Şimdi Ara

Samimi soru: İngilizce öğrenmek bu kadar zor mu? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
5
Favori
7.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır Türkçe yama vs. ile uğraşmıyorum ama oyunun resmi olarak Türkçe dil seçeneği de olduğu sürece Türkçeyi seçerim. Kim ne derse desin, ne kadar yetkin olursanız olun anadilin yerini tutmuyor hiçbir şekilde. Düşündüğünüz dille bildiğiniz dil aynı değil. Ha siz günlük hayatınızda da aklınızdan geçirdiklerinizi İngilizce geçiriyorsunuzdur o ayrı tabi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AREryilmaz

    dediğin doğru değil bu arada. Cat dediğinde aklına resim gelmiyor da türkçesi geliyorsa öğrenmemişsin demektir.
    @powerstorm

    Bu eleman niye 40 gün çizildi acaba? Yasa dışı yamalara karşı başlık açtı diye mi çizdiniz? Yani yasa dışı yamaları barındırıp, bu elamanı dillendirdi diye çizdiyseniz gerçekten çok yazık.
  • Sarmisak2 S kullanıcısına yanıt
    Son kez çok basitçe anlatmaya çalışayım, olmazsa diyaloğu keseriz.

    Türkçe dil desteği olmadan da oyunları satın alıp oynayan oyuncular bu haklarından mahrum edilmemeli. Kimse fedakarlık yapmak zorunda değil. Resmi yollar varken başka yollar aramak zorunda bırakılmamalı insanlar. Bu durumun çözümü daha fazla mağduriyet yaratmakta yatmıyor.

    Reklam konusunda da doğru söylediğiniz bir şey var. Bu şirketler ticari kuruluşlar yani olay tamamen para. "Maddi olarak bakıyorlar yani" çok doğru. Iskaladığınız noktayı ise önceki cevabımdan altın yaparak tekrar açıklayayım size; "ülkemizde televizyonda reklam verecek yatırımı yapan şirketler zaten bir şekilde oyuncuyu satın almaya teşvik eden başka işler de yapıyorlar"
    Bu ne demek? "Milyonlarca lira reklama gömen" diye bahsettiğiniz şirketler zaten yerel fiyatlandırma politikalarıyla, oyunlarına yavaş da olsa Türkçe dil desteği getirerek zaten yatırımlarını yapıyorlar. Türkiye'de bir şekilde faaliyet gösteriyorlar. Bizi ortada bırakacak olanlar aslında Türkçe dil desteği talebinde bulunduğunuz şirketler. Hedefinizin farkında değilsiniz sanırım.

    Witcher örneğini uzun uzun tekrar açıklamaya gerek yok; ne kadar ekmek o kadar köfte. Satın alacaksınız. Pazar oluşturacaksınız. Böylece Türkçe dil desteğine kavuşacaksınız. CD Projekt Red zaten oyuncuyu düşünen bir şirket. Eğer Rockstar gibi büyük şirketlerden de Türkçe dil desteği bekliyorsanız "önce onlar dil eklesin sonra alırız" tutumundan vazgeçmek. Buradaki pazarın büyüklüğünü göstermek. Yerel fiyatlandırma yapan, Türkçe dil desteği getiren oyunları satın alacaksınız. Bunları yapmayan şirketlerin de oyunlarını almayın. Bu şekilde burada da bir pazar olduğunu ve pay almak isteyen şirketlerin yapması gerekenleri göstermiş olursunuz.

    Bağımsız yapımcılar özellikle Türkiye'ye girmeye çalışmıyorlar sanırım yanlış anladınız. Dünyanın her yerinde varlık göstermeye çalışıyorlar. Takdir edersiniz ki oyuncular AAA oyunları tercih ediyorlar. Onların yarışı başka.

    "Ana dilde çıkmayan oyun yasağı" dediğiniz yasak bir işe yaramaz. Sanıyor musunuz ki şu anda Türkçe dil desteği sağlamayan şirketler "aa tamam o zaman hemen çeviriler hazırlanıyor" diyecek. Satışlara bakacak. Diyecek ki ben zaten bu ülkede 5 - 10 bin satış yapıyorum, onu da yapmam.

    Devleti olaya kattığınızda oyunların uğrayacağı sansür, yasaklar, yeni eklenecek vergileri de düşünün derim. Kaş yapalım derken göz çıkaracaksınız. Devleti işin içine sokup intihar etmek yerine, geliştirici veya dağıtıcı firmalarla iletişim kurabilecek şahıs ve kuruluşlarla bu işi yapın.




  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    "dil öğreniminin zorlu olması ile" - "yaş"

    Yaş artıyor, dil öğreniminin zorluk kat sayısı artıyor. Bunu demek istedim. "Dili öğrenmek" yada "dil öğrenme başarımı" deseydim evet, ters orantı kurmam gerekirdi. Ancak ZORLUK kelimesi orada ki ana faktör.
  • OgdenKeyWarden kullanıcısına yanıt
    Sizi anlamıyor değilim. Sadece görüş farklılıklarımız var.
    Bana göre birincisi firmalar 5-10 bin satış yaptıkları daha da önemlisi hızla büyüyen ve potansiyeli yüksek pazardan 10-15 oyun parasına yaptıracakları çeviri masrafı için vazgeçmezler. Ve bunun için gereken fedakarlık neyse herkesin taşın eline sokması gerek. Ana dil hakkı için birazcık dahi zorlanmayı kabul etmeyen oyuncu kitlesini hoşgöremiyorum maalesef.

