Şimdi Ara

Samsung 51D550 3D plazma Kullanıcıları (84. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.737
Cevap
29
Favori
183.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ps51e550 avrupa satıs fıyatı 1150 euro cıvarı.tl karsılıgı asagı yukarı 2700 tl falan yapıyor bunun ustune bırde vergı falan koyun.bence tr de bu model 3000 lıradan asagı satılmaz kı satılmaması normal.
  • Samsung 51D550 ile ilgili ilk izlenimlerim;

    Öncelikle belirteyim; eski televizyonum 72 cm tüplü tv, hem bu tv hem de 51D550 ile kullandığım uydu cihazı 30 TL'lik mini scart Yu-ma-tu'nun yan sanayisi.

    - Yansıma; gündüz izlerken bayağı belirgin, karşısında pencere kesinlikle olmamalı, direk ışık kaynağını yansıtıyor, özellikle koyu renkli sahnelerde. Gece saatlerinde de aynı şekilde paneli oda içerisindeki ışık kaynağını görmeyeceği bir şekilde kurmalısınız. Kısaca bütün plazmalarda olduğu gibi yansıma sorunu var ama izlerken kendinizi görmüyorsunuz merak etmeyin. Önemli olan oda içindeki konumu.

    - Burn-in sorunu; kurulum yapan Samsung Servis ekibinin dediğine göre, "isdediğiniz ayarlarda tv'yi izleyin, 10-12 saat boyunca aynı kanalı ya da sabit logolu resimli veya yazılı bir kaynaktan izleme yaparsanız ekranda iz kalır ve kanalı ya da video kaynağını değiştirdiğinizde bir süre sonra düzelir" demişti. Dün akşam kurcalarken yaklaşık 40-50 dakika aynı kanalda sabit kalmışım, kanalı değiştirdim bir de baktım ki kanal logosu ve altyazılar ekranda silik bir şekilde duruyor, tabi korktum halince, hemen menüye girip ekran yanması koruması bölümünde kaydırma seçeneğini açtım 3-5 dakika içerisinde ekrandaki izler kayboldu. Şimdilik bir sorun yok, ilk kullanım olduğu için olabilir diye düşünüyorum.

    Tavsiyem; ekran yanması koruması menüsündeki pixel kayması seçeneğini mutlaka aktif halde bırakın ve fırsat buldukça kaydırma seçeneğini çalıştırın, en azından bir süreliğine.

    - İzleme mesafesi; 129 cm büyüklüğünde bir panel, açıkçası mağazada göründüğü kadar büyük durmadı oda içinde. SD yayınlarda 3 metreye kadar biraz rahatsızlık verebilir diye düşünüyorum tabi bu durum kişiden kişiye ve göz zevkinize göre değişir, en azından SD yayınlar için diyebiliriz. Şunu da unutmamak gerekir, TV'nin ayar menüsünde çok detaylı renk-parlaklık-filtreler vs. görüntü ayar seçenekleri mevcut, bu ayarlar da görüntüyü etkiliyor, ben henüz tam anlamıyla ayarlayabilmiş değilim.

    Öyle led tvlerdeki gibi dağılma-mozaikleşme belirgin değil tabiki ama sonuçta SD yayın. 4-5 metre mesafeden ise pürüzsüz bir şekilde izleyebiliyorsunuz bundan emin olun. FHD video izleyemedim henüz ama 30 TL'lik mini uydu alıcıyla SD yayınları çok rahatsız etmeden izlenebiliyorsa bence FHD konusunda şüpheniz olmasın.

    - Ses ayarlarına çok bakmadım ama standart ayarları biraz tiz çıkıyor, ayarlanabilir Equalizer seçeneği mevcut.
    - 3D; gözlük olmadığı için test edemedim.
    - TV'nin menüsü bayağı detaylı ve kullanışlı, benim hoşuma gitti. Menü içerisinde resimli kullanım kılavuzu bile var.

