Şimdi Ara

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Bilgi Platformu (242. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.367
Cevap
53
Favori
292.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • T.GhostNetwork kullanıcısına yanıt
    tam bir bilmece o konu riskli okunmaz görüşü çoğunlukda zaten teknoloji fakultesinde pc okuyup buraya yazanı hiç görmedim okuyan varsa anlatsın aydınlanalım ?
  • neredeyse bütün yorumları okudum fakat hala kafamda bişey canlanmadı yardımcı olun abileriim bakın gelince sizide eğlendiricem valla bak :DD
  • bilgisayar mühendisliği okuyanlar teknoloji veya mühendislik c++ mı görüyorsunuz programlama olarak?
  • waleur5 kullanıcısına yanıt
    Talha Rey T kullanıcısına yanıt
    Ben teknoloji fakültesinde okuyorum.Elektrik-elektronik mühendisliği 1.öğretim mtok. Bu sene hazırlıktı.Sene başındada sene içindede hocalarımızın hepsi iş konusundada mühendislik fakültesi ile eşitlik konusundada kaç defa uyardı bizi hiç bir farkınız olmaz diye.Bende çok korkuyordum fakat şimdi pek korkmuyorum açıkcası. birazda kendini geliştirmekle alakalı bir mesele bu.Allah yolumuzu açık eder inşallah.

    Okul,kampüs,yurtlar konusunda bilgi isteyenler olmuş.Kendi görüşlerimi yazmak istedim ilk olarak kampüsden başlayayım;

    Kampüs içerisinde birsürü fakülte var bunu anlatmaya gerek yok sanırım.Google eartten bakınca bizim kampüs baya düz görünüyor ama biraz engebeli bir arazi üzerine kurulu fakat kampüs içinde yürümek pek yormuyor gözünüz korkmasın.Kampüs baya büyük sapanca gölü tarafında çok güzel bi manzara var.Özelliklede kütüphane kantinin terasında.Kütüphane demişken kampüs içindeki kütüphaneye ek bir bina yapıldı bu sene ve zaten sıkıntısız olan kütüphanede ders çalışma olayı dahada güzelleşti.Son derece teknolojik ve modern bir kütüphanemiz var.Yeterincede büyük.Kampüs içerisinde otobüsle ulaşım bedava.Halı saha maçları yapmayı sevenler için çok ama çok uygun fiyata güzel bir halısaha var.Bankalar ve merkez kafeteryanın olduğu bölümde adıbahçe,simit sarayı, çig köfteci vs. ufak tefek kafe ve oturmak vakit geçirmek için mekanlar mevcut.Merkez kafeterya kampüsün en büyük kantini diyebiliriz gayet güzel biryer öğrenciler için.İçeride masatenisi,playstation,langırt masaları,bilardo masaları, tavla vs. gibi kafa dağıtıcı bir çok şey bulabilirsiniz.Kafeteryanın üst katı okulun yemekhanesi.Buradan biraz sonra bahsedeceğim.

