Şimdi Ara

Sağlık Bakanı Koca: Aşılama çalışmaları dört aşamada yürütülecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sağlık Bakanı Koca: Aşılama çalışmaları dört aşamada yürütülecek






    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında aşı gündemiyle toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yazılı açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'de aşılama çalışmalarına dair ayrıntıları paylaştı.

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

    • Sözleşme yaptığımız aşının ilk kısmının Türkiye'ye 11 Aralık'tan sonra gelmesi beklenmektedir.
    • Bir inaktif virüs aşısının temini için sözleşme imzalamış durumdayız. Bir mRNA (mesajcı ribonükleik asit)aşısı için de görüşmelerimiz devam ediyor.
    • Aşılama çalışmalarının dört aşamada yürütülmesi planlanmaktadır.
    • İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar ile kalabalık yerlerde yaşayanlar aşılanacaktır.
    • İkinci aşamada toplum işleyişi için gerekli sektörlerde, kritik işlerde çalışanlar, 50 yaş ve üzeri en az 1 kronik hastalığı olanlar aşılanacak
    • Üçüncü aşama 50 yaş altı en az 1 kronik hastalığı olanları, genç yetişkinleri, ilk iki grupta yer almayan sektör ve meslek çalışanlarını kapsıyor
    • Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacaktır.
    • Aşılar geldiğinde önce Halk Sağlığı ve TİTCK (Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu) laboratuvarlarınca ülkemize ithal edilen tüm aşılarda uygulanan incelemeler yapılacaktır.
    • Kovid-19 aşıları ülkemiz standartlarına uygun bulunduğu takdirde erken kullanım izni verilecek, uygulamaya bu aşamadan sonra geçilecek.
    • Gelişmeler beklediğimiz yönde olumlu seyrederse Türkiye, aşılama çalışmalarına erken dönemde başlayan ilk ülkelerden olacaktır.





    https://tr.sputniknews.com/20201202/bilim-kurulu-ilk-asamada-saglik-calisanlari-65-yas-ustu-ile-yasli-ve-engelliler-asilanacak-1043333872.html/




    TWİTTERDA AŞILANMA ZORUNLU OLACAK DİYE BİR MUHABBET VAR DUYDUNUZ MU BİLMİYORUM








  • Kendi açımdan durumu şöyle anlatayım: "Ya Çin aşısı olacaksın ya da Biden'e oy vereceksin" deseler direkt gider Biden'e mührü basarım.

    Umarım zorunlu olmaz. "Çin aşısı olmak istemeyen genç Çin'e küfürler ederek görevlilerden kaçtı ve şehri birbirine kattı" diye bir habere konu olmak istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyasiler zenginler hangi aşıyı olacaklar acaba?

  • RevengeRain kullanıcısına yanıt

    Bana birisi o aşıyı 2-3 yıldan önce yapmaya çalışsın güvenliğinden emin olmadığım dönemde yapmaya çalışsın zorla!!! ya ben ya o durumu ortaya çıkar ötesi değil






    aşı firmaları olası test edilmemiş öngörülmemiş durumlardan ötürü devletlerden muafiyet istemeye başlamışlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 3 Aralık 2020; 12:23:43 >
  • RevengeRain kullanıcısına yanıt

    aha bak








    Brezilya, Çin'in geliştirdiği Kovid-19 aşı adayının deneylerini durdurdu

    Brezilya'da insanlar üzerinde denenen Çinli ilaç şirketi Sinavoc Biotech'in geliştirdiği "CoronaVac" isimli yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı adayının deneyleri geçici olarak askıya alındı.





    Brezilya Sağlık Düzenleme Kurumundan (Anvisa) yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede CoronaVac'ın insanlar üzerinde yapılan deneylerinin "ciddi bir advers olay" nedeniyle geçici olarak durdurulmasına karar verildi.

    Açıklamada, deneyleri durdurma kararına ilişkin net bir sebep gösterilmezken advers olayın 29 Ekim'de meydana geldiği belirtildi.

    "Advers olay" bir ilacın kullanımında beklenmeyen yan etki şeklinde tanımlanıyor.

    Açıklamada, ölüm, potansiyel ölümcül advers olay, kalıcı sakatlık veya sakatlık, hastanın hastaneye yatırılması gibi durumların "ciddi advers olay" olarak değerlendirildiği bildirildi.

    CoronaVac'ın Brezilya'da insanlar üzerindeki deneyleri, Brezilya'da biyolojik araştırmalar yapan Butantan Enstitüsünün iş birliğinde temmuz ayının sonlarında başlamıştı.

    Dünyada Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülkeler arasında bulunan Brezilya'da bugüne kadar 5 milyon 675 bin 32 kişide görülen virüs, 162 bin 628 kişinin ölümüne sebep oldu.





    https://www.aa.com.tr/tr/dunya/brezilya-cinin-gelistirdigi-kovid-19-asi-adayinin-deneylerini-durdurdu/2037988














    aşı firmaları olası olumsuz durumlar için muafiyet istemeye başladılar alman ve abd aşısı da dahil !'!!!!





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.