Şimdi Ara

Samimi soru: İngilizce öğrenmek bu kadar zor mu? (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
5
Favori
7.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Türkiye de azımsanmıcak bir nüfus var ve orj oyun da alınıyor tepki gösterecek sebepleri kalmadı yani internette az araştır ülkemizde kaç milyon euroluk harcama oluyo oyunlar için gelelim İngilizce öğrenme konusuna tekrar tekrar öğrenince sorun çözülüyor mu kaç kişi var ülke de dil bildiği halde tr dil görmek istiyorum diye hakkıdır adamın kimse de laf edemez Norveçte çeviri yapılmadığını nerden biliyorsun İnternette hiç araştırdın mı korece çeviriler bile yapılıyor emin ol ki bu konuda yalnız değiliz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Ben şikayet ettim kendinde hareket hakkını kimse vermedi sana farkına varmanda yardımcı olur umarım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz yasak gelir gelmez A+ tüm oyunlara türkçe yama geleceğine bahse girebilirim.

    Her firma kârına zararına bakar evet ama burdaki yorumlar komple yanlış.

    Ana dil gelmemesinin sebeplerinin başında oyun satışındaki azlık yok.

    Birincisi ana dile talebin azlığı. Ve sizin gibi gerek yok ingilizce öğrenelim muhalefetinin fazlalığı.

    İkincisi ve en önemlisi türkçe dil seçenekli oyun satışları ile dil seçeneği olmayan oyun satışları arasında fark olmaması. Dil seçeneğinin oyun satışına bir etkisi yok gibi maalesef.

    Ancak bu tarz bi yasakla iki oyun satışından dil destek parasını çıkartacak firmalar sektörün her yıl büyüdüğü genç nüfusun devasa olduğu 80 milyon küsürlük bir pyasadan çekilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarmisak2 S kullanıcısına yanıt
    Çözüm olarak bir yasağı mı savunuyorsunuz gerçekten? Hakkınızı aramak için başkalarının hakkını yemeyi mi düşünüyorsunuz?

    Lütfen böyle hezeyanları bir kenara bırakın. Türkçe dil desteği talebini dile getirenlere "git İngilizce öğren" diye sataşan insanların bu dev şirketlerin kararlarını etkilediğini düşünecek kadar kör olmayın. İngilizce bildiği halde Türkçe dil desteği talebini dile getiren oyuncular var. Oturup İngilizce oynayıp keyfine bakabilecekken destek verenler var. Savunduğunuz yasak herkesi yakar. Öyle düşündüğünüz gibi AAA oyunlara da dil desteği eklenmez. Buradaki satışlarını yeterli görmeyen şirket "tamam satmıyorum" der, ortada kalırsınız.

    Dil desteği konusunun başlıca sebebi satış rakamları bu arada bilginiz olsun. Oturup araştırmanızı iyi yapın lütfen. Desteksiz argümanlarla ortalığı bulandırmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arman09

    Türkiye de azımsanmıcak bir nüfus var ve orj oyun da alınıyor tepki gösterecek sebepleri kalmadı yani internette az araştır ülkemizde kaç milyon euroluk harcama oluyo oyunlar için gelelim İngilizce öğrenme konusuna tekrar tekrar öğrenince sorun çözülüyor mu kaç kişi var ülke de dil bildiği halde tr dil görmek istiyorum diye hakkıdır adamın kimse de laf edemez Norveçte çeviri yapılmadığını nerden biliyorsun İnternette hiç araştırdın mı korece çeviriler bile yapılıyor emin ol ki bu konuda yalnız değiliz
    Öyle bir şey olsa adam neden çevirmiyor peki Türkçe'ye?

    Türklere olan tarihsel nefretinden dolayı falan mı çevirmiyor?

    Geriye ne sebep kalıyor yani çevirmemesi için?
  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Tepki olmadığı için olabilir mi kimse uğraşmazsa adamların nasıl dikkatini çekeriz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ca ve cd red Türkçe çıkarıyor oyunları nasıl oldu sanıyorsun bunları?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açılın İngilizce Öğretmeniyim. Dil öğreniminin zorlu olması ile öğrenen kişinin yaşı arasında neredeyse yüzde yüzlük bir doğru orantı var.

