Şimdi Ara

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Bilgi Platformu (234. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.365
Cevap
53
Favori
295.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Erdem

Öncelikle burada olan bütün dersleri orada alman gerek. Çukurova üniversitesinin bölüm sayfasından bakabilirsin bu derslerin uyuşup uyuşmadığına. Burs için şart yok 9 ay KYK bursu kadar veriyolar 4.5 aylık bursuda başarına oranlayıp toplu veriyolar. Bence mezun olmak için tez yazmak durumunda kalabilirsin. Kendi üniversitenin şartlarını sağlaman gerek

Tez olayını fakülte sekreterine veya bölüm başkanına sorup hareket etmekte fayda var. Bizim fakültede dersler 5-6 kredi iken Çukurovada 3 kredi farabi olmazsa yatay geçiş düşünüyorum ama kredilerin tutmaması sıkıntı yaratır sanırım. Sonra bir dünya da alttan ders almak zorunda kalmayalım.
  • Sakarya Üniversitesi'nin Diğer Üniversitelerden Farkı

İstisnasız Türkiye’nin en iyi devlet üniversitelerinden biri olan Sakarya Üniversitesi‘ni gelin beraber daha yakından tanıyalım…

”Yükseköğretimde Kalite” anlayışını benimseyen Sakarya üniversitesi; sürekli kendini geliştiren, yeniliklere ayak uyduran, daima çağdaş ve teknolojinin tüm imkanlarını kullanan, eğitiminde ve uzman kadrosunda kalitesi tartışılmaz, öğrencisini seven, öğrenciye ve çalışanlarına değer veren ve mezunlarına vermiş olduğu eğitimle en kolay iş bulmayı sağlayan bir eğitim anlayışına sahip Türkiye’nin en donanımlı üniversitelerinden biridir.

Sapanca Gölü manzaralı eşsiz kampüse sahip olan SAÜ, öğrencileri için her türlü olanağı ve imkanı düşünmüş; kütüphane hizmetleri, bilgisayar laboratuvarları, tüm kampüslerde kablosuz ağ bağlantısı, beslenme için yemekhane ve kampüs içerisinde bir çok kafe, organizasyonlar ve aktiviteler için çok donanımlı kültür ve kongre merkezine sahiptir.

Ulusal kalite ödülü alan ilk ve tek devlet Üniversitesi; SAÜ EFQM Mükemmellik ve Yetkinlik Seviyesi Kalitesi Belgesi’ne sahip ilk ve tek devlet üniversitedir. Bunun yanısıra 2009 yılında Avrupa Komisyonu tarafından verilen ‘ Diploma Eki Mükemmellik Ödülü’ ve yine aynı yıl içerisinde Avrupa Dil Ödülü‘nü almıştır. 2010 yılında ise Türkiye’de ilk defa ECTS Eki Mükemmellik Ödülü‘nü almıştır.

Türkiye’de mezunları en kolay iş bulan ilk 5 devlet üniversitesi arasındadır.

Erasmus‘a en fazla bütçe ayıran ve yaptığı ikili anlaşmalar çerçevesinde yurt dışına en fazla öğrenci gönderen ikinci üniversitedir.

Öğrenci toplulukları sürekli aktif; seminer, konferans, kongre, söyleşi ve etkinlikler sayesinde öğrencilerinin sosyal açıdan gelişip, iş hayatını mezun olmadan yakında tanıma fırsatı yakalamasına imkan sağlamaktadır.

Uluslararası geçerliliğe sahip diploma sayesinde SAÜ, mezunlarının diplomalarının yanında aldıkları diploma eki ile Uluslararası alanda tanınırlık kazanmasına imkan tanımaktadır.

Bilgi erişiminde zaman sınırlaması olmadan 7/24 kütüphane hizmetine sahip olan SAÜ; öğrencilere, öğretim elemanlarına ve araştırmacılara Ulusal ve Uluslararası birçok çevrimiçi veritabanına sahip, SAÜ kütüphanesinden elektronik ortamda tam metin erişim olanağı sağlamaktadır.

Uzman Akademik kadrosu ile 1992 yılında kurulan ve kurulduğu günden bugüne sürekli gelişim içinde olan SAÜ, Uluslararası standartlarda eğitim vermeye önem verip, her öğretim üyesinin yurt dışında deneyim kazanması için yurt dışı desteklerini de artırmaktadır.

Farabi Değişim Programı ile yurt içinde 82 üniversite ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi anlaşmasına sahiptir.

Yabancı dil gelişimine çok önem veren SAÜ, Önlisans, Lisans, Yükseklisans programlarına başlayacak öğrencilerine yeterlilik sınavı yapıp, seviyelerine göre İngilizce Hazırlık sınıflarına başlamalarına olanak sağlamaktadır.

40 farklı ülkeden çok sayıda öğrenciye eğitim olanağı sağlayarak, gün geçtikte Uluslararası alanda yetkinliğini artırmaktadır.

Çift Anadal ve Yan Dal uygulamaları ile çifte diploma imkanı sağlayan SAÜ, başarı şartı ve diğer koşullarını sağlayan öğrencilerine, SAÜ’den iki ayrı programdan eş zamanlı ders alıp, iki ayrı diploma alabilmeye olanak sağlamaktadır.

Sakarya Üniversitesi, her yıl Türkiye’deki üniversiteler arasında yapılan sosyal medya araştırmalarında ilk 5′teki sırasını hiç kaybetmedi. Twitter‘da en fazla takipçiye sahip olan üniversite ünvanı SAÜ‘nün. Facebook sayfa beğeni sayısında da Türkiye’deki üniversiteler arasında Sakarya Üniversitesi 2.sırada yer alıyor.

Youtube’de ise SAÜ video izlenme sayısında istisnasız birinci!

