Şimdi Ara

Sakarya'da feci kaza. 7 ölü. (Motosiklet ve Ticari.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
9.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tesadüfen oradan geçiyordum. Kazayı görüp, yardıma koşan herkes, hepimiz şoka girdik. Çok kötü manzaraydı. Ticari karşı şeride geçip motorcuları altına almış. Ticaride kimse kemer takmadığı için hep yollara savrulmuşlar. Ve ne yazık ki bedenleri parçalananlar vardı.

Racing'den Cruiser'a döndüm, ama yarın satışa koyuyorum. Bu olay kafamda motoru hepten bitirdi. Düşünsenize yolunuzda gidiyorsunuz ve üstünüze karşı şeritten gelen ticari uçuyor.

Allah ölenlere rahmet eylesin, kolay kolay unutulacak bir manzara değildi.

http://www.medyabar.com/m/haber/146246/ticari-arac-motosikletlere-carpti-7-olu-3-yarali.aspx

Burada haberde 2 yazılmış ama 3 motor vardı.

Bu kazada ticaridekiler emniyet kemeri takıyor olsa, bu kadar ölü olmazdı. Ticari yolcuları hep dışarı fırlamış. 2 tane motorun sürücüsü yaşıyor. Ekipman böyle kazada resmen işe yaramış. Motorlarda ölenler hep arkadakiler, ekipmanlar zayıf.

Kazadan çıkacak sonuç; ekipman ve kemer hayat kurtarır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bayramda motosikletimle toplamda 3000 km. Karadeniz turu yaptım. Trafikte aklımda kalan hep yarım metre arkamdan geçen şerefsizlerin genelde hafif ticari kullanmaları.

Tahminimce genel olarak ömür boyu çalışsa bir araba alamayacak kadar vasıfsız ve beyinsiz insanların altına verilen şirket araçları. Hakaretse hakaret. Gerçek bu.

Bu arada ben de bırakmam. Bilinçli, ekipmanlı kullanmayı da motosikleti de bırakmam. Kaporta sensin muhabbetini vesaire de geçiniz. Aklını kullanmayan her şekilde ölür. Bir gün motoru sırf korkudan bırakıp araba kullanırken bana bir şey olsa asıl o zaman üzülürüm.
    Haberlerde okumuştum ben de Allah rahmet eylesin çok kötü bir kaza, en çok motorculara üzüldüm, sen şeridinde adam akıllı gidiyorsun, karşıdan bir araç geliyor eşini dostunu sevdiklerini resmen biçiyor.

Hafif ve orta ticari araçlara da tıpkı kamyon-otobüs gibi araçlarda olduğu gibi elektronik hız limitörü uygulanması lazım. Trafikteki kasapların büyük kısmı hafif ticari panelvan araçlar ve kapalı kasa minibüsler. Bu kafasızlar bir türlü anlamıyor, altlarındaki araçların ön-arka yük dengesi çok kötü, ağırlık merkezi yukarda. Yük taşımak için tasarlanmış, yol tutuşu zayıf, yüksek hızda kontrolü zor ama başlarına birşey gelmeden anlamıyorlar.

Daha geçen kurban bayramında, TEM'de sol şeritte 150km/sa civarı hızda giderken arkamda 2 metre takip mesafesi ile geliyordu aynı bu kapalı kasa araçlardan biri, dikiz aynasında arabanın ne plakasını ne camını görmüyordum.

Aşağılık kompleksi var millette, bu güne kadar 1 tane üst segment bir araçta böyle agresif davranışlar görmedim. Bakıyorum adamda Porsche Panamera var ama orta şeritten güzel güzel gidiyor, bunlar konserve kutusundan hallice arabalarla sol şeritte selektör koluyla cinsel münasebete giriyorlar.
    quote:

Orijinalden alıntı: D. Targaryen

daha dün 11 saatlik yoldan geldim ve hafif ticari diye tabir edilen araçlardan nefret ediyorum. sürüş tarzları acilen kontrol altına alınmalı.
    Aynen, devlet bu ticarilere de trafikte böyle deli gibi araç kullanmalarına da müsade ediyor, ciddi bir kontrol yok, nedenini de bilmiyorum. Son derece katı bir uygulama olması lazım ticari araçlarda, yolda kaza yapan ticari araç görsem durmam yardım için, çok açık yazayım.
    quote:

Racing'den Cruiser'a döndüm, ama yarın satışa koyuyorum. Bu olay kafamda motoru hepten bitirdi. Düşünsenize yolunuzda gidiyorsunuz ve üstünüze karşı şeritten gelen ticari uçuyor.

dostum bu kader. arabanın içindeyken üzerine uçmayacağı ne malum? motosiklet sevdanızdan vazgeçmeyin...