    Yurt konusuna gelirsek kampüs içerisinde kyk yurtları var.Bu yurtlar hakkında türkiyedeki en iyi kyk yurtlarından biri diye duyum aldım.Yeri kampüsün en alt sağ kısımı.Sabahları yürümeyi sevmiyorsanız sevmek zorundasınız.5 dakikalık bir yokuş maratonu bekliyor sizi.Tabi çıkarken çok güzel bi göl manzarası var o ayrı :)
    Bu yurtlardan bazı arkadaşlarda bahsetmişler.Yarı ücretli yurtlar bunlar ve giren çıkmıyor o yurtlardan çünkü cidden baya güzel imkanları var fiyatına göre . Kesinlikle ilk sene başvurunuzu yapın.Eğer sevmezseniz ikinci sene zaten çoğu şeyi öğrenmiş olacaksınız.Başka bir yurda geçersiniz.Kampüs içindeki yurtlardan devam edersek hemen kyk yurtlarının üst kısmında esentepe öğrenci yurtları (tırsan veya işbankası konutları diye geçen ) iki katlı, her binada 2 kişilik yaklaşık 50-60 oda bulunan ve 6 binadan oluşan yurtlar var. Bu yurtların bu seneki fiyatları 3800 ile 4800 arasında değişiyor.Her kat ve cephe için fiyatlar ayrı.En pahalı odalar 4800 lira ve üst ön kısımda bulunan odalar.Ben bu yurtlarda 1 sene kaldım.Kısaca birşeyler yazayım odalar hakkında.Odaları yeterli büyüklükte geniş ve ferah her odada banyo var.İki yatak, iki komidin, çalışma masaları ve kitaplıklar var.Birde gardrop tabi.Bu sene her odada buzdolabıda olacakmış.Geçen sene yoktu.Ayrıca sabahları 7-9 arasında o bölgede bulunan yurtlar bölgesi yemekhanesindede kahvaltı olacakmış 3-5 lira gibi bir fiyata buda yoktu kaldıgım sene :) Bu yurtların en büyük sıkıntısı yemeksiz olmasıydı ama birazcıkta olsa bu sayede çözmeye çalışmışlar.Burada kalırsanız akşam yemeklerinizi okul yemekhanesinde 18.30 a kadar yiyebilrsiniz.Hafta sonları ise hazır söylemek mecburiyetindesiniz.Kampüs çıkışında ise adatepe,kampüshome,kampüssaray vs. gibi daha bir çok yurt mevcut.Bunların fiyatlarıda ortalama 4500-5000 arası.En uzak fakülteye yürüyerek maksimum 10-15 dk lık mesafede bu yurtlar.Ben kampüs içinde sıkıldığım için bu sene kampüsaraya geçtim.Bu yurtların olduğu bölgede daha büyük kafeler ve marketler mevcut.
    Daha da uzakta olmak istiyorum ve ucuz olsun diyorsanız şehir merkezine yada mavidurağa bakabilirsiniz.Oldukça fazla yurt var.
    Gelelim yemek işine :) Biraz öncede bahsettiğim gibi kampüs içinde bi çok kantin ve kafe var.2 adette okul yemekhanesi var.Burada öğrenciler için yemek 1.75 lira.Yemekde ise hergün 5 çeşit yemek içinden 4 çeşidini alabilirsiniz.Yemekleri sevende var sevmeyende var açıkcası birazcık sizin damak tadınıza kalmış ama bence fena değil yemekler yenebilir düzeyde.Yemekhaneden 11.30-14.00 ve 16.30-18.30 arasında faydalanabilirsiniz.
    Şimdilik bu kadar yazabildim.Sürçü lisan ettiysem affedin :)
    Sormak istediğiniz şeyleri çekinmeden ö.m ve buradan sorabilirsiniz.Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teneke1 -- 6 Temmuz 2014; 22:48:27 >
  • Teneke1 kullanıcısına yanıt
    sen meslekden gitmişsin ekstradan dısardanda alıyor galiba bide muhendislikle dersler farklıymış ondan sordum iş veren almaz falan diyolardı saolasın
  • Dersler çokta farklı değil daha uygulamaya yönelik.
  • Teneke1 kullanıcısına yanıt
    ben öle duydum artık isteyen yazar herkes birşey sölüyor hakkatten
  • ya beyler bu sene ilk dönem harc yatırmıstım sonra gitmedim okula 2.dönem de yatırmadım ama busene gitmek istiyorum benim durum ne olur atılma falan şansım varmı
  • Çoğu kişi bana atiyorum 300 le teknoloji fakültesi yazacağina daha düşük bir ünide 300 290 la bile alan mühendislik fak yaz dedi(bilgisayar ile ilgili insanlara sordum bilgisayar müh için gecerlidir)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbuldan gelicem ve ortamim baya genis bi insanim rahat takilan biriyim. Cok yabancilik cekermiyim yada biraz marjinal oldugumdan dislanirmiyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene bilgisayar müh 2. öğretim olarak gelmeyi düşünüyorum

