Şimdi Ara

Sahibinden.com dolandırıcısı dikkat edin! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
3
Favori
12.890
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muge anli 1998

    Son Durum nedir?
    Polise gidip şikayetçi oldum. Avukatla görüştüm, savcılığada gideceğim. Kendi imkanlarımla ulaşmam zor.

    Polise verdiğimi belirtip adamı uyandırmasam belki başka hesaplarla adamın ilanlarına yazıp başka birisi gibi iletişime geçip bişeyler yakalardım ama adama polise verdiğimi belirttiğim anda ilanlarını kaldırdı. O yüzden kendi imkanlarımla ulaşma imkanım çok zor, dava açıp bekleyeceğim şu saatten sonra yapçak bişey yok. Ben en azından adamın adını ve numarasını foruma yazarak, belki birileri google dan aratırsa direk buraya düşsün diye buraya yazmak istedim, 1 2 kişide olsa birilerini kurtarırız belki diye.

    Şu an eminim başka ilanlarla birilerini dolandırmaya devam ediyordur, ama kullanacağı tel numaralarından veya isimlerden biri buraya yazdıklarım olacaktır. O kişilerde adamın adını veya numarasını google da arattoğında direk bu başlığı görecek.

    Dediğim gibi kimi kurtarsak kar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Göndermeyin artık şu paranızı önden kardeşim, göndermeyin ya. Bir akıllanmadınız gitti arkadaş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPHAR3X

    Atı alan Üsküdar'ı geçmiş aslında bu saatten sonra ne yazsak boş ama arkadaşlar neden yüzlerce örnek olmasına rağmen hiç tanımadığınız bir insana sorgusuz sualsiz para transferi yapıyorsunuz ? Her türlü dolandırıcının döndüğü şu piyasada lütfen daha dikkatli olun ürünleri elden alın ve hatta test edin .
    Doğru diyosunuz ben zaten paranın peşinde değilim, tek amacım insanları dikkatli olmaları yönünde uyarmak, belki bikaç kişiyi kurtarmak. Birde umarım ki böyle insanların ceza aldığını, en azından bir vatandaş olarak şikayet edilmeleri ve bunun aslında çokta zor olmadığını insanlara göstermek.
    Bizim milletimiz genelde böyle olaylara kader diyip geçiyo pek peşinden koşturmuyo, yapılabilecek çok fazla şey yok kabul ama yapılabilecek o az şeyide yapmamız gerekiyo. Yoksa battıkça dibe batıyoruz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kogane kullanıcısına yanıt
    Yani başa gelmeyince bazen anlaşılmıyor ama bazı insanlar dediğiniz gibi zarara uğrasada peşine düşmüyor o yüzden dolandırıcılar rahat bir şekilde bir sonraki kurbana geçebiliyor . Ben Letgo da bilgisayar parçalarımı satıyorum insanlar kargo yapar mısın diyor ben yok gelin test edin öyle alın diyorum . Çünkü mağaza değilim kimseye garanti veremem herhangi hukuksal süreçle de baş edemem . Gelip denesinler kafam rahat olsun . En temiz yöntem
  • Sahibinden.com dolandırıcısı dikkat edin!

    Şöyle bi ilan var şu anda, açıklama kısmı falan benimkine çok benziyor, birileri yazıp deneyebilirmi aynı kişimi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elin çinlisi taa çinden 3 kuruşluk mal gönderiyor, adama yanlış mal göndermişsin diye fotoğrafla mail atıyoruz, adamlar paranı iade ediyor üstüne mal da sende kalsın diyor. Bizim müslüman, ahlaklı vatandaşın yaptığına bak...
    Geçmiş olsun, peşini bırakmayın, tüm yasal haklarınızı kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpediem03 -- 11 Şubat 2019; 11:52:28 >
  • Malı görmeden havale yada eft yapmayın.

    Aslında bu iş bu kadar basit.

    Polise veya Savcıya gideceksiniz ve bir sonuç çıkmayacak büyük ihtimalle. %10 ihtimalle bir sonuç çıktı diyelim, ki umarım çıkar ama ceza almayacak bu şahıs. Muhtemelen dosyası da kabarıktır.

    Dolayısıyla üç kural var.

    - Ya GET ile alın.
    - Ya gidin elden teslim alın.
    - Ya da başka şehirde ise o şehirden bir dostunuzdan rica edin alsın, ya da adama söyleyin sizin bulunduğunuz şehirde biri varsa ona göndersin ondan teslim alın.

    Bu 3 alternatiften birini kullanmaz ve parayı önden gönderirseniz bilin ki çok şanslısınız ki malınız size ulaşmış.

