Şimdi Ara

SAMSUNG A8 2018 VE SAMSUNG A8 PLUS 2018 ANA KONU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
8
Favori
51.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Galiba herkesin biraz telefonu kullanan birilerinden bazı bilgiler almaya ihtiyacı var.Öncelikle cihazı satışa çıktığı günden beri kullanıyorum.İlk etapta biraz ağır gibi geldi ancak kısa süre sonra alışılıyor.Pilde ise 6 saat bazen de daha üzerinde ekran kullanım süresi alınabiliyor.Günlük sosyal medya,mail,internet kullanımı ve youtube video izleme şeklinde kullanım alışkanlığım var,oyun hiç yüklü değil ve oynamam da.İlk günlere nazaran pil daha oturaklı ve performanslı olmaya başladı,normal kullanımla rahatlıkla 1.5 gün kullanım ya da çok yoğun kullanımla da bir günü rahatlıkla çıkarır durumda diyebilirim.



    Bundan önce S8 kullanıyordum ve batarya süresi nedeniyle açıkcası değiştirme ihtiyacı duydum.Ses seviyesi gerek hoparlör gerekse kulaklık kullanımında gayet yüksek sesli ve de temiz bir ses çıkışı var.Görüntüsü premium ve malzeme kalitesi vs de gerçekten iyi diyebilirim.



    Konuşma ses kalitesi de genelde Samsung kullanan ve volte aktif olarak kullanan benim için şu ana kadar kullandığım en kaliteli ses aktarımına sahip diyebilirim.



    Herhangi bir donma,kasma vb bir durumda yaşamadım,kısaca belki fiyat olarak biraz yüksek denebilir ancak daha pahalı olan modellerde kullandım ve bana göre bir eksiği olmayan ve pil,ses kalitesi,hoparlor sesi,kulaklık çıkış performansı gibi konularda gayet memnun edici diyebilirim.



    Son olarak kamera performansına gelecek olursam çok fotoğraf çeken biri değilim ancak arka ve ön kamera performansı beni tatmin etti.Ois olmaması sadece bazen can sıkıyor ve 1.7 diyaframa sahip olsa da sanki ondan daha yüksek diyaframlı gibi bir görüntüyü bazen veriyor.Parmak izi sensörü doğru yerde ve hızlı,yüz tanıma özelliği de bence gayet başarılı ve hızlı diyebilirim.



    Aklıma gelenleri zaman zaman bende alma noktasında tereddüt yaşadığım şeylere yanıt olabilmesi için aktarmak istedim.Bende çok kez burada almayı düşündüğüm cihaza dair cevaplar aramak üzere girer çıkarım,dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • A8 2018 cihazımı 2 gündür kullanıyorum. Mümkün olduğunca anlatayım.

    Öncelikle s8 ve a8 arasında gidip geliyordum; s8 almaya değer mi şeklinde. Babam şirket tarifesi sayesinde çok uygun bir fiyata s8 alınca s8i iyice tanıdım ve çok da o paraları vermenin mantıklı olmadığını düşündüm. İthalatçı garantisi vs. uğraşmak istemediğim için Teknosa, Samsung TR dükkanları üzerinden fiyatları göz önünde bulundurdum. Dolayısıyla şu fiyata şu sitede s8 var vs. ilgilenmedim. S8 fiyatı 3699TL, A8 fiyatı 2899 TL.
    Sonuç olarak a8 cihazımı satın aldım. a8 tercih etmemdeki sebep tasarımı piyasadaki çoğu markaya göre daha şık geldi gözüme. Orta üst segment olmasına rağmen amiral gemisi gibi duruyor ve yeni model amiral gemisi modellerden daha ucuz. Arayüz tasarımı Çin'li telefonlarda çok hoşuma gitmedi. Dolayısıyla tasarım ve arayüz etkili oldu diyebilirim.

    Öncelikle telefon biraz ağır. S8e göre baya daha ağır olduğu için acaba s8 mi alsaydım diye düşünmüyor değilim. Alacakların bu ağırlığı dikkate almasını tavsiye ederim.

