Şimdi Ara

SAMSUNG 932B PLUS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 4 yıldır kullandığım ve şu ana kadar her hangi bir arıza vermeyen ekranım pc yi açıyorum Ekran açılmıyor POWER düğmesinde bulunan ışık yanıp sönüyor ama açılmıyor 3-5 dakikadan sonra kendi kendine açılıyor.PC ye format attım Ekran kartının en güncel driverlarını yükledim yine düzelmedi.Ekran açıldıktan sonra herhangi bir renk kayması soluk görüntü yada buna benzer hiç bir sorun yaşamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tozdemir05 -- 2 Eylül 2011; 22:44:19 >

***** Mustafa Kemal ATATÜRK *****
  • Arkadaşm bugun banada oldu aynısı. bende o monitörden kullanıyorum. kullanma kılavavuzuna baktım.. Powersacer açıkmış.. nasıl kapandığı bilmiyorum ama şöyle bişey demiş.. Power ışıgı yanıp sönerken Source düğmesi(Enter şekline benziyo) ona basıp klavyedende herhangi bir tuşa basmak gerekiyormuş.. Ben daha denemedim. Yarın açılmazsa monitör denicem..
  • phoenix.1905 çok teşekkürt ederim ama sorunu çözemedim samsung müşteri hizmetlerini aradım bu konuda servise getirmem gerektiğini telefon ile teknik destek vermediklerini ilettiler cd içerisinde bulunan Kullanma klavuzundan ve internetten bir türlü bu konuda bilgi bulamadım.
    Ürünün garantisi bitti.
    Arkadaşlar bilgisi olan varmıdır?

Arkadaşlar Yardım Bekliyoruz!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix.1905 -- 10 Eylül 2011; 13:34:51 >
    Teşekkürler,
    İyi forumlar.
    tozdemir05@gmail.com
  • anakartdaki bütün ram bellekleri sök ve sadece 1 tanesini tak kasanın arkasındaki güç kablosunu çıkart daha sonra açma tuşuna 10 sn. basılı tut bu işlemi 1-2 kere yap daha sonra power kablosunu tak çalıştır bilgisayarı başlangıçta tek bir kere bip sesi gelirse ve monitörün açılırsa 2. ram ı tak ve aynı işlemleri yap aynısı benim başıma gelmişti :(
    Daha Fazla Göster
  • DHBSC55 teşekkür ederim.Daha önce ekran kartını ve bios pilini çıkartıp böyle bir işlem yapmıştım ama ram leri çıkartıp denememiştim bir de sizin dediğiniz gibi deneyelim bakalım olumlu yada olumsuz sonuçu paylaşırım.
  • Arkadaşlar sorunu hala çözemedim bu Powersaver denen bir durum varmış açılışta source tuşuna 5 sn basılı tutup ve o sırada klavyeden herhangi bir tuşa bastığımızda ekran açılacakmış denedim ama olmadı...

Orijinalden alıntı: tozdemir05

Arkadaşlar sorunu hala çözemedim bu Powersaver denen bir durum varmış açılışta source tuşuna 5 sn basılı tutup ve o sırada klavyeden herhangi bir tuşa bastığımızda ekran açılacakmış denedim ama olmadı...

Birader bende bi türlü çözemedim. hatta monitörün açılış süreside gittikçe uzuyor. Korkuyorum ki bi gün hiç açılmıcak :) Acaba monitörün kartında mı problem var? Bence kasadan felan kaynaklanmıyor.. Kasa takır takıt çalışıyor..

Yardımmmm

Orijinalden alıntı: phoenix.1905

quote:

Orijinalden alıntı: tozdemir05

Arkadaşlar sorunu hala çözemedim bu Powersaver denen bir durum varmış açılışta source tuşuna 5 sn basılı tutup ve o sırada klavyeden herhangi bir tuşa bastığımızda ekran açılacakmış denedim ama olmadı...

Birader bende bi türlü çözemedim. hatta monitörün açılış süreside gittikçe uzuyor. Korkuyorum ki bi gün hiç açılmıcak :) Acaba monitörün kartında mı problem var? Bence kasadan felan kaynaklanmıyor.. Kasa takır takıt çalışıyor..

Yardımmmm

kasadan fln değil sorun. monitörle alakalı. ben de yaşıyorum aynı sorunu,tatile gittim geldim. monitörü açayım dedim. 5 dakika 10 dakika derken 45 dakikaya kadar uzadı açılış süresi. sanırım çözümü de yok :/ ama herkesin aynı dönemde şikayetlerinin başlaması da ilginç
    http://forum.donanimhaber.com/m_51316820/mpage_1/f_/key_932b//tm.htm#52585668

• quote:

Orijinalden alıntı: phoenix.1905

Arkadaşm bugun banada oldu aynısı. bende o monitörden kullanıyorum. kullanma kılavavuzuna baktım.. Powersacer açıkmış.. nasıl kapandığı bilmiyorum ama şöyle bişey demiş.. Power ışıgı yanıp sönerken Source düğmesi(Enter şekline benziyo) ona basıp klavyedende herhangi bir tuşa basmak gerekiyormuş.. Ben daha denemedim. Yarın açılmazsa monitör denicem..

Arkadaşlar monitör artık hiç açılmamaya başlayınca bende monitör tamnircisine götürdüm ve yaptırdım. Eğer böyle bir sorunla karşılaşan olusa diye arıza hakkında bilgi vermek istedim.

