Şimdi Ara

SADECE SONY XF90 (BABA KONU) (333. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.434
Cevap
218
Favori
960.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sp@wn

    Xf9005 Tv’lerde HDMI Control On ayarını nasıl yapıyoruz?

    ARC bağlantısını kullanarak soundbar bağlamaya çalışıyorum. İlk bağlantıda sorun olmuyor normal ARC olarak çalışıyor ancak Tv’yi ve ses sistemini kapatıp açınca bağlantı şekli ARC’den Optik’e geçiyor. Tekrar ARC bağlantısına ancak tüm kabloları söküp tekrar takarak geçebiliyorum.

    Sony’nin sitesindeki yönlendirmelerde HDMI Control On olmalı deniyor ama TV ayarlarında bulamadım bunu.
    Sorun maalesef TV'de değil. Eski ses sistemlerinde bu sorun yaşanıyor. Ses sisteminiz uyumsuz. Bravia Sync özelliğini kapatarak ses sistemini açıp kapatmayı manuel yapmanız gerekiyor. Aksi takdirde ses sisteminiz anormal davranışlar sergileyecektir. Ya da yeni nesil bir ses sistemi alırsanız uyumsuzluk sorunları yaşamazsınız. Yani karşınızda 2 yöntem var. Bunlardan birini seçeceksiniz. Sony'nin sitesindeki açıklamalar uyumlu cihazlar için yapılacak ayarları anlatmaktadır.




  • needacar kullanıcısına yanıt
    Kutuyu kargo bu halde getirince teslim almakla hata yapmışsınız. Hiç teslim almadan rapor tutup geri gönderecektiniz. Cihazda bir hasar varsa çatlak, patlak gibi teslim aldığınız için üzerinize kalma durumu ortaya çıkabilir. Umarım MediaMarkt kıllık yapmaz da sıkıntısız geri alır.
  • 10vil 1 kullanıcısına yanıt
    Bir aydır kullanıyorum görüntü süper tavsiye ederim. Renkler çok canlı. Para olsa 65" alırdım. İyiki almışım diyorum. Kampanya ile 5300 lere alanlar olmuş ben 5950 ye aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar eski bir ses sistemim var 5+1 bunu Tv ye bağlamak için AVR denen cihazı mı almak gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses sisteminin çıkışları şu şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • black knight B kullanıcısına yanıt
    Sanırım linkteki gibi bir optik to rca dönüştürücü ile bağlantıyı yapabilirsiniz ama yinede ufak bir araştırma yapınız!
    Link




  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Hocam ses sistemi LG SK8, 2018 yılı ürünü olması lazım. Eski bir sistem olduğunu neden düşündünüz?

    Sorun kesinlikle ses sisteminde değil. Benzer şekilde farklı ses sistemleriyle ARC bağlantısı sorunu yaşayanlar var. Hatta birkaç sayfa geride bahsediliyor.

    Eğer Tv'nin HDMI girişlerine ses sistemi haricinde bir cihaz (Digiturk veya PS4) bağlamazsam ARC sorunsuz çalışıyor. PS4 ve digiturk bağladığımda ilk kapatıp açmada ARC çalışmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sp@wn kullanıcısına yanıt
    Oreo mu kurulu? sorunlu oreo sürümündeki hataya benziyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Geri iade edebileceğimi söylediler. Kargoyu teslim alırken fotolarını çektim kutunun; bu fotoğrafları mail ile müşteri hizmetlerine de gönderdim. Pazartesi aranmayı bekliyorum, duruma göre Salı günü iade edeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SultanApex S kullanıcısına yanıt
    Evet hocam son güncelleme yüklü. Az önce diğer tüm bağlantıları söküp sadece PS4’ü Tv’nin ARC girişine bağladım. Ses sisteminde olduğu gibi ilk açılışta ARC bağlantı sağlıklı şekilde çalıştı. Sonra Digiturk’ü bağladım ve yine kapatıp açınca ARC bağlantısını kaybettim.

    Bendeki durum kesinlikle TV ile alakalı. Diğer cihazları HDMI girişlerine takarken temassızlık mı oluyor yoksa yazılım sorunu mu tam çözemedim. HDMI kabloyu değiştirip bir şekilde çözüme kavuştuğunu yazanlar var önceki sayfalarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 65Xf9005 alıcam fiyat olarak 9700 civarları mağazalarda bu fiyatlarda başka marka model bir tv öneriniz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sp@wn kullanıcısına yanıt
    Bende de LG ses sistemi vardı. Sizdeki gibi zaman zaman optik oluyor ve ses kesiliyor, sonrasında tekrar ses alana kadar uğraştırıyordu. Servis kurulum sırasında ses sisteminiz abuk subuk davranmaya başlarsa Bravia Sync'i kapatın manuel kullanın demişti. Ben de o şekilde yaptım ve sorun kalmamıştı. Daha sonra LG ses sistemlerinde olan kronik "Please Wait" sorunu çıkınca mecburen başka bir ses sistemi aldım. Şu an kullandığım Yamaha RX-V585 ve XF9005 ile Bravia Sync açık olarak hiçbir sorun olmadan çalışıyor. Sorun kesinlikle LG'nin cihazlarında. Tek çareniz manuel kullanıma geçmeniz. Manuel kullanımda da ARC sinyalini kaybedip optic bağlantıya geçtiği de oluyordu yine. Kesin çözümü ise LG'den kurtulmak. Şu an kullandığım AVR ile o kadar rahatım ki, AVR açınca TV de açılıyor, AVR kumandası TV'yi kumanda ediyor veya tam tersi TV açılınca AVR açılıyor vs. Burada önemli konu bağladığın cihazın uyumluluk sorunu olup olmadığı. LG ses sistemleri genellikle sadece LG TV'lerde çalışmak üzere tasarlanıyor. Başka bir TV'de kesinlikle bir şekilde maraz çıkarıyor. Ben de ilk taktığımda 1-2 hafta sorunsuz çalışmıştı. Sonra LG kafayı yedi. Sonuç olarak bu sorun TV'den değil LG'den kaynaklı.




  • needacar kullanıcısına yanıt
    Bence kutuyu hiç açtırmadan iade edin.
  • Arkadaşlar merhaba iki gündür kodi ye giriş yapamıyorum. Ya direk atıyor yada boş bir ekran çıkıyor. Çözümü hakkında bilgisi olan varmı? Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Hocam az yukarıda PS4 ile de aynı sorunu yaşadığını yazdım. Yani TV nin diğer HDMI girişleri boş halde, sadece ACR üzerinden bağlı olan hem ses sistemi hem de PS4 ayrı ayrı sorunsuz çalışıyor. Defalarca kapatıp açsam da ARC aktif şekilde kullanabiliyorum. Bu şekilde iken ilaveten Digitürk'ü mesela HDMI 2 'ye bağlarsam ilk kapatıp açmada sorun oluyor.

    Hem ses sisteminde hem de kendi kardeşi PS4'de aynı sorun olunca açıkçası Tv zanlı durumuna düştü bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sp@wn kullanıcısına yanıt
    Sadece ARC girişine ses sistemini takın ve diğer cihazları ses sistemi üzerindeki HDMI girişlerine takın. Bu şekilde sorun çıkıyor mu? Bir de ses sistemi kapalıyken de HDMI geçişi yapıyor mu TV'ye?
  • sp@wn kullanıcısına yanıt
    Hocam HDMI 3'e ses sistemini, ses sistemine de hangi aletten ses almak istiyorsanız onu bağlamanız gerekiyor. Ses sisteminizin 2 adet HDMI girişi varsa hem play stationu hem de digiturku ses sisteminize bağlayın. Bu şekilde iki cihazda da arc kullanabilirsiniz.

    Ses sisteminizin tek girişi varsa ve siz de bu girişe playstation bağladıysanız, HDMI 2 üzerinden digiturk izlerken ses sisteminden ses alamazsınız.

    Yanlış mı anladım sorunu bilmiyorum ama anlattıklarınızdan bunu anladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermés -- 15 Aralık 2019; 21:53:46 >
  • Hermés kullanıcısına yanıt
    Ben alıyorum :)

    PS4 HDMI2 den bağlı, soundbar HDMI3 (arc) üzerinden bağlı. PS4 ün sesi soundbar dan çıkıyor.
    Harici media player ise HDMI ile soundbar'a bağlı. Burada soundbar görüntüyü geçiriyor; tek girişi var.

    Tv, PS4, media player hepsi soundabar'ı kullanıyor.
  • Merhaba 55xf9005 aldım televizyon çok güzel yanlız altyazı geçişleri titreme oluyor kullanan arkadaşlar bilgisine ihtiyacım var hareket ayarları standart

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • needacar kullanıcısına yanıt
    Hocam hemen iade

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.