    Kutu içeriğinden başlayalım. s8 ile karşılaştırmalı anlatayım. S8in kutusu gibi siyah ve ilginç katlama yöntemleriyle gelmiyor. Kutu beyaz ve kapağı var sadece. S8in içinden çıkan siyah hızlı şarj adaptörü ve siyah usb kablosundan tek farkı beyaz olması. Adaptör ve usb kablo birebir aynı. S8den çıkan siyah type-c adaptörü a8de aynısının beyazı.. S8de bir de USB adaptörü vardı yanlış hatırlamıyorsam a8'de yok. Kulaklık hakkında birkaç söz söylemek isterim. Müzik kulağım vardır. S8den çıkan akg kulaklık bence övüldüğü kadar süper değil. Yine gayet iyi bir performans veriyor ancak biraz abartıldığını düşünüyorum. A8'in normal beyaz samsung kulaklığı ve s8'in AKG kulaklığını kıyaslayacak olursam; basslar neredeyse aynı seviyede diyebilirim. En azından şuana kadar denediğim kadarı ile bassların iki kulaklıkta da aynı seviyede olduğunu düşünüyorum. Ancak; a8'in kulaklığının ses netliği biraz geride. AKG kulaklıktan çok daha berrak ses alırken a8'in standart kulaklığından o kadar düzgün ses alamadım. Belki farklı eko. ayarı yapmak sorunu çözebilir. Ama bass konusunda aralarında neredeyse hiç fark yok diyebilirim. Basslar bence yeterli. Özellikle appleın kulaklığına göre çok daha güçlü bass alıyorsunuz. Ancak emin olmamakla beraber şunu da belirteyim; sanırsam s8'in jak çıkışı a8e göre daha güçlü.

    Telefonun hoparlörü yüksek ses çıkarabiliyor ancak konumundan ötürü bazen yanlışlıkla elinizle hoparlörü kapayabiliyorsunuz.

    İnternette genellikle s8in parmak izi konumu hakkında şikayetler gördüm; a8'de parmak izi konumu düzeltildi deniyordu ancak ben s8in parmak izi konumunu daha rahat kullandım. Tabi bu kişiden kişiye değişir. Parmak izi s8e göre çok az daha yavaş gibi geldi ama emin değilim. Yine de gayet yeterli. Benim fikirlerim genellikle telefon incelemesi yapan arkadaşlardan biraz daha farklı gelişti nedense... Genellikle parmak izi yerine yüz taramayı kullanıyorum ve başarılı çalıştığını düşünüyorum.

    Gelelim performansa. Telefonda oyun oynayan biri değilim. Müzik, youtube, instagram, browser, facebook, whatsapp gibi uygulamalarda çok fazla vakit geçiriyorum. S8 tercih etmeme sebeplerimden biri de buydu. Oyun oynayan biri değilim ve bu kadar güçlü bir telefona ihtiyacım yok. Bu sosyal medya uygulamalarında hiçbir kasma donma vs. olmadan rahat rahat gezebiliyorsunuz. Ancak telefonun 4gb rami olmasına rağmen çok kolay bir şekilde ramin %70lerine çıkabiliyorsunuz dolayısıyla açık uygulamaları sık sık kapamak gerekebiliyor. Ancak söylemekte fayda var; bir kere başıma gelse de; evden çıkınca mobil verinin çalışmaması gibi bir durum yaşadım. Üst bildirim çubuğundan mobil veriyi aç kapa yapınca düzeldi. Bu tür bugları iphone6'da ve ipadte sürekli yaşayan biri olarak beni biraz korkuttu.
    Sosyal medya programları arasında gezinirken dikkatimi çeken detay şu oldu. İki telefonda uygulamalara aynı anda bastığınız zaman a8 bazen s8e göre programları daha erken getirdi ancak işlemci farkından ötürü ekrana gelen uygulamalar tabiki s8de birazcık daha hızlı açıldı. Milisaniyeler... Ekran farkı hakkında net konuşamıyorum çünkü a8 alır almaz teknosada satılan cam filmini yapıştırdık ve cam filminin üzerinde nokta nokta yağ kalmış gibi bir görüntü var... Ancak edge ekran s8e ayrı bir hava katıyor ve s8in edge ekranına baktıkça acaba s8 mi alsaydım diye düşünmüyor değilim...


    Kameraya gelecek olursak. Açıkçası arka kamerası bence kötü değil ama süper de değil. Ortalamanın üzerinde. Önceki telefonum iphone6 idi. Arka kamera sanki iphone6'da daha iyiydi ama yine de benim için idare eder. Tek şikayetim kameranın odaklanması için biraz fazla uzak mesafeye ihtiyaç duyması, daha yakın çekimlerde odaklanabilmesini isterdim.
    Ön kameraya gelecek olursak; kolay kolay bu kadar iddialı konuşmam ama şahane. Şuana kadar bir cep telefonunda ilk defa bu kadar iyi fotoğraf çeken bir ön kamera daha doğrusu ikili ön kamera gördüm. Portre modu fotoğrafları çok güzel hale getiriyor. Ön kamera fotoğraf kalitesi çok yüksek. Yüzünüzdeki tüm ufak detayları görebiliyorsunuz.