    Çözüm olarak da ilk mesajımdan beri zaten öncelikli önerim dediğiniz gibi insanların dil destekli oyunları tercih etmesi. Ve destek vermeyen oyunları almaması. Yani oyuncuların kendi boykotu. Arada belirgin bir fark olursa zaten devlete gerek kalmadan mesele çözülür. Ancak yine ilk mesajımda belirttiğim gibi bunun önündeki engellerden biri ve bu başlıkla ilgili olanı "ana dilde oyun isteyeceğinize ingilizce öğrenin" bakış açısı ve dil seçeneğinin satışa etkisinin görülmemesi. Yani dil olsun olmasın aynı satarsa oyunlar haliyle firmaların adım atmak için bir sebepleri olmaması.

    Dolaylı da olsa maalesef bunun sebeplerinden biri de resmi olmayan yamalar. Zira insanlar hemen hemen tüm AA oyunları yaması var yada kesin gelir diye alıyorlar ancak firmaların bu durumdan haberi yok. Sonuç olarak ana dilin oyun satışına etkisini net okumak imkansız hale geliyor. Yama yapılmasa da bu insanlar oyun oynamayacak ve dolayısıyla ülkedeki oyun kültürü yerinde saracak. Yani ecnebicesi bir paradoks Türkçesi iki ucu boklu değnek durumu var. Ve kendiliğinden çözülmesi çok zor. Firmalarla ciddi diyaloglara ihtiyaç var. Resmi olmayan yaması çıkan oyunların ne kadar sattığı ile ilgili araştırma yapılması ve bunun firmalara iletilmesi gerekir. Gibi gibi...

    Bu nedenle devletin müdahil olmasında sakınca görmüyorum. Bahsettiğiniz sansür, vergi gibi konular ayrı tartışma konuları. Ve bugün nasıl hakkımızı savunuyorsak o günde savunuruz. Aksine şu anki gibi durumu kabullenmek, mevcut şartları değiştirmeye çalışmak yerine uyum sağlamaya alışmak, haksız olduğunu bildigimiz şeylere sessiz kalmak, yani aslında sendikalaşmamak ve hak aramamak durumunun ileride bizi o vergi ve sansürleri kabullenmeye iteceğini düşünüyorum. Ana dilinde oyun oynamak istemek bugünde dünde yarında savunulacak son derece önemli bi konudur. Bir eserin yerelleşmesi, Türkçe kaynak oluşturmak dilin ve dolayısı ile kültürün asimilasyonunu engellemek açışından çok kıymetlidir.

    Bu konuların çoğunda hem fikir olduğumuzu düşünüyorum ama sanırım savunduğumuz yöntemler farklı. İyi akşamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarmisak2 -- 20 Temmuz 2020; 23:9:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zor değil sadece zaman ayırman gerekiyor. Günde 1,3 saat arası oyun oynamak yerine İngilizce öğrenebilirsin. Herkesin bir bahanesi var, çözümü ise yok. Kimse senden dört dörtlük öğrenmeni beklemiyor sadece biraz anlayacağın ve konuşacağın kadarını bilmen gerekiyor. Gerisi zaten yavaştan geliyor, birazda insanın içinde olacak her taraf İngilizce Kursu ile dolu paran mı yok? O zaman ismek var ve güzelde öğretiyorlar. YouTube tonla video var açıp izleyebilirsin. Telefon uygulamaları keza öyle ve bu uygulamalarda senin gibi dil öğrenmek isteyen tonla insan var içlerinde Türkçe öğrenmek için uğraşan bir sürü yabancılar dolu. İş tamamen istek ile alakalı. Birisi yazmış 1 saatim var onu da oyunla stres atarak geçiriyorum. Bırakın abi bu işleri bahaneler yaptığınız şeylerin karşılığı olamaz. 2 yılda bir dili iyi kötü öğrenirsin sadece istek başka hiçbir şey değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 20 Temmuz 2020; 23:25:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ülkede text çevirileri ile ilgili bedava bir alışkanlık oluştu.Bu film sektöründeki çevirilerde de mevcut.Kimsede ücret karşılığı yapmıyor.ben arkadaşlar emek verdiği için destekleyen tarafta olacaktım ancak bu saatten sonra böyle durumlar yaşandıysa versinler bedava yamayı millet eğlensin.Ben rockstarın bununla ilgili bir yaptırım yapacağını sanmıyorum.Halada bedava türkçe yama yapıldı diyede şikayet edilirsede oyunlarına bundan önce yapılan bir sürü yama ve text çalışmaları örnek gösterilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor değil, okullarda öğretilen sistem yanlış. Sürekli tense öğretilmeye çalışılıyor.
    Bakın burada herkes türkçe konuşuyor, kaçımız cümledeki zarf, edat, zamir'in yerlerini bulabiliriz?

