Şimdi Ara

Şampuanlar saça gerçekten faydalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir berber arkadaşa göre şampuanlar, parfüm, deterjan ve saç çabuk yağlanıp bir daha yıkansın diye saç kreminden oluşan gereksiz bir bileşen. Bu işi bilen arkadaşlardan meselenin aslını öğrenmek istiyorum. Acaba kaliteli bir sabun daha mı iyi olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel, is just the freight train coming your way...
  • Arap Sabunu rules
  • Faydalı mı bilmem ama şu mentollü olanlardan nefret ettim. Lan normal diye aldım zannediyorum. Avcuma ceviz büyüklüğünde sıktım sürdüm saçıma ulan kafamdan kan çekildi gibi hissettim ne oluyor lan dedim :D Kafam bir dondu ama öyle böyle değil :D Bir baktım mentollüymüş :D
  • Şampuanlar dediğin gibi milyon tane kimyasal var aslında sağlıksız ama alacaksan gerçekten şöyle nadir bulunan farklı sade kaliteli markalar vardır böyle pahalı olur ama onlardan kullanacaksın aslında

Bilkent Mechanical Engineering
  • peki ya zeytinyağı sabunu faydalı mıdır?

• savanam S kullanıcısına yanıt
    Prozinc kullanmaya başladığımdan beri saçlarım dökülmüyor. Saç diplerimde de yara kabuğu gibi kepekler oluşurdu. Onlar da bayağı bi azaldı. Hele de sık yıkayınca hiç olmuyor. Bunu sordum eczacıya. Marketlerde satılan şampuanlardaki kimyasallardan dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 2 Ağustos 2013; 17:44:12 >

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 Aydır  Şampuanlar saça gerçekten faydalı mı? resimdeki yeşil sabunu kullanıyorum hiç faydasını görmedim diyebilirim, şimdiki aşama saçlarımı kazatıp hergün zeytin yağı ve sarımsakla masaj yapacağım, yaş 29 ailede kel yok, benim inanılmaz saçlarım dökülüyor ve güçsüz, hacimsiz, tüy gibi önlem almaya başlamam lazım. ah o lise üniversite yıllarındaki jöleler yokmu mahvetti saçlarımı

• Saçları güçlendirmek dokulmeleri azaltmak için FDA onaylı sampuanlari kullanmanin yararı var, bunun dışındakiler hikaye sarımsak, isirgan otu vs. Saç çıkartma özelliği olsa bu markalarda FDA onayı alırdı. Bioxin sandığım kadarı ile FDA onayı olan bir ilaç besleme, güçlendirme adına kullanilabilecek. Ama genetik dokulmeyi engellemek için minoxidil, propecia kullanmalısınız ilacı bıraktığınızda dokulme devam edecektir, bu ilaclarda dokulmeyi azaltmaya ve ertelemeye yarar dediğim gibi kalıcı çözümü yok illa dokulecektir genetik ise.

• Saç ölü ve kompleks moleküllerin oluşturduğu bir yapıdır. Şampuanla vs. canlandığı, tamir edildiği türü yalanlara inanmayın. Şampuanlar anca temizliğe yarar o kadar. Saç dökülmesini dert ediyorsanız bu konuda onay almış sadece 2 adet ilaç vardır. Bunların nasıl ve ne kadar işe yaradıkları binlerce kişi üzerinde yapılan deneylerle kanıtlanmıştır. Birisi Propecia diğeri ise Avodart'tır. Propecia kelliğe karşı FDA onayı almıştır ama Avodart henüz bu kategoride onay almış değil. Kellik ilacı istiyorsanız bu ikisi kesin çözüm.
    Vassago#2203
  • İnsanları kandırmanın 1001 çeşit yolu var. Ama kepeğe karşı olan şampuanlar kepeği gerçekten yok ediyor. Denedim, gördüm.
  • Saç dökülmesi ayrı bir tartıma tabi. Yalnız benim merak ettiğim şampuanların reklamlarda vaadettikleri ve bu vaatlerin gerçekliği. Şöyle güçlü, böyle güçlü, ahenkle dans eden saçlar diye reklamlarda kekliyolar milleti. Ben gerçekten bunların faydasını gören var mı onu merak ediyorum. Bana hepsi tıraş gibi geliyo.
  • Arkadaşlar eczanelerden alacağınız dermokozmetik şampuanlar kimyasal içermedikleri için yararlıdırlar.
  • Saç tamamen ölü değildir arkadaşlar. Yani "yaa zaten ölü ve kompleks yapıdan oluşuyor, biz buna vuralım kırbacı, dökelim kaynar suyu oh temizlensin mikrobundan arınsın gavurun saçı!!!" diye bir tavır takınmayın hemen. Saçlar bir kadının kozmetiğinin %76.8'ini (küsüratlı verdim ki attığım anlaşılmasın) oluşturur.

Arkadan bakınca (etek yoksa, topuklu giymemişse, egzantrik çorap-jartiyer gibi şeyler giymediyse, , efendime söyleyeyim, çok böyle dikkat çeken yerleri yoksa aman yarabbi dedirtecek kıvrımları yoksa vs.)

ilk neye bakarız erkekler olarak? Saça aga. Hele sarı saçsa, düzse, doğalsa (hemen anlarım, gurur duyduğum bir özelliğim, dip boya fayda etmez, yakından bakmak, bilemedin koklamak yeter ) biterim o saça, yemişim kıvrımlarını. İyi ki kızkardeşim olmamış benim, sarı saçlı böyle. Duramam la ben öyle, keserim o saçı, o saça dokunacak erkeğin de elini valla neyseki böyle bir derdim yok.

Kadınlar bile gıptayla bakıyorlar birbirlerinin saçına. Düşünün, bir saçını toplayan, gözlüklü kız var sizin sınıfınızda. 1 sene boyunca kimsenin dikkatini çekmemiş, ön sırada oturmuş, sadece 1 kişiyle çıkmış. Sınıfın ortasında saçlarını bir açtı ki...üff ya neyse

Kendinizi bir de afro saçlıların yerine koyun. Onlara çeşitte kısıtlı ne yapsınlar? Ya 0, ya çok kısa, ya da papaz.

*Konuya dönersek: şampuanlar zararlı mıdır? Bilemem. Ama yararlı olmadığı kesin. Tek işe yaradıkları nokta kepekten arındırma ve saç derisindeki yağı dengeleme. Zira bu sebum, kafanızı karıştırdıkça daha çabuk saça yayılıyor. Eğer, her gün, sabunsuz, birer kere saçınızı yıkarsanız, 4. günde saçınızda bir yağlanma, bir yapış yapışlık hissedersiniz. Şampuan bile köpürmez ilkin. 3-4 kere şampuanlamanız gerekir.

Normal sabunlar, protein ve keratin tabakasını yıpratırlar. Ayrıca saç derisini felaket kuruturlar. Lütfen hacışakiri kafanıza SÜRMEYİN.

Bitkisel, doğal ürün, el yapımı, kimyasalsız vs. söylemlerine hemen kanmayın. Şampuanların 3'te 2'si deterjandır. Köpürmeyen şampuandan hayır gelmez yani. Ayrıca ölü dokunun yıpranmalarını örtmek için dolgu maddeleri vardır. Şampuan reklamlarında bahsedilen onarma işlemi budur. Zarar görmüş ve esasında ölü bir tabaka olan saçı iyileştirmektir amaç.

Ayrıca fönler, boya, perma, renk açtırma gibi kimyasal işlemler, hücre yapısını ve dış dokuyu değiştirir. Yani saçı değiştiren her etken, kimyasal içermektedir ya da beraberinde gelmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanKosto -- 17 Haziran 2013; 2:39:32 >

Grooveshark bazı şarkıların telif hakları yüzünden bunları ekleyemiyor. Ayrıca daha önce sorunsuz açılan müzik ansızın sorun çıkartabiliyor. Misal yüklüyor ama ileri sarmadan oynatmıyor, yavaş yüklüyor, takılıyor ya da ortada kesiliyor. Lütfen takılmalar olursa bildirin. :)

• Kafadaki yağlanma kıl köklerini besliyormuş, hergün sık sık yıkayan insanların saç dökülmesine maruz kaldığını duymuştum. 0 yağ olmamalı , ayrıca zamanında bir kulak dolgunluğu ile şampuanlarda deriyi beslesin diye kullanılan bir silikon polimeleri varmış(hepsinde nerdeyse) bu uzun vadede deri üstünde kalıntı oluşturduğu için onunda zararı olabiliyormuş falan filan bu tarz şeyleri çok duydum ama işin açığı gidip öğrenmedim aslınıda.
    Şampuanlarda diş macunu gibi türü çeşidi farketmez önemli olan mekanik temizlik. (sanırım)
  • 3 gün yıkamada gör bakalım faydalımı değil mi. Saça sabun sürülmez ayrıca kaşıntı ve kepek yapar.

• Arkadaşlar ben yaklaşık 10 senedir şampuan kullanmıyorum. Sadece zeytinyağı özlü veya belli başlı sabun kullanıyorum. Markalı falan değil. Eğri büğrü simetrik bir şekli yok zaten zor buluyorum. Faydası ne derseniz. Benden çok saçı olanlar takılırken kel olacaksın diye şimdi onlar kel ben hala aynı performanstayım :) bunun yanında saçlarımı yıkayınca yumuşacık olmuyor ama temiz olduğunu hissediyorum. Ayrıca senelerdir kullandığımdan sanırım çok canlı gözüküyor. Çok sık saçlarım yok ama en azından ne eksiliyor nede fazlalaşıyor.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.