Şimdi Ara

Sahte Flash Player güncellemesi, kripto para madenciliği yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Başkasına ait bilgisayarın işlem gücünü, kullanıcının rızasını almadan kripto para madenciliği için kullanmak son dönemde oldukça revaçta. Hackerlar bu yöntemi kullanarak bireysel kullanıcıların yanı sıra küresel şirketleri ve hükümetleri de hedef alıyor. Siber güvenlik firması Palo Alto Networks'ün raporuna göre son dönemde hackerlar, sahte Adobe Flash Player güncellemesi ile çok sayıda kullanıcının bilgisayarını madencilik için kullandı.


     

    Hackerlar, Adobe'un kendi sitesi yerine farklı kaynaklardan Flash Player güncellemesi indiren kişileri hedef aldı. İndirilen güncelleme dosyası Monero madenciliğinde kullanılan XMRig adlı madencilik botunu da içinde barındırıyordu. 


     

    Güncelleme çalışıyordu 

    Tabi güncellemenin kurulumunun ardından Flash Player güncellenmediyse kullanıcılar indirilen dosyalardan şüphe edebilirdi. Bu durumun önüne geçmek isteyen hackerlar, söz konusu güncelleme dosyası ile Flash Player'ın gerçekten güncellemesine olanak sağladı. Böylece kullanıcılar güncelleme dosyasının işe yaradığını düşünürken arka planda çalışan madencilik botunu kolay bir şekilde fark edemedi.


     

    Siber güvenlik uzmanları, söz konusu güncellemeyi Windows 7 üzerinde test etti. Güncelleme dosyasına tıkladıklarında işletim sistemi, dosyanın ''bilinmeyen bir yayıncıya'' ait olduğu konusunda uzmanları uyardı. Uzmanlara göre saldırıdan etkilenen kullanıcılar da bu ekranla karşılaşmış ancak bilinmeyen yayıncıdan dosya kurulumuna izin vererek uyarıyı görmezden gelmişti. Ağustos ayından bu yana çok sayıda kullanıcıyı etkilediği tahmin edilen saldırı ile hackerların ne kadar Monero kazdığı bilinmiyor. 








  • Aslında mağdenciler bu tür faaliyetlerle kendi ayaklarına sıkıyorlar. Böyle başkasının bilgisayarından mademcilik yaparak ve hızla ve yasadışı bir şekilde para kazanmaları devletlerin hiç hoşuna gitmez ve bu kara parayı engellemek için pek yakında kripto para işlerini yasaklama yoluna bile giderler. Böylece kripto paraların da değeri hızla iner ve bin gün biter. Kriptoları ellerinde kalır.

  • valla şu kripto paralar çıktığında beri artık cpu yükünü kontrol eder oldum zaten sistem kaynaklarının bilgisini veren bir widget artık her bilgisayara şart gibi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    valla şu kripto paralar çıktığında beri artık cpu yükünü kontrol eder oldum zaten sistem kaynaklarının bilgisini veren bir widget artık her bilgisayara şart gibi.
    Hocam bu widgetı nereden bulabilirim ?
  • alemburda34 kullanıcısına yanıt
    Nereden bu widget’ı bulabilirim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Morichannnn

    Nereden bu widget’ı bulabilirim?
    buradan bakabilirsin.
    https://www.rainmeter.net/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 14 Ekim 2018; 14:21:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

    Hocam bu widgetı nereden bulabilirim ?

    Alıntıları Göster
    Rainmeter

    https://www.rainmeter.net/
  • alemburda34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flash Player kullanan kaldı mı ?
  • Sitelere girişlerde Flash istiyorlar mecbur kullanmak zorunda kalıyorum.Güncelleme geliyor ama sıkıntı olacağını sanmıyorum nelere dikka etmek gerek ? Safari kullanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.