    Çocuklar öğrendiklerini unutmuyor, gündelik hayatlarına katıyor, daha fazla vakit ayırabiliyorlar. Ayrıca beynin dil öğrenme bölümü 25-35 yaş arası kapanma eğiliminde, bilimum biyolojik sebeplerden ötürü. Gerekli bilimsel çalışmalar var bu konuda, aratıp görebilirsiniz. 2-3-4 katlık öğrenme eğrisi farkları var, doğrudan yaşın ilerlemesi sonucu.

    Dolayısı ile 20 yaş üstü, henüz İngilizce de, "am is are" ile cebelleşen kitle için, TR yama isteklerini haklı buluyorum.

    Ben Fransızca, İngilizce ve ufaktan Rusça biliyorum. Dilin nasıl öğrenildiğini bilmeme rağmen, 2 yıldır Almanca öğrenmeye çalışsam da çok zor ilerleme katediyorum. Bizim de yaş ilerledi. Kesinlikle gençlik halim ile alakası dahi yok şu anki halimin, dil öğrenimi konusunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 20 Temmuz 2020; 22:51:5 >




  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Zırlama çıkmıyorsada çıkmaz gider ingilizce oynarız ne cins insanlarınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başlığı güzeldi,içeriği okuyup konunun oyuna geldiğini görunce işler degisti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OgdenKeyWarden kullanıcısına yanıt
    Evet.
    Bir yasağı savunmak cümle olarak ne kadar rahatsız verici gözüksede bi sürü yasağı hepimiz savunuyoruz zaten. Uyuşturucu yasağı kapalı alanda sigara yasağı. Yani yasak savunmak yanlış bi şey değil.
    Konuya benzer olarak üzerinde türkçe açıklaması olmayan ürünlerin ülkemizde satılması zaten yasak. Gıda ürünlerinden ilaçlara oyuncaklara vs.
    Kimin hakkını yediğimizi anlayamadım ama yabancı dilde ürün almak isteyenlerse kastettiğin ürünü farklı dilde farklı ülke üzerinden temin etmek hem dijital olarak hem de kutulu olarak zaten mümkün. Bu yasakla sadece zorlaşacaktır ve satışlara yansıyacaktır. Bu yansıma bile firmaların geri çekilmesini sağlayacaktır.
    Bahsettiğin hakkı yenen güruh oyun şirketleriyse dil desteği sunmadığı ülkede satış yapamaması hakkının yenmesi anlamına gelmez.
    Yazdığım bir sürü sebepten "git ingilizce öğren" diyenler yüzünden firmaların dil desteği vermemesi kısmını cımbızla almanda hoşuma gitti. Her hangi bir taraflı gazetede rahatlıkla iş bulabilirsin. Ama orda kastetttiğim şey oyun alan kesimin içinde azımsanamayacak kadar bu düşüncede insan var ve etkiledikleri kesimde fazla. Bu ve diğer sebepler birleşince dil destekli oyun talebi yetersiz kalıyor. dil destekli oyunlar ile destek vermeyen oyunlar arasındaki satış farkı da belirgin değil. Ve sonuç olarak arz talep döngüsünde yetersiz arz olması dolayısıyla dönüş alınamıyor.
    Hiç bir firma "tamam satmıyorum" demez. Anlamadığınız şey bu. Bahsettiğiniz firmalar veya aracı dağıtım firmaları artık televizyona reklam veriyorlar. Türkiyedeki kanallarda reklam dönüyor. sosyal medyada reklam dönderiyorlar. Türkçe altyazılı fragmanları yayınlıyorlar sosyal medyanın her alanında. Biraz araştırırsanız o reklamların maliyetleri milyon dolarlarla ölçülür. Tvde saniye başı binlerce lira vermeniz gerekir.

    Yani milyonlarca lira reklama harcayan firmaların 20-30 binlik çevirilerden kaçacağını size düşündüren ne bilmiyorum. Milyonlarca lirayı reklama harcadıklarına göre ülkeden kazandıları parayı hesap edememenizi anlayamıyorum. Yatırımcıya göre buradaki satışlarının kıymetsiz olduğunu size düşündüren ne?

    Dediginiz gibi işin satış rakamları ile ilgili olduğunu düşününce su an dil destekli gelen oyunların satışları yüksek olanlar olmasını beklememiz gerekirdir. Ancak aksine ülkede neredeyse hiç pazarı olmayan yeni yeni girmeye çalışan küçük ve çok az satan oyunlar dil destekli geliyor. Hali hazırda pazarı olan dil desteği vermesede satışları nispeten daha iyi olan, dil desteği verince de satış rakamı çok oynamayan firmalar ise destek vermiyor.

    Argümanlarım desteksizken sizin bu konulara cevabınız ve argümanlarınızı merakla bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarmisak2 -- 20 Temmuz 2020; 20:18:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ingilizce ogrenmek veya herhangi bir dili ogrenmek 4-5 yasindan once herhangi bir ikinci dil ogrenmediysen çok çok çok zor. Kucuk yasta ikinci bir dil ogrenildiginde beyinde ki dual kabullenme kilitleri aciliyor ve baska bir dil ogrenmek oldukca kolay hale geliyor. Ama eger sen kucuk yasta hic dil ogrenmediysen gecmis olsun. Dil ogrenmek sizin icin eziyet olacak.

    Suan ben toefldan 100, yds den falan 92-93 falan alacak seviyede ingilizce biliyorum ve tam 12 sene ozel okulalrda ingilizce gordum, 4 sene de ingilizce bolum okudum, erasmusa gittim vs, yuksek lisans yaptim ingilizce tez yazdim halen ingilizcem cok iyi diyemiyorum. Iyi diyorum. Ozellikle lise bittiginde oldukca zayifti ingilizcem, ozellikle gramer, vocab ve writing olarak, spraking ve listening olarak gorece iyidim diziler ve oyunlar sag olsun.

    Yani dicem o ki okulda ingilizce pek ogrenilmiyor. Ciddi ekstra caba sarfetmek gerekiyor ve gercekten zor. Dedigim gibi kucuk yasta dil ogrenmediyseniz dil ogrenmek eziyettir, bilimsel olarak kanitlanmis zaten benim bir iddiam degil bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sarmisak2 S kullanıcısına yanıt
    Uyuşturucu ve sigara yasağıyla bunu bir tutmanız oldukça komik. Bu konuda bir yorum yapmaya gerek yok.

    Dijital ve kutulu olarak oyunları satın alıp İngilizce oynayan oyuncuların hakkının yeneceğini dile getirdim. Eğer söylediğiniz sistem yüzünden bu oyunların satışı olmayacaksa bu insanların hakkına girmiş olacaksınız. Bunu anlamak zor değil.

    Cımbızla aldığımı söylediğiniz cümleyi tekrar ediyorum; "Birincisi ana dile talebin azlığı. Ve sizin gibi gerek yok ingilizce öğrenelim muhalefetinin fazlalığı."
    Taraflı gazetede iş güzel bir dokunuş olmuş. Günün sonunda oyun kaç satmış ona bakılır. Söylediğiniz şey alakasız.

    Reklam konusu neden açıldı bilmiyorum ancak ülkemizde televizyonda reklam verecek yatırımı yapan şirketler zaten bir şekilde oyuncuyu satın almaya teşvik eden başka işler de yapıyorlar. Yerel fiyatlandırma bu teşviklerden birisi mesela. Dil desteği olmasa da oyuncunun cebine oynamak da akıllıca bir hareket.

    Ben size bazı örnekler sunayım o zaman:
    Çıktığı sene 1 milyon satış barajını aşan Witcher 2 için en büyük pazar payı Amerika'ya ait. Amerika'da 270bin, Rusya'da 234bin, Polonya'da 185bin, Birleşik Krallık'ta ise 75bin kopya satmıştı.

    Witcher 3 çıktığında ilk iki haftada 4 milyondan fazla sattı. Ülkemizde de 10bin satış barajını aştı ve hatta bu sebeple ülkemizdeki yayıncı Bilkom'a tebrik plaketi yollandı. Yerel fiyatlandırma sağlayan Witcher 3'e resmi Türkçe dil desteği de eklendi sonrasında.

    Bu bilgiler için bazı kaynaklar:
    Rock Paper Shotgun
    Giant Bomb
    Bölüm Sonu Canavarı

    Demek ki neymiş? Pazar oluşturmak gerekiyormuş. Tüketicinin en büyük silahı parası, cüzdanıdır.