    Kısaca özetleyecek olursak:
    - Yansıma sorunu yaşamamak için kurulum yaparken ışık kaynaklarına ve pencerelere dikkat etmek gerekir.
    - En çok korktuğum panelin büyüklüğü konusu dert edilecek birşey değilmiş, ama yine de 109 cm benim salonuma yeterliymiş.
    - Burn-in -logo yapışması- olayına dikkat edilmesi gerekiyor, en azından ilk kullanımdan itibaren bir süre.
    - SD yayın izlenecekse bana göre kesinlikle 4 metreden yakın izlenmemeli.
    - Menü kullanışlı ve yeterli.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. En kısa zamanda; D-Smart bağlandıktan sonraki görüşlerimi de yazacağım ve HDMİ 1.4v kablo alıp laptopu bağlayarak Crysis 2 ve Call Off Duty Black Ops oynayacağım.
    Hepinize hayılı olsun panelinizi iyi günlerde kullanın.
    Tekrar görüşmek üzere...
  • Arkadaşlar plazmamda şu ana kadar sadece IMAX Under the Sea'yi çalıştıramadım. Desteklenmeyen codec diyor. MKV uzantılı. Neden olabilir?
  • format profile sıkıntılı bende de açılmamıştı düşük profile bir tane buldum açıldı
  • Merhaba arkadaşlar. benim 51d550 usb girişinden taktığım bellekleri görmüyor. Acaba ayar mı yapmam gerekli. :(
    yardımcı olursanız memnun olurum.
  • Tv sini yeni alan herkese hayırlı olsun..

    Bende plazma tv yi görenler ikinci tv de plazma almayı düşündüklerini söylüyorlar bana..Görüntü ve renk kalitesi plazma tv de çok üstünmüş meğerse diyorlar.

    İnsanlardaki bu değişimi sağlayan burun kıvrılan 51d550 plazma tv dir.Bu örmek bile bu tv yi fiyat/performans kriterlerince almak isteyen herkes için yeterlidir.

    Aynı tv nin E serisinin 2700-3000 TL ortalama fiyatlarla giriş yapmasını tahmin ediyorum.Daha sonra az bir şey 2500 TL altına düşebilir.Yıl sonunda ve önümüzdeki yılın bu zamanlarına kadar kampanyalarla fiyat daha da aşağı düşer.Ancak rakip firmaların da bu tarz modeller piyasaya çıkarması muhtemeldir.

    Kullanıcılarının hemen hepsinden olumlu tepki alan 51d550 plazma tv yi hemen ugyun fiyata alıp kullanmaya başlamak mı yoksa piyasaya hangi fiyattan gireceği belli olmayan E serisini mi beklemek mi derseniz ben hemen 51d550 alıp kullanmaya başlanılmasını öneririm.Çünkü zaten hiç bir tv teknolojisi evladiyelik olmayacağından ve kısa süre sonra demode olacağından bir an evvel plazma tv+büyük ekran+güzel görüntü imkanlarından faydalanmaya çalışmak daha akıllıca olur..

    Tabi evinde eski teknoloji tv olanlar için geçerli bu söylediklerim.Zaten lcd,lcd led ve plazma tv si olanlar yeni teknolojileri gayet tabi bekleyebilirler..

    Son olarak 51d550 tv nin artık bulunabilmesi oldukça zorlaştı.Bu güne kadar bir şekilde alamayanların bu tv yi bulma şansları azaldığından bir yerde mecburen E serisini beklemeleri veya başka tv lere yönelmeleri kaçınılmaz hale gelecektir...
  • Almak isteyen arkadaşlara; bugün Adana ve Mersin Media Markt ta 1699 tl fiyatı.
  • E550 nin özellikleri samsungun resmi internet sitesinde açıklanmış

    http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/plasma-tv/PS51E550D1KXXU-spec