    Bixby olayına değinmek istiyorum. Iphone'dan çok çekmiş biriyim dolayısıyla apple'ı eleştir deseniz bir gün boyunca eleştirecek sebebim var.... Ama bu konuda çok rahatlıkta şunu söyleyebilirimki; samsung, siri'yi taklit etmeye çalışmış ama olmamış... Her ne kadar türkiye'de sesli komut olmasa da; s8'de sesli komut varken a8'de bulamadım. İnternette aynı şeyden bahseden birkaç yorum daha gördüm. Eğer bixby'de s8'de sesli komut varken a8'de yoksa bu bence büyük bir - puandır. Onun dışında bixby vision ile görsel tarama sanki koymuş olmak için konulmuş gibi.. Ancak text okuması; textleri yazıya çevirmesi iyi çalışıyor ve işlevsel bir özellik.

    Gelelim en merak edilen kısım olan şarj kısmına. Göreceli kavramlarla konuşmak yerine sayılarla konuşayım. Sabah 10'da telefonumun şarjı %70 idi. Tüm gün elimde youtube whatsap instagram navigasyon programlarında zaman geçirdim; çok yoğun bir sosyal medya kullanımı yaptım. NFC ve bluetooth genellikle kapalıydı. Bu koşullarda sabah 10 %70 şarj; gece saat 12:00'de ancak %15'e düştü. Telefon tüm gün boyunca sosyal medya uygulamaları çalıştırdı... Oyun oynama durumunda pil tüketimi nasıl olur bilmiyorum ancak gün içerisinde durmaksızın sosyal medya kullanıp video izleyen biriyseniz bir günü çok çok rahat çıkarır ve hatta 1,5 gün bile çıkarabilir. En yakın zamanda sabah %100 yapıp gün sonunda yüzde kaç olacak deneyeceğim. Hızlı şarj gayet hızlı şarj ediyor.

    Telefon ile ilgili sorunum şu; hiçbir kap satıcısında kap veya ekran koruma camı yok. Kimse istemediği için getirmiyoruz diyorlar. Koruma camı yine bulunuyor ancak kap bulmak çok zor. Kap için internet alışverişini kullanmak zorundayız gibi duruyor. Anladığım kadarı ile satışları çok iyi değil a8'in. Sonuçta bu fiyata çok güçlü amiral gemisi telefonlar alınabiliyor; fiyat biraz yüksek..

    Telefon hakkında sorusu olan olursa yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulçocuğu -- 12 Mart 2018; 1:9:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • istanbulçocuğu İ kullanıcısına yanıt
    İzlediğim kutu açma videolarında type-c yi usb ye çeviren adaptör çıkıyordu sizde niye çıkmadı? Birde telefonun arkası çok parmak izi bırakıyormu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Type c 'yi eski tip telefon usb'sine çeviren var ama bilgisayarlardaki tipte usbye çeviren çıkmadı. s8de çıkmıştı diye hatırlıyorum.

    Kap daha gelmediği için jelatini çıkarmadım daha ama gold renkte çok parmak izi tutacağını sanmıyorum. Siyahta daha çok tutabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulçocuğu -- 12 Mart 2018; 2:5:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar,

    A8 plus çok şükür elime geçti ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Öncelikle cihazın şarj durumu çok iyi uzun süre 3d sinematik oyun oynadım ısınma problemi kesinlikle yok.

    S8 o kadar para verene kadar bu daha mantıklı parmak izi stabil çalışıyor bazen cebime koyarken tanımlı işaret parmağım değiyor anında açıyor:)

    Sesi son derece yüksek çıkıyor o yüzden sesini kısık seste tutuyorum. Sesi kesinlikle bozmuyor kalitesini hemen anlıyorsunuz.

    Arka kamerası pek hoşuma gitmedi ama ön kamerası gerçek anlamda adamlar yapmış diyorsun:)

    Konuşma esnasında karşı tarafın sesinin kalitesini fark ediyorsunuz.



    Şimdi ise eksilerini anlatayım;

    Içinden çıkan kulaklık beş para etmez daha önce almış olduğum xiaomu kulaklığı ile test ettim.

    4 gb ram sanki biraz yetersiz geldi bana o yüzden TR 6 gb ram gelirse onu almanızı tavsiye ederim.

    Ekranın çerçevesi yani ön ekran ile kasası arasında boşluklu var montun cebine koydugumda cebin içinde elyaf telefonun bu çerçevesinin arasına giriyor keşke biraz daha sık kapalı yapsalardı ama kullanmama engel değil sadece her çıkarmamda temizliyorum:)

    Arka tarafta parmak izi baya tutuyor bilginize.



    Şimdilik bu kadar ilerleyen günlerde dikkatimi çeken bir husus olursa sizlerle paylaşırım.

    Evet yine dikkatimi çeken bir durum ile karşı karşıya kaldım daha önceki kullanmış olduğum telefon aynı yerde interneti çok iyiyken şimdi bu cihazla aynı noktada çekim gücü çok zayıf kaldı özellikle 3 gündür denedim ve bu kanaate vardım şehir içinde 4.5 g çeken yerde ise hızı çok iyi.

