Üretim tarihi arka kısma basılan Castrol yağları Sahte. Kapak açıldığında görülen alüminyum folyo üzerindeki Castrol logoları tırnakla kazıyınca çıkıyorsa %100 Sahte demektir. Ve maalesef N11 ve hepsiburada bu firmalar ile dolu. Negatif yorumlar siliniyor. Bu sahtekar firmalar korunuyor. En fazla ücret iadesi yapılıp olayın üzeri kapatılıyor. Firmalar satış yapmaya devam ediyor. İnternet satış sayfalarında kullanılan fotoğraflarda tarih ön kısımda değilse satın almayın. İnternetteki 4 litrelik Castrol'ların büyük kısmı sahte. Ben de 180 liraya aldığım ürünü iade ettim ve gidip bayiiden 225 liraya orijinal olanı aldım. Tarih ön kısma basılı idi. Kapaktaki folyodaki logolar tırnakla silinmiyordu. |
Sahte Motor Yağı: Castrol ve N11'e Dikkat
Sahte motor yağı, araçların performansını olumsuz etkileyerek ciddi sorunlara neden olabilir. Bu nedenle, güvenilir kaynaklardan motor yağı satın almak büyük önem taşır.
Yağ Çarşıları ve Güvenilirlik
Yağ çarşıları, genellikle uygun fiyatlı motor yağı sunarlar ancak güvenilirlik konusunda şüpheler vardır. Bazı yağ çarşılarında sahte veya kalitesiz motor yağı satıldığına dair şikayetler bulunmaktadır.
Limonoto'nun Güvenilirliği
Limonoto, Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından biridir. Sahte ürün satışı konusunda bir takım önlemler almalarına rağmen, yine de platformda sahte motor yağı satıldığına dair şikayetler mevcuttur.
Limonoto'ya Yönelik Şikayetler
Tüketiciler Birliği (TB), Limonoto'ya yönelik olarak sahte motor yağı satışı ile ilgili çok sayıda şikayet aldığını açıklamıştır. Bu şikayetler arasında, "p018a7c-00" ve "p018a7c-02" hata kodlarının sahte yağ kullanıldığını gösterdiği belirtilmektedir.
Güvenilir Kaynaklardan Satın Al
Sahte motor yağı sorunundan kaçınmak için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsin:
- Yetkili Castrol bayilerinden veya güvenilir otomotiv parça mağazalarından motor yağı satın al.
- Ürünün etiketlerini ve ambalajını dikkatlice incele. Sahte yağlar genellikle düşük kaliteli etiketlere ve kusurlu ambalajlara sahip olabilir.
- Güvenilir çevrimiçi perakendecileri tercih et. Sahte ürün satışı ile ilgili bir geçmişi olan platformlardan uzak dur.
- Motor yağının fiyatına dikkat et. Çok düşük fiyatlar, sahte ürün olma ihtimalini artırabilir.
- Aracının yağ değişim geçmişini düzenli olarak kontrol et ve şüpheli herhangi bir durum fark edersen hemen harekete geç.