Şimdi Ara

SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU) (433. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.767
Cevap
128
Favori
500.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 431432433434435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Yalnız 12 bite almamı önerir misiniz yoksa 10 bittemi kullanmalıyım. Tavsiyeniz nedir acaba.


    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gecekondux6

    Teşekkürler hocam. Yalnız 12 bite almamı önerir misiniz yoksa 10 bittemi kullanmalıyım. Tavsiyeniz nedir acaba.

    Rica ederim,panel 10 bitle sinirli oldugu icin 12 bite almaniz birseyi degistirmeyecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • b¤cek B kullanıcısına yanıt
    Cihaz 55 inc modeli ben arc hdmi 3 girise takili kablo zaten. Acaba yazilim sorunumu onu cozemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kazarus K kullanıcