Şimdi Ara

sağlık sektörü(tıp,diş) mü mühendislik mi sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
7.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. ben forumda yokken baya bi özel mesaj gelmiş. bugün de iki tane gelince başlıkta cevaplayayım bu soruyu istedim.

ben bilkent elektrik elektronik mezunuyum. burslu okudum. yaklaşık 7 aydır da savunma sanayii için çalışıyorum. ben de baya düşünmüştüm tıp mı okusam diye ama mühendislikte karar kılmıştım. benden 2 yaş büyük kuzenim de mühendislik isterken tıp tercih etmişti, şu an doktor kendisi. ayrıldığım kız arkadaşım da diş hekimiydi:) neyse sorunuza gelirsek bunun kesin bir cevabı yok. direk sizle ilgili bişey bu. çalışma ortamları çok farklı mühendislerin, doktorların ve dişçilerin. hepsinin hergün tecrübe ettikleri şey farklı.

insanlarla iletişim kurmayı sevmeyen, bi grupla birlikte proje geliştermeyi isteyne biriyseniz mühendislik iyi bir seçim.

ben biraz sosyal olayım(bunun iyi ve kötü yanları var), işim garanti olsun, mühendislere göre görece biraz da fazla kazanayım derseniz doktor olun.

yine biraz sosyal olayım, gelirim yine doktor kadar olmasa da iyi olsun, biraz fiziksel zorluk beni yormaz derseniz dişçi olun.

kuzenim tusu kazandı dokuz eylülde pediatri asistanı şu an. aldığı maaş 7500 sanırım. iyi bir para ama ayda 7-8 nöbeti oluyor. yani maaşın yüksek olmasının nedeni nöbetler. işinden hem memnun hem değil. insanlara yardım etmek güzel olsa da yorucu ve karşınızdaki her insan muhattab olmak isteyeceğiniz kişiler olmayabiliyor.

ben savunma sanayide çalışıyorum. çalışma saatlerim belli. haftasonu tatil. aldığım maaş 4500-5000 arası. iş sıkıcı değil hatta eğlenceli bile denebilir. ileride bir uzman doktor kadar kazanamasanız da çok da aşağılar da almıyosunuz savunma sanayide. atıyorum bir uzman doktor 15 bin alıyorsa siz de 10 bin alırsınız tecrübelenince. o da yeterli bir maaş.

diş hekimlerine gelince eski kız arkadaşım bel fıtığı olmak üzereydi:) yaptığınız iş biraz fizik gücü istiyor. eğilip kalkıyosunuz vs. özelde çalıştığı için maaşı 4000 civarıydı. devette düz diş hekimi 6000 civarı alıyor sanırm(atanmak çok zor). uzman olup kendi yerinizi açarsanız daha fazla ama uzman olmazsanız 40 yaşında da aldığınız para çok artmıyor. yine 5000-6000 civarı takılırsınız. mühendisliğin güzel yanı burası. tecrübeyle maaş artıyor mühendislikte.

bzen doktor da olaiblirmişim dediğim oluyor ama şu an pişman değilim mühendislkten.doktor olup da çok pişman olan arakdaşım var. en az pişman olan diş hekimleri sanırım:) ama onların da şikayetleri çok oluyor. bi de diş hekimleri kendi puanlarıyla boğaziçi bilekent odtü yerine yıldız hacettepe(çok iyi okullar küçümsemiyorum ama diğer üçünden bi tık alttalar) gibi okullarda mühendislik okuyabilecekleri için çok da keşke mühendislik yazsaydım diyenini görmedim. bunun da etkisi vardır.

aklıma gelenelr bunlar:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Decade5 -- 20 Mart 2016; 16:05:27 >

• En iyisi kaptan olacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sgns12 -- 20 Mart 2016; 15:56:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Decade5 D kullanıcısına yanıt
    Bende tıp istiyorum.Bu sene olmazsa seneye seneyede olmazsa kaptanlığı denicem.

Daha Fazla Göster
  • Hocam benim kafa karisik muhendilige devam mi etsem yoksa cerrakpasaya mi gecsem ,acayip gelecek kaygisi var.Sizce ne yapmaliyim?

