Şimdi Ara

Sağlık Sistemi Müthiş! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
2
Favori
9.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
261 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yine bir tane aklıselim(!) gelmiş , müthiş bakış açılarıyla konuya renk katmış. Bu tür insanları anlaması güç. Her alanda daha ne kadar dibe batabiliriz ? Adamın önüne somut kanıt koyuyorsun , her kafadan aynı ses çıkıyor ama bir tek o doğru düşünüyor...
  • Acil serviste çalışan doktorum, sigortalı sigortasız tüm hastalara acilde bakarız, hiçbir şekilde muayene ücreti de alınmaz önden. Sigortasız bir sürü Afgan Suriyeli olanları da muayene ettikten sonra hayati tehlikesi yoksa yapılacak diğer tetkikler için ücret kesileceğini söyleriz kendisi devam etmemizi isterse devam ederiz.



    Hayati tehlikesi olan hiç kimseden bu ülkede para alınmaz. Tabii bizim insanımıza göre boğaz ağrısı bile hayati tehlike olduğu için acile gelip sarı seron yada kokteyl gerektiği için sigortası olmayınca tabii ki de parasını verecek bakkaldan simiti bile ücretsiz alamazsın. Yiğidi öldür hakkını yeme, bir sağlıkçı olarak şikayetçi olduğum çok şey var bizim haklarımız ihlal ediliyor ama vatandaşın sağlık açısından ooo sizin bu yaklaşımlarınız yüzünden kimseyi mutlu etmek mümkün değil yapıştır geç taktiği uyguluyor hükümet de biz de araya kaynıyor uz ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eskiden hastane'ye gidilirdi sıra çok olurdu ama belli bir süre sonra sıra gelirdi,şimdi milleti evinde sıraya sokuyorlar 3-4 ay randevu alamadığım oldu,herşeye'de para kesiyorlar şimdi ey kılıçdaroğlu sgk'yı batırdın derken şimdiki hali batık olmayan hal'mi sadece sırayı evlerde yapmaya başladılar,herkes evinde bekliyor,onlar hastane'ye gidip sıra beklese nerden nereye kuyruk olur,ben 3-4 ay sıra alamadıktan sonra bana kimse sağlık sisteminden bahsetmesin öyle bir sistem yok..

    birde gss kazığı var 2 ay yatmayınca sağlıktan yararlanamıyorsun zaten ama adam her ay 53.-tl yazmaya devam ediyor taksimetre gibi zaten sağlık hizmeti alamıyorsun ,bu emeklilik değil ki yatıralım geriye dönük sigorta günü sayılsın tamamen soygun,birde zorunlu nedir ,ister bu hizmeti alırım ister almam soygun sistemi kurulmuş..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 10 Aralık 2017; 16:4:56 >
  • Genel Sağlık Sigortası (GSS) vatandaşa verilen en büyük zararlardan biridir.

    hem ayda 55-60 tl küsür para öde. hemde eczaneye gidince her muayene için ayrı ayrı katkı ücreti ve ilaç ücreti öde.

    yoksulluk sınırının altında yaşayan açlık sınırının altında yaşayan bu millete yapılan bi haksızlık değil mi bu ?

    verdiğiniz oylar sizi neden korumuyor savunmuyor düşünmüyor ?

    eyyyy akp ye gönül vermiş kardeşim bi düşün...
  • Sosyal bir devlet vatandaşına ücretsiz sağlık ve eğitim imkanı vermekle yükümlüdür. Ha ama sosyal devleti beğenmeyenler için İslamiyet insanın yaşatılmasını kutsal sayar ve oku emri ile başlar.



    Hangisini istersen seç beğen al ama günümüz koşullarında yönetim ne sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirmektedirler ne de iddia ettikleri gibi iyi bir müslüman olmanın gereklerini. Ama mensubu olduğu ve övündüğü dini inanışın açık emirlerini bile yerine getirmezken başı secdeye değiyor diye oy verenler tam da buna layıktır zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acayip müthiş, devlet hastanelerinde yeterli cihaz yok, dr. masaya oturmuş almış eline kalem reçete, neyin var. şu.şu.şu ilaçları al kullan der gönderir, hiç sormaz bu ilaçları yazıyorum midende sorun var mı? yada tansiyonun var mı demezler.
    1-2 aydır neredeyse ilaçlar yüzünden ölecektim yazdığı ilaçlar daha çok hasta etmeye başlayınca tümünü yoplayıp çöpe attım.

    aynı şekilde yıllar önce annnemi göğüs hast. uzmanı olan bir dr.ye götürdük (esk.dev.hast.) ilaçları yazdı gönderdi ve sağlık ocağında ilk iynesi yapıldı, kadıncağız daha kötü oldu bu kez acile koştuk, pratisyen hekim kim yzdı bunları diye bağırdı. ertesi günü başka bir uzmana götürdük ilaçları değiştirdi.

    dr.lerin ağzı kulağı başka yerde akılları bir karış havada, hemşireler zaten dandini dastan. hiç kimse görevini tam yapmıyor, ülkemizde İNSANA DEĞER VERİLMİYOR...

    ÖZEL HASTANELER İSE SOYGUNCU yERİ, paran yoksa kapısında ölürsün.

    haa birde yol yapıyorlar, yaptıkları yollar bitmeden kısım kısım göçüyor, hiç gerekmeyen illere hava alanları yapıyorlar ki göstermelik bir kez uçak iniyor ve kalkıyor bir daha pistin ortasında otlar bitiyor..

    Esk.hava alanı çalışırken kapattılar, tadilat yapıldı uzatıldı büyütüldü biraz çalıştı yine kapattılar. kütahya da yapılan hva alanı hiç çalışmıyor zaten.. maksat vatandaşa hizmet değil, maksat yandaş firmalar ihale ile iş alsınlar, ihaleden gelenlerin bir kısmı yancebe girsin.

    toki ev yaptı sözde garibana emekliye yaptı, yaptıları evleri göreniniz vardır, daha 3-5 yıl olmadı içeriden fayanslar dökülüyor, nem yapıyor duvarlar simsiyah. yapılan zamlar ile millet taksitlerini ödeyemez duruma geldi, en kalitesiz fayans ve yapıştırıcılar kullanılmış pencereler markasız ve kalitesiz menteşeleri kopuyor arasından ayaz üfürüyor. ama buna rağmen birileri israrla g*t kılı olacak kadar alkış tutuyor. şimdi burada da çıkarlar aksırtlanlar bu yazzdıklarıma karşı çıkarlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: piyanist2014

    Şu anda FOX TV'de Türkiye'deki sağlık koşullarıyla ilgili bir program var.
    Başlıklar. ''Sağlık Sistemi Kilit durumda!'' ''İnsanlar muayene olamıyor ve ilaç almakta zorluk çekiyorlar!''
    işin uzmanı bir konukla birlikte çeşitli kamera kayıtları ve hasta yorumlarıyla program yapıyorlar.
    Ak vatandaşlar izlesinler.

    beyinleri boş, kandırılmış akvatandaşlar izlesinler ama izleseler ne olacak adamların beynini başkaları yönetiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau


    quote:

    Orijinalden alıntı: spacenet

    Sorun Suriyelinin Türk vatandaşından üstün tutulması.

    Sorun uluslararası kurallardan kaynaklanıyor! Avrupa'da örneğin Almanya'da da mülteciler ücretsiz sağlık hizmeti alıyor. Yani sorun mülteci kabul edip etmeme olgusunda. Mülteciyi ya almayacaksın, ya da uluslararası kurallara uyacaksın. Türkiye'nin sorunu mülteci kabul etmesinde, mültecilere ücretsiz sağlık hizmeti vermesinde değil.