    1)2. öğretim olarak gelmemin bana ne gibi eksileri olabilir

    2) Hazırlık okumak bil müh için zorunlumu yoksa isteğe bağlımı hazırlık okumanın ing öğrenmeye çok yararı oluyormu daha sonra kurslarla halledebilirmiyim hazırlığı okumayıp geçersem dersler ing anlatılıyorsa zorluk çekermiyim yada hepsinin türkçe olması ilerde zarar verirmi

    3)Üniversitede fıtness salonu varmı isteyen öğrenci parasını ödeyip girebiliyormu

    4)kyk yüksek ücretli yurdu tercih ederim diye düşünüyorum odalar 2 kişilikmi ve rahatmı sonuçlar 4 yıl kalıcaz birde yurdun çıkması kolaymı beklemek gerekinrmi aylarca

    5)Mezun olduktan sonra iş olanakları olarak istanbulda okuyanlardan çok mu geride oluruz

    6)2. öğretim bil müh olarak dersler kaçta başlayıp kaçta bitiyor bilgi verirseniz sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4K1L -- 8 Temmuz 2014; 16:50:51 >
  • C4K1L C kullanıcısına yanıt
    1) II.Öğretimin derslerin geç olması dışında bence bir eksisi yok. Derslerde çok geç bitmiyor.
    2) Hazırlık zorunlu değil diye biliyorum. Yine de bölüme mail atabilirsin. İngilizce seviyen nasıl bilmiyorum hiç temel falan yoksa hazırlığa git. Bence hazırlığı geçip ingilizce eksiğini ileri de kurs ile kapat 1 sene kaybetmemiş olursun.
    3) Bir tane salon var besyoda. Aylık parasını verip gidip kullanıyorsun.
    4) Kyk yüksek ücretli de kalıyorum. Odalar 3 kişilik. Rahat tavsiye ederim.
    5) İstanbul üniversitelerinden geride olduğun doğru. İş başvurularında üniversite adın seni bir adım öne çıkarıyor. Ancak çok geride olmazsın iş kendinde bitiyor. Çok çabalayıp kendini geliştirip arayı kapatabilir, onları geride bırakabilirsin.
    6) http://www.cs.sakarya.edu.tr/tr/duyuru/22176/2013-2014-bahar-donemi-ders-programi-derslikli
    Geçen dönemin ders programı. Bu sene de bunun ayarında bir şey olur inceleyip fikir alabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C4K1L

    Bu sene bilgisayar müh 2. öğretim olarak gelmeyi düşünüyorum

    1)2. öğretim olarak gelmemin bana ne gibi eksileri olabilir

    2) Hazırlık okumak bil müh için zorunlumu yoksa isteğe bağlımı hazırlık okumanın ing öğrenmeye çok yararı oluyormu daha sonra kurslarla halledebilirmiyim hazırlığı okumayıp geçersem dersler ing anlatılıyorsa zorluk çekermiyim yada hepsinin türkçe olması ilerde zarar verirmi

    3)Üniversitede fıtness salonu varmı isteyen öğrenci parasını ödeyip girebiliyormu

    4)kyk yüksek ücretli yurdu tercih ederim diye düşünüyorum odalar 2 kişilikmi ve rahatmı sonuçlar 4 yıl kalıcaz birde yurdun çıkması kolaymı beklemek gerekinrmi aylarca

    5)Mezun olduktan sonra iş olanakları olarak istanbulda okuyanlardan çok mu geride oluruz

    6)2. öğretim bil müh olarak dersler kaçta başlayıp kaçta bitiyor bilgi verirseniz sevinirim


    1) Harç dışında bana kalırsa bir eksisi yok.

