Şimdi Ara

SADECE SONY XF90 (BABA KONU) (262. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.433
Cevap
218
Favori
960.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 260261262263264
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kitaroyanni K kullanıcısına yanıt
    Doğru tercih, güle güle kullanın. Fakat 500 liraya alacağınız bir Android Box'ın çözebileceği DTS kodeği için TV tercihi yapmak doğru değil bence. Atıyorum Samsung(Deneyimlerime göre telefonları hariç dünyanın en berbat markalarından biri ama örnek vermek için söylüyorum) Sony'den daha iyi görüntü verseydi ama DTS özelliği Sony'de değil de Samsung'da olsaydı, yine DTS için Samsung mu seçecektiniz?

    Benim herkese tavsiyem, TV'lere monitör muamelesi yapılması. Görüntü kalitesiyle alakalı tüm özelliklerin dikkate alınması. Ama Android, MKV, DTS vb... gibi harici cihazlarla çözülebilecek şeylerin dikkate alınmaması olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 24 Ekim 2019; 4:38:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Sony tercihimde öncelikle görüntü özelliklerinin Q70 ile neredeyse aynı olması, artı olarak Google Assistant, Android ve DTS olması ve fiyatının da yaklaşık 800 TL düşük olması etkili oldu. Ayrıca kumandası çok eleştiriliyor fakat ikisini de kullanan biri olarak söylüyorum yeni Samsung tv lerin kumandası bundan daha kötü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada benim hemen hemen her şeyim (telefon, beyaz eşya, klima, soundbar, saat vs) Samsung. Ürünlerin hepsinden memnunum ama tv'de yukarıda yazdığım nedenlerden dolayı Sony tercih ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Electro-Man kullanıcısına yanıt
    TV değerlendirirken öncelikle görüntü yorumunuza katılıyorum. Ayrıca DTS vs. gibi ekstradan Android kutu almanıza gerek bırakmayan bir işletim sistemine sahip olması arkadaş için artı avantaj olarak değerlendirilmiş ve marka bağımlılığından kurtularak mantıklı bir karar vermiş. Samsung veya Android işletim sistemi olmayan herhangi bir cihaz almış olsaydı çoğu insanın ihtiyaç duyduğu gibi bir android kutu ve koltuğun yanına bir kumanda daha gelmesi demek oluyor. Tek kumanda ile ses sistemi dahil tüm işleri görebilmek ciddi bir rahatlık. Bu arada LG ses sistemimi hiç sorunsuz açıyor kapatıyor, ses artırma düşürme yapıyor, oynatma durdurma, ileri geri sarma işlemlerini yapıyor. Hiç bu kadar uyumluluk beklemiyordum açıkçası.
  • Pioner kuro teknolojisi ve toshiba sv685 gibi panellerden sonra şimdi yeni bir 4k tv alma arefesindeyken;

    55XF9005 ile ilgili soru işaretlerim mevcut.. Youtube'dan ve gidip bizzat tv yi teknoloji mağazasından inceledim, fakat 4k görüntüler sürekli takılı olduğu için, SD veya HD yayın testi yapamadım. Dolayısıyla da netleştiremedim aşağıdaki sorularımı. Bilgi sahibi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.


    Taramalı/titremeli sahneler bu cihaz da nasıl? (soap opera effect veya motion olayı)
    Bu işi philips mesela çok iyi başarıyor cihazlarında. (Perfect natural motion ve Perfect Pixel HD Engine)
    Ya da her ne kadar xf9005 120 hertz olsa da bazı paneller de yazılımsal olarak 800 veya 1000 hertz ile ilgili yükseltme yapılıyor, bununla mı ilgilidir?

    İşin özü, kamera hızlı sahnelerde sağ sol veya aşağı yukarı yaparken, seri midir? arkasında gölge/titreme/iz bırakır mı? akıcı ve kaygan mıdır yani.

    Bir de bu panelin elektrik tüketim olayı nasıldır? (B sınıfı olarak çok tüketiyor mu)

    Tşk.




  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Benim yanımda 3 kumanda var; TV, AVR, Media Player. Bir eksik bir fazla sıkıntı olmuyor. TV'nin üzerindeki uygulamalar kişiyi tatmin ediyorsa ne âlâ, ama tatmin etmiyorsa da uygulama zenginliği TV tercih sebebi olmamalıdır bence. Olacaksa da iki TV'nin de görüntü kalitesi aynı düzeydeyse, uygulama yönünden daha kuvvetli olanı seçilebilir.

    Ayrıca çoğu TV'de DTS-HD/X, Dolby TrueHD/Atmos desteği yoktur, bunlar için harici bir Box şart oluyor maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    bende de benzer durum var,
    arada 3 duvar var, ama 2,4 de gayet güzel çalışıyor, üşendim kurulum olayına
    bende ses sistemi bakıyorum, film için özellikle, sizdeki nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kitaroyanni

    Merhabalar,
    Kentpark Sony mağazasından Hüseyin Bey'den 6.500 TL'ye 55XF9005 alarak aranıza katıldım.
    Oğlumun Samsung 50KU7000 televizyonumun ekranını kırması sonucu yeni tv arayışına girmiştim. Amacım orta seviye bir tv almaktı, Samsung QLED'leri görünce bunlardan almaya karar verdim. Benim için bu tv'lerin tek eksiği DTS kodek olmamasıydı. Antares Mediamarkt'ta Q7FN'i teşhir olduğu ve 6.800 TL olduğu için almadım. Forum Mediamarkt'a baktım, bir adet kapalı kutu Q6FN kaldığı söylendi, fiyatı da 6.000 TL olunca satın aldım. Teşhir mi diye özellikle sordum, değil dediler. Ürün geldi, kuruldu ama içimde acaba bu teşhir mi diye bir şüphe vardı çünkü ben aldıktan sonra tv yi kaldırmışlardı. Sorduğumda bu teşhiri satmıyoruz demişlerdi. Neyse, 10 gün sonra bir şekilde tv nin çalışma süresine bakılabileceğini öğrendim. Youtube'dan hemen nasıl bakıldığını öğrenip benim tv üzerinde uyguladım. Sonuç: 252.170 dakika yani günde 12 saatten 350 gün çalışmıştı tv. Hemen iade için Mediamarkt'la görüştüm ve 4 gün sonunda iade ettim.
    Tekrar arayışa girdim ve Samsung 55Q70 ve LG 55SM9010 arasında kaldım. 55Q70 7.250 TL civarındaydı, SM9010 ise 8.200 TL. İkisi de bana göre pahalıydı. Ama Q70 i DTS olmadığı için çok da almak istemiyordum. Hemen her şeyim Samsung ama bu sefer DTS nedeniyle tv'de Samsung'dan vazgeçtim. Kentpark LG mağazasına gittim, Burak Bey'le SM8600 için pazarlık yaptım ama yine de biraz araştırmak için çıktım, Sony mağazasına girdim (aynı mağazaymış). Tekno marketlerdeki Sony Türkiye'den desteğini çekti yalanlarından dolayı hiç Sony almayı düşünmemiştim. Ama XF90 çok hoşuma gitti. Forumda LG ve Samsung yorumları arasında "Sony XF90 alın" yorumları aklımda kalmıştı. Çok detaylı inceleme yapan Rtings sitesinde XF90'ın özellikleri Q70'le hemen hemen aynıydı (+DTS), SM8600'den de daha iyiydi (direct full array, local dimming vs.) Neyse Hüseyin Bey'le pazarlıktan sonra bu tv'yi aldım. Kanal geçişlerinin yavaşlığı harici herhangi bir sorun yok, menü ve uygulamalar gayet hızlı. Daha önce Samsung tv kullanan biri olarak Android olması bence bir eksi değil artı. Samsung Soundbarı Hdmi Arc ile kontrol ediyor, açıp kapatıyor. Çok memnun kaldım, almak isteyenlere tavsiye ederim, fiyatına göre çok iyi bir televizyon. Burak Bey'e ve Hüseyin Bey'e teşekkür ederim :)
    XF90 serisi çok şükür yüzümü hiç kızartmadı. Güzel günler de kullanmanız dileğiyle.
    Kentpark Sony Center (Hüseyin)' sevgilerle....




  • dravdan kullanıcısına yanıt
    selam genel olarak 1080p filmler ile deneme yaptım almadan önce. sony kendi muadilleri içerisinde en iyi hareketli görüntü tepkimesine sahipti. ama mükemmel de değil. iz bırakma sahneye göre az da olsa var. bir kaç ayarla en iyi görüntüye ulaşabilirsiniz. philipse göre bence bir kaç adım önde görüntü olarak.
  • sindem09 S kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim.

    Flash diske SD ve HD kayıt atacağım ve sonra bir teknoloji mağazasında motion ayarlarını yapıp test edeceğim.
    Panel zaten görüntü kalitesi/resim kalitesi ve birçok + özelliği ile iyi görünüyor.
    Sadece merak ettiğim (motion/akıcılık/anti titreme ve anti gölge durumu) da netleşince tamamdır.
  • Sony 55xf9005 almaya karar verdim doğubank bilişim ve mysonyshop mağazalarında var görüştüm ve kapalı kutu kesinlikle diyolar şu anda fiyat 6700 civarı 11.11 de almayı planlıyorum yanlışmı yapıyorum acaba şöyle bakıncada bu fiyatlarda slınabilecek en iyi tv gibi duruyor malum bu sene çıkan tvler ya çok pahalı yada fos xf9005 beni üzermi ne dersiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dravdan kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/televizyon-hareketli-sahne-test-videolari-motion-test--140132664

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde Sony KDL 40NX710 model TV var. 2010 yılında çıktı. Bu TV e Netflix yüklenir mi yuklenirse nasıl yüklenir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: N3v3N

    Evde Sony KDL 40NX710 model TV var. 2010 yılında çıktı. Bu TV e Netflix yüklenir mi yuklenirse nasıl yüklenir?
    Android değildir o, o yüzden yüklenmez büyük ihtimal. Xiaomi Mi Box alarak sorunu çözersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre kıral E kullanıcısına yanıt
    Kardeş vatanda gece indiriminde 5900 civarıydı...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • .
    SADECE SONY XF90 (BABA KONU)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kralsın:)
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ambilight+Hue diye bir olay Var, bu konuda deneyimim yok. Philips dışındaki TV'lerde de kullanılabiliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Electro-Man kullanıcısına yanıt
    Sadece Philips tv’lerinde bu mümkün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smolwarf

    .
    Bende dün gece kampanyadan faydalanıp satın aldım. Q70r ile bunun arasında kalmıştım bunda karar kıldık sizce pişman ettirir mi? Kurulum yapılırken dikkat etmem gereken bişey var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 260261262263264
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.