    Edit:
    Bağımsız yapımcı örneği verilmiş. Bağımsız yapımcıların durumu başka. Çoğu sürümden kazanmayı tercih ediyorlar ve bunun için yerel fiyatlandırma, dil desteği gibi şeylerle oyunlarını daha büyük kitlelere ulaştırmaya çalışıyorlar. Ayrıca çeviri için çoğunlukla topluluktan destek alıyorlar. Yüzlerce sayfalık senaryolara, metinlere sahip olmadıkları için işler kolaylaşıyor tabii.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OgdenKeyWarden -- 20 Temmuz 2020; 21:1:4 >




  • Ana dilin gibi öğrenemezsin. Konuşmayı oraya gitmedikçe patır kütür konuşursun. KİMSE ÖĞRENMEK ZORUNDA DEĞİL. Ben de biliyorum ama neden İngilizce oynamak zorundayım ?
  • freeman1930 kullanıcısına yanıt
    Dmden link atabilir misin hocam? Ingilizcem iyi degil kullanabilir miyim belli seviyede olmam mi gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hollandaca almanca gibi diller ingilizceyi youtubadan bile öğreniyor okulda daha başlamamış bile olsa ing dersi çünkü dilleri zaten yapısı falan ing benziyo

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antikaruh

    Açılın İngilizce Öğretmeniyim. Dil öğreniminin zorlu olması ile öğrenen kişinin yaşı arasında neredeyse yüzde yüzlük bir doğru orantı var.

    Çocuklar öğrendiklerini unutmuyor, gündelik hayatlarına katıyor, daha fazla vakit ayırabiliyorlar. Ayrıca beynin dil öğrenme bölümü 25-35 yaş arası kapanma eğiliminde, bilimum biyolojik sebeplerden ötürü. Gerekli bilimsel çalışmalar var bu konuda, aratıp görebilirsiniz. 2-3-4 katlık öğrenme eğrisi farkları var, doğrudan yaşın ilerlemesi sonucu.

    Dolayısı ile 20 yaş üstü, henüz İngilizce de, "am is are" ile cebelleşen kitle için, TR yama isteklerini haklı buluyorum.

    Ben Fransızca, İngilizce ve ufaktan Rusça biliyorum. Dilin nasıl öğrenildiğini bilmeme rağmen, 2 yıldır Almanca öğrenmeye çalışsam da çok zor ilerleme katediyorum. Bizim de yaş ilerledi. Kesinlikle gençlik halim ile alakası dahi yok şu anki halimin, dil öğrenimi konusunda.
    Yaş küçüldükçe öğrenme zorluğu azalıyor demek istemişsin herhalde. O zaman ters orantı olur doğru değil.

    Ben ikna oldum dil hocası olduğuna.




  • Yamanın parayla satılacağına taktık demiyorlar da İngilizce öğrenin diyorlar.

    Korsanla mücadele timi gibi bir de o oyunu yapan milyon dolar harcayan şirketinin hakları lafları falan vay adalet savaşçıları be.

    Donanımhaber ölücüleri gururla sunar.

    Not: Yama çıkmış çıkmamış umrumda değil. Zaten konsol oyuncusuyum. Bu beleşçi zihniyetinizden bıktım.
  • Dil dile değmeden dil öğrenilmez
  • OgdenKeyWarden kullanıcısına yanıt
    Gazeteciliği cidden düşünün derim. Yine aynı çarptırma tekniği. Uyuşturucu sigara yasağı ile ilgili bir benzetmem yok.

    "Çözüm için bir yasağı mı savunuyorsunuz?" cümlesini kurmuşsunuz ben de "yasak savunmak" kulağa kötü de gelse hepimizin ortak olarak savunduğu yasakların olduğundan bahsetmişim. Yani yasak savunmanın bir şeyleri çözemeyeceği bakış açısına cevaben kullanmışım. Hatta böyle bir kıyaslama yaptığım zannedilmesin diye benzeri durum olarak da "dil" ile ilgili de faydalı ve hepimizin hem fikir olduğu bazı yasaklarımız olduğundan bahsetmişim hemen akabinde. Komik olan bunu yine çarptırmaya çalışmanız. Ve cümlenin yarısı yokmuş gibi cevap vermeniz.

    "Analamak zor değil" dediğiniz şeyi net belirtmemişsiniz. Forum firma hakları savunucuları ile dolu. Hakkı yenenin firmamı yoksa yabancı dilde de olsa oyun almak isteyenler mi olduğunu cümlenizden çıkaramam o yüzden. Kaldı ki her ihtimal için de ayrı ayrı cevap vermişim zaten. Bahsettiğiniz ana dilinde olmasa da dijital veya kutulu olarak oyun almak isteyenler için alternatif yollar olduğundan bahsetmişim. İnternet üzerinden, başka ülke adı altında oyun alabilirsiniz. Kutulu veya dijital olarak temin edebilirsiniz. Sadece edinmeniz zorlaşır. Ve bu da satışlara yansır. Çözüm olabilir bu da demişim. Sanıyorum bu arkadaşların biraz zorlanması bir ülkenin "ana dilinde oyun oynayabilme hakkı"nı elde edebilmesi için yapılabilecek bir fedakarlık. Bu konuda aynı görüşte olmayabilirsiniz saygı duyarım.

    Reklam konusu şuradan açıldı. Hafızanızı tazelemiş olayım hatırlarsanız sizin iddianız resmi dili mecbur edersek, oyun firmalarının muhtemelen piyasadan çekileceği ve sizin tabirinizle "ortada kalacağımız" yönünde. Benim savunduğum şeyde firmaların piyasadan çekilmeyeceği aksine hepsinin pazardan olmamak adına dil desteğini getireceği yönünde. Bunu da şöyle açıkladım. Firmaların "türkçe" diline ayrı bir gıcıkları yok. Türkçe dil desteği getirmiyorlarsa bunun tek sebebi maddi bir çıkarları olduğunu görmüyor olmalarıdır. Maddi bakıyorlar yani. Sizin tezinize göre A+ firmaların 20-30 binlik hadi büyütelim 100 bin liralık çeviri masrafını kabul etmek yerine piyasadan çekilecekleri yönünde. Ben de dedim ki bu piyasada kalabilmek adına milyonlarca lira reklama gömen firmaların bu kadar cüzi miktarlar için piyasadan çekileceklerini size düşündüren şey ne? Piyasanın bu masrafı edecekleri kadar değerli olmadığını size düşündüren ne?

    Gelelim örneğinizdeki witcher'a. Witcher 2'nin pazar oluşturmasındaki en büyük etken türkçe yama bulunmasıydı zaten. Hatta bir süre sonra witcher 2 de resmi türkçe dil desteği sundu. Ve satışlara katkısı büyüktü. Pazar oluşturmak ve pazarda kalmak için dil desteği verilmesinin etkisi görüldü ve witcher 3 hatta yeni oyunları cyberpunkta dil destekli şekilde gelmeye devam ediyorlar. Yani aslında başından beri savunduğum dil destekli oyunların tüketiminin dil desteksiz oyunların tüketiminden fazla olması durumunda ana dil desteğinin geleceği yönündeki desteksiz argümanımı destekleyen bir durum oluştu. Ve dediğim gibi bu aradaki fark bariz şekle gelmeyene kadar firmalar dil desteğinin satışa etkisi olacağını düşünmeyene kadar dil desteği işine girmeyebilirler. Karlarından fedakarlık etmeyebilirler.

    Edit da belirttiğiniz gibi bağımsız yapımcı oyunları bile pazarda yer edinmek için dil seçeneği sunmak gayretindeler. Demek ki öyle ya da böyle girmeye değer bir pazar burası. Bu ve saydığım diğer desteksiz argümanlarım diyor ki "ana dilde çıkmayan oyun yasağı" sonrası hiç bir firma türkiye pazarından çekilmez. Aksine karlarından çok küçük bir kayıp etme pahasına dil desteği getirirler. Zira kazandıkları miktar, dil desteğine harcayacaklarından çok daha fazla. İş firmaların keyfiyetine bırakılmadığı sürece bu sorunun çözüleceğinden emin olmak için desteksiz de olsa çokça argüman var gözüktüğü gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarmisak2 -- 20 Temmuz 2020; 22:6:9 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.