Şimdi Ara

Sağlık Sistemini Düzeltecek Basit Değişiklikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
57
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hem kendim için hem ailem için hastaneye yılda 4-5 kere giderim genelde. Gördüğüm ve değiştirilse daha iyi olacağına inandığım bazı şeyler:

1. Uzman hekime muayene olmak için aile hekiminin sevk etmesini gerektirecek bir düzenleme büyük ölçüde sistemi hızlandırır.
    2. Raporlu ilaçlar için aile hekimine gidip tekrardan yazdırmak kalkmalı, sonuçta ilacın raporu var tekrardan niye aile hekimine gidilsin ki?
    3. Randevu sistemi düzenli muayenesi ve kontrolleri olan hastalar için öncelikli olmalı.
    4. İşe girişlerde istenen sağlık raporları (çok tehlikeli işler hariç) aile hekimi hariç istenilmemeli. Mesela öğretmenlik için tonla doktora gidiliyor, boşuna iş yükünü artırmaktan başka bir işe yaramıyor bence.
    5. Hastaneye girişlerde muayene olacak kişi ve yanına sadece 1 tane eşlik edecek yakını alınmalı, harici tonla kalabalık oluşuyor.
    6. Hastane içinde bulunan kantin benzeri yerlerde sadece paketli gıdaların satışı yapılabilmeli ve çay, kahve gibi ürünler olmamalı diğer türlü kahvehane ortamı gibi oluyor.
    7. Doktorların hemen yanında sekreterin olması hasta mahremiyetini etkiliyor. Ben sorunumu anlatırken açıkçası rahat olamıyorum. Hadi tıpta ayıp olmaz da sekreterde de mi ayıp olmuyor?
    8. Hastaneler, sağlık ocakları ve buna benzer kurumların etrafında toplu ulaşımı etkileyecek iş yerleri olmamalı.
    9. Muayene saatinin bitimiyle mesai saatinin bitimi aynı olmamalı. Hastane personeli ve halk toplu taşımaya birlikte sığmakta zorluk yaşıyor. Bunun yerine Muayene saatinden 1 saat sonra personelin mesaisi bitse daha rahat olur.

Şimdilik benim yaşadığım ve duyduğum problemler bunlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.