Şimdi Ara

Sahibinden Ve Sürat Kargo Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar size başımdan geçen bir dizi saçma, mantıksız, ilginç bir süreci anlatacağım.
    sahibinden.com üzerinden get ile vr gözlük satın aldım. satıcı sürat kargoyla göndermeyi teklif etti ben de farketmez evine hangisi yakınsa onunla gönder dedim.
    satıcı ürünü sürat kargoya verip bana takip kodu gönderdi. takip kodunu sürat kargonun sitesine girince sonuç bulunamadı hatası aldım ve üzerinde fazla durmadım.
    her neyse...
    3 gün oldu kargo ortada yok ve get onaylamam için 1 gün sürem kaldı.
    ben iş dolayısıyla önceki günlerde şubeye gidip kargomu kontrol edemedim.
    4 gün oldu kargo hâlâ ortada yok. sahibinden.com get onayını vermiş param satıcıya aktarılmıştı bile.
    bari şubeye gidip kargonun akıbetini öğreneyim dedim şubeye gittim.
    şube çalışanı olacak gerizekalı önce takip kodunu istedi. ben kodun çalışmadığını isim soyisimden kontrol etmesini söyledim.
    o ısrarla takip kodunu istedi. kodu girince sistemde kargo görünmüyor dedi mal oğlu mal.
    bunun üzerine bu gerizekalı tc kimlikten kontrol edelim dedi. tc kimlik numaramı verdim sistemde bu tc kimliğe ait kargo yok dedi.
    sonra ben bu gerizekalının önde gidenine tekrar dedim ki bir de isim soyisimden dene.
    isim soyisim girince kargo çıktı kargonuz burada dedi. e be pezevenk 5 gün olmuş kapıya teslim kargomu neden getirmiyorsunuz ?
    benim kargoyu ararken diğer kargo poşetlerini hayvan gibi kaldırıp kenara atıyordu. şak çat çut sesler geliyor kargolardan ama bizim embesilin umrunda bile değil.
    ulan dedim benim gözlüğe de böyle muamele yapılmışsa ve gözlük kırılmışsa bu şubeyi birbirine katarım.
    neyse kargoyu aldım açıp kotnrol ettim kırık çizik yoktu. sevine sevine eve gittim.
    satıcıdan allah razı olsun ki hıyar göndermemişti.


    şimdi gelelim işin mantıksız kısımlarına:
    1- get sisteminde kargo takip numarası giriyorsun. bu kargo takip numarası girme olayı anladım ki kolpadan ibaret. çünkü kargo takip numarasından kargo nerede, teslim edildi mi edilmedi mi öğrenemiyorsun. (sürat kargo farkıyla)
    2- bildiğim üzere get ile ürün alınca sen ürünün açıp kontrol edip onaylayana kadar paranın satıcıya aktarılmaması lazım. kargo ulaşmakta gecikince ne olacak ? süre dolunca kafalarına göre onay veriyorlar. nerede kaldı bu sistemin güvenilirliği ? mantık bunun neresinde ?
    3- karo ile kırılabilir eşyalar da gönderiliyor. mesela ekran kartı alıyorsun, gözlük alıyorsun vs. bu gerizekalı kargo çalışanları kameradan vs kontrol edilmiyor mu ? eleman kargoları kaldırıp duvara fırlatarak kontrol ederken patronu vs niçin sesini çıkarmıyor bu nasıl kargo şirketi ? (şikayetimi sürat kargoya ilettim bakalım ne olacak)


    sonuç:
    - sahibinden.com hizmeti olan ve komisyon alan get sistemine güvenmemenizi öneririm. kargonuz olur da gecikmeli gelirse içinden ne çıkacağını bilmeden paranız satıcıya aktarılmış oluyor.
    - sürat kargo isimli kargo şirketiyle çöp dahi göndermemenizi öneririm. bu şirketin çalışanları kargonuzu duvardan duvara fırlatıyor belli ki hiçbir denetim vs yok şirket içinde. ayrıca parasını vermenize rağmen kapıya teslim kargonuz şubede bekletiliyor. ben gitmesem kargo şubede 1 gün daha bekleyip alıcısı bulunamadı etiketiyle geri gönderilecekti. ayrıca abartmıyorum 100 gr ağırlığında, küçücük kutunun kargo ücreti olarak 12 lira alındı. el kadar kutu ya el kadar...

    bu ülkede hiçbirşeyde mantık aramıyorum artık. herşey çok acayip







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.