çok üzücü bir olay. allah rahmet eylesin.
  • quote:

dostum bu kader. arabanın içindeyken üzerine uçmayacağı ne malum? motosiklet sevdanızdan vazgeçmeyin...

• Çok kötü bir olay Allah rahmet eylesin. Sizin içinde böyle bir olaya şahit olmak çok zor. Yıllar önce bir öğrencim boğuldu ve tesadüf olay yerine il gidenlerden oldum ve çocuğu biz çıkardık halen aklıma gelir.

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

quote:

Büyük konuşmayayım ama motorsiklete beni kimse bindiremez, kaportası insan ve trafikte dangalak çok, Allah bilir o ticari araç nasıl kullandı aracı.

Motorsiklette olay sizde bitmiyor, bir sürü dış etken var ve savunmasızsınız, işim olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: D. Targaryen

daha dün 11 saatlik yoldan geldim ve hafif ticari diye tabir edilen araçlardan nefret ediyorum. sürüş tarzları acilen kontrol altına alınmalı.
    Aynen, devlet bu ticarilere de trafikte böyle deli gibi araç kullanmalarına da müsade ediyor, ciddi bir kontrol yok, nedenini de bilmiyorum. Son derece katı bir uygulama olması lazım ticari araçlarda, yolda kaza yapan ticari araç görsem durmam yardım için, çok açık yazayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 3 Eylül 2018; 0:1:14 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AC85C2B5A -- 4 Mart 2020; 3:18:42 >
    Daha Fazla Göster
  • Siyasi bir şey yazmak istemiyorum ama artık hiçbir beklentim yok medeniyetmiş, ilerlemekmiş, eğitimmiş, bilinçmiş

Sadece ölmemeye çalışmak lazım zor ama başarırsak belki 30-40 yıl sonra bir şeyler görürüz.

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • Aşırı hız, karşıda aşırı hız.

Yazık olmuş. Doğru kullansalar büyük ihtimalle kaçabilirlerdi, öndeki çarpsa bile en azından diğerleri kurtarırdı.

http://www.medyabar.com/haber/146254/olume-boyle-gitmisler-motosikletli-grubun-son-goruntuleri-ortaya-cikti.aspx
  • Haberlerde okumuştum ben de Allah rahmet eylesin çok kötü bir kaza, en çok motorculara üzüldüm, sen şeridinde adam akıllı gidiyorsun, karşıdan bir araç geliyor eşini dostunu sevdiklerini resmen biçiyor.

Hafif ve orta ticari araçlara da tıpkı kamyon-otobüs gibi araçlarda olduğu gibi elektronik hız limitörü uygulanması lazım. Trafikteki kasapların büyük kısmı hafif ticari panelvan araçlar ve kapalı kasa minibüsler. Bu kafasızlar bir türlü anlamıyor, altlarındaki araçların ön-arka yük dengesi çok kötü, ağırlık merkezi yukarda. Yük taşımak için tasarlanmış, yol tutuşu zayıf, yüksek hızda kontrolü zor ama başlarına birşey gelmeden anlamıyorlar.

Daha geçen kurban bayramında, TEM'de sol şeritte 150km/sa civarı hızda giderken arkamda 2 metre takip mesafesi ile geliyordu aynı bu kapalı kasa araçlardan biri, dikiz aynasında arabanın ne plakasını ne camını görmüyordum.

Aşağılık kompleksi var millette, bu güne kadar 1 tane üst segment bir araçta böyle agresif davranışlar görmedim. Bakıyorum adamda Porsche Panamera var ama orta şeritten güzel güzel gidiyor, bunlar konserve kutusundan hallice arabalarla sol şeritte selektör koluyla cinsel münasebete giriyorlar.

• Feci bir durum, Allah rahmet eylesin.

