Şimdi Ara

Sağlıkçının Maaşı..! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
0
Favori
19.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
131 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MalıArapFaiktenAlıyoduk kullanıcısına yanıt

    COVİD yoğun bakımda çalışan asistan doktorum. COVİD döneminde maaşım 9 bin tl den 6500 tl ye düştü. Aralarda verilen tavandan ek ödemelerde 6 ayda toplamda 20 bin tl aldım. Siz neyin B segmentinden bahsediyorsunuz? FİAT BİS mi bahsettiğiniz araç? Memurların çoğu işe bile gitmezken tam maaş verdiler, biz ayda 312 saat yerine 240 saat çalıştık diye verecekleri dönerden bile kestiler. Gelir adaletsizliğinden bahsetmişsiniz, herhangi bir sağlık çalışanı doktorun aldığı hukuki riski alıyor mu? Herhangi bir yanlış uygulamada ilk hesap sorulan kişi doktor. Bir doktorun yaşadığı stresi hiç anlamadınız anlamazsınız da... Gözünüz ancak sağlıkçının parasında.

  • Oha 4 bin anca yapiyor nasi ya
  • @louse dream kutsal bir mesleğiniz var bu sebeple olumsuz konuşanların laflarına bakmayın, sizi üzmesine izin vermeyin. Hayatta ülkesine, milletine, yaşadığı topraklara bir çivi çakmamış, insanlık adına fayda sağlamamış, sokaktaki kediye köpeğe bir kap su koymamış, kendisini yetiştirip topluma faydalı bir birey olmak gibi bir derdi olmayan, başkasının kazandığında gözü olan ancak kendisi de kazanmak için hiç emek harcamayan insanların söyledikleri, yazdıkları, konuştukları sizi etkilemesin.


    Hayat kurtarmak, hayat kurtarmaya vesile olmak, toplum sağlığını ilgilendiren konularda az veya çok katkı yapmak benim için kutsaldır ve bu katkının değeri parayla ölçülemez.


    Hayat kurtarmak için bulaşıcı hastalığı olduğunu bildiği halde hastanın yanına giren sağlıkçının, patlama ihtimali olduğu halde ateşlerin içine girmekten çekinmeyen itfaiyecinin, vurulma ihtimali olduğu halde vatanını korumak için kurşunun önüne atlayan askerin yaptığı iş kutsaldır. Toplum yararına hayatını kaybetme riski olduğu halde işini yapmaktan çekinmeyen, emek harcayan herkesin yaptığı iş kutsaldır. Bu işleri yapanların kazandıkları parada analarının ak sütü gibi helaldir.


    Klavye başında karşısındakinin yaşadığı zorlukları görmeden eleştirmek çok kolay. Ülkemizde kimler kimler hak etmedikleri paraları kolayca kazandığı halde, bu insanların elde ettikleri haksız kazançlar kimsenin gözüne bakmazken, özellikle pandemi döneminde zor şartlar altında çalışan sağlıkçıların maaşları maalesef birilerinin gözüne batmakta.


    Canınızı tehlikeye atarak, risk alarak yaptığınız bu iş için kendi adıma teşekkür ederim. Kendi çıkarı yerine toplum çıkarını gözeterek iş yapmaya çalışan herkese saygı duyuyorum. Milliyetçi ve vatansever bir tutum sergiliyorsunuz, elinizden geleni yapmaya çalışıyorsunuz. Beline silah koyarak, bağırıp kavga ederek, onu bunu tehdit ederek, kimseye bir faydası olmayan işler peşinde koşarak sözde milliyetçi ve vatansever olduğunu iddia eden insanlara karşıda çok doğru bir örnek oluşturuyorsunuz.


    Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, Prof. Dr. Murat Dilmener gibi covid-19 ile mücadele eden, son anlarına kadar toplum yararına uğraşan ve bu uğurda vefat eden hocalarımızı da bu konu vesilesi ile analım. Covid-19 mücadelesinde vefat eden tüm sağlıkçılarımıza Allah rahmet eylesin. Benim vergilerimden bir kuruş bile size geliyorsa hakkımda helaldir.





  • drdouble D kullanıcısına yanıt
    Olayı kişiselleştirmeye gerek yok. Asistan olarak durumun en farkında olması gereken kişi sensin. Çoğu doktor doğru düzgün covidli hastayla muhatap bile olmadan sağlık personeliyle iletişime geçiyor sadece. Sence bu para hak ediliyor mu? Hemşirelerin hakkı cidden 4-5 bin TL mi ?

    Bahsettiğim gelir adaletsizliğinden muzdarip olan kesimde sende varsın aslında. Olayı üstüne alındığın için saldırgan tutum sergiliyorsun. Proflardan sağlık çalışanlarına gelene kadar döner sermaye kuş oluyor. Sence aylık 30-40 TL döner sermaye mantıklı bir miktar mı? Bahsettiğim adaletsizlik bu. Kimsenin ne ekmeğiyle işim var ne de emeğine saygısızlığım. Beklediğim herkesin saygı görmesi ve emeğini alması.

    Ne yaşadığını sivil olarak benden iyi kimse bilemez çünkü yukarıda bahsettiğim gibi Mart'tan beri eşim pandemi yoğun bakımda çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MalıArapFaiktenAlıyoduk -- 21 Aralık 2020; 2:4:55 >
  • Çok düşük değilmi ben önlisans ım 4900 maaş+sabit
  • Bir de mutasyon geçirmiş, yeter bıktık vallahi ya.

  • drdouble D kullanıcısına yanıt

    hangi memur işe gitmemiş onlarıda söyleyin.

  • doğrulamak adına söyleyeyim, benim de eşim üniversite hastanesinde koroner yoğun bakım hemşiresi. aldığı paranın bundan pek bir farkı yok. lisans mezunu 4bli.


    @louse dream

  • mesajların çoğu yok öğretmenlerin maaşı yüksek yok hemşirelerin maaşı iyi yok doktorların maaşı yüksek yok hemşire... ulan şu memlekette asgari ücret kaç dolar kaç euro (şimdi aklı süperler maaşım dolarla değil derler) sizin maaşınız almanyada çocuklara verilen çocuk maaşı kadar olmuş siz burada ancak birbirinize sallayın kimse de bizi bu hale kim getirdi ne yapabiliriz demiyor.

    bakın yine diyorum sen koca bir ay çalışıyorsun 250 euro yapıyor. çocuk maaşı ise 194 euro. bindiğin araba hep özellikleri kısılmış, yediğin-içtiğin her türlü şey yapay tatlandırıcı ilaçlı yiyecekler... birileri sizi öperken bu öpüşlerin neye mal olduğunun dahi farkına varamayan topluluklar bu başlıkta birbirinizi yiyin!

  • Oh*... Lisans mezunu hemşire döner sermaye ile birlikte 3.900 tl maaş mı ? Çok az buldum hoş türkiye'de kim çalıştığının karşılığını düzgün görüyorki bu konu sadece hemşireliğe mahsus değil onuda bilmek lazım.

  • louse dream L kullanıcısına yanıt

    Ekmeğin altında yemek yok değil mi? Yoksa buna rezalet derim.

  • Akademik anlamda başarısızlık ağır oluyor hocam. Puanları düşük diyelim.


    Bir tutulma konusunda ise twitter da bunun neden olduğunu görebilirsiniz.Sağlıkçının Maaşı..! 

  • Benim gözümde görev esnasında pandemi nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı ŞEHİTTİR. Bir ara pandemi nedeniyle vefat eden sağlık çalışanı şehitlik unvanı verilsin diye bir yasa sunulmuştu sonra ne oldu bilmiyorum.




    Asker nasıl savaş esnasında görev yerini terketmesi vatana ihanet ise sağlık çalışanı da pandemi(biyolojik savaş) esnasında görev yerini terketmesi vatana ihanettir.

  • Sağlıkçının Maaşı..!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BalkanGöçmeniBirBey

    Ekmeğin altında yemek yok değil mi? Yoksa buna rezalet derim.

    4 ya da 5 tane zeytin var

  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.