    Elden veya Get yöntemlerini kabul etmez ise direk verin yolu gitsin.

    Önden para göndererek boşuna risk ve başınıza uğraş alıyorsunuz.
  • Hocam öncelikle geçmiş olsun, size dolandırıcı ile ilgili bulduğum bir şeyi PM attım, umarım işinize yarar.
  • hata %100 senin. Get ile alacaksın kimseye güvenmek zorunda kalmayacaksın.
  • Üç kuruş için insanlar anasını bile satar duruma gelmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    GET ile ürün almıştım üyeliğim silinmişti ve arayıp neden silindiğini sordum. Saçmaladılar sebep gösteremediler açın o zaman dedim açamıyoruz dediler. Bu sırada GET işlemim devam ediyordu, işlemime ne olacak satıcı ürün falan yollamadı dedim. Bir hafta içinde iade sağlayacağız dediler. Sağlamadılar tekrar aradım. Ürün bedeli satıcıya aktarılmış yapabileceğimiz bir şey yok dediler şok oldum. Hani iade gelecekti siz beni satıcıyla ortak olarak dolandırdınız yarın ilk iş savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağım dedim. Ertesi gün sahibinden yatırdı...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçmiş olsun hocam,detaylı paylaşım için teşekkürler.

    bu tarz garantisiz alışverişlere hep şüpheli olmuşumdur.güven yok maalesef.bu yüzdendir ki nerdeyse her aldığım ürün pahalı olur.
  • Avukatla görüştüm, ekstradan savcılığa gitmeye gerek olmadığı, polisin şikayetimi ekleriyle beraber zaten ilgili birime yönlendirdiğini, ordanda savcılığa gittiğini belirtti. Süreci e-devletten takip etmemi belirtti.
    Direk savcılığada gitsek zaten o dosyalar polis üzerinden dolanarak tekrar savcılığa düşüyomuş.
    @iDoctor arkadaşın bulduğu bilgiyide dosyaya ekletmeye çalışıcam sağolsun.
    Ayrıca avukat bu sürecin uzun sürdüğünü ama er yada geç bulunacağını belirtti. Şu saatten sonra beklemekten başka yapacağım birşey kalmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demonic

    hata %100 senin. Get ile alacaksın kimseye güvenmek zorunda kalmayacaksın.
    Bizim ülkede hırsızın hiç suçu yok doğru diyosun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolandırılan adam suçlu çıkıcak sonunda neden parayı yolladın diye gerçekten ilginç bir ülke dolandırıcının hiç suçu yok söz de değil yazılı kanıt var ama hukuğumuz hiç bir halt yapmaz millet seni suçlu bulur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce başıma geldi savcılığa başvurdum ve hiçbir şey çıkmadı. Bu ülkede savcılara ve adalete güven yoksa normaldir yani. Şerefsiz dolandırıcılar da bunu iyi biliyor.
  • 2.5 sene önce ps4 alırken dolandırıldım 850 tl ödemeyi geçtim. kargoya vereceğini söyledi kargodan resim attı. sonra vermedi. 300 tl daha atarsan gönderirim tarzı saçma şeyler yazıp engelledi. kimligi vardı ibanı fotosu herşeyi vardı. savcılığa verdik. hiçbirşey olmadı. ilgilenmediler bile. uzun uzun gayet açık dilekçe yazdım whatsapp tüm konuşmalarını ekledik. yani kısacası ilgilenmiyorlar savcılık filan . Fiyatta öyle aşırı uygun değildi tek kollu oyunsuz makine o zamana göre normal fiyattı.
  • Böyle sipariş verirken adres olarak karakol, lojman, jandarma gibi adresleri vererek caydırıcı olabilirsiniz, dağıtıma çıkmadan şubeyi arayarak oradan teslim alırsınız. Parayı yollarken de açıklamaya alışveriş detayı yazın aman diyim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • %10 daha fazla veririm aynı şehirde olsak bile kredi kartı ile alırım bugun bir sorun cıkmaz yarın çıkar direk iade ederim

    Kredi kartsız alışveriş yapmayın gözünüzle gördüğünüz şeyi bile kart ile alın ki bir sorun cıktıgında daha az uğraş ile iade edin

    Ve satış yapıyorsanızda hiçbirşekilde kart ile satmayın süper zekalar onuda kullanmaya çalışıyor dolandırıcılık için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 lira bile olsa kimseye direk havale göndermiyorum. Bende kingston ram satıyordum geçen ankaradan birisi yazdı havale gönderiyorum dedi tamam dedim ptt ile gönderdim ürününü. Millette gerçekten ahlak kalmamış.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.