    2) Hazırlık zorunlu değil.Kurslarla halledersen daha iyi olur.Eğer ingilizceyi kaldırabilirim dersen ingilizce al ama zordur.

    3) Evet 25 TL.10 ya da 12 giriş olması lazım

    4) Odaları 3 kişilik diye biliyorum.Diğer yurtları da araştırabilirsin.Kayıt zamanı helikopter pistinde yurtlar tanıtılır ordan bakabilirsin.

    5) Hayır bu senin kendini ne kadar geliştirmene bağlı.

    6) Ders saatleri genel de 1-3-5'de başlar.


    Şimdiden hayırlısı neyse o olsun..

  • Arkadaşlar bende inşaat müh. İ.Ö teknoloji fakültesi düşünüyordum ama kafamda takılan bi kaç soru var yardımcı olun çok önemli lütfen..

    1- teknoloji fak. ile müh. fak. arasındaki fark nedir ?

    2- teknoloji fak. gidersem ne gibi dezavantajları olabilir ?

    3-şehir insanları nasıldır ?

    4- Malum üniversite olunca çatışma tartışma kavga olayları mümkün bunlar ne durumda ?

    5- şehir gençlerinin veya halkının, öğrencilere sorun çıkarması olay çıkarması tartışmalar ezmeler gibi bi şey duydum doğru mu ? ( bir yerde şeker mahalle çocuğu mu ne öyle kavram okumuştum :d )


    Bekliyorum yanıtl
    arı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oxford74

    Arkadaşlar bende inşaat müh. İ.Ö teknoloji fakültesi düşünüyordum ama kafamda takılan bi kaç soru var yardımcı olun çok önemli lütfen..

    1- teknoloji fak. ile müh. fak. arasındaki fark nedir ?

    2- teknoloji fak. gidersem ne gibi dezavantajları olabilir ?

    3-şehir insanları nasıldır ?

    4- Malum üniversite olunca çatışma tartışma kavga olayları mümkün bunlar ne durumda ?

    5- şehir gençlerinin veya halkının, öğrencilere sorun çıkarması olay çıkarması tartışmalar ezmeler gibi bi şey duydum doğru mu ? ( bir yerde şeker mahalle çocuğu mu ne öyle kavram okumuştum :d )


    Bekliyorum yanıtl
    arı...

    1) Forum da bununla ilgili bir çok konu açıldı ve önceki sayfalarda bununla ilgili yorumlar olması gerekiyor incele istersen.

    2) Kişiden kişiye değişir önceik yorumlar yine

    3) Şehir insanları o kadar da kötü değil diğer şehirler öğrencilere nasıl bakıyorsa onlarda öyle ama kira konusunda aşırı uçuklar.Şehir olarak geneli muhafazakar ama kötü anlamda demiyorum.

    4) 4 senedir okuyorum ve bir kere büyük olay çıktı onun dışında da çıkmadı kavga vs zor olur güvenlik iyidir ( KAPI hariç )

    5) Hayır ben hiç tanık olmadım.Cahille uğraşmak zor bu devir de.
  • beyler yerel halk öğrenciye sorun çıkartıyor olayı tam bir şehir efsanesi.
    okulun bulunduğu serdivan 100bin nüfusa sahip, sakarya'nın en rahat semti.
    yaşayacağınız yerde herkes öğrenci hiçbir problem olmayac
    ak.
  • SAÜ elektrik-elektronik ve bilgisayar müh. hakkında bilgi verir misiniz? Eğitim olarak nasıldır? Pamukkale ve Kocaeli ile mukayese ettiğimizde hangi üniversite ağır basar?
  • Erkek KYK için detaylı bir konu açtım konunun başına koyarsanız sevinirim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_94428105/f_//tm.htm#94428105

    Bir de kroki çıkarmaya çalıştım bazı binaları bilmediğim için yazmadım güncellemeye çalışacağım.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sseerrddaarr -- 23 Temmuz 2014; 22:06:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T.GhostNetwork

    quote:

    Orijinalden alıntı: oxford74

    Arkadaşlar bende inşaat müh. İ.Ö teknoloji fakültesi düşünüyordum ama kafamda takılan bi kaç soru var yardımcı olun çok önemli lütfen..

