Şimdi Ara

şaft tüneli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
14.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Shaft Tüneli mi deniyormuş. Ben de vw grubu araçlarda ortadaki yolcu oraya çömsün rahat otursun diye yapiyolar sandımdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 elantrada yok gibi bir şey 2cm lik çıkıntı gibi, onun için arkadakiler memnun.
  • Fiat Linea'da da 3-4 cm lik bir çıkıntı gibi. Araçtaki bu ayrıntıyı çok sevmiştim çünkü arkada 3 kişi rahat gittik.
  • O şaft tüneli Anadolu gibi yerlerde insanları bir çok masrfatan kurtarıyor. İstanbul gibi yerde bile hayvani kasisler var onlar bile egzos u ezmeye yeter. i30 aracım varken her kasisten geçerken hep çapraz geçmeye çalışyordum, araçta 2-3 kişi oldumu muhakkak alt tarafı yokluyorduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Gelenek galiba. Motorlu taşıt geleneği

şaft tüneli

• Üretimdeki maliyet kaygılarından dolayı, modellerde araç şasileri tüm varyasyonların (çekiş sistemi, motor, şanzıman) ihtiyacını karşılayacak şekilde üretiliyor.

yani şöyle, modelin 4X4 versiyonu yada arkadan tahrikli/itişli/çekişli (ne dersen) modeli varsa araç şasi'si ona göre şaft tünelli olarak üretiliyor.

diye biliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanal Bellek

Konu sahibinin bahsettiği araç olan Octavia'da 4x4 seçeneği var. Araç önden çekişli olsa bile üretim maliyetlerini düşürmek için üreticiler mümkün olduğunca ortak parça kullanmaya çalışıyorlar. Bu sebeple aracınız önden çekişli olsa bile 4x4 seçeneği var ise şaft tüneli mevcut oluyor. Farklı markalar ortak platform kullanmaya başlamışken, aynı modelin farklı versiyonlarında her versiyona farklı üretim bandı koymak maliyetleri arttıracaktır.

Cevap budur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt
    merhaba.
    konu çok eskiymiş yeni gördüm. kaza durumu benimde aklıma geldi fakat esas problem maliyet diye tahmin ediyorum.(kesin bilgi değildir sadece tahmin)
    çünki araçların altında her markaya özgü tamir delikleri bulunur. araçların şasi bölümünün alt kısmında markadan markaya (bazı markaların ortak model şasileri vardır) tamir planları bulunur. bu delikler aracın gönyesinin bozulmaması içindir, yani bu referans noktalarını kullanarak aracın fabrikasyon ölçülerde olup olmadığını anlayabilir, araç kazalı ise fabrikasyon ölçülerine getirebilirsiniz.(ülkemizde bu tamir yöntemi yaygın değil fakat otomobil üreticileri bu zorunluluğu sağlamak zorunda. yani size bir tamir planı sağlayabilmeli) takdir edersiniz ki yeni bir şasi modeli geliştirmek çok maliyetlidir. bunun mühendisliği, harcanan zaman, ar-ge masrafları, satın alınan bir sürü ekipman, testler, standartlar, sertifikalar, güvenlik onayları vs. uzar gider. yani sadece bir şasi modeli geliştirmek için bile dünya kadar maliyet çıkar. bu yüzdendir ki bazı markaların bazı modellerinde dışarıdan farklı görünse bile ortak referans noktaları belirlenmiştir(örneğin citröen-peugeot veya fiat-lancia grupları).

bir de egsoz-eksos-ezost-eksoz veya adına ne derseniz duman atan borunun yerleşimi var. özellikle dünya genelinde araç satan firmalar bozuk yollar için bunu göz ardı etmek istemez. aynı zamanda diğer bir sürü zıttırı nın da yerleşimi kolaylaşır. bunlarda hep işçilik ve malzeme tasarrufu, aynı zamanda diğer giderlerin düşmesidir.

para para paraa....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedi leblebisi -- 29 Kasım 2016; 2:8:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanal Bellek

Konu sahibinin bahsettiği araç olan Octavia'da 4x4 seçeneği var. Araç önden çekişli olsa bile üretim maliyetlerini düşürmek için üreticiler mümkün olduğunca ortak parça kullanmaya çalışıyorlar. Bu sebeple aracınız önden çekişli olsa bile 4x4 seçeneği var ise şaft tüneli mevcut oluyor. Farklı markalar ortak platform kullanmaya başlamışken, aynı modelin farklı versiyonlarında her versiyona farklı üretim bandı koymak maliyetleri arttıracaktır.

Konudaki en doğru cevap. Aynen katılıyorum, markaların maliyeti düşürmek için yaptığı şeylerden bir tanesidir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.