Şimdi Ara

sağlıkta akıllı sistemler çağı, robotların yükselişi: yapay zeka ve işsiz bir doktor ordusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pek çok araştırma bu hazin sonun yaşanacağını ve doktorlara pek iş kalmayacağını/maaşlarının keskin şekilde azalacağını işaret etmekte.


    Bakalım 2030'dan sonra durum ne olacak? Belki de tüm bunlar daha erken bile olabilir şaşırıp kalırız. Yeni dünyada doktorun vereceği tedaviye güven azalır mı? Bunca doktor ne iş yapar/hangi alternatif alanlara yönelebilir?


    Önerileriniz varsa lütfen yazın, doktor adaylarına yol göstermesi açısından iyi olabilir.


    sağlıkta akıllı sistemler çağı, robotların yükselişi: yapay zeka ve işsiz bir doktor ordusuwww.elon.edu
    The 2014 Survey: Impacts of AI and robotics by 2025 (Anonymous Responses) – Imagining the Internet
    https://www.elon.edu/u/imagining/surveys/vi-2014/2025-internet-ai-robotics/anon/
    sağlıkta akıllı sistemler çağı, robotların yükselişi: yapay zeka ve işsiz bir doktor ordusu
    sağlıkta akıllı sistemler çağı, robotların yükselişi: yapay zeka ve işsiz bir doktor ordusucentre for welfare reform
    Centre for Welfare Reform: The Rise of the Robots
    https://www.centreforwelfarereform.org/library/the-rise-of-the-robots.html







  • Sen ceng okuyup tıpçıları işsiz bırakacak robot falan üreteceğini mi sanıyorsun? Fazla bilim kurgu okumuşsun.2000li yıllarda da uçan arabalar gelir deniyormuş.Tekrar aynısını diyorum yapay zeka en fazla doktorun işini rahatlatır.

    1.Robotlar olsa bile halk yine insana güvenir.
    2.Doktorluğu robotların yapması için önce kol kası gerektiren mesleklerin robotlara devredilmesi var.Bu da zaten çok zaman alır.Olsa bile türkiyeye abdden 20 yıl sonra gelir.
    3.Tıp biterse , zaten her meslek biter.Senin gibi komik adamlar da aç kalır :)
    4.Dediğin şeyler bitirse fabrikadaki işçilerin işini bitirir.Çünkü oradaki mesela paketleme işi çok daha kolay bir iş.Ama fabrikada hala bir sürü çalışan var.
  • Sağlık alanındaki yapay zeka uygulamaları doktorların işini kolaylaştırma yönünde oluyor.İşsiz kalacağız diye boş yere heyecanlanıyorsun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dijital sistemler henüz otobüse akbil yüklerken bile arıza verecek kadar hatalı ve kalitesiz. insan hayatını tamamiyle bunlara teslim etmemize 20 seneden fazla var.

  • Birazdan gelirler hocam gardını al

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EBBB59CB7

    Sağlık alanındaki yapay zeka uygulamaları doktorların işini kolaylaştırma yönünde oluyor.İşsiz kalacağız diye boş yere heyecanlanıyorsun.

    Makaleyi eğer dikkatli okursan görürsün. Bazı doktorların mevcut gerekenden fazla yüksek maaşlarında kesintilere gidileceğinden bahsediliyor. Her sağlık kurumu doktora tonlarca para ödemek istemeyecektir herşey akıllı robotlar vasıtasıyla zaten yapılacak olacağı için.


    sağlıkta akıllı sistemler çağı, robotların yükselişi: yapay zeka ve işsiz bir doktor ordusu


    Senin kendini boş yere avutmanın herhangi bir hükmü yok. Teknolojinin gittiği yön ve ivme belli. Buna karşı koymak mümkün değil artık. Yaşayıp görürsün artık.





  • uzun uzun yazdım sonra sildim çünkü boşsun .tık almak için boş başlık atan clickbait haber siteleri gibisin...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4C95B3F73

    uzun uzun yazdım sonra sildim çünkü boşsun .tık almak için boş başlık atan clickbait haber siteleri gibisin...