• Sanki mühendisliğe yönelin havası var yazıda.Şöyle bir şey ki meslek,yazının başında da belirttiğin gibi kişiden kişiye değişen bir tercih.Tıp isteyen bir insan yıllarca okumayı göze alarak seçimini yapmalı.Mühendis olmak isteyen ise üniversiteye sadece mezun olmak ve eline diploma almak için gitmemeli.Üniversitede kendini sürekli geliştirmeye çabalamalı.Ezber ve teorik bilgilerle sınırlı kalmayıp bunları uygulamalı ki nitelikli bir mühendis olarak mezun olsun.Benim düşüncelerim bunlar.Katılır mısınız bilemem.
  • ben de pek çok sayısal öğrencisi gibi bu ikilemi yaşıyorum. tabii pek çok kriter var fakat fizik dersini sevenlerin mühendisliğe, biyoloji sevenlerin de sağlık bölümlerine yatkın olduğunu düşünüyorum. bu yüzden de fiziği çok sevdiğim ve fazla da sosyal bir insan olduğumu düşünmediğimden mühendislik seçmek istiyorum. bir yol ayrımı da bu noktada başlıyor. doğru kararı verebilmek için hangi mühendisliğin ne iş yaptığını vs. iyi bilmek gerekiyor. tercih zamanı bu konulara daha çok yoğunlaşacağız. değerli tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prostagma -- 20 Mart 2016; 22:40:13 >
  • kafan çok karışık galiba. yani tıp çok güzel bi bölüm ama para için gideceksin yoksa mesleğe ilgin mi var bilmiyorum. para kazanılıyor bi şekilde. mesleğe ilgin varsa geç ama para için geçeceksen hangi meslte mutlu olursun bunu düşün. paralar maaşlar çok değişiyor ülkede. ilerde umduğun paraları kazanamazsan pişmanlık başlayabilir doktorlukta. çok iyi düşün. ilgin hangisineyse o bölümde ilerlemeni tasiye ederim.
  • objektif çok olamıyorumdur belki:) sonuçta mühendisim. yine de iyi okullarda mühendislik bence tığtan daha mantıklı. en kötü yurtdışı seçeneği için bile avantajlı bence. doktorlukta yurtdışında çalışma şansın pek yok ama mühendislikte yurtdışında iş bulailbirsin.
  • valla gelirim doktor kadar olmasın dedikten sonrasını okumadım. ciddiyim işini bileni kafası basan düzgün bir dişçi biraz da çevresi iyiyse mühendis+doktorun aylık maaşının fazlasını kazanır.
  • Özel muayene acarsan 5 6 bin tl gayet az sadece hastayi muayene edersen 100 50 tl arasi sadece 5 dk bir bakiyorsun çürük değil diyorsun ve tel takma olaylarina girersin sağlam para gunluk sana 5 hasta gelse ve hunlar sadece dislerine baktirsa 250 tl 30 gunde 7.500 yapar ki cevren olursa dolgu falan filan yapsan sadece en az 100 tl den paraya para demessin ve hastan bol olursa gunluk 10 hasta bakilabilir

doktorlar "genelde" dişçilerden çok kazanır. kız arkadaşım 3000 lira maaşla başlamıştı daha sonradan 4000 oldu. bir muayenehane açmanın maliyeti yaklaşık 150-200 bin lira. çok basit işler değil bunlar. muayenehane açtıktan sonra da iş bitmiyor. çevre yapmak gerek. ayrıca artık kimse düz diş hekimine gitmiyor. uzman diş hekimi tercih ediyorlar. emin ol dediğin kadar kolay olsaydı eski kız arkadaşım bunu yapardı.
  • 5000-6000 devlet için geçerli.
  • Decade5 D kullanıcısına yanıt
    Valla hocam kimsenin uzman aradigini sanmiyorum.ben acikcasi sen işini yapiyorsan hastan memnunsa yürür gidersin bir nevi ticaret discilik kendini iyi yanitir insanlarla iyi iliski kurup isinide iyi yaparsan isterzen diyarbakir dan mezun ol yine parayi köklersin ama istersen odtu den çık dis hekimi olarak işini iyi yapamassan bisey alamassin az çok isini ayi yapip ağzın laf yapiyorsa discilik candir

• neyi seviyosanız neye ilginiz varsa onu seçin ilk 1k yapıp aile baskısıyla felan mühendislik isterken tıp seçmeyin bence tıp diş mühendislik isimleri geçmiş üçü de güzel meslek ama üçü de ayrı alem tıp diş yine biraz benzer sayılır mühendis adamın kafası bence tıpçıdan biraz daha farklı çalışır sayıları dahaaaa çok sever tıpçı okurken teoriğin detayın dibine vurur dişte tıp kadar olmasa da teorik var ama pratik sıkıntıları var eline de bağlı en güzeli gidip işin kaynağında araştırmak maaşı ilkten düşünmeden direk mühendisin doktorun dişçinin okuyan çalışan gidip yakınında inceleme yapın öyle karar verin buda benden bi tavsiye olsun ilerde tercih zamanı kafası karışık çok arkadaş olur

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.