Şimdi Ara

Sahte Motor Yağı ( Castrol ve N11 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üretim tarihi arka kısma basılan Castrol yağları Sahte. Kapak açıldığında görülen alüminyum folyo üzerindeki Castrol logoları tırnakla kazıyınca çıkıyorsa %100 Sahte demektir. Ve maalesef N11 ve hepsiburada

bu firmalar ile dolu. Negatif yorumlar siliniyor. Bu sahtekar firmalar korunuyor. En fazla ücret iadesi yapılıp olayın üzeri kapatılıyor. Firmalar satış yapmaya devam ediyor.

İnternet satış sayfalarında kullanılan fotoğraflarda tarih ön kısımda değilse satın almayın. İnternetteki 4 litrelik Castrol'ların büyük kısmı sahte. Ben de 180 liraya aldığım ürünü iade ettim ve gidip bayiiden 225 liraya orijinal olanı aldım. Tarih ön kısma basılı idi. Kapaktaki folyodaki logolar tırnakla silinmiyordu.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sahte Motor Yağı: Castrol ve N11'e Dikkat

Sahte motor yağı, araçların performansını olumsuz etkileyerek ciddi sorunlara neden olabilir. Bu nedenle, güvenilir kaynaklardan motor yağı satın almak büyük önem taşır.

Yağ Çarşıları ve Güvenilirlik

Yağ çarşıları, genellikle uygun fiyatlı motor yağı sunarlar ancak güvenilirlik konusunda şüpheler vardır. Bazı yağ çarşılarında sahte veya kalitesiz motor yağı satıldığına dair şikayetler bulunmaktadır.

Limonoto'nun Güvenilirliği

Limonoto, Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından biridir. Sahte ürün satışı konusunda bir takım önlemler almalarına rağmen, yine de platformda sahte motor yağı satıldığına dair şikayetler mevcuttur.

Limonoto'ya Yönelik Şikayetler

Tüketiciler Birliği (TB), Limonoto'ya yönelik olarak sahte motor yağı satışı ile ilgili çok sayıda şikayet aldığını açıklamıştır. Bu şikayetler arasında, "p018a7c-00" ve "p018a7c-02" hata kodlarının sahte yağ kullanıldığını gösterdiği belirtilmektedir.

Güvenilir Kaynaklardan Satın Al

Sahte motor yağı sorunundan kaçınmak için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsin:

• Yetkili Castrol bayilerinden veya güvenilir otomotiv parça mağazalarından motor yağı satın al.
    • Ürünün etiketlerini ve ambalajını dikkatlice incele. Sahte yağlar genellikle düşük kaliteli etiketlere ve kusurlu ambalajlara sahip olabilir.
    • Güvenilir çevrimiçi perakendecileri tercih et. Sahte ürün satışı ile ilgili bir geçmişi olan platformlardan uzak dur.
    • Motor yağının fiyatına dikkat et. Çok düşük fiyatlar, sahte ürün olma ihtimalini artırabilir.
    • Aracının yağ değişim geçmişini düzenli olarak kontrol et ve şüpheli herhangi bir durum fark edersen hemen harekete geç.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dostum bu firmalar arasında Limon Oto firması var mıydı? oradan uygun fiyatla Shell marka motor yağı almıştım. içime kurt düşürdün şimdi Sahte Motor Yağı ( Castrol ve N11 ) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 9 Temmuz 2021; 9:9:32 >
  • Shell'de pek olmayabilir ama Castrol çok, bu ara Motul'da da var diyorlar.

• Yağ alırken fiyata göre sırala yapıp ucuz olanı almamak lazım. Sahte yağ çok fazla piyasada. Yağı araştırdıktan sonra satın alacağınız firmayı da internetten araştırın. Firmanın yetkili satıcısı olması çok iyi olur. Yağı 50 liraya ucuz alırsın 1 hafta sonra yatak sarar 50 lira kâr ettiğine değmez.

• bnym97 kullanıcısına yanıt

Şu an 5lt Castrol 450 lira. Yetkili bayiden aldığımda. İnternette 250'ye de var. Tercih meselesi..

• bunlar muz cumhuriyetinde gayet normal olaylar. dua edin içinden sahte de olsa yağ cıkıyor. iyi tarafından bakın içi boş da olabilirdi. bu sahtekarlıkların ne satıcı ne de site için bir yaptırımı var mı? saçmalamayın tabi ki de yok :)))

• Bu taklit üreticiler tarihi ön yüze basıp folyoyu kaliteli yapabilecek teknolojiye sahip.

Yani yağın orijinal olup olmadığını sadece Castrol laboratuarları anlayabilir.

Castrol official website üzerinde görünen satıcılardan alın.

