Şimdi Ara

Sahibinden üzerinde dolandırıldım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
7.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brsdrgn

dostum öncelikle geçmiş olsun üzülerek diyorum sen o parayı unut.ama adamları cezalandırmak için peşlerini sakın bırakma her ayrıntıyı yakala.iş bizim devletimize hukukumuza kalırsa hem yavaş ilerliyor hem de çözüm üretilmesi çok zor oluyor.malesef böyle bir ülkedeyiz.

yaklaşık 1 sene önce sahibinden.com dan telfn almaya karar verdim samsung wave alıcaktım piyasası 350 400 tl civarıdı.derken birgün bi baktım 300 tl acil bir ilan.cihazın garantisi var aksesuar tam hafıza kartıda veriyor kim kaçırsın.sitedeki numaraya mesaj attım derken birkaç saat sonra farklı bir numara aradı abi şu an rent a car dayım acil para lazım ondan satıyorum dedi.8gb lık haf kartı var hatta bir tane daha var onuda koyarım dedi haliyle kabul ettim.hesap noyu falan yolladı yalnız öyle profesyönellerdi ki işi acele getirme de uzmanlar.aceleyle çıktım gittim parayı yatırdım. aradım yoldayım trafik var kargolamaya gidiyorum dedi.kapattı.yarım saat geçti tık yok.1 2 saat derken şüphelendim telefon numarasını internetten bi aratıyım dedim.gördüklerimle kan beynime sıçradı.aynı numaralarla birçok kişiyi kandırmışlar.mesaj atıyorum ulaşınca küfür yazıyor şe***siz bunu yanınıza bırakmamdedim.isim kadir sara adrersi izmir karabağlar gittim savcılığa verdim.elimdeki tüm belgeleri sundum.gelen karar takipsizlik evet yanlış okumadınız.benim param gitmiş hesap no elimde,bilgiler elimde ama karar takipsizlikti ama ben peşini bırakmadım.adam hergün saat 10 da telefon ilanı koyuyor 12 ye doğruda ilanı kaldırıyordu.aradığınızda satıldğını iddia edip ekstra para veya kapora almaya çalışıyordu.ps3,farklı telefonlar,ev sinema sistemi,bilgisayar birçok ilan açıyordu.farklı telefonlarla bunları bayaa işlettim.telefon alıcakmış gibi yaptım hatta dedimki 50 tl fazla vereyim ilk siz kargoya verin tuttular verdiler kargo takip numarasını aldım sonr a ben bastım küfürü.hemen siteye girip paketin nerde olduğunu öğrendim admalar bulunduğu yerden en az 50km uakta bir yerden kargoya veriyorlardı.eve gelen kargoya baktım tahmin ettiğim gibi telefon yerine araç tutamağı göndermişlerdi.mahkemeyle olmayınca diğer dolandırılanlarla irtibata geçip birbirlerimizin davalarına şahit olduk.para zaten gitmişti amacımız bu durumu başkalarınında yaşamamasıydı.sonra tutuklama kararı çıktı ve adamlar tutuklandılar.kullandıkları isim,hesaplar çalıntı nüfuz cüzdanıyla yapılmış onun için siz siz olun nüfus cüzdanınıza sahip çıkın kaybolduğu anda çalıntı ilanı verin ve gerekli belgeler elinizde bulunsun.adınıza şirket açmaktan tut insanları dolandırmaya kadar her yerde sizi kullanıyorlar.bırak kapıda ödemeyi ürünü açıp bakmadan memnun kalmadan parayı yatırmayın,mümkünse elden teslim alın,satıcının referenslarına,siteye üye olduğu tarihe ve memnuniyet yüzdesine dikkat edin.olayı şimdi düşünüyorumda bana insanlara güvenme konusunda büyük bir ders vermiş oldu.allah kimsenin başına vermesin.

Sizinkiler baya geniş çaplı dolandırıcıymış. Benimki biraz da benim zaafımdan ya, bayan ismi diye fazla takmadım, uğraşmak istememiştir, bilmez etmez dedim soruşturmadım.
    Yoksa düşünüce bir işler olduğu belliydi ama önceki bayanlardan aldıklarımda da genelde ilanlar birkaç günlük oluyordu. Ondan takmamıştım fazla.
    İlan da olaydan kısa süre sonra kaldırıldı zaten. E-posta adresi vs. de sahte.

