Şimdi Ara

Sağlık Bakanı Koca: Belirti Göstermeyen Ama Testi Pozitif Çıkan Vakalar Tabloda Yer Almıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
12.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
300 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu adamlar verileri Dünya Sağlık Örgütüne de paylaşıyordu. Diğer tüm ülkeler de aynı formatta mı paylaştılar verileri?

    Eğer biz eksik bilgi gösterdiysek büyük rezalet olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 1 Ekim 2020; 22:19:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birisi paylaşmış
    Sağlık Bakanı Koca: Belirti Göstermeyen Ama Testi Pozitif Çıkan Vakalar Tabloda Yer Almıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu biyologum ben boyle sacma sapan bir arguman duymadim. he virolog veya epidemiolog degilim ama bir bilimci olarak pek mantikli bulmadim.

  • ehühehüjej sağlık bakanı hajum.. şeffaflık hajum.. süreci iyi yönetiyor hajum...

    Çok poh pohlandı bu sağlık çalışanları.. yastıkla işe gidiyorlar, gram minnettar değilim...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Utanç verici

  • Gözden kaçan önemli bi nokta var. Bakanı eleştirenlerin %99’u testi pozitif çıkan ama semptom göstermeyenleri niye tabloya dahil etmiyorsunuz diyorlar. Böylelikle bakanın “testi pozitif çıkanların büyük çoğunluğu asemptomatik” sözüne inanmış oluyorlar. Ne yazık ki bu bilgi doğru değil. Tabloda yer almayan testi pozitif çıkanların tamamına yakını semptom gösteren hastalar. Asemptomatik değiller. Bu insanlar öksürük, yüksek ateş, nefes darlığı giibi şikayetlerle hastanelere gelmiş test olmuş kendilerine ilaç verilerek evlerine yollanmış kişiler. Hastalığı evinde geçiren ve kötü olursanız durumunuz ciddileşirse hastaneye gelin denilenler. Bu insanlara asemptomatik denilmesi gerçek değil. Bu biir yalan. Biliyoruz ki son dönemde hastaneler solunum cihazına bağlanma noktasına gelmiş hastalar dışındaki tüm hastaları evine yolluyordu. Anlıyoruz ki bu hastalar tabloya dahil edilmemiş. Bu hastalara asemptomatik demek yalan söylemek demek. Zaten semptom göstermeyenlere test yapılmadığı bilinen bir gerçek. Ayrıca şikayeti olmayan bir insan neden risk alıp hastaneye test olmaya gitsin. Bu nokta nasıl atlanıyor ve pozitif olanların çoğu asemptomatik bilgisi doğruymuş gibi nasıl kabul ediliyor anlamak çok zor.
    Yukarıda arkadaş yazmış hastalığı evimde geçirdim öldüm öldüm dirildim diye. Şimdi bu arkadaş gibi hastalığı evinde geçiren ve tabloya dahil edilmeyenleti asemptomatik mi kabul edeceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.hulk -- 2 Ekim 2020; 8:34:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.hulk