Benm monitörün besleme kartı yanmış. Bu da genellikle elektriklerden kaynaklanıyormuş. 50 TL mahalle arası tamirciye yaptırdım. Yetkili servisi ne kadar alır bilemem..

• SAMSUNG 932B PLUS mönitor'um var. Garanti bitmiş Arıza oldu :S

ACEMİ BİRLİĞİ: Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı ETİMESGUT/ ANKARA
    USTA BİRLİĞİ:20'nci zırhlı tugay komutanlığı 2. tank taburu MERKEZ/ŞANLIURFA
  • arkaşlar bende uzun bi süredir aynı sorunu yaşıyorum. okadar araştırdığım halde bişey bulamadım. bugün burada yazdıklarını okuyunca denedim. source tuşuna uzunca basınca ekran açıldı. ama şansa mı oldu onu anlayamadım. tekrar power tuşundan kapattım monitörü yine ışık yanıp sönmeye başladı. tekrar source tuşuna bastım. digital e geçti tekrar bastığımda görüntü geldi.
    sorun bazı arkadaşların dediği gibi ne ram de ne anakartta ne ekran kartında. problem monitörden kaynaklanıyor. daha önce dvı veya vga dan da bağlı olsa monitör otomatik görüntüyü buluyordu. ama şimdi problem ne anlayamadım. sizde source tuşuna 5 saniye basarak deneyin. probleminiz çözülürse ne güzel :)
  • ekrann bu kadar uzun süre bekleyip sonra açılması power kartı arızasından kaynaklanıyor. başka bir deyişle besleme kartı. Power karttaki konansatörler arızalanmış muhtemelen. Kondansatörlerin akımı depolaması uzun sürdüğü için ekran geç açılıyor. eli havya tutuan biri kondansatörleri değiştirerek sorunu çözebilir. kondansatörlerin maliyeti bi kaç lirayı bulmaz sanırım.

Eğer ekran açılıyor görüntü geliyor bi kaç snye sonrada kapanıyorsa inverter trafosu arızalıdır. bulmak çok güç şansınız varsa piyasada 10-15 liraya satılıyor.
  • Ben daha önceden ''Samsung SyncMaster 932BE plus 8000 1 Dynamic Contrast'' Monitörünü masa üstünde kullandım 3-4 yıl sonra her pc açışımda ekran gelip gidiyor. Monitörün içine baktım Diyotlar Şişmişti. Sonra Yeni Diyot alıp Takmıştım, ve Monitör çalıştı ama yaklaşık 2 ay sonra yine aynı problemleri yaşamaya başladım ve Diyotların yeniden şiştiğini gördüm. Bende masaüstü bilgisayarındaki PowerSupply monitöre fazla yükleniyor diye düşündüm ve monitörü laptop'a 2. ekran olarak taktım fakat şu anda içinde diyot yok. ekran gelip gidiyor her açışımda. Lütfen Çözümünü söylermisiniz ???. BU ARADA LAPTOP İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM

( ( ( ( ( ( BİLGİSAYARIMIN BÜTÜN BİLGİLERİ ) ) ) ) ) )

Bilgisayarım : ACER Aspire 6935G
    Ekran Kartım: Nvidia GForce 9600M GS
    Anakartım ;
    -=SİSTEM=-

Üretici Acer
    Model Aspire 6935
    Toplam sistem belleği miktarı 4,00 GB RAM
    Sistem türü 64 bit işletim sistemi
    İşlemci çekirdek sayısı 2

-=DEPOLAMA=-
    Sabit disklerin toplam boyutu 298 GB
    Disk bölümü (C:) 15 GB Boş (Toplam 137 GB)
    Disk bölümü (D:) 50 GB Boş (Toplam 161 GB)
    Medya sürücüsü (E:) CD/DVD
    Medya sürücüsü (F:) CD/DVD

-=GRAFİKLER=-
    Görüntü bağdaştırıcısı türü NVIDIA GeForce 9600M GS
    Toplam kullanılabilir grafik belleği 2302 MB
    Ayrılmış grafik belleği 512 MB
    Ayrılmış sistem belleği 0 MB
    Paylaşılan sistem belleği 1790 MB
    Görüntü bağdaştırıcısı sürücü sürümü 9.18.13.4195
    Birincil monitör çözünürlüğü 1366x768
    İkincil monitör çözünürlüğü 1280x1024
    DirectX sürümü DirectX 10

====================================================================
    BİLEŞEN AYRINTILAR ALT PUAN TABAN PUAN

İşlemci Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6400 @ 2.00GHz 5,5 4,7
    Bellek(RAM) 4,00 GB 5,5
    Grafikler NVIDIA GeForce 9600M GS 4,7
    Oyun grafikleri 2302 MB Toplam kullanılabilir grafik belleği 6,2
    Birincil sabit disk 15GB Boş (Toplam 137GB) 5,9
    ====================================================================

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Umarım En Kısa Sürede Monitörüme kavuşabilirim...

ÜŞENMEYİP BÜTÜN YAZDIKLARIMI OKUYANA HELAL OLSUN :)
    War Thuner Heyecandır!

Oyuna bekliyorum nickim StickyDeccal

• bütün ram bellekleri sök ve sadece 1 tanesini tak
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.