Şimdi Ara

sağlam bir temel kazanmak için ve ünilerle ilgili bilgi için gelin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • çok sık okuyorum şu soruyu: şu dersten ne kadar soru çözmek gerekir? şu dersin hangi kitabının soruları iyidir? vs. gibi.


    önemli olan soru çözmek değildir arkadaşlar. önemli olan konuları en ince detayına kadar detaylıca okumak/dinlemek ve konunun ne olduğunu ve size ne öğretmeye çalıştığını öğrenmektir. konulara ne kadar iyi çalışırsanız hem üniversite sınavında o kadar iyi yaparsınız hem de üniye geçince temeliniz o kadar iyi olur.


    ayrıca tavsiyem:

    içinizden geçilmesini istemiyorsanız, teknik mühendis değil de piyasa mühendisi olmak istiyorsanız odtü itü ytü denilen 3 tane zıkkımın kökü okuldan uzak durun. üçünü de yeterince görmüş hatta kaçak olarak derslerine girmiş biri olarak söyleyebileceğim bu. eğer arge alanında çalışmak istemiyorsanız, nitelikli mühendis olmak istemiyorsanız buralardan uzak durun. hacettepe marmara boun gibi teknik açıdan daha kolay ama kişisel gelişime biraz daha müsait olan okullara gidin (odtü de kişisel gelişim için çok iyi bir okuldur ancak derslerden/projelerden vaktiniz/enerjiniz olmayacak, bunu da düşünün).


    ayrıca:

    makina mühendisliği asla ve asla ölmeyecek bir bölümdür. bütün mühendisliklerin (ee/inşaat/kimya müh.) ile birlikte babasıdır ve bütün mühendislerin yaptığı işi yapabilecek durumda olursunuz.


    ayrıca:

    mühendislikte en önemli mürşit uzmanlaşmaktır.








  • Ayt matematik ve geometri için çalışma önerisi verir misiniz? Diğer tüm dersler için kendimce çalışma prensiplerm var. ayt mat ve geo için nasıl çalışılacağı konusunda yardıma ihtyacım var sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • odtü makine>tüm makineler net.

  • GTÜ'ne girmediğiniz sürece isterseniz BOUN isterseniz MIT isterseniz Cambridge olsun fasa fisodur net.

    Alternatif olarak AMU'nu da düşünebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NickYokkiBeAbi -- 15 Ekim 2020; 23:57:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mekatronik mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz hocam,bilginiz var mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nphexy N kullanıcısına yanıt

    çok d0ru abe


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QaptanYosun Q kullanıcısına yanıt

    ayt matematik ve geometride bana kalırsa bu dersleri iyi anlatan bir hocadan ders dinleyip konuları tamamen anlaman için ne kadar soru çözmen gerekiyorsa o kadar soru çözmendir. ne az ne fazla, az soru konuyu öğrenmeni engeller, çok soru da vakit kaybıdır. ama yine dediğim gibi, önemli olan konuyu anlamaktır.

  • sağ olun öneri için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YolculukZamanı Y kullanıcısına yanıt

    mekatronik bana biraz saçma geliyor. sonuçta makinanın az bir kısmı ve elektronik/robotiğin az bir kısmını alarak sentezlenmiş bir bölüm. ama sadece lisans mezunu olan bir mekatronikçi bana kalırsa yeterince bilgiyle mezun olmaz. mekatronik okuyacaksan üzerine en az yüksek lisans çekmek gerek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.