PIN alınan şirkete ise sadece bana verdiği e-posta adresini vermiş PIN'i almak için. O kadar güvenilir bu siteler de.

Peki şimdi savcılık adamı buldu diyelim, avukat vs. gerekecek mi? Daha masraflı çıkmaz mı?
    Bir de savcılık hükümet konağında mı bulunuyordur? :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 5 Eylül 2012; 16:49:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651
    Sizinkiler baya geniş çaplı dolandırıcıymış. Benimki biraz da benim zaafımdan ya, bayan ismi diye fazla takmadım, uğraşmak istememiştir, bilmez etmez dedim soruşturmadım.
    Yoksa düşünüce bir işler olduğu belliydi ama önceki bayanlardan aldıklarımda da genelde ilanlar birkaç günlük oluyordu. Ondan takmamıştım fazla.

PIN alınan şirkete ise sadece bana verdiği e-posta adresini vermiş PIN'i almak için. O kadar güvenilir bu siteler de.

Peki şimdi savcılık adamı buldu diyelim, avukat vs. gerekecek mi? Daha masraflı çıkmaz mı?

Avukat şart değil. sadece dilekçe yaz, delillerini ekle dilekçene

burda konu para değil senin gibi başkalarınında dolandırılmaması ...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brsdrgn

dostum öncelikle geçmiş olsun üzülerek diyorum sen o parayı unut.ama adamları cezalandırmak için peşlerini sakın bırakma her ayrıntıyı yakala.iş bizim devletimize hukukumuza kalırsa hem yavaş ilerliyor hem de çözüm üretilmesi çok zor oluyor.malesef böyle bir ülkedeyiz.

yaklaşık 1 sene önce sahibinden.com dan telfn almaya karar verdim samsung wave alıcaktım piyasası 350 400 tl civarıdı.derken birgün bi baktım 300 tl acil bir ilan.cihazın garantisi var aksesuar tam hafıza kartıda veriyor kim kaçırsın.sitedeki numaraya mesaj attım derken birkaç saat sonra farklı bir numara aradı abi şu an rent a car dayım acil para lazım ondan satıyorum dedi.8gb lık haf kartı var hatta bir tane daha var onuda koyarım dedi haliyle kabul ettim.hesap noyu falan yolladı yalnız öyle profesyönellerdi ki işi acele getirme de uzmanlar.aceleyle çıktım gittim parayı yatırdım. aradım yoldayım trafik var kargolamaya gidiyorum dedi.kapattı.yarım saat geçti tık yok.1 2 saat derken şüphelendim telefon numarasını internetten bi aratıyım dedim.gördüklerimle kan beynime sıçradı.aynı numaralarla birçok kişiyi kandırmışlar.mesaj atıyorum ulaşınca küfür yazıyor şe***siz bunu yanınıza bırakmamdedim.isim kadir sara adrersi izmir karabağlar gittim savcılığa verdim.elimdeki tüm belgeleri sundum.gelen karar takipsizlik evet yanlış okumadınız.benim param gitmiş hesap no elimde,bilgiler elimde ama karar takipsizlikti ama ben peşini bırakmadım.adam hergün saat 10 da telefon ilanı koyuyor 12 ye doğruda ilanı kaldırıyordu.aradığınızda satıldğını iddia edip ekstra para veya kapora almaya çalışıyordu.ps3,farklı telefonlar,ev sinema sistemi,bilgisayar birçok ilan açıyordu.farklı telefonlarla bunları bayaa işlettim.telefon alıcakmış gibi yaptım hatta dedimki 50 tl fazla vereyim ilk siz kargoya verin tuttular verdiler kargo takip numarasını aldım sonr a ben bastım küfürü.hemen siteye girip paketin nerde olduğunu öğrendim admalar bulunduğu yerden en az 50km uakta bir yerden kargoya veriyorlardı.eve gelen kargoya baktım tahmin ettiğim gibi telefon yerine araç tutamağı göndermişlerdi.mahkemeyle olmayınca diğer dolandırılanlarla irtibata geçip birbirlerimizin davalarına şahit olduk.para zaten gitmişti amacımız bu durumu başkalarınında yaşamamasıydı.sonra tutuklama kararı çıktı ve adamlar tutuklandılar.kullandıkları isim,hesaplar çalıntı nüfuz cüzdanıyla yapılmış onun için siz siz olun nüfus cüzdanınıza sahip çıkın kaybolduğu anda çalıntı ilanı verin ve gerekli belgeler elinizde bulunsun.adınıza şirket açmaktan tut insanları dolandırmaya kadar her yerde sizi kullanıyorlar.bırak kapıda ödemeyi ürünü açıp bakmadan memnun kalmadan parayı yatırmayın,mümkünse elden teslim alın,satıcının referenslarına,siteye üye olduğu tarihe ve memnuniyet yüzdesine dikkat edin.olayı şimdi düşünüyorumda bana insanlara güvenme konusunda büyük bir ders vermiş oldu.allah kimsenin başına vermesin.

