Şimdi Ara

Samsung, 1 TB DDR5 belleklerin geliştirme sürecine başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, 1 TB DDR5 belleklerin geliştirme sürecine başladı



    Bilgisayar sistemlerinde ve bileşenlerinde yaşanan gelişmelerle birlikte, daha yüksek bellek çözümlerine duyulan ihtiyaç, günümüz dünyasında çok daha önemli bir gereksinim haline geliyor. Intel’in 13. Nesil Core işlemcileri ve AMD’nin Ryzen 7000 işlemcilerinin destekleyeceği DDR5 bellekler yavaş yavaş ana akım haline gelecek. Samsung ise bu alanda şimdiden bazı mihenk taşlarını aşmış durumda.



    Ayrıca Bkz.TSMC, 3nm yonga üretimine önümüzdeki ay başlıyor: İlk müşteri Apple



    Samsung 1 TB DDR5 bellekler ile fark yaratacak



    Samsung, 1 TB DDR5 belleklerin geliştirme sürecine başladı



    Çoğu standart tüketiciler sistemlerinde 32 GB’a varan DDR5 belleklere erişecek fakat Samsung aynı zamanda kurumsal müşterilerine de çözümler sunmakta. Bu bağlamda sunucu ve HPC sistemleri için geliştirilen DDR5 bellekler için önemli gelişmeler yaşanmakta. Samsung, halihazırda 64 GB, 128 GB, 512 GB ve 768 GB kapasitelerine ulaşmış durumda. Şimdi ise 1 TB DDR5 bellek modülleri geliştiriliyor. Samsung’un DDR5 modülleri ilk olarak AMD’nin yeni nesil EPYC Genoa’ işlemcilerini temel alan sistemlerde kullanılacak.



    Samsung DDR5 belleklerde, voltajı 1.1V’a düşürürken frekansları da 7200MHz ve üstüne çıkartıyor. İkiye katlanılan çip kapasiteleri sayesinde de daha yüksek bellek miktarı ortaya konuluyor. Samsung, DDR5 belleklerde 3DS 8H istifleme teknolojilerini kullanarak kapasite miktarını ikiye katlamakta.




    Kaynak:https://wccftech.com/samsung-begins-development-of-1-tb-ddr5-memory-modules/







  • teşekkürler haber için

  • DDR5 Bu kadar başarılıysa ddr6 düşünemiyorum .

  • DRR5 istenileni veremedi ddr3 le 4 arasında 3 kat fark oldu ilk çıktığında ddr4 ile 5 az fark ile çıkış yaptı halbuki ddr4 3200 ise ddr4 9600 mhz ile başkangıç yapmalıydı bu kez şeytana uydular azar azar verip uzun vadede mhz satma taktiği uyguladılar 9600 mhz ler alınabilir seviyelere inmeden almamalı ellerinde patlasın o 9600 mhz aşağısı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SuperVisör kullanıcısına yanıt

    9600 az, 15000 MHz ile çıkmalıydı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.