    1- teknoloji fak. ile müh. fak. arasındaki fark nedir ?

    2- teknoloji fak. gidersem ne gibi dezavantajları olabilir ?

    3-şehir insanları nasıldır ?

    4- Malum üniversite olunca çatışma tartışma kavga olayları mümkün bunlar ne durumda ?

    5- şehir gençlerinin veya halkının, öğrencilere sorun çıkarması olay çıkarması tartışmalar ezmeler gibi bi şey duydum doğru mu ? ( bir yerde şeker mahalle çocuğu mu ne öyle kavram okumuştum :d )


    Bekliyorum yanıtl
    arı...

    1) Forum da bununla ilgili bir çok konu açıldı ve önceki sayfalarda bununla ilgili yorumlar olması gerekiyor incele istersen.

    2) Kişiden kişiye değişir önceik yorumlar yine

    3) Şehir insanları o kadar da kötü değil diğer şehirler öğrencilere nasıl bakıyorsa onlarda öyle ama kira konusunda aşırı uçuklar.Şehir olarak geneli muhafazakar ama kötü anlamda demiyorum.

    4) 4 senedir okuyorum ve bir kere büyük olay çıktı onun dışında da çıkmadı kavga vs zor olur güvenlik iyidir ( KAPI hariç )

    5) Hayır ben hiç tanık olmadım.Cahille uğraşmak zor bu devir de.


    Teknoloji müh. hakkında baya kötü şeyler duydum. müh değilde teknisyenlik durumu var diye. imza yetkisi ve ya birçok sorun olabilirmiş. hala dava gündemdeymiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oxford74

    quote:

    Orijinalden alıntı: T.GhostNetwork

    quote:

    Orijinalden alıntı: oxford74

    Arkadaşlar bende inşaat müh. İ.Ö teknoloji fakültesi düşünüyordum ama kafamda takılan bi kaç soru var yardımcı olun çok önemli lütfen..

    1- teknoloji fak. ile müh. fak. arasındaki fark nedir ?

    2- teknoloji fak. gidersem ne gibi dezavantajları olabilir ?

    3-şehir insanları nasıldır ?

    4- Malum üniversite olunca çatışma tartışma kavga olayları mümkün bunlar ne durumda ?

    5- şehir gençlerinin veya halkının, öğrencilere sorun çıkarması olay çıkarması tartışmalar ezmeler gibi bi şey duydum doğru mu ? ( bir yerde şeker mahalle çocuğu mu ne öyle kavram okumuştum :d )


    Bekliyorum yanıtl
    arı...

    1) Forum da bununla ilgili bir çok konu açıldı ve önceki sayfalarda bununla ilgili yorumlar olması gerekiyor incele istersen.

    2) Kişiden kişiye değişir önceik yorumlar yine

    3) Şehir insanları o kadar da kötü değil diğer şehirler öğrencilere nasıl bakıyorsa onlarda öyle ama kira konusunda aşırı uçuklar.Şehir olarak geneli muhafazakar ama kötü anlamda demiyorum.

    4) 4 senedir okuyorum ve bir kere büyük olay çıktı onun dışında da çıkmadı kavga vs zor olur güvenlik iyidir ( KAPI hariç )

    5) Hayır ben hiç tanık olmadım.Cahille uğraşmak zor bu devir de.


    Teknoloji müh. hakkında baya kötü şeyler duydum. müh değilde teknisyenlik durumu var diye. imza yetkisi ve ya birçok sorun olabilirmiş. hala dava gündemdeymiş.

    Evet davaları hala gündemde.
  • 
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.