    Sistem yanlış, insanlara ingilizcenin türkçe'ye göre asıl mantığını öğreteceksin.

    Mesela will kelimesi türkçede cek-cak gibi.
    Can yapabilir-edebilir gibi.
    To ye-ya-e-a gibi.
    Should meli-malı gibi.

    Liste uzar gider. Vesselam sistem yanlış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heidinindedesi

    Bu mesaj silindi.
    hocam üzülerek söylüyorum "iyi düzey" ingilizceniz yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marco van Basten. -- 21 Temmuz 2020; 0:19:39 >
  • zor değil bizimkiler eğitim bitince harika ingilizce konuşcaklarını zannediyorlar sen bildiğin taban ingilizce ile konuşmaya başlıcaksın konuşurken öğreniyorsun zaten
  • Evet zor. Sabahtan aksama.kadar yabancı dizi/film izleyerek öğrenenler var. Kolay ama o vakit yok. 8-20 calisan biriyim.

    Eve geldigimde yaptigim tek sey yemek yemek. Ve 1-2 saat telefonla takilip uyumak.

    Hafta da 1 gün tatilim var. Neden ingilizce ogreneyim? Vaktim.mi var? Herkes ayni değil.
    Evde kic buyutenler akil vermesin kimseye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor degil.Fakat ciddi ogrenmek icin gidip kanadada ingilterede abd de yasaman lazim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki kelimeden fazla ingilizce bilmeyenler ve bir gram öğrenme şevki taşımayan insansı varlıklar acitasyona başlamış bile. İlkokul 4den lise 4'e kadar araliksiz ingilizce eğitimi var, koskoca 8 seneden bahsediyoruz, tamam müfredatin kendisi zayif, ve hiç öğrenci-dostu değil, ama sen 8 senenin ardindan liseden mezun olunca My name is mehmet'ten öteye gitmemişsen afedersin de bu senin eşekliğin. Üzerine alınan alınsın, yarası olan gocunur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samimi cevap veriyorum : Bir dünya para vererek aldığım oyunu anlayarak oynamak için neden yeni bir dil öğrenmek zorunda olayım? B2 seviyesinde gramer bilgisi olan biri olarak söylüyorum bu seviye çoğu oyunu büyük oranda anlamak için bile yeterli değil. Ne yapalım oyun oynayacağız diye bu yaştan sonra dil öğrenmek için yurt dışına mı çıkalım?

    Tabii ki dil sadece oyunu anlamak amacıyla öğrenilmez, insanın yaşam kalitesini artırır falan filan ama belki ben bu nimetlerden yararlanmak istemiyorum. Şu an işsizim istesem dil öğrenirim ama burada sabahtan akşama kadar çalışıp günde belki 1 saat kendine oyun için zar zor vakit ayıran adama ingilizce öğrenin demek komik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spartan.32 -- 21 Temmuz 2020; 2:20:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zapdos93

    Günde 2 saat uğraşarak hangi kaynak size İngilizce öğretiyor? Kaynağınızı paylaşın, herkes öğrensin.
    Hala cevap bekliyorum
  • Özet: Çeviri ücretsiz olursa kullanırım ama parayla satılınca rahatsız oldum.

    Bu kafa hiç bitmeyecek sanırım insanlar saatlerce emek veriyor yapımcı firma modlanmaya izin veriyorsa burda korsan bir durum yok emek veren kişiler ücrette isteyebilir ben bunda bir sıkıntı görmüyorum daha ne kadar ücretli çeviri ağlama konusu görecez bilmiyorum çeviri yapan gruplara tavsiyem bırakın çeviri yapmayın bu Türk oyuncu topluluğuna mükemmeli de sunsanız boş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingilizce bilen ulkeler arasinda zannedersem listedeki ulkeler arasinda en sonlardayiz. bizim genclik okumuyor kendini gelistirme yok, sorsan sana bin tane mazeret uydurur ingilizce dilinin tarihinden girer ama 2 kelime konus desen ik mik this is a pencil derse alkis tut.
  • İngilizceyi Oyunlardan ve Filmlerden öğrendim pek Türkçe yamaya gerek duymuyorum da varsa da yapıyorum kendi ana dilimde ayrı bi güzel oluyor.
  • Samimi cevap: evet bu kadar (aha bu kadar) zor.
  • Dil öğrenmek zor degil ben anlamıyorum anlayamıyorum değil 1 Milyonda bir kişide rastlanan genetik nedenle dil öğrenmede yavaşlık olduğu keşfedilmiş onun disinda herkes eşit, öğrenilir kişinin motivasyonu önemli fakat gerçekten çok iyi derecede ingilizce bilmeme rağmen ben de oyunların geliştiriciler tarafindan Türkçe opsiyonunun da bulunmasını isterim.
    Komuniteyi tanımaları lazım, ne versek gider kafasından çıkıp lokalizasyon yapılması, oyuncu kitlesinin ciddiye alınması lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.