Şimdi Ara

Samsun Sahra ve Sıhhiye Eğitim Merkezi Komutanlığı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
209
Cevap
7
Favori
201.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 341. dönem asteğmenim bilgilerim taze iken istediğiniz soruları alabilirim...
  • @eray_0083 sahra sıhhıyenin en kısa acemilik donemini yapmışsınız :) şimdi den hayırlı tezkereler.
    sorulara gelince acemilik zaten bitmiş artık yeni celbe kadar soru gelmez :)
  • Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum nasipse ayın 3. unde samsundayım otogardan okula gidiş nasıl, bildiğime göre sınavdan sonra geri dönüş olmuyor yanımıza neler alalım 1 aylık acemilikte neler lazım olur bize aralık donemiyiz soguk malum havalar, ayrıca telefon simkart vs sokmanın pratik bir yolu var mı :)
  • 337. dönem kısa dönem olarak acemiliği burada yaptım. Askerlik yapmak için mükemmel bir yer. Koğuşlar tuvaletler falan diğer birlikler yanında otel lüksünde. Ama ne yazık ki buraya düşecek arkadaşların %90'ı usta birliğine Kıbrıs'a gidecek. Ben de acemiliği burada, ustalığı Kıbrıs'ta yapmıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diroix -- 1 Aralık 2011; 11:45:48 >
  • Sıra 343. dönemlerde..
    Bende yarın Samsun'da olacağım. Umarım bir gün içerisinde sıra gelir, halledebilirim.
    Kolay gelsin arkadaşlar.
  • acemi birliğim burası, bakalım nasıl bir yer çıkacak
    tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirler mi acaba???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diroix

    337. dönem kısa dönem olarak acemiliği burada yaptım. Askerlik yapmak için mükemmel bir yer. Koğuşlar tuvaletler falan diğer birlikler yanında otel lüksünde. Ama ne yazık ki buraya düşecek arkadaşların %90'ı usta birliğine Kıbrıs'a gidecek. Ben de acemiliği burada, ustalığı Kıbrıs'ta yapmıştım.

    neyci olarak yaptın kardeşm? istihkak falanmı ? eğer öyleyse nasıldı kıbrısta durumlar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 20dk

    quote:

    Orijinalden alıntı: diroix

    337. dönem kısa dönem olarak acemiliği burada yaptım. Askerlik yapmak için mükemmel bir yer. Koğuşlar tuvaletler falan diğer birlikler yanında otel lüksünde. Ama ne yazık ki buraya düşecek arkadaşların %90'ı usta birliğine Kıbrıs'a gidecek. Ben de acemiliği burada, ustalığı Kıbrıs'ta yapmıştım.

    neyci olarak yaptın kardeşm? istihkak falanmı ? eğer öyleyse nasıldı kıbrısta durumlar ?

    Piyade Er yazıyordu sınıfımda, piyade olarak yaptım Kıbrıs'ta. Samsun süper bir yer, çok rahat, zorlama yok, komutanlar toleranslı. Kıbrıs ise sıkıntı bir yer. En azından benim yaptığım KTK Alayı 2. Mekanize Piyade Taburu öyleydi. Bir kere her sabah spor var. 3 km koşu, ardından barfix, şınav, mekik, uzun atlama, yüksek atlama falan. Komutanın keyfi yerindeyse halı saha maçı yaptırıyordu ama çok nadir Başlarda çok zorlandım o tempoya alışık olmadığım için ama sonra alıştım hatta vücudum sağlamlaştı, tabi askerlik bitince saldık yine o ayrı. Denetlemeler çok fazlaydı ve denetlemeden iyi not almak için komutanlar kıçımızdan kan alıyordu resmen. Kışın su sorunu olmuyor, uzun dönem arkadaşlarla konuştuğumda yazın su sorunu olduğunu söylerlerdi ama Mayıs'ta askerliğiniz biteceği için o günleri görmeyeceksiniz. Geceleri hava soğuk olur. Nasıl olsa Kıbrıs sıcak memleket demeyin, 1-2 sağlam içlik, bere, eldiven götürün. Girne güzel şehir, Lefkoşa kötü, bildiğin çöl. Lefkoşa'da çarşı izinlerinde Dereboyu'na gidersiniz en güzel yeridir. Bizim taburda her hafta çarşı vardı ama 2 haftada 1 çarşı veren birliklerde vardı. Usta birliğinde ne yapıp edin bir görev almaya çalışın. Yazıcı olmaya bakın, revirci olmaya bakın. Sabah sporunuzu yapar sonra bölükten ayrılır görevinizin başına geçersiniz. Diğer türlü, bölükle beraber yardırırsınız bütün gün ot yolumuydu, eğitimdi, yanaşık düzendi diye. Mutlaka bir görev alın. Hayırlı teskereler herkese.




  • eyw saolasn...görev kapmak için uğraşıcaz bakalım
  • guetta bende aynı yerdeyim. nerden geleceksin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: civilengineerme

    guetta bende aynı yerdeyim. nerden geleceksin.


    izmirden yarın geçiyorum hocam. Yoldaydım anca yanıtlayabildim...
  • Psikoloji bitirdim diye beni de burada sınava alacaklar. 13'ünde katılacağım sanıyordum 3'ünde başlayacakmış askerlik, tam şok oldum, planlarım suya düştü. Bu 10 gün erken katılmam 10 gün de erken bitecek askerlik demek değil mi?
    Psikolog olarak uzun mı yoksa kısa mı kalma ihtimalim yüksek?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alper34

    Psikoloji bitirdim diye beni de burada sınava alacaklar. 13'ünde katılacağım sanıyordum 3'ünde başlayacakmış askerlik, tam şok oldum, planlarım suya düştü. Bu 10 gün erken katılmam 10 gün de erken bitecek askerlik demek değil mi?
    Psikolog olarak uzun mı yoksa kısa mı kalma ihtimalim yüksek?

    uzun dönem yapma ihtimaliniz yüksek. kıtalarda rehberlik danışma merkezlerine atama oluyor. askerlik süreniz de değişmeye neden olmuyor bu erken başlama. çünkü erken başlamıyorsunuz, bir nevi diğerlerine geç başlama hakkı veriliyor.
  • bende psikoloji mezunuyum samsun yolu gözüktü bizede ayın 3. ünde teslim olmayı düşünüyorum umarım sorun olmaz, bu arada daha önce giden arkadaşlar varsa yanımızda ne götürelim bide yanımda tlf götürmeyi düsünüyorum girişte teslim etsem benim için problem olurmu?
  • samsuna gidecekler 3ü sabahı saat 9 gibi teslim olun. öğleden sonra ya kalmayın, yatacak yer bulamazsınız.
  • samsun sahra hıyyeye 1. gün gideceğim. sabah erkenden teslim olmayı düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yss_fsm

    samsun sahra hıyyeye 1. gün gideceğim. sabah erkenden teslim olmayı düşünüyorum.

    1. gün gidenler mihmandar olur. yeni gelenlere bot bağlama öğretir, şapkaya apolet takar. bu gibi işler yapılır.
  • Evet arkadaşlar bende 3.günü teslim olacağım..Sanırım geri dönmeyeceğiz gibi gözüküyor..

    Gerekli olan herşeyi yanımıza alalımmı?özellikle para ve telefon konusunda hangi yol izlenmeli..Ve ayrıca önerileriniz varmı?

    Teşekkürler..
  • evet ben de sahra sıhhıye de sınava girdim.benim evim 20 dk uzaklıkta old. için zaman kaygım yoktu o yüzden sabahın köründe gitmedim..eğer benim zamanım değerli diyorsanız ve başka ilden geliyorsanız sabah 4-5 gibi sıraya girmeniz iyi olur..ilk gelenler kapının önünde sıraya başlıyorlar ve içeri ilk onlar alınıyor..bizi 200 erlik gruplar halinde aldılar..ben saat 8 de gittim doğal olarak arka sıralardaydım tabi benden sonra da pek çok kişi geldi..neyse sabah erken gelenler hemen girdiler içeri onlar işlemlere başladılar onların işlerinin yarısı bitince diğer 200 lü grubu alıyorlar tabi bu baya bi zaman demek..ben 4. gruptum ve saat 10 gibi hareket ettik binaya işlemler için girişimiz saat 14.30(nasıl baya beklemişiz demi lanet olsun)neyse saat 4-5 gibi gelip saat 8 de içeri girenlerin işlemleri saat 12.30 gibi bitti(yani erken gidin)..eveet unutmayın sabah erkende gitseniz saat 11 de gidenlerle aynı saat bekliyorsunuz ama işte işleminiz erken bitiyo..neys bi tavsiye giderken yanınıza mutlaka bir kitap,ingilizce çalışma notu,dergi falan götürün derim çünkü sırada beklerken arkadaş olacağınız kişiler olacak uhabbet falan ama nereye kadar muhabbet yeni tanıştığın adamla..ben de forumları okumuştum yanıma ingilizce notlarımı aldım millet sıkıntıdan kola şişelerindeki ince yazıları okurken baya bi ders çalıştım..her türlü elektronik eşya sokmak yasak bu arada mp3 dahil...askeriye öğle yemeği veriyo bu arada..neyse 14.30 bizi elimizdeki sarı zarflarla binaya aldılar sonunda orada 5 dk lık kısa işlemler var ama 200 kişi olunca ve herkesin bitirmesini bekleyince 1 saat..bu arada yanınıza KURŞUN KALEM SİLGİ TÜKENMEZ KALEM ALIN mutlaka rahat edersiniz..size orada aday no veriyorlar ve sınava alıyorlar..60 dk zarı zarftaki forma işaretleme yapılıyor..sorular biraz acayip..bazı sorular varki ilk soruyu anlamk için sonrada çözmek için zaman ayırmalısınız..yanlış sorular var ama sallayın zaten sınavın bir önemi yok..herşey formalite komutan bile öyle dedi..sınavdan sonra başka odaya alıyorlar orada da kısa işlemler sonra size gideceğiniz askeriyeye götürmek üzere sarı zarf veriyolar mühürlüyorlar...işlemler bu kadar bitti ama saat ka. 18.00 vay anasını yahu sınav bir saat sınavdan önceki işlemler 5 dk sınavdan sonraki işlemler 5 dk toplam 70 dk lık işlemler için 3-4 saat bekliyorsun neden çünkü sen sen değilsin sen aslında 200 kişisin..yani sonra ayın 10 unda açıklanacak sonuçlar 12de teslim..o zaman kadar izinlisin ha bu arada resmen askerlik başladı..artık sivil deelsin..durum böyle hayırlısı atladığım yer vardır ama genel hatlarıyla günümüz böyle geçti.. birileri 2013 ten itibaren bu sınavın kalkacağınnı söylüyordu ama doğru mu bilmem..by




  • aralık 2012 dönemi 30 kasımda mı başlıyor ne zaman teslim olcaz bilen var mı.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.