    Türkiye körfez savaşında Türkiye'ye sığınan onbinlerce Kürd'e bedava sağlık hizmeti verdi. O dönemde TC vatandaşı sigortasızlar da sağlık hizmetini hiç bir şekilde alamıyordu ve daha kötü durumdaydılar. TC vatandaşı Kürt sağlık hizmeti alamadığından ölüyordu. Ama mülteci Kürt ise bedava sağlık hizmeti alabiliyordu. Yani demek istiyorum ki mültecilere bedava sağlık hizmeti bir zorunluluk, tercih değil.

    Bu yüzden mültecilerin TC vatandaşlarından üstün tutulduğu iddiası ideolojik bir saçmalığın eseri. Oysa ücretsiz sağlık hizmetinin temel kuralların eseri olduğunu bilmek gerekir. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Bu yüzden mülteci kabul edilmesini eleştirebilirsin, ücretsiz sağlık hizmeti verilmesini eleştiremezsin. Şu durumda Suriyeliler için "Biran evvel Suriye normale dönmeli ve mülteciler şartsız şurtsuz geri şutlanmalı" isteğinin haricinde başka bir eleştiri yapmaya hakkın yok. Ok

    Sorun uluslararası kurallar değil. Sorun kesinlikle ve kesinlikle Suriyeliler'in oy kapısı olarak görülmesi. Bu gerçeği görmeyen Türkiye'nin gerçeklerine uzak demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alp_1147

    Genel Sağlık Sigortası (GSS) vatandaşa verilen en büyük zararlardan biridir.

    hem ayda 55-60 tl küsür para öde. hemde eczaneye gidince her muayene için ayrı ayrı katkı ücreti ve ilaç ücreti öde.

    yoksulluk sınırının altında yaşayan açlık sınırının altında yaşayan bu millete yapılan bi haksızlık değil mi bu ?

    verdiğiniz oylar sizi neden korumuyor savunmuyor düşünmüyor ?

    eyyyy akp ye gönül vermiş kardeşim bi düşün...

    katkı payı bizim emeklilerde de var, çalışanda %20 emeklide %10 kesiliyor, örnek bir ilaç aspirin diyelim eczaneden para ile alsan 5 tl. ama aile hekimi yazarsa reçete ile alırsan 10 tl yi geçer. bakın ben kendimden bir örnek vereyim.
    e-devletten görüntü koyacağım. çalışanda bunlar %20 yani iki katı.
    özel hastanelerde en az 60 tl muayene ücreti alınıyor ayrıca maaştan en az 15 tl, kesinti yapılıyor, özelin yazdığı reçetelerde ilaç farkları daha çok çıkıyor. eczane diyorki ya bunu alırsın yada bunu bunu lırsan fark ödersin dr. ye soruyorsun benim yazdığımı al diyor. eczane hepsi aynı diyor..

    Sağlık Sistemi Müthiş!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: El-Ezher


    quote:

    Orijinalden alıntı: spacenet


    quote:

    Orijinalden alıntı: ileri iade


    quote:

    Orijinalden alıntı: spacenet

    Sorun Suriyelinin Türk vatandaşından üstün tutulması.

    kardeşim suriyeli kardeşlerimizin arap olduğunu unutma.biz yüzyıllardır arapların hizmetkarıyız.onlar bizlerden elbette üstündür.araplık en yüce mertebedir

    Özür dilerim, benim hatam.

    Sizin hatalarınız yüzünden forumu bırakacağım



    Bilmiyorsanız yazmayın karşiiim



    Selam ve dua ile

    Senin zekana hayranım, IQ 200'e vuruyor. Buralarda harcanıyorsun,forumu bırakman daha hayırlı olur.

    Ne istersen onun ile.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • asau kullanıcısına yanıt
    Devlet nedir? Devletin kuruluş amacı nelerdir? Devlet halk içinmi vardır halk devlet içinmi ?



    Bu soruların cevabını verdiğinizde tüm yazdıklarınıza cevap olmuş olacaktır.



