Şimdi Ara

Samsgun R560 Ekran Göçtü!!!1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 45 gün önce 9 aylık SAmsung dizüstü bilgisayarımın hdmi kablosunu çekerken ekranı göçtü! İlk ekran kartı gitti sandım ama kabloyu geri taktığımda Tv deki görüntüde hiç bir sorun olmadığını gördüğümde ekranın kırıldığını anladım media markt tan aldığım için laptopu aynen oraya götürdüm ve oradaki servis çalışanları bu gibi durumlarda,servisin kararının mutlaka kullanıcı aleyhine olduğunu bu ekranın başka türlü bozulma ihtimali olmadığını söylediler benim anlamadığım kesinlikle bu işlemi yaparken(hdmi kablosunu çekerken) en ufak bir sarsılmanın bile olmamasıydı.20 gün önce servisten bana döndüler ve bunun kullanıcı hatası olduğunu ve 342 lira karşılığında yapabileceklerini söylediler ben de gün içerisinde onlara dönüş yapacağımı söyledim fakat benim dönüşümü beklemeden ürünü geri bana iade ettiler ben de ücreti kabul ettiğimi ve yapılmasını istediğini söyledim tekrar yolladım ve acil olarak yapılmasını istedim aradan 15 gün geçti haber gelmedi ben de tekrar media markt a gittim aramalarını yapmalarını istemediğimi söyledim onlar da servisle iletişime geçtiler servis artık çok geç biz yapmaya başladık demiş onlara tamam o zaman 3 gün içinde elimde olsun yollayın dedim altı üstü bi ekran deişiolar neyse tamam dediler aradan 10 gün daha geçti bugün bana parayı peşin olarak ödemem gerektiğini ancak öle tamire başlayacaklarını söylediler !!! Bu kadar vurdum duymaz karaktersiz bi kurum hiç görmedim ayrıca nasıl oluyo da 150 liralık ekran için 350 lira istiyebiliyorlar gidip dışarıda yaptırsam 200 liraya garantisi iptal olacak,bu konuda ciddi yardıma ihtiyacım var,ben kendim ekranı takabilirim fakat benım laptopa (Samsung R560) uyumlu ekranın kodu nedir nasıl öğrenebilirim ya da 30 pinli falan gibi ifadelerle ekran ve panelin özelliklerini tanımlıyolar benim laptopıma uyan ekran hangisidir bir fikri olan varsa lütfen yardımcı olun..







  • Yok bu arkadaslar Samsung R560 laptop un ne tur ekran kullandigini bilen birisi 30 pin mi model numarasi falan ne ? acil ihtiyacim var bilgisi olanlar lutfen paylassin//
  • Aradığın ürün bu olmalı yanılmıyorsam....Aynı panelin samsung olmayan , lg philips markalarıda var..

    http://www.laptopservisi.com/?urun-detay_1971__Lcd_Ekran__15_4

    http://www.parcadepo.com/urundetay.asp?ProductId=2009
  • Hocam geçmiş olsun. Bu gibi durumlara alışmak lazım. Artık ben Allah'a havale ediyorum bu gibi herifleri. Ancak haklı olduğunu düşünüyorsan tüketici derneğine başvuruda bulunursan belki bir şeyler çıkabilir. Tekrardan geçmiş olsun bilgim olsa yardımcı olmak isterdim; ancak Allah yardımcın olsun demekten başka çarem yok.
  • rageofdynax kullanıcısına yanıt
    EDIT:Aradan geçen 10 senenin üzeri yıldan sonra düzeltme ihtiyacı duydum: Bazı insanlar bu işten geçimlerini sağlıyorlar ve belki ev geçindiriyorlar, ve sonuç olarak bu bir ticaret; eğer fiyat hoşuna gitmiyorsa yaptırmamak da bir seçim... o yüzden aşağıdaki yorumun sonundaki iddialı bir şekilde yaptığım yoruma bir yorum daha yapma ihtiyacı duydum.

    rageofdynac ve nasrettın hoca çok teşekkür ederim sorunu halletim herhangi 30 pinli 15"4 inch lcd panel uyuyormuş ben de internetten ikinci el temiz bi tane aldım sabah taktık arkadaşla çok güzel çalıştı yani servise 350 ödiceme 120 liraya sorunu çözmüş oldum..Zor durumda ki insanların paralarına ve zamanlarına göz diken insanları artık ben de Allah'a havale ediyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem_hs -- 10 Ocak 2022; 0:25:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veneficia
    rageofdynac ve nasrettın hoca çok teşekkür ederim sorunu halletim herhangi 30 pinli 15"4 inch lcd panel uyuyormuş ben de internetten ikinci el temiz bi tane aldım sabah taktık arkadaşla çok güzel çalıştı yani servise 350 ödiceme 120 liraya sorunu çözmüş oldum..Zor durumda ki insanların paralarına ve zamanlarına göz diken insanları artık ben de Allah'a havale ediyorum..



    nasıl taktınız bıraz bahsedermısınız
  • Nasıl takılır bu konuda site,video vs var mı birde su var 230 cebinizde kaldı ama garanti olayı da sıkıntıya girdi insallah yarın oburgun tekrar problem yasamazsınız.
  • huso kullanıcısına yanıt
    EDIT: Yine çok iddialı yorumlarda bulunmuşum o yüzden kısmen mesajın bir kısmını sildim ve düzeltmeye çalıştım.


    Laptopu bilen biri olmadan açmanızı kesinlikle tavsiye etmem çünkü içeride wireless antenin keyboard un ve ekranın bağlı olduğu çok hassas kablolar var bu kablolar gerçekten çok zayıflar ve açarken kopmaları durumunda bilgisayarcıya götürüp tonla para ödemeniz gerekebilir bunun dışında yok yine de ben açarım bilgisayarı yaparun diyorsanız çok kaliteli bir tornavida takımı edinin ve 40 50 tane vida sökmeye hazır olun gerçi benim samsungun ekranını değişmek için bilgisayarın içini açmak gerekmiyormuş önündeki konsolu açmanız yeterliymiş bütün aleti parçaladıktan sonra fark ettik =)bu vidalara sökdükten sonra cidden çok dikkatli ve nazikçe kasayı ayırın aksi takdirde kabloları koparabilirsiniz bu kablolar soket olarak anakarta bağlı bunların kilitlerini tırnağınızla açabilirsiniz sadece hangi kablonun nereye bağlı olduğunu unutmayın,gerçi isteseniz de yanlış yere takamazsınız ama taktığınız yeri unutmamanız size baya zaman kazandırır dediğim gibi yavaş ama emin adımlarla ilerleyin yoksa acaba bu kapağımı önce takacağım yoksa bu vidayı sıktıktan sonra mı bunu takacağım durumuna düşüp bunalıma girebilirsiniz.. Umarım yardımcı olabilmişimdir..

    eğer herhangi farklı bir sorununuz olursa bilgisayar açma ekran bağlama konusunda mesaj atın elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım in şa Allâh..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem_hs -- 10 Ocak 2022; 0:31:55 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.