    satış fiyatı 1000 sterlin olarak görünüyor

    ben daha 2 hafta önce 2000 tl ye tv yi görmeden almıştım bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserti -- 29 Mart 2012; 13:31:25 >
  • arkadaslar bende 51d550 alarak aranıza katılmak istiyorum yalnız tereddutlerim var. plazma olması. ekran yanma vb durumlar. parlama gibi sorunlar konusunda tecrubelerinizi yazarsanız sevinirim. zaman kısıtlı. bu hafta sonu almayı düşünüyorum bu tv yi ve sizden yardımlarınızı bekliyorum. yorum yazanlara şimdiden teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhantopal

    arkadaslar bende 51d550 alarak aranıza katılmak istiyorum yalnız tereddutlerim var. plazma olması. ekran yanma vb durumlar. parlama gibi sorunlar konusunda tecrubelerinizi yazarsanız sevinirim. zaman kısıtlı. bu hafta sonu almayı düşünüyorum bu tv yi ve sizden yardımlarınızı bekliyorum. yorum yazanlara şimdiden teşekkürler

    Hocam ben samsung değil ama HD Ready LG plazma kullanıyorum 50PJ250 modelini, yaklaşık 2 yıl önce 1500 TL ya almıştım fiyat uygun diye.
    Geçen yıl hazirandan beride aktif olarak kullanıyoruz evde, bazen notebook un hdmi dan bağlayıp filmde izliyoruz, genelliklede digiturk hd bağlı.
    Bu kadar kullanmamıza rağmen ben ekran yanması sorununu hiç görmedim, sanırım ekran yanması olayı artık bayağı eskilerde kaldı.
    Halamlara bir tv almıştık bundan 4 sene önce falan belkide 5 profilo plazma, onda oldu mesela ekran yanması yaklaşık 1-2 yıl sonra.
    Çocuklar sürekli cartoon network izlediği için köşede cn logosu kalmıştı. Ben kendi cihazımda hiç rastlamadım bizim hatunda baya izledi, çıksa çıkardı şimdiye kadar.
    O yüzden sanırım artık ekranlar yanmıyor, zaten mantık olarak yanmamasıda lazım yani artık sene 2012 sanmıyorum böyle bir sorun yaşanacağını.
    Yananda yoktur herhalde forumda hiç rastlamadım konuya.
    Bende bu cihazdan almayı düşünüyorum 1950/10 taksit olarak buldum bugün, 3D ye geçme zamanı geldi diyordum ki, öteki forumları okudum çok bulandırmışlar kafaları.
    Cihazı kullanan arkadaşlar bilgilendirirse çok memnun olurum.

    -3D Performansı nasıl (tarafsız olun lütfen, kargaya yavrusu şahin muamelesi yapmadan)
    -Full HD Performansı nasıl (uydu ve filmler için)

    Benim için bu iki şey önemli, özelliklede 3D performansı gerçekten adam akıllı tatmin ediyormu izlediğinizde.
    Sorulara cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • 3D performansı bence çok iyi active gözlükler kullanmak bazılarında sıkıntı yaratmış (baş dönmesi gibi) ama bizde öyle bir problem olmadı

    3D performansı için asıl önemli olan kriter iyi bir 3D film bulmakta 3D'nin ne olduğu nasıl bir şey olduğunu göstermesi açısından 1-2 kısa demo film var

    http://forum.donanimhaber.com/m_51329601/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51329601

    bu konudan bakabilirsiniz benim iyi bir 3D için film tavsiyem HUGO , bütün İ-MAX 3D belgeselleri , SANCTUM ve tabiki AVATAR 1080p çözünürlüklü kopyalarını bulabilirseniz 3D olayını anlarsınız.