    Devlet senden vergi alıp sana sağlık hizmeti satmak için değil, senden vergi alıp sana sağlık hizmeti sunmak için vardır. Siz halk, devlet için olsun mantığıyla ilerliyorsanız, bu sizin bileceğiniz bir husustur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizhansen

    annen için geçmiş olsun dostum.

    ama bu konuda bare yalan söylemeyin lütfen.

    bir arkadaşım var başı ağrısa hastaneye gider ve sigortasız.

    şu zamana kadar zerre para almadılar, ne devlette ne özelde.

    normalde siyasetle vs ile ilgili konulara yorum yapmam ama, göz göre göre abartıyorsunuz, yalan söylüyorsunuz, fitnelik katıyorsunuz. yani bu dünyanın öbür tarafıda var lütfen

    Bir şekilde GSS'sini sıfır çıkartmıştır, yoksa para ödemek zorunda. Bu işi yaşayan insanlara "YALAN SÖYLÜYORSUNUZ" demeye hakkın yok. Bu dünyanın bir de öteki dünyası varsa insanların günahına girdiğini bil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden hastanelerde kuyruk vardı sabah erkenden gidip mesai bitimine kadar işinizi görebiliyordunuz, bilemedin ertesi güne kalıyordu
    Günümüzde aynı tedavi için 10 gün 20 gün hatta aylarca bekleyen hastalar var tek farkı evinde bekliyorsunuz ama bana sorarsanız
    gidip 1-2 gün hastanede kuyruğa girmeyi tercih ederdim

    Bir keresinde ön dişimin bir kısmı kırıldı dedim kaplama yaptırayım randevu almaya çalıştım o da ne 2,5 ay sonraya boş gün varmış o da denk gelirse,
    Sonra baktım ki zaten devlet bunun hepsini karşılamıyormmuş ayrıca en kalitesiz malzemeyi kullanıyorlarmış ve diş doktoru işi baştan savma yaptığı için
    özenmediği için o dişten pek hayır gelmiyormuş sonuç 800TL verip özelde yaptırdım iyiki de özelde yaptırmışım, akpnin sağlık sistemi özeti budur malesef
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemnalbant

    Acil servisler ücretsizidir.Para alamazlar.Ama alıyorlar.Şikayet etmek gerek.

    Suistimal edilirse alınır tabi!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4ikaos

    1.5 hafta önce akşam iş çıkışı acil servise gittim. işe başlayalı 26 gün olmuştu. Girdim içeri kayıt yaparken kayıttaki bayan sigortamın görünmediğini söyledi.
    26 gündür sigortam var dedim 60 gün aralıksız sigortanın yatması lazım ilk işe başladığında dedi.
    Kaydı açmadı bu şekilde kayıt açamam dedi. Bende biraz patladım orda bizim ödediğimiz GSS borçları ne oluyor o zaman dedim. Onu bilmiyorum o bizi ilgilendirmez biz ne görürsek onu yapıyoruz dedi.
    Ücretli muayene olmak istedim yok işte sistem açılmıyor bilmem ne önümdede bilgisayarı görüyorum hiç birşey yapmıyor.
    Güvenlik dik dik bana bakıyor. Sonra döndüm koridorda bekliyorum ne yapacam diye suriyeli bir aile geldi 2 kişi karı koca sanırım hiç kelam etmeden kaydını yaptılar türkçe bile konuşamadan muayene ettiler adamlar çıktı gitti.
    Daha sonra bi şekilde muayene oldum ücretli.eczaneye gittim ordada muayene ücreti çıktı ayrıca sigortam olmadığı için ilaçları sigortasız parasıyla almak zorunda kaldım üstüne hastanede verdiğim haricinde bir daha muayene parası verdim..
    Burada türkiyede sağlık ücretsiz diyecek adAM varsa sigortasız acil bir zamanda allah yolunu hastanelere düşürsün de görsün durumu.