    Sen cok dolu birisin di mi?

  • Ulan okuduğun makaleye bak bir de yaşadığın ülkeye bak. Daha doğru dürüst millet bilgisayar kullanmayı bilmiyor bir de doktorlar işsiz kalacakmış. Herkes inandı şuan. Zaten ilk 20 bine girip tıp yazan adamlar bunu düşünemiyor. Bir tıp kazamayanlar bir de başka bölüme gidip aklında tıp yazma düşüncesi olanların bu bölümü kötüleme mantığını anlamıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thevictorious

    dijital sistemler henüz otobüse akbil yüklerken bile arıza verecek kadar hatalı ve kalitesiz. insan hayatını tamamiyle bunlara teslim etmemize 20 seneden fazla var.

    ayrılan bütçeye ve verilen çabaya bağlı. tıp konusunda baştan savma bir iş yapılamayacağı için böyle arızalar vermesini beklemem açıkçası

  • ajker5689 A kullanıcısına yanıt
    Sen ceng okuyup tıpçıları işsiz bırakacak robot falan üreteceğini mi sanıyorsun? Fazla bilim kurgu okumuşsun.2000li yıllarda da uçan arabalar gelir deniyormuş.Tekrar aynısını diyorum yapay zeka en fazla doktorun işini rahatlatır.

    1.Robotlar olsa bile halk yine insana güvenir.
    2.Doktorluğu robotların yapması için önce kol kası gerektiren mesleklerin robotlara devredilmesi var.Bu da zaten çok zaman alır.Olsa bile türkiyeye abdden 20 yıl sonra gelir.
    3.Tıp biterse , zaten her meslek biter.Senin gibi komik adamlar da aç kalır :)
    4.Dediğin şeyler bitirse fabrikadaki işçilerin işini bitirir.Çünkü oradaki mesela paketleme işi çok daha kolay bir iş.Ama fabrikada hala bir sürü çalışan var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tıp okuyanlar bile işsiz kalırsa eğer geçmiş olsun bütün insanlık işsiz kalmaya başlamıştır demektir o kadar insan çalışamaz para kazanamaz ise sistem nasıl dönecek ? ya savaş çıkarıp nüfusu çok azaltıp sadece dümdüz yaşanan bir dünya yapıcaksın ya da insanların başarısına göre zenginden alıp alt tabakaya vericeksin parayı

  • Hocam gerçekten böylelerine laf anlatmak zaman kaybı ya. Birileri yine tıp kazanamamış sanırım deyip geçmek lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The biggest dreamer T kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaş kazanabiliyor bence çünkü kendinden çok emin bize işsiz kalacaksınız diyor.Zaman kaybı laf anlatmak da , sonuç beklemekten sıkılıyoruz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lan tıpçılara yapacak hiç iş kalmayacak düzeye gelince zaten genel anlamda insanların yapacağı tüm işlerin yükü azalmış olur ve yine az işe aynı ya da çok para vermek zorunda kalırlar. Şöyle konular açıp durmayın. Tıpçıların yakasını bırakın artık. Bu böyle bi haber sayfasının yazdığı şeyle bitecek konu değil ve sen de 2 3 yazı okudun diye her şeyi biliyormuşsun gibi davranma da vinci robotlarını kullanan ya da bu işe ilgi duyan doktorlar bile tamamen işin elden gitmesinin çoook uzun yıllar alacağını söylüyor gidip doktorların düşüncelerini de al istersen çünkü hop 2 3 kod yazdım harika el manevraları oldu yha gibi bir eşy değil yapay zeka ve daha başlama dönemindeyiz yani çok uzun bir süreci var bunun daha geliştirilmesi için baya bir yol kat etmeleri lazım ki mesrla bir örnek radyolojide milyon tane örnek öğretip yapay zekanın okuması için çalışmalar var mesela ve iyi iş çıkarsa da sana tam olarak %100 bir şey vermiyor sadece atıyorum kanser olabilecek bölgenin etrafını belirtiyor tam olarak şurada şu var diyemiyor doktorlar gibi yani son söz doktorlara kalıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • this is me trying T kullanıcısına yanıt

    ANLAMIYORLAR YAZMA ANLAMIYORLAR

  • quote:

    Orijinalden alıntı: this is me trying

    Lan tıpçılara yapacak hiç iş kalmayacak düzeye gelince zaten genel anlamda insanların yapacağı tüm işlerin yükü azalmış olur ve yine az işe aynı ya da çok para vermek zorunda kalırlar. Şöyle konular açıp durmayın. Tıpçıların yakasını bırakın artık. Bu böyle bi haber sayfasının yazdığı şeyle bitecek konu değil ve sen de 2 3 yazı okudun diye her şeyi biliyormuşsun gibi davranma da vinci robotlarını kullanan ya da bu işe ilgi duyan doktorlar bile tamamen işin elden gitmesinin çoook uzun yıllar alacağını söylüyor gidip doktorların düşüncelerini de al istersen çünkü hop 2 3 kod yazdım harika el manevraları oldu yha gibi bir eşy değil yapay zeka ve daha başlama dönemindeyiz yani çok uzun bir süreci var bunun daha geliştirilmesi için baya bir yol kat etmeleri lazım ki mesrla bir örnek radyolojide milyon tane örnek öğretip yapay zekanın okuması için çalışmalar var mesela ve iyi iş çıkarsa da sana tam olarak %100 bir şey vermiyor sadece atıyorum kanser olabilecek bölgenin etrafını belirtiyor tam olarak şurada şu var diyemiyor doktorlar gibi yani son söz doktorlara kalıyor

    "But I would not be at all surprised if that person’s total medical education was a 12-week entry-level training program." diyor mesela...


    Yani eğer 10-20 yıl sonra toplam tıp eğitimi için 12 haftalık eğitim yeterli gelecek olursa hiç şaşırmam diyor. Çünkü zaten çoğu işi robot halledecek, 3 aylık bir eğitim kafi gelebilir oyle 6 yıl okumaya gerek yok, zaman kaybı.


    Doktorların çok bi forsu kalmaz eğer bu kadar basite indirgenecek bir iş haline dönüşürse tıp.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajker5689 -- 27 Ağustos 2021; 17:43:34 >




  • neden surekli bu tip konular aciliyor dediginiz sistem elbet gelisecek ama gelisene kadar binlerce meslek grubu yok olacak zaten(soforler magaza calisanlari fabrika iscileri tarim iscileri...) her sey bir makinelessin de is tipa kalsin hele o isler o kadar basit degil sunu diyebilirsiniz her sey ilk ciktiginda hadi ordan denilir ama ona sira gelene kadar baska meslek gruplarindan bahsedin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ajker5689 A kullanıcısına yanıt
    Bu kadar basite indirgenecek bir iş haline dönmeyecek hiçbir zaman, tıp düşündüğünden çok daha geniş bir alan ve insan fizyolojisi 11. Sınıf palme sistemler konu anlatımında gördüğünle bitmiyor. Tıp yavaş olsa da gelişen değişen bir şey ve her zaman yeni hastalıklar yeni tedaviler vs çıkacak olacak. Sana laf anlatmaktan bıkmış herkes ve ben de bıktım. Kendi alanın bile olmayan bir şeyde her gece yatmadan önce saatlerce kafa yorman çok normal bir şey böyle devam et sen 👍 👍

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • En basitinden bir bankayı arayıp sesli komut olarak derdiğini söylediğinde bile genelde yanlış yönlendirilirken millet derdini robota anlatcak robotta gel efendim seni hemen şöyle tedavi edecem diyecek. Gerçekten güzel hikaye. Pardon masal diyecektim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktorlar ıssız kalıcak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.