Son aylarda yaklaşık 5000km uzun yol yaptım, bir Fluence sürücüleri bir de Fiorino sürücüleri bu süreçte “pes” dedirtti bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AC85C2B5A -- 4 Mart 2020; 3:18:35 >

Allah rahmet eylesin. Sevenlerine sabır versin...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AC85C2B5A

.
    Onlar hep şaibeliler arasındaydılar zaten ancak bu dediğim son yolculuklarımda ne hikmetse bir Fluence bir de Fiorino’lar çok su kaçırdılar! (?)

Bir de bagajında “bagajdan bakan adam” stickerı olan araçlar sözleşmişcesine çılgın kullanıyorlar.

Yaya ya da Araba ile giderken bir beton - hafriyat kamyonu tarafindan ezilmeyecegimiz ne malum? der.

Iki kaza gördüğünüz de motordan vazgecekseniz şimdiden baslamayin lakin ilk defa asfaltin tadina baktiginizda zaten birakacaksinizdir.

Önce Eğitim şart!

Vedat edenlere rahmet, yararlananlara şifa, yakınlarına sabir dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 3 Eylül 2018; 2:8:15 >

Kaza anını bilemem ama video'da motorcular da çok hızlı gidiyor. Hız her zaman tehlikelidir. Ben yılar önce motorla 180'le giderken güvercine çarpıyordum, kanadı kaskımı sıyırdı. O hızda çarpsam belki boynum kırılırdı ya da dengemi kaybedebilirdim. Ondan sonra pek hız yapmadım. 80-100 le gidip geliyorum. Bu hızlar hem ekonomik, hem güvenli.

Orijinalden alıntı: commandx

Asfaltın tadına baksanız da bırakamıyorsunuz :) Motor ayrı bir tutku, ben şahsen bırakmam.

Kaza anını bilemem ama video'da motorcular da çok hızlı gidiyor. Hız her zaman tehlikelidir. Ben yılar önce motorla 180'le giderken güvercine çarpıyordum, kanadı kaskımı sıyırdı. O hızda çarpsam belki boynum kırılırdı ya da dengemi kaybedebilirdim. Ondan sonra pek hız yapmadım. 80-100 le gidip geliyorum. Bu hızlar hem ekonomik, hem güvenli.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AC85C2B5A -- 4 Mart 2020; 3:18:23 >
  • Motorda işler biraz daha farklı yürüyor araçlardan. Akan trafikten yavaş gitmek de tehlikeli olabiliyor. Yavaş gitmek her zaman güvenli olmuyor. Yol açıksa, kamyonlar vs 90 la gidiyorsa en az 90'la gitmek lazım. Trafiğe ayak uydurmak gerekiyor.
    Yazimin Tamamina bakilirsa Zaten farklı birşey demedim, videoyu bilmiyorum ben bu alette en iyi şartlarda 160km/h ile seyehat ederim. Kullandigim motor ne olursa olsun(ki suan bindigim cok rahat 220+ çıkıyor). Bu benim kendi limitim, kadrana bile bakmadan kendimi guvensiz hissettiğim hizlar bunun uzeri.

Eğer 3 motordan fazla bir grupla sürüşü yapıyorsak max140km/h. Ne kadar çok motor o kadar cok koordinasyon. Grup sürüşü her grup uyesinin ek disiplinini gerektirir. O is zor biraz.

Kendim icisöyleyeyim, Hizin Fazlasi çok yorucu oluyor. Ha vardir elbet 180ile de guvenli surup yorulmayan, biz daha o kisma ulasamadik.
    80-100 ile de uzun yol bitmiyor.

Kaza zaten, iki tarafında tolere edebilcekleri sınırın kirilmasindan sonra oluyor. Kaza aninin videosunu gormedim ama eğer çok uç hizlarda gidiliyor ise risk cok yüksek elbette misal 200ile gitmek yerine 120 ile gitselerdi durumu degerlendirebilecek daha fazla zamanlari olurdu.

Bir de apaçiler var illa o elcik dip gaza dayanacak, motor 250 yapiyorsa 235'den asagi düşmeyecek. Onlara da tez zamanda biraz akil sonra egitim nasip etsin yaratan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 3 Eylül 2018; 7:43:35 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.