Türkiye’nin en büyük üniversite sosyal ağı

SAÜ, Öğrencilerinin yaptığı her sosyal aktiviteye ve projeye tam destek vermektedir. Sakarya Üniversitesi öğrencilerinden Şafak Tozar ile ekibi tarafından kurulan ve Türkiye’nin en büyük üniversite sosyal ağı olan, SauSosyal projesi, SAÜ tarafından desteklenmeye layık görülen 11 proje arasına girmiştir.

SauSosyal ile Sakarya Üniversitesi bir adım daha öne çıkıyor. SauSosyal projesiyle; Tartışma Meydanı, Forum, Ders Notları, Pazar Yeri, Etkinlikler, Fotoğraf, Videolar, Anketler, Sorusor ve gibi farklı kategorilerle üniversite hayatını kolaylaştırmakve öğrencilerin birbiriyle olan iletişimini güçlendirmek hedefleniyor.

Bunların yanı sıra Sakarya Üniversitesi Türkiye’nin en gelişmiş Teknoparklarından birine sahip. Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Final Çalıştayı tarafınca açıklanan ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2012 yılı endeks sonuçlarına göre 2010-2011 yılları arasında faaliyet göstermiş teknoparklar arasında en iyi ödülü Sakarya Üniversitesi aldı

• Hangi blokdasınız ?

Herkes kampüssarayı bi övüyor ama bilemedim valla :)
  • Beyler son sene farabi dusunuyorum cukurova ile fakat cukurovada dersler 3 kredi biz 5 kredi olarak goruyoruz bu sorun olur mu ? Eger cukurovada staj varsa ben bizim universiteye gore tez yazmadigim icin sikinti olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 9 Nisan 2014; 21:52:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son iki senedir hep ocak nisan arasında yaz okulu yok muhabbetleri geçer ve her sene yaz okulu olurdu bu sene imza toplanma filan yokmu okullu memnun herhalde halinden
  • Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    Malesef sorun çıkartır. Derslerini saymayabilirler. Bölümündeki Farabi koordinatörü ile görüş ;)
  • webconn W kullanıcısına yanıt
    internette imza toplanıyordu zaten. ama buna rağmen, bu sene hocalar da sıcak bakmıyorlar. Başka üniversitelerde gidilebilir, harf notu ve kredisi bizim üniversitede saydırılabilir. Bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gebzeinonu

Malesef sorun çıkartır. Derslerini saymayabilirler. Bölümündeki Farabi koordinatörü ile görüş ;)

Koordinatorle gorustum onlar bizi kabul eder ama geri dondugunde bizim okul kabul etmeyebilir dedi. Dorduncu sinifta kesilecek olan kredinin yerini tutacak olan bir para geliri bulmam lazim. Yatay gecis yapsak bu sefer de cukurova sen xx dersini gormemissin deyip alttan ders verebilir.

• Büyük ihtimal bu üniversitede okuyacağım yönetim bilişim sistemleri hakkıdna bilgi vermek isteyenler pm atabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emretaner

Büyük ihtimal bu üniversitede okuyacağım yönetim bilişim sistemleri hakkıdna bilgi vermek isteyenler pm atabilir mi?

evet arkadaşlar ybs veya uluslararası ticaret hakkında bilgisi olan var mı bana da pm atabilirseniz memnun olurum
  • Bugün vizeye girdik sonra anladık ki giren biz değil mişiz Hesaplamaların olduğu sınavda hesap makinesi kullanmamız yasak denildi

Yarın da başka bir vize var bakalım ona kim girecek göreceğiz
  • İş arıyorum ha bu arada sakaryada. Serdivan, çarşı farketmez. Hani gören olurda bu kardeşinize söylerse çok memnun olurum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Yasin.

İş arıyorum ha bu arada sakaryada. Serdivan, çarşı farketmez. Hani gören olurda bu kardeşinize söylerse çok memnun olurum :)

Kampus carsida patsonun karsisindaki yer isminde et filan geciyordu orasi part time eleman araniyor yazmisti camina cumartesi veya pazar gormustum ilani

• Ya bırakın dersi falanda :D Model araç klubü yada model araçlarla ilgilenen birileri varmı arkadaşlar okulda hobi arkadaşı lazım bana.
  • Üniversitemizin Web sayfası yenilenmiş. Tasarım baya değişmiş

http://www.sakarya.edu.tr/tr
  • Arkadaşlar bu danışman toplantıları ne oluyor geçen hafta gitmedim de,çok şey kaybettim mi?
  • Acaba avrupa yakasından özellikle esenlerden hergün sakaryaya gidip gelen var mı servisle acaba.
  • arkadaşlar uluslararası ticaret bölümünde okuyan bir arkadaş arıyorum PM atabilir misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 26 Nisan 2014; 10:57:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jaycees

Acaba avrupa yakasından özellikle esenlerden hergün sakaryaya gidip gelen var mı servisle acaba.

Sınıfımda istanbuldan gelip giden arkadaşlarım var yalnız 9 daki derse yetişmek için sabah 5 te kalkmanız hazırlanmanız vs. gerekiyormuş.Birde avrupa yakasından baya zor olur sizin için.Zaten çoğu 2. dönem yurda yada eve çıktılar.Aslında 1. dönemde çıkmak istediler ama serviscilerin senetleri vermeyişi yüzünden 1 dönem boyunca resmen eziyet çekti gariplerim.
  • Arkadaşlar Windows Phone'u olup da okul interneteine bağlanabilen var mı? Bügün saü destek ağına bağlandım sertifika vs indimek için, Windows phone kısmına gelince Nisan'da yayınlancaktır yazıyor. Bu yüzden bi şey indiremedim internetsiz kaldım öyle.
  • 
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.