Şimdi Ara

Sağlık Bakanı Koca: En az %70 aşılamanın olduğu dönem, maskelerden kurtulduğumuz dönem olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
23
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Koronavirüs ile ilgili son gelişmelere ilişkin Bilim Kurulu Toplantısının ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca basın açıklamalarında bulundu. Açıklamanın ana gündem maddesi ise ülkemizdeki son haftalardaki yoğun aşılama programıydı. Buna müteakip Bakan Koca, aşıyla birlikte salgından tamamen kurtulunulacağını ve bu kurtulmanın eşiğinde olunduğunu belirtti.

    "En az bir bu kadar daha vatandaşımızı kaybettik!"

    Açıklamanın ilerleyen dakikalarında Fahrettin Koca, Covid-19 ölümlerinin Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) belirlediği kriterlere göre tespit edildiğini ve bu kriterlere göre ülkemizde yaklaşık 50 bin can kaybının olduğunu belirtti. Ancak ilgili kriterler dışında doğrudan Covid-19 nedeniyle değil de dolaylı yollardan oluşan can kaybının ise en az belirlenen kriterler doğrultusunda oluşan can kayıpları kadar olduğunu sözlerine ekledi. Yani bu açıklamalardan Covid-19 nedeniyle doğrudan veya dolaylı olarak bugüne değin oluşan can kayıplarının en az 100 bin olduğu anlaşılıyor.

    Kurban Bayramı'na kadar 55 milyon vatandaşın en az bir doz aşılanması hedefleniyor.


    Sağlık Bakanı, yoğun aşılama programı çerçevesinde günlük 1,5 milyon doz aşılama yapılabileceğini ve bu doğrultuda Kurban Bayramı'na kadar 55 milyona yakın vatandaşın en az bir doz aşılanmasını hedeflediklerini belirtti. Buna yönelik ise aşı tedariğinde sorun olmadığını, BioNTech firmasıyla anlaşma yapılan 120 milyon doz aşının ise şimdiye kadar 20 milyonunun ülkemize ulaştığını ifade etti. Bu sayının Haziran bitmeden 25 milyona ulaşacağını, daha önce belirtilen 30 milyon sayısını ise Temmuz'un ilk 3-4 günü göreceğimizi belirtti. Sinovac tarafında ise anlaşma yapılan 100 milyon dozun Nisan sonunda ülkeye ulaşması gerektiğini fakat bugün elimize 34 milyonunun ulaştığını sözlerine ekledi. Son olarak da Cuma gününden itibaren aşılama programında yer alan grup sıralamasında 18 yaşından gün almış ve üstündeki vatandaşların aşılanmaya başlanacağı müjdesini de verdi.



    Kaynak:https://twitter.com/i/broadcasts/1BdxYYnZRvAxX







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.