Şimdi Ara

Samsung, 4nm geliştirmelerine 2020 yılında geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, 4nm geliştirmelerine 2020 yılında geçiyor


    Üretim süreçleri yıllardır tasarımcı ve dökümcü firmaların üzerinde çalıştırıp daha da ileriye götürmeye çalıştıkları teknolojilerden. Firmalar hem teknolojiyi geliştirmek hem de rakiplerinin önüne geçmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.


     


    Çalışmalar hızlandı


     


    Döküm açısından sektörün en büyük kapasitesine sahip olan Samsung, önümüzdeki yıllarda takip edeceği yol haritasını teknoloji dünyası ile paylaştı. Bu yıl 10nm FinFET sürecinde daha verimli ikinci versiyona geçmeyi planlayan firmanın gelecek yıl ajandasında 7nm süreci var.


     


    Verilen bilgilere göre gelecek yıl Samsung 7nm süreci için risk üretimine başlamayı planlıyor. Daha çok deneme anlamına gelen risk üretimi sonrasında verimlilik elde edilirse hacimli üretim için hazırlıklar başlayacak. Bu bakımdan 7nm sürecinde hacimli üretim için 2019 yılı en erken tarih olarak görülüyor.


     


    2019 yılında 7nm üretimi başlarken aynı zamanda 5nm ve 6nm süreci için geliştirmeler de başlayacak. 2020 yılına geldiğimizde ise Samsung’un 4nm çalışmalarına başladığını göreceğiz. Herhangi bir aksilik yaşanmadığı takdirde firmanın yol haritası bu şekilde.


     


    Yarı iletken sektöründe üretim süreçlerinin gelişmesi performans ve verimliliğin artması açısından önem taşıyor. Bunun en büyük sebebi elbette tüketici açısından bu kavramların da önem kazanması. Geçmiş yıllarda 90nm gibi süreçler normal karşılanırken bugün 10nm sürecine geçmeyenler sorgulanıyor ve bir adım geride kalıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Nvidia GeForce GT 1030 mobile geldi

    Üretim süreçlerinde asıl zorluk 10nm sonrasında yaşanıyor. Sürecin ilerleyebilmesi için yongalarda silikon yerine daha başka bir maddenin kullanılması gerekiyor. Başta IBM olmak üzere pek çok firma ortaklıklar kurarak çözüm geliştirmeye başladı. Bazı çözümler tamamen yeni bir madde üzerinde yoğunlaşırken bazı çözümler de silikon karışımları üzerine yoğunlaşıyor.


     


    Samsung daha önce yaptığı açıklamalarda silikon karışımı yeni bir madde ile 7nm sürecine geçmeye çalıştığını duyurmuştu. Yol haritasına bakarak çalışmaların başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte 6nm ve ilerisi için en erken 2020 yılı konuşuluyor.


     







  • Sonu ne olacak acaba 1nm de duracaklar mı?

  • "yorum spoiler içerir"
    2020' yılındada yabancıların teknolojisi çenemizi yoracak

  • Samsung, 4nm geliştirmelerine 2020 yılında geçiyor
  • "Sıfır" noktasına kadar devam

  • Yerli 10nm chip üretiyormuyuz?

  • Hammadde değişimi olacak mı acaba?

  • Şu kadarını söyleyeyim samsung'un isimlendirmede kullandığı yöntemler farklı(pazarlamaya yönelik), intel'in eşit boyutta kullandığı omurgasıyla alakası yok, samsung'un 14nm dediği çiplerin transistör kapı aralığı intelin 22nm üretimine eşit, bugün ise en gelişmiş üretim intel 14nm yani şuan samsung'un 10nm dediği çipler intelin 14nm üretim sürecinden daha gerideler, nasıl olur öyle şey diyen meraklılar ve kabul edemeyenler bana sataşmasın gitsin araştırsın.

    Neyse bunu neden anlattım hacimli üretimde gerçekten 4-5nm inmek günümüz çip üreticileri için gerçek bir sorun çünkü fizik kurallarının çizdiği bazı duvarlar var etrafından dolaşmak verimliliği ve maliyeti istenilen seviyeye getiremiyor. Burası donanım forumu ama bir tane editör çıkıp bu konular hakkında makale yazmaz, olurunu olmazını tartışmaz, otursunlar bütün gün samsung haberi hazırlasınlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekirkara -- 26 Mayıs 2017; 18:34:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cansev07

    Sonu ne olacak acaba 1nm de duracaklar mı?

    Nonometreden küçük birimler var :)
  • eksiden AMD ile kafayı bozan intelciler !
    şimdi ise ARM mimarisi ile kafayı iyice bozacak gibi !

    yaw arkadaş ! 1nm bile yaparsın teknolojiyi !
    asıl mesele ne kadar veri ( enerji ) o iş bantından geçecek !
    pc kadar çok veri geçse zaten o veri bağlantı hatları anında haşat olur !
    ve en önemlisi 1nm seviyesine gelebilmek için mimarinin 1 nm ye uyumlu olması gerekir ki

    şu an yapılan mimari hatalar yüzünden ısı dengesizliği yüzünden sağlam işlemciler soğutuculara mahkumdurlar !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 26 Mayıs 2017; 16:55:22 >
  • Tasarımı inceltip pil kapasitesini düşürürler. Boşuna heveslenmeyin. Sonuç: 1-2 gün yeten pil deşarj süresi aynen devam...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekirkara

    Şu kadarını söyleyeyim samsung'un isimlendirmede kullandığı yöntemler farklı(pazarlamaya yönelik), intel'in eşit boyutta kullandığı omurgasıyla alakası yok, samsung'un 14nm dediği çiplerin transistör kapı aralığı intelin 22nm üretimine eşit, bugün ise en gelişmiş üretim intel 14nm yani şuan samsung'un 10nm dediği çipler intelin 14nm üretim sürecinden daha gerideler, nasıl olur öyle şey diyen meraklılar ve kabul edemeyenler bana sataşmasın gitsin araştırsın.

    Neyse bunu neden anlattım hacimli üretimde gerçekten 4-5nm inmek günümüz çip üreticileri için gerçek bir sorun çünkü fizik kurallarının çizdiği bazı duvarlar var etrafından dolaşmak verimliliği ve maliyeti istenilen seviyeye getiremiyor. Burası donanım forumu ama bir tane editör çıkıp bu konular hakkında makale yazmaz, olurunu olmazını tartışmaz, otursunlar bütün gün samsung haberi hazırlasınlar.

    aynen hocam sizin de dediğiniz gibi enerji tüketiminde işler çok değişiyor ve die size dedikleri alan boyutu intelin yıllardır rakipsiz ama intel teknoloji hırsızı gibi kimse elinde ki teknolojiyi intelin tesislerinde üretmek istemiyor




  • Sonra da yeni teknolojiye geçilecek demek ki
  • Yeni madde arayışına girişmeleri lazım artık.Nm küçüldükçe işleri zorlaşıyor.

  • Bayağı bir enerji tasarrufu olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel ve TSMC en iyisi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.