    Durumun özeti bu.

    Fakat hamd olsun saygıdeğer vatandaşlar her şeye rağmen bizi haksız çıkarma çabasındalar.

    Sanırım hiçbir sebeple efendilerine eleştiri gelmesine tahammül edemiyorlar!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sağlık Sistemi;

    -Gelir gözetmeksizin her ay 58 TL ödeme var.Sağlık güvencesi olmayanlar (Önceden geliri düşük olanlardan ücret alınmıyordu kalktı)
    -Hastaneden tedavi gördükten sonra eczanelerde belirli bir tedavi ücreti ve ilaç parası veriyorsun.
    -Aylık gelirin yok ödeme yapamıyorsun devlete borçlanıyorsun.

    Sonuç;

    Sağlık sisteminde öncüyüz.Hastalar mağdur olmuyor.Seve seve para ödüyor yoksa paran fakirsen git ÖL.

    Deveyi diken insanı seven yaranıyor.

    İş durumu ülkede çok iyi o yüzden okumuşları ülkede tutamıyorlar. Ver mehteri çoşsun millet ver..
  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt
    Valla ben o tarz insanları artık umursamıyorum. Onların dünyası kendileri yaşıyorlar. Ben kendime bakıyorum. hayatıma girmeye çalışanlara tekmeyi basıyorum :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BigOTTOMAN1453

    Acil serviste çalışan doktorum, sigortalı sigortasız tüm hastalara acilde bakarız, hiçbir şekilde muayene ücreti de alınmaz önden. Sigortasız bir sürü Afgan Suriyeli olanları da muayene ettikten sonra hayati tehlikesi yoksa yapılacak diğer tetkikler için ücret kesileceğini söyleriz kendisi devam etmemizi isterse devam ederiz.



    Hayati tehlikesi olan hiç kimseden bu ülkede para alınmaz. Tabii bizim insanımıza göre boğaz ağrısı bile hayati tehlike olduğu için acile gelip sarı seron yada kokteyl gerektiği için sigortası olmayınca tabii ki de parasını verecek bakkaldan simiti bile ücretsiz alamazsın. Yiğidi öldür hakkını yeme, bir sağlıkçı olarak şikayetçi olduğum çok şey var bizim haklarımız ihlal ediliyor ama vatandaşın sağlık açısından ooo sizin bu yaklaşımlarınız yüzünden kimseyi mutlu etmek mümkün değil yapıştır geç taktiği uyguluyor hükümet de biz de araya kaynıyor uz ...

    Doktor olduğunu söylüyorsun ve sağlık hizmeti almak isteyen bir yurttaş için "Tabi ki para ödeyeceksin. Bakkaldan simiti bile parasız alamıyorsun" diyorsun.

    Aldığınız maaşlar bu ülkede haftada altı gün, günde 10-12 saat çalışıp ayda 1400 lira alan insanların ödedikleri vergilerle karşılanıyor... Bunu hatırlatmak istedim. (Tabi eğer gerçekten doktorsan. )

    Umarım bir gün farkında olmadan bu düşünce yapısındaki bir doktora muayene olmak zorunda kalmam!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gss diye işsiz adamdan para alınan ve işsiz adamı borçlu hale getiren bir sistem getirildi kimseden ses çıkmadı. Yarın adamlar bu ay maaş verilmeyecek dese bir kesimden yine ses çıkmaz.
  • Cumartesi günü hanım iğne vurdurmak gerektiğinden teee anasının nikahındaki şehir hastanesi dedikleri yere gitti.

    Reçeten yok die acilden geri yolladılar. Hastane girişini bırakmışlar acile binanın arkasına araçların park yerlerinin içinden geçerek ulaşıyorsunuz. Sanki acile gelmeyin der gibi. Yolda ölsek acile giderken araçların arasında ölsek kimse görmicek. Zaten hastanenin yeride akıllara zarar bir yer. Rant rant rant.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.