öyle apple şarj aletini vs kaldırdığında sen niye kaldırdın kaldırmasan bi anlamı olurdu.

• Bugüne kadar Apple ile dalga geçip kendin uygulamadığın tek bir şey kaldı mı acaba Samsung? Şeffaf ikonlar için hazırız, gönder gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sen önce o iğrenç ötesi kameralarını, teneke gibi ses çıkaran ses sistemlerini geliştir derler adama çöpsung

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayloft -- 10 Haziran 2025; 19:18:29 >
  • muhammedali9778 M kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz sarı filtreden dolayı olabilir. Apple bir tık daha sarımsi bir filtresi var. Sosyal medyada da iphonelar eskiden daha kaliteli olduğu için sarı filtre=güzeldir algısı var.

• Hehaje H kullanıcısına yanıt
    Şimdi sosyal medya resim kalitesi aynı mı kardeşim 😄

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KeremMuşdal 5GAVZ K kullanıcısına yanıt
    En son çıkan api ile olan testleri izlemedim şuan bilemiyeceğim androidteki resim kalitesini. Ben sadece normal fotoğraf çekimi icin konustum orada. Eskiden derken de şuanki karsılaştırmayi bilmediğim için öyle kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hehaje -- 10 Haziran 2025; 15:50:18 >
  • İstiklalFMK kullanıcısına yanıt

bu s23 kamerası; iPhone 14 ile karşılaştırmalı

Samsung, Apple’ın iOS 26’da gösterdikleriyle dalga geçtiAhmet Emreyoutube
    Apple ve Samsung için en önemli modeller diyebileceğimiz iPhone 14 ve Samsung Galaxy S23 cihazlarını detaylıca karşılaştırdım. Tasarım, performans, kamera ve batarya gibi konularda merak edilenleri ve farkları anlattım. Bir tarafta A15 Bionic çipi ve 2 arka kamerasıyla iPhone 14, diğer tarafta Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi ve 3 arka kamerasıyla Galaxy S23. İkisi de çok iddialı modeller ve hangisi daha iyi birlikte bakıyoruz. İş birlikleri İçin Mail Adresi | info@ahmetemre.net Instagram : @ahemsa1
    https://www.youtube.com/watch?si=zLlf8wg0_fZTLZkQ&v=w3PLsRafFNA&feature=youtu.be

bu da yeni çıkan çiçeği burnunda en tepe amiral gemisi çöp 25 ultra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayloft -- 10 Haziran 2025; 16:11:22 >

Ben biraz araştırdım resimlerde kalite aynı gibi ınstagramda ama video kalitesinde Apple önde

Şey bence zaten iphone daha pürüssüz çekiyor video olarak. Apple'ın üstüne video codecleri üzerinde çok iyi bir firma. Olması garip gelmez.

• cafzafer2 C kullanıcısına yanıt

Kardeş sen galiba samsung 04s modelini kullanıyon

Hımm bende telefon alacaktım s25 ultra veya Apple 16 pro bekleme kararı aldım 3 ay kaldı ya Apple 17 tanıtımına ön kamera sensör falan değişiyormuş onu alacağım hem tasarım değişecek arka farkı da olacak diğerlerinden :)

• hayloft H kullanıcısına yanıt
    Ben bu tarz Apple'ın parayla yayınlattığı yayıncıları izlemeye ihtiyaç duymuyorum. Kendim iki cihazı birden kullanabiliyorum. Çöp 25 falan gibi fanboy cümleleri kurmanız için yayınlanan videolar sizin için daha çok. Samsung'un detay seviyesinin arşa çıktığı Apple'ın süründüğü videolar da internette dolaşıp duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstiklalFMK -- 10 Haziran 2025; 15:59:49 >
  • Ben de Samsung kullanıyorum ama birkaç özel ihtiyacım dışında her konuda Apple'dan gerideler. Dalga geçmek yerine çalışmalılar. Son One UI 7 güncellemesiyle amiral 2 yıllık gemisi Galaxy telefonum akşamı göremez oldu adamlar dalga peşinde.

Yani aceleniz yoksa beklenebilir. Zaten çıkmadan 1 aya falan birçok detay belirli oluyor. Ona göre hareket plani yapabilirsiniz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.