Şimdi Ara

Sadece SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HDD çöktüğü için değiştirirken SSD olsun dedim. Windows açılışı falan gayet güzel hoş. Ama sanal belleği kapatmamız tavsiye edildiğinden sürekli sanal bellek hatası alıyorum özellikle windows her açılırken. Notebookumda 8 GB Ram var ama nedense yeterli gelmiyor demek ki.

    2. bir hdd'i optik yuvaya takıcam, ama merak ediyorum: yeni laptoplarda sadece ssd ve 4 gb ram varken niye bu sorunla karşılaşmıyorlar?



  • Yeni laptoplarda zaten sanal bellek açık halde geldiğinden bu tür sorunlar ortaya çıkmaz. İsterseniz 100gb raminiz olsun Windows çalışma mantığı gereği sanal belleğe ihtiyaç duyuyor, kapatırsanız bile genellikle birkaç program hariç hata vermese de olur olmaz bir zamanda alakasız bir şekilde sorunlar ortaya çıkabiliyor, o nedenle ya farklı bir sürücüde ya da tek sürücüyse onda açık halde bırakmakta fayda var. En kötü, sanal bellek miktarını sınırlandırabilirsiniz ama günümüzde yazma ömürleri ciddi oranda artan SSD'lerde bu tür önlemler almaya artık gerek olmadığını düşünüyorum, eğer yazma ömrü önemliyse sizin için ya daha yüksek kapasiteli ya da m.2 tarzı SSD'lere yönelmekte fayda var.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Anladım, teşekkür ederim.

    Samsung EVO 860 500GB aldım ben. Sanal belleği açsam sorun olmaz heralde, çünkü zaten iyi bir model olduğu söyleniyor.
  • Kapasite 500gb ise zaten hiç sorun olmaz, çünkü SSD'de ne kadar çok boş alan varsa yazma ömrü o kadar artar.
  • yazma ömrü ile ilgili şüphelerin varsa min. 16mb max. 4096mb yapabilirsin hem hata vermez hemde ihtiyacından fazla kullanmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShadowWyvern

    yazma ömrü ile ilgili şüphelerin varsa min. 16mb max. 4096mb yapabilirsin hem hata vermez hemde ihtiyacından fazla kullanmaz
    Zaten bugün optik sürücünün yerine hdd taktım, onu gösterdim sanal belleği burdan kullan diye. Ama merak ettim işte bu yeni ssd.li laptoplar napıyor diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.