    Asphalt 8 oyununda giriş ve çıkışlarda donmalar oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L0NEW0LF -- 20 Mart 2018; 19:10:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • slm arkadaşlar kız kardeşime telefon alacağız samsung a8 2018 ve iphone 6s arasında kaldık a8 2018 kullananlar yardımcı olabilirlermi
  • A8 alalı 1.5 ay oldu
    En çok öne çıkan özelliği şüphesiz ön kamera. Özelikle canlı odak gayet güzel. Bence bu fiyata en iyisi. Pil konusu çok yoğun kullanımda dahil 6.5 ile 7.5 saat arası ekran süreleri görmek normal. Full oyun video internet açık olsa dahi o değerlerin altına inmez. 1.5 aydır hakkını veriyorum pil konusu çok tatmin edici. Ben ilk alacağım zaman apple7 ile git gel yaşadım. Şuan memnunum. Halen alınabilir. Apple ile bence avantajı ön kamera pil ve depolama alanı tabiki ıyi. Telefon hakkında sormak istediğiniz şeyleri sorabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByEhLiKeyF

    A8 alalı 1.5 ay oldu
    En çok öne çıkan özelliği şüphesiz ön kamera. Özelikle canlı odak gayet güzel. Bence bu fiyata en iyisi. Pil konusu çok yoğun kullanımda dahil 6.5 ile 7.5 saat arası ekran süreleri görmek normal. Full oyun video internet açık olsa dahi o değerlerin altına inmez. 1.5 aydır hakkını veriyorum pil konusu çok tatmin edici. Ben ilk alacağım zaman apple7 ile git gel yaşadım. Şuan memnunum. Halen alınabilir. Apple ile bence avantajı ön kamera pil ve depolama alanı tabiki ıyi. Telefon hakkında sormak istediğiniz şeyleri sorabilirsiniz.

    Fotoğraf paylaşır mısınız mümkünse.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hawk-Claw kullanıcısına yanıt
    Neyle ilgili fotoğraf paylaşmanı istersin ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByEhLiKeyF

    Neyle ilgili fotoğraf paylaşmanı istersin ?

    Selfie fotoğraflar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende samsung a8 plus telefonunu 11 gun once aldım. Dün arka kameranın puslu ve cok ıyı cekmedıgını fark ettım. Hemen karsımdaki türk telekom bayine gidip ordakı cıhazla benım cıhazın kamerasını karsılastırdım. Ordaki cihaz bariz bir şekilde benım cıhazımdan daha ıyı cektıgını gördüm. Bugun kvk giderek cihazı verdım. Parça degısımı degıl cihaz değişimi istedim bakalım ne olcak. ByEhLiKeyF sizden rica etsem arka kamera'dan foto cekip atabılırmısınız ? Ben cektıgım resımı sızınle paylasıyorum.
    SAMSUNG A8 2018 VE SAMSUNG A8 PLUS 2018 ANA KONU
  • ugur5392 U kullanıcısına yanıt
    Hocam benim cihaz düz A8. Ama bildiğim kadarıyla plus ile farkı pil ve ram olarak biliyorum. Kamerada o dediğiniz olay yok gibi. Bugün ve yarın elimden geldiğince fotoğraf paylaşımı yaparım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kyoshocu kullanıcısına yanıt
    Satılan plus değil ama yinede iyi fiyat alabilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redunay

    Satılan plus değil ama yinede iyi fiyat alabilirim.

    pardon plus değilmiş
  • ugur5392 U kullanıcısına yanıt
    SAMSUNG A8 2018 VE SAMSUNG A8 PLUS 2018 ANA KONU SAMSUNG A8 2018 VE SAMSUNG A8 PLUS 2018 ANA KONU SAMSUNG A8 2018 VE SAMSUNG A8 PLUS 2018 ANA KONU SAMSUNG A8 2018 VE SAMSUNG A8 PLUS 2018 ANA KONU SAMSUNG A8 2018 VE SAMSUNG A8 PLUS 2018 ANA KONU SAMSUNG A8 2018 VE SAMSUNG A8 PLUS 2018 ANA KONU

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Başlıca rasgele arka kamera test sonuçları

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok tesekkur ederım. Sizin kameranız bariz benımkınden iyi. İnsallah benım telefonumu tamır degılde degısım yaparlar. 11 günlük cihaza tamır kabul etmıyecegım.
  • ugur5392 U kullanıcısına yanıt
    Hocam bir şey daha var. Kamera ile çekim yapılacağı zaman titreme yapmayın sabit tutun. Dikkatli çekim yapın belki çekim esnasında buglanma olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok hocam sanmiyoru ondan dolayı olduğunu kamerada beyaz sis gibi tabaka var. Türk Telekom gidip ordaki cihazla karşılaştırdım çekim yapmadan da kameradan bakınca bariz şekilde benim kameranın kötü olduğu belli oluyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.