    Gözden kaçan önemli bi nokta var. Bakanı eleştirenlerin %99’u testi pozitif çıkan ama semptom göstermeyenleri niye tabloya dahil etmiyorsunuz diyorlar. Böylelikle bakanın “testi pozitif çıkanların büyük çoğunluğu asemptomatik” sözüne inanmış oluyorlar. Ne yazık ki bu bilgi doğru değil. Tabloda yer almayan testi pozitif çıkanların tamamına yakını semptom gösteren hastalar. Asemptomatik değiller. Bu insanlar öksürük, yüksek ateş, nefes darlığı giibi şikayetlerle hastanelere gelmiş test olmuş kendilerine ilaç verilerek evlerine yollanmış kişiler. Hastalığı evinde geçiren ve kötü olursanız durumunuz ciddileşirse hastaneye gelin denilenler. Bu insanlara asemptomatik denilmesi gerçek değil. Bu biir yalan. Biliyoruz ki son dönemde hastaneler solunum cihazına bağlanma noktasına gelmiş hastalar dışındaki tüm hastaları evine yolluyordu. Anlıyoruz ki bu hastalar tabloya dahil edilmemiş. Bu hastalara asemptomatik demek yalan söylemek demek. Zaten semptom göstermeyenlere test yapılmadığı bilinen bir gerçek. Ayrıca şikayeti olmayan bir insan neden risk alıp hastaneye test olmaya gitsin. Bu nokta nasıl atlanıyor ve pozitif olanların çoğu asemptomatik bilgisi doğruymuş gibi nasıl kabul ediliyor anlamak çok zor.
    Yukarıda arkadaş yazmış hastalığı evimde geçirdim öldüm öldüm dirildim diye. Şimdi bu arkadaş gibi hastalığı evinde geçiren ve tabloya dahil edilmeyenleti asemptomatik mi kabul edeceğiz.
    Hocam sanirim filyasyon sonucu temasli kisilere yapilan testte sempton gostermese bile pozitif cikanlari kastediyorlar. Mesela siz pozitif hastasiniz, ayni yerde calisiyorduk, sizib durum ortaya cikinca arkadaslarinjzada test yaptilar onlarda pozitif cikti ama sempton yok. Bu olabilir. Ama zaten bosuna bunlari konusmaya gerek yok artik, aylardir her seyi ortbas eden, verileri kurumlari kendi cikarina gore yoneten bir partinin pek ala bunuda dogru yapmayacagini soylenmisti, soylenenler nihayete erdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam 2 aydır aynı evde yaşadığınız yakınınız pozitif olsa bile sizde semptom yoksa test yapmıyorlar. Evinde izole olup ilaç kullanan insanlar bas bas bağırıyor. Kardeşime, anneme, babama da test yapın diye. Maalesef bize verilen emir böyle belirtiniz yoksa test yapamayız diyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem

    Hocam sanirim filyasyon sonucu temasli kisilere yapilan testte sempton gostermese bile pozitif cikanlari kastediyorlar. Mesela siz pozitif hastasiniz, ayni yerde calisiyorduk, sizib durum ortaya cikinca arkadaslarinjzada test yaptilar onlarda pozitif cikti ama sempton yok. Bu olabilir. Ama zaten bosuna bunlari konusmaya gerek yok artik, aylardir her seyi ortbas eden, verileri kurumlari kendi cikarina gore yoneten bir partinin pek ala bunuda dogru yapmayacagini soylenmisti, soylenenler nihayete erdi.

    Alıntıları Göster

    Ben buna inanmıyorum. Benim ailemin büyük çoğunluğu sağlıkçı ve eşim dahil filyasyona gidiyorlar sürekli. Onların içinden asemptomatik olan pozitif sayısı çok çok azdır. Ancak akrabalarımdan ve çevremden yüksek ateş, öksürük, halsizlik, tad alamama tarzı semptomları olup da test bile yaptırmak için hastane hastane dolaşan, yapıldıktan sonra da gerçekten artık ölmeye yakın değilse yatırılmayıp direk evlerine yollanan çok var.

    Bana kalırsa bakanın açıkladığı rakamlar direk hastaneye yatırılan rakamlar, tabi doğru olduğunu varsayarsak en başından. Ki bu hastalar taburcu edilirken de negatif çıkmasına bakmıyorlar, azıcık iyiye doğru seyretmesi yeterli oluyor.





  • ben farklı düşünüyorum. sağlık bakanı gayet başarılı ve düzgün bir adam bence. tek sorun rte. mevcut bakanların tamamı şahsı tarafından idare edilen, komutlarla hareketleri belirlenen kişiler, yetkileri ve yaptırım güçleri yok. saray ne derse o oluyor. fahrettin koca nihayetinde bir hekim, mesleki ahlaka ve bilgiye, öngörüye sahip. bildiği gibi iş yapmaya kalksa başına en başında fetöcülük; akabinde onlarca suçlamalar, belalar gelebilir. istifa da edemiyor. 5 paralık 2 maskeyi dağıtamadı iktidar; evlere gelemedi, eczanelere gelemedi, en sonunda parayla satılmaya başlandı.


    yani her olumsuz olayda olduğu gibi bakan kurban, rte paklanan masum oldu. kendilerine verilmiş hakları bir hamaset edebiyatı, bir paket makarna, bir torba kömür karşılığında tek kişiye devreden toplumların hazin sonunu yaşamak üzereyiz.

  • Vaka sayıları normal değil diyordum kafama taş atıyorlardı, alın hadi.

  • Tatil mevsimi bitti. Büyük ihtimal bizi toplumsal bağışıklık kazandırmaya çalışıyorlar. Ölen ölür kalan sağlar bizimdir. Olaylar bitince de 5-10 çocuk yapın der devletimiz.

  • Gram alakası yok.Rte kadar bakanda sorumlu.Meslek ahlakı ve öngörüsü var dediğin adam 29 temmuz dan beri vakaları düşük açıklıyor.Her toplantı da salgın kontrol altında diyor.Ki bu adamın rte ile ilişkisi geçen hafta pazartesi başlamadı.Öyle bir yazıyorsun ki görende adam Harvard'da tıp eğitimi veriyordu rte oradan transfer etti sanacak.Bu adam zaten bakan olmadan önce de rte ile yakın ilişki içindeydi (medipol üniversitesi ve hastanesi kurucusu, hissedarlarına bak anlarsın)


    Koskocaman 2ay insanın hiç mi vicdanı sızlamaz? Bu kafada gidersek anca d*zülen değişir düzen değişmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önceden tanıyor ve ilişki içerisinde olması gerçekleri değiştirmiyor. rte ne derse onu uyguluyor. aksi asla düşünülemez.


    diyelim ki f. koca çıktı ve açıkladı: gerçek vefat sayısı 80 bin, toplam vaka 2 milyon (rakamları sallıyorum). sonuç ne olur?

  • Gerçekleri değiştirmiyor ne demek kardeşim? Adam atanmış bir siyasetçi siyasetçi, seçilmiş bile değil.Direk rte tarafından atanmış.


    Sen rte nin ikinci davutoğlu ya da gül vakasını yaşamasını göze alacağını mı düşünüyorsun? Bu adam zaten sözünden çıkılmasın diye seçilmiş bir kişi, hakikaten bunun farkında değil misin? Ve çıkarı olmasa kim bakanlık kabul eder? Hayır bu kadar mı saf ve iyi niyetlisiniz anlamıyorum ki.


    Yarın öbür gün rte seçilmezse tüm bakanlar milletvekilleri çıksın o zaman suçu rte ye atsın, bizi buna buna zorladı diye.Böyle bir saçmalık olabilir mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O dediğin yalan İstanbul'da antikor testi %2.5 cikti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rte zaten sallanıyor. ekonomi ve baskılar yüzünden halkın suratından düşen bin parça, görmüyor musunuz? rte düştüğü an en dibindekiler dahil; hepsi onu satacak, zira yalakalık bunu gerektirir. o da bunların farkında. abdullah gül ile yolları ayrıldığında adamın evinin bahçesine helikopter indirtti rte, sonrası yapılan dezenformasyon malum...


    sözünden çıkmasın demişsin. başta verilen vaadler ile sonrası gelen talimatlar bu denli çelişebilir mi; diğer bir deyişle f. koca bu kadarını düşünebilmiş, tahmin edebilmiş midir? buna bakmak lazım. savaşın ve sağlığın şakası olmaz. damadın halkla alay etmesi gibi değildir bu işler.

  • MFN kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam. Herkesin ağzında bi asemptomatik olup testi pozitif çıkanlar lafı dolaşıyor. Bakanı eleştirenler bile sorgulamadan bunu kabul ediyorlar. Güya testi pozitif çıkanların çoğu belirti göstermiyormuş. Bu uydurma bir şey. Asemptomatik olup da bir şekilde test yapılmış ve testi pozitif çıkmış sayısı %1'i, %2'yi geçmez. Bazı durumlarda testi pozitif çıkmış, hastane hastane dolaştırılan, yürüyemeyen, konuşması bozulmuş hastaları bile almıyorlar hastanelere. Dediğiniz gibi ancak ölecek konuma gelmiş hastaları yer varsa kabul ediyorlar. Ve bu kişileri tabloya yanstıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilakis eksi yönde değil artı yönde oynadıklarını düşünüyorum.

    Yani olmayan şeyi yada az olanı abartıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.