|
Bildirim
|
|
Böyle astronomi kataloglarının güçlü ve zayıf yanları bulunuyor. Aşağıda haberleştirdiğim Quaia kuasar kataloğu mesela kuasar sayısı veya en yüksek kalite kuasar ölçümleriyle değil; hacmiyle ve kuasarların evrensel hacimde gösterimiyle öne çıkıyor. Bu haberdeki katalog da anladığım kadarıyla Samanyolu nesnelerinin zaman yayılan parlaklık değişimi ve hareketlerini gösterme yönüyle, ayrıca serbest salınan gezegenler veya yıldız olmayı başaramamış astrofizik oluşumlar dahil elektromanyetizma bazında ancak kızılötesinde tespit edilebilecek nesneleri de kapsayabilmesiyle öne çıkıyor. |
|
galaksiden çıkmak? aşırı zor? insanoğlu dünyada değilde mars ta veya başka bir gezegende evrim geçirseydi soluduğu hava mı olurdu yoksa hidrojen mi yada bulunduğu koşullardaki bir gaz mı? yada solunum sadece bu dünyaya özgü ise! başka gezegenlerde oksijen olup canlı hayat olduğunu henüz bilmiyoruz yada başka gezegenlerde canlı yaşam dediğimiz olgu yok ise! yani oradaki yaşayan türler nefes almıyorlarsa? bu dünya evet bir kafes hatta kafesi de geçtim o kadar detaylı işlenmişki hala bu dünyaya ait yeni bilgiler ediniyoruz bana sorarsanız bu dünya karınca çitliği hiç gördünüz mü bilmiyorum onun modern hali, hiç kimse hiç bir yere ayrılamaz... |
|
Остап Бендерyoutube Конец фильма Люди в чёрном. Power of 10th. Man in black - ending. https://www.youtube.com/watch?si=1priRy06mniRwb93&v=OKnpPCQyUec&feature=youtu.beExplosmEntertainmentyoutube Look What You've Done - #shorts https://www.youtube.com/shorts/rpMm1FJO_HU?si=yxQ_G31ujjHCIgg3 |
Galaksiden çıkmak uçuk bir hedef ama güneş sisteminden çıkmak mümkün, bu insanlığa milyarlarca yıl kazandırabilir. AI'nin devrim yapıp insanlığı yok etmesini engelleyebilir ve kontrol altında tutabilirsek, yakın yıldız sistemlerine gitmek zor değil, hatta çok kolay. Yaşanabilir gezegen bulmak zor olsa da, bazılarını insanlara uygun hale getirmek mümkün olabilir. Gezegen bulmak için üretilmiş robotlarla bunların yapılması zor değil. Robotlar insanları oralarda üretecek ve başka gezegenlere atlana atlana bu sistem aynen sürdürülecek. Bunun başka yolu yok. |
Uzay zamanı bükebilen warp motorlarını bulunca istediğimiz gezegen ayağımıza gelcektir |
çok güzel, biraz daha uzay yolu dizisi izlemeye devam ;) |