    Full HD performansı zaten benim için üst düzey

    uydum SD bir uydu bana yetiyor ben zaten film ve oyun için aldım tv'yi
  • arkadaşlar selam,

    dün mediamarkt'tan 1699 tl ye ürünü alarak aranıza katıldım.

    beni cezbeden yönleri 51" (130 ekran) , 3d ve full hd olmasıydı. ayrıca 2d>3d converter'ının yüksek kalitede çevrim yaptığını söyleyenler oldu. umarım doğrudur.

    yanında 4 tanede gözlük alıp garantisini 5 yıla uzattırdım.

    size yönelteceğim 2 soru şu;

    1- ekran yanığı olmaması için tv'yi ilk 200-300 saat hangi ayarlarda kullanmalıyım?

    2- cihaz üzerindeki ethernet portu internete çıkış sağlıyormu? internet varsa hangi uygulamalara giriş sağlarım , neler yaparım ? (facebook, youtube ? )

    evdeki panasonic p42s30e televizyonumu 30 ekim 2011'de almıştım vatan bilgisayardan, o da gayet güzel, ancak büyük ekran ve 3d tv istediğimden dün bunu aldım... bugünlerde onuda satışa çıkaracağım, düşünen arkadaşlarım varsa pm atabilirler. (garantisi 5 yıldır)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan_s -- 30 Mart 2012; 13:49:24 >
  • hayırlı olsun kardeş

    bende medimarktan almıştım .1699.TL 'ye .. iki adet aktif 3D gözlüğünüde 150.TL 'ye aldım.

    Bende bu boyut olduğunu görünce vede 3D özelliği takip ettiğimden dolayı aldım.Dünde servis geldi kurulumunu yaptı.

    Kablolu TVnin SD yayınında yayın tatmin edici.Bugün Dijitürkümü ayarlattırıyorum.Özellikle play off maçlarında 3D yayınlı maç bekliyorum.

    Henüz 3D formatında film izlemedim.İnşallah hafta sonuna .

    Yansıma olayı bende hiç olmadı.Nedeni ise salonumda kartonpiyer arkasına gömülü direk ortaya ışık vermeyen sistemim var.Bu sebeple yansıma ile

    ilgili problem yaşamadım.Ama gerçekten maç keyfi bu tv.de yaşanıyormuş gerçekten dünkü Atletiko Madrit maçına takıldım biraz gerekli ayarlarla

    dahada iyi olacaktır inşallah.

    Bende bu tv için en iyi ayarları merak ediyorum (Netlik ,Kontrast,Renk vb.) en uygun,en net hangi ayarlarda olması gerekir.Bu konuda tecrübe sahibi

    arkadaşlarımızdan bilgilerini rica ediyorum.
  • merhaba arkadaşlar bende bu ürünü almayı düşünüyorum tabi yaza kadar kalırsa
    bi kaç sorum olacaktı
    1-örnegin internetten bi film indirdigimizde 720p ekranın kenarlarında boşluk kalıyormu yoksa ekrana görüntü lök diye oturuyormu?

    2-1080p ile 720p arasında fark çok olurmu bu boyut bi tvde?

    3-yanma sorunu örnegin ben bi kanalı max kaç saat izleyebilirim örnegin 3 saat ise ben 2 bucuk saat sonra örnegin showtv'den atv'ye geçersem 1-2dk'ka atv'de kalıp geri show tvye dönersem olurmu?


    şimdiden teşekkürler...
  • Arkadaşlar Dsmart'ın Smart 3D kanalında maç yayını vardı SBS şeklinde. Filmlerde 3D tuşuna basınca menü çıkıyordu yanyana aşağı yukarı gibi. Fakat Dsmart izlerken 3D tuşuna bastığımda menü çıkmadı ve doğal olarak 3D izleyemedim. Hemen usb'den film açıp denedim oldu. Bu neden kaynaklanmış olabilir.
  • Filmleri ben lönk diye oturtamıyorum. Ben de bu konuyu merak ediyorum. Büyük TV keyfi yapalım diyoruz alttan üstten siyah bant var. Bunun nedeni nedir arkadaşlar. 16:9 sistemle filmlermi uyumsuz? Yeni nesil TV lerin hepsi 16:9 olduğuna göre neden filmler tam ekran olmuyor?

    Seçenekler kısmından mod 2 yaparsanız film tam ekran oluyor ama orjinali gibi olmuyor tabiki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkuren

    hayırlı olsun kardeş

    bende medimarktan almıştım .1699.TL 'ye .. iki adet aktif 3D gözlüğünüde 150.TL 'ye aldım.

    Bende bu boyut olduğunu görünce vede 3D özelliği takip ettiğimden dolayı aldım.Dünde servis geldi kurulumunu yaptı.

    Kablolu TVnin SD yayınında yayın tatmin edici.Bugün Dijitürkümü ayarlattırıyorum.Özellikle play off maçlarında 3D yayınlı maç bekliyorum.

    Henüz 3D formatında film izlemedim.İnşallah hafta sonuna .

    Yansıma olayı bende hiç olmadı.Nedeni ise salonumda kartonpiyer arkasına gömülü direk ortaya ışık vermeyen sistemim var.Bu sebeple yansıma ile

    ilgili problem yaşamadım.Ama gerçekten maç keyfi bu tv.de yaşanıyormuş gerçekten dünkü Atletiko Madrit maçına takıldım biraz gerekli ayarlarla

    dahada iyi olacaktır inşallah.

    Bende bu tv için en iyi ayarları merak ediyorum (Netlik ,Kontrast,Renk vb.) en uygun,en net hangi ayarlarda olması gerekir.Bu konuda tecrübe sahibi

    arkadaşlarımızdan bilgilerini rica ediyorum.


    quote:

    kartonpiyer arkasına gömülü direk ortaya ışık vermeyen sistemim


    foto bekliyoruz..
  • Arkadaşlar iyi ki varsınız. Başka birşey demiyorum. Media maktan büyük umutlarla aldığım 51d550 tvimde beyaz renklerde bir adet ölü pixel cıktı. Kurulum sırasında. Test fotoğrafında hemen fark ettim. Servis nasıl gördün dedi şaşırdı. servis raporu tuttu. Direk toplatıp media markete götürüp ellerine verdim tvyi. Yenisini alıp geldim. İnşaallah bu bozuk çıkmaz. Ölü pixsel testini ögereten arkadaşlarıma çok tesekkur. Resmen bana pozitif fayda sagladiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurcif

    Filmleri ben lönk diye oturtamıyorum. Ben de bu konuyu merak ediyorum. Büyük TV keyfi yapalım diyoruz alttan üstten siyah bant var. Bunun nedeni nedir arkadaşlar. 16:9 sistemle filmlermi uyumsuz? Yeni nesil TV lerin hepsi 16:9 olduğuna göre neden filmler tam ekran olmuyor?

    Seçenekler kısmından mod 2 yaparsanız film tam ekran oluyor ama orjinali gibi olmuyor tabiki.



    filmleri indirmeden önce info dosyalarına bir göz atmanızda fayda var arkadaşlar genelde 720p(1280 x 720) çözünürlük bu şekilde bantlı olabiliyor 1080p(1920 x 1080) çözünürlük tam oturabilir.

    oturabilir diyorum tabi bazen tam oturamayabilirde. orjinali sinemaskop olarak da tabir edilen geniş açı filmleri ripleyen kişi ne kadar uğraşsa da tam oturacak şekilde ayarlayamayabilir.

    o yüzden mümkünde info doyasına bakmak yada screenshot'larına bakmak lazım
  • Merhaba ben şu an Diyarbakır'da ikamet ediyorum. Malesef burda bugünkü turuncu indirimde 1999TL gold bilgisayarda 1899TL idi. dün gece saat 03:30'a kadar yorumları okudum ve 42lw4500 almayı düşünürkengolddan ps51d550 modelini aldım. Servisin gelip kurmasını bekliyorum. Neden burda media mark yok. kafadan 200TL gözlük parası gitti. neyse yapacak bişey yok. hayırlısı olsun diyelim.
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.