e posta ile pın alıp adam dolandırmak harbiden güvenilir olmayan bir durum.
    sen davayı açınca haklı görülürsen davayı kamu hukuku devam ettirir
    avukat vs uğraşmana gerek kalmıyacak.savcılık hükümet konağında bulunuyordu diye biliyorum ama tam emin değilim

• Son olarak, dilekçe bilgisayar çıktısı olsa ya da el yazısı olsa bir farkı var mı?
    Bir de bulduğum örneklerde ...... CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI diye yazılmış. İlçelerdeki savcılıklarda da Cumhuriyet Başsavcılığı olarak mı yazıyoruz.
    Delil olarak Sahibinden.com üzerindeki yazışmalar var, bunları sayfayı kaydedip bir CD'ye falan mı atayım, yoksa bir word belgesine atıp çıktısını mı alsam nasıl yapsam. Bir de bir e-posta var. Başka her şeyi açıklamada yazdım zaten.
  • adaletin çarkını döndürecek olan sizin dilekçeniz arkadaşlar .

görevliler gereğini yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg88

Savcılığa gidersen takipsizlik kararı alırsın. Çalınan 100 milyarlık araçlara bile takipsizlik çıkıyorken savcılık senin 300 liralık olayın için dosya açıp peşine düşmez. Geçmiş olsun ne diyelim. İnternetten kontor hariç her türlü alışverişe karşıyım.

Yanlış düşünce, alışveriş doğru yollardan yapıldığı takdirde 10 tl için bile dava açsan avukat mahkeme parası dahil komple kazanırsın. Uzaktan alışveriş şartnamesi vardır, %7 faiz diye get üzerinden alışveriş yapılmazsa böyle olması olağan. Hesaba para göndereyim öyle ürünü göndereyim kaldı mı ya ki hala ikinci el bölümünde böyle dönüyor alışverişler ne kadar sağlıksız olsa da.
  • quote:

Son olarak, dilekçe bilgisayar çıktısı olsa ya da el yazısı olsa bir farkı var mı?
    Bir de bulduğum örneklerde ...... CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI diye yazılmış. İlçelerdeki savcılıklarda da Cumhuriyet Başsavcılığı olarak mı yazıyoruz.
    Delil olarak Sahibinden.com üzerindeki yazışmalar var, bunları sayfayı kaydedip bir CD'ye falan mı atayım, yoksa bir word belgesine atıp çıktısını mı alsam nasıl yapsam. Bir de bir e-posta var. Başka her şeyi açıklamada yazdım zaten.

bilgisayar çıktısı oluyor.cumhuriyet başsavcılığına yazılır genelde ben öyle biliyorum.delil olarak nasıl sunulacağını bir araştırın ben tam bir bilgiye sahip değilim.umarım takipsizlik kararı vermezlerde yakalanır şer***izler

• Bilgisayar çıktısı ve sahibinden.com ile yasal kart sitesinin ekran görüntülerinin olduğu çıktı ve şahıstan bana gelen e-postanın başlıkları ile birlikte bir çıktısı ve ATM fişi ve kimlik fotokopisi ile savcılığa başvurdum, ifade falan verdim, beklemelerdeyiz.
    Bu arada hotmail e-postanın gönderildiği IP adresini iletilerine eklemiyor sanıyordum. Meğerse ekliyordum, şahıstan gelen e-postada IP adresi yazıyor ve Vodafone'a ait bir IP. Traceroute yapınca ulustan sonra Vodafone'a atlıyor.
  • abi geçmiş olsun çok üzüldüm , umarım adalet yerini bulur...
  • Hocam bende sahibinden üzerinden dolandırıldım daha 2 gün önce giden parada değilim ama adamın yaptığı hastaneye acil yatırmam gereken para var falan demesi polisle falan uğraşmak istemediğimden hemen buraya kayıt oldum çünkü buranın insan kitlesi çok geniş sizden yardımlarınızı bekliyorum Antalya/Muratpaşa/Bahçelievler'de ikamet edenler bana ulaşabilirler mi? benim amacım direk adamı bulmak sizden rica ediyorum bana yardım edin ''Ali_kivrikk'' nickiyle kayıtlıydı sahibinden üyeliğinde, haber bekliyorum sizden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: frkn4056

Hocam bende sahibinden üzerinden dolandırıldım daha 2 gün önce giden parada değilim ama adamın yaptığı hastaneye acil yatırmam gereken para var falan demesi polisle falan uğraşmak istemediğimden hemen buraya kayıt oldum çünkü buranın insan kitlesi çok geniş sizden yardımlarınızı bekliyorum Antalya/Muratpaşa/Bahçelievler'de ikamet edenler bana ulaşabilirler mi? benim amacım direk adamı bulmak sizden rica ediyorum bana yardım edin ''Ali_kivrikk'' nickiyle kayıtlıydı sahibinden üyeliğinde, haber bekliyorum sizden...

Başvur savcılığa gitsin derim, buradan bulabilirsen dene de, çok da bekletme bulamazsan.
  • quote:

quote:

Hocam bende sahibinden üzerinden dolandırıldım daha 2 gün önce giden parada değilim ama adamın yaptığı hastaneye acil yatırmam gereken para var falan demesi polisle falan uğraşmak istemediğimden hemen buraya kayıt oldum çünkü buranın insan kitlesi çok geniş sizden yardımlarınızı bekliyorum Antalya/Muratpaşa/Bahçelievler'de ikamet edenler bana ulaşabilirler mi? benim amacım direk adamı bulmak sizden rica ediyorum bana yardım edin ''Ali_kivrikk'' nickiyle kayıtlıydı sahibinden üyeliğinde, haber bekliyorum sizden...

Başvur savcılığa gitsin derim, buradan bulabilirsen dene de, çok da bekletme bulamazsan.

Hocam sen Antalyada mısın? Yani yakın mısın oralara? Adresini bilsem yeterli. Savcılığa başvurursam uzun süreler orasıda bekletiyor ben direk kişiye yöneliyim dedim

• quote:

Hocam sen Antalyada mısın? Yani yakın mısın oralara? Adresini bilsem yeterli. Savcılığa başvurursam uzun süreler orasıda bekletiyor ben direk kişiye yöneliyim dedim

Yok, değilim de. Adamın verdiği bilgileri doğru mu, bundan emin misin bir kere.
  • Değilim, ama şansımı denemek istiyorum her şekilde çünkü onun cezası hak ile hukukla olmaz ki haktan hukuktan anlayan biri olsaydı dolandırıcı olmazdı o yüzden kendi ellerimle vereceğim cezasını
  • sahibinden GeT sistemi guvenli mi? alici ve satici icin? + ucretsiz mi GeT sistemide?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

sahibinden GeT sistemi guvenli mi? alici ve satici icin? + ucretsiz mi GeT sistemide?

Bir miktar %10 civarı bir komisyon alıyor kendisine. Güven olarak güvenli ama işlem tam onların istediği gibi yapılmadığında her ne kadar alıcı ile satıcı arasında bir sorun olmasa da onlar kurallarına uyulmadığı için işlemi yapıp sorun çıkarabiliyor. Nadir durumlar tabi bu. İnternette ararsanız görürsünüz. Adam elden oyun hesabı vs. alıyor görüp kullanıp deneyip vs. satıcı da GET ile ödemeyi yapıp alıcının yanında onaylıyor ödemeyi. Sonra isim kitap farklı vs. diye sahibinden kabul etmiyor işlemi satıcı madur oluyor vs. Hani her şekilde dikkatli olmak lazım.
  • bende satacaktim da en iyisi aslinda elden vermek her 2 taraf icinde guvenli , yada sahibinden.com a ilani vereceksin oturdugun yasiyorsa veya tanidigi vvarsa ona elden vereceksin en iyisi
  • quote:

Bir cep telefonu bakıyordum, yurtdışından toptan getiren birinden alacaktım. Ama aynı fiyata yerli alınmış cihazını garantili ve faturalı satan birine rastladım. Fiyatı daha yüksekti ama bir sorayım indirim yaparmı dedim, yaptı. (Yapar tabi. )
    Ürünü kapıda ödemeli göndermesini istedim, kabul etmedi. Adı bayan adı idi, uğraşmak istememişitr dedim. Telefon numarası istedim, başörtülü çekingen biriyse falan dedim. Zaten sık sık da yazmıyordu, sadece sahibinden üzerinden haberleşiyorduk.
    Neyse hesap numarasını gönderdi, kargo adresimi istedi, verdim onları falan. Tabi birkaç gün sürede günde birkaç kez yazışarak. Anlaştık sonra ben parayı verdiği hesaba yatıracaktım, o da kontrol edip kargoya verecekti cihazı. Öğle gibi hadi ama seni bekliyorum işim var, yoksa kargo falan yarına sarkar dedi; ben de gittim yatırdım parayı. Yatırdığım hesap şirket hesabı dedi, ben de kurumsal isim görünce bir şey düşünmedim ilk başta. Ben gidiyorum şimdi kargoya vermeye cihazı dedi, kargo bilgilerini dönecek oldu.
    Bir daha da ne ses var ne de seda. :D
    Hesabı da kontrol ettim bir elektronik para şirketine aitmiş, bilgilerimi verip oradan pin almış. Sahibinden'de gerçek adı ve şehri vs. yazmadığını düşünüyorum. SMS gönderme fonksiyonunu da kapatmış sahibinden.
    300 TL dönüp dolandırılmış oluyorum şu an.
    Öncesinde pek çok ilanı şüpheli diye görmezden gelmiş sallamamıştım, ama bunda da saflık ettim fazla bir şey aramadım hani. Tel. numarasını falan vermeyince aslında kesmeyi düşündüm irtibatı ama akıl geç geldi kafaya. :D
    Şimdi savcılığa vs. gidip de yapabileceğim bir şey var mıdır? Elektronik para firması yardımcı olmaya çalışıyor ama IP kaydı yok sanırım ellerinde. Savcılığa versem ne kadar takip edilir bu, adamın verdiği bilgiler muhtemelen sahte çünkü. Sahibinden'de de duruyor diğer ilanları daha. Oradan ve e-posta ile yazdıklarıma bir dönüş yapmıyor.
    Hata da bende de, meraktan alayım dedim cihazı, eskisini ne yapacağıma karar vermemişken. Almak da istemiyordum pek ama eskisi de 2008 model, artık işletim sistemi bile unutulmuştu onun. Daha önce de benzer alışverişler yaptığım için çok da takmadım dolandırılırım diye ki dolandıran sağlam fiyatlı modellerden biriyle rahat rahat dolandırır bununla niye uğraşsın demiştim. Daha önceki ilgilendiğim satıcı da zam yapmıştı ama onu elden ya da kapıda ödeme alabilme şansım vardı. Sahibinden'in suöu falan da yok burada, GET sistemi çıkarmış adamlar güvenlik için, kullanan yok. :D
    Neyse, işin peşini tutsam savcılık vs. ilgilenip bir sorun çıkarabilir mi, diğer işlerin peşinde bununla uğraşamayıp takipsizliğe mi düşürürler dersiniz?

Siz eski bilgisayarımın on-board şeysisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Pietro Leatherchest

On-board şeysi denmez hocam ona, ana kart yonga setinin kuzey köprüsü beyni denir. İşlemciden çok iş yapıp işlemciyi çalıştıran, onunla RAM, diğer I/O cihazları arasındaki bağlantıyı ve grafik işlemcisi arasındaki yüksek bant genişlikli bağlantıyı sağlayan ayrıca dahili grafik işlemcisine sahip zamanenin kuzey köprüsü çipidir. :D
    Bende de şimdi merdivenlerde karton koli içinde duruyor o bilgisayar. :D Şu anki dizüstümde de SIS671MX kuzey köprüsü. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 20 Eylül 2012; 18:46:26 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pietro Leatherchest

On-board şeysi denmez hocam ona, ana kart yonga setinin kuzey köprüsü beyni denir. İşlemciden çok iş yapıp işlemciyi çalıştıran, onunla RAM, diğer I/O cihazları arasındaki bağlantıyı ve grafik işlemcisi arasındaki yüksek bant genişlikli bağlantıyı sağlayan ayrıca dahili grafik işlemcisine sahip zamanenin kuzey köprüsü çipidir. :D
    Bende de şimdi merdivenlerde karton koli içinde duruyor o bilgisayar. :D Şu anki dizüstümde de SIS671MX kuzey köprüsü. :)

ASUS- P4 anakartımda vardınız.
    İyi kötü 10 sene geçirdik sizinle

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.