50 TL kar edecez diye motoru kucağınıza almayın.

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

Limonotodan kardeşimin benzinli Opel astrası için 2-3 ay önce 5 litre Shell helix ultra pro AG 5w30 aldık. Aracı 2-3 aydır kullanıyor birşey olmadı:) Shell yağ diğer yağlardan ucuz oluyor zaten. Biz o zaman 205 liraya almıştık şimdi 250 lira olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

Limonotodan kardeşimin benzinli Opel astrası için 2-3 ay önce 5 litre Shell helix ultra pro AG 5w30 aldık. Aracı 2-3 aydır kullanıyor birşey olmadı:) Shell yağ diğer yağlardan ucuz oluyor zaten. Biz o zaman 205 liraya almıştık şimdi 250 lira olmuş.

eyvallah. en iyisi boş yağ kutularını parçalayıp çöpe atmak. böylece tekrar kullanamazlar.

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Limonoto/yağ çarşısı/baysal civata/Hepsiburada satıcılarından aldığı shell yağlarında bir sorun yaşamadım şimdiye kadar 👍🏻

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba ezgin_kral,

Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. İrtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

n11.com

• Hepsiburada, n11, Trendyol gibi firmaların bazen müşteriyi bazen satıcıyı memnun etmek için aldığı kararlar "bence" her zaman adaletli olmayabiliyor.

Adam orjinal diye sahte yağ satmış. Konunun sadece iade ile kapatılması basit kalıyor.

Başıma gelen iki farklı olayın birinde tamamen haksız olmama rağmen benden taraf olup satıcıyı mağdur ettiler. (Ben satıcının mağduriyetini giderdim) Diğerinde ise tamamen haklı olmama rağmen satıcıdan taraf olup beni mağdur ettiler. Mağduriyetimin bedeli bir paket sigara parasından fazla değil ama mesele tutarsızlık.

• Castrol kullanmayı bu yüzden bıraktım. Fellik fellik orijinal yağ mı arayacağım her bakımda...

• Merhaba ezgin_kral,

Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. İrtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

n11.com

• Allah Liqui Moly i korusun amin Sahte Motor Yağı ( Castrol ve N11 ) 

• gittigidiyordan v kayışı almıştım adam ucuz marka yollamış ,yorum yazdım baktım adam ilanı kapatmış başka açmış, Hepsiburada zaten hiç yayınlamıyor alışveriş yaparken yorumlara inanmayın yıllardır böyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n11 N kullanıcısına yanıt

1 yılı geçti, sizi aramıştım zaten. Sizler de ürün iadesi yaptırmıştınız. Ama sorun çok daha büyük. Sahte ürün cenneti tüm online satış platformları.

İşin daha kötüsü;

ürünü sizin satıcıya iade etmeden önce Castrol Türkiye'yi aradım. Dedim ürün ve faturası bende. Dava açmak isterseniz size ücretsiz veririm hepsini.

"Uğraşamayız!" dediler.

Castrol bile taklit ürününün peşine düşmüyor çünkü online piyasada orjinalden çok sahte ürün satıcısı var.

Bana değil, sisteminize odaklanın.

Herhangi bir ürün gamının orjinalliği konusunda "kontrol sistemi/satıcı teminatını yakıp ceza verme vs" oluşturmanız: aya roket yollamak kadar zor bir iş olmasa gerek.

• Markaların distribütörleri ve kendi platformlarında ya da n11 hb gibi yerlerde yetkili satıcı hariç motor yağı almayın.

• İyi de benim anlamadığım sahte denilen ürünler 4lt orijinaller 1lt belki paketleme ambalaj yerleri üreticileri farklıdır. Karşılaştırma pek mantıklı olmamış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ussuz kullanıcısına yanıt

Sonrasında orijinal bayiden aldığım 4 lt'de tarih ön kısma basılıydı.

Piyasada çok sayıda sahte ürün var.

"Tırnakla baskısı çıkan folyo" çok bariz bir işaret.

Bunun üzerine; bazı sahte üreticilerin tarihi ön yerine arkaya basmaları

benim değil onların sorunu.

Belki eskiden öyleydi diye bu şekilde bastılar

veya baştan itibaren özensizlikten kaynaklanıyordu. Bilemiyorum.

Orjinal ürün bidonu üzerine gravür (kazıma) şeklinde uygulanan üretici, üretim tarihi ve parti numaraları gibi bilgiler sahte üründe bir yazıcı kullanılarak boya ile uygulanır ki burada da tam olarak öyleydi. Orijinal öne baskıda okunaklı, büyük ve kazıma şekilde işliyken,

fotodan da anlaşılacağı üzere

sahte üründe arkada, küçücük ve yazıcı ile basılmış haldeydi.

Ancak hem Castrol Tr Distribütörüne sorduğumda hem de Ankara yetkili bayiine gittiğimde yine aynı cevabı aldım. Tarih önde olacak. (En azından o yıllardaki üretimlerde öyleydi)

Metro grossmarket veya herhangi bir akaryakıt istasyonuna gittiğinizde

kendiniz de görebilirsiniz.

Şimdi mantıklı olabilmiştir umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 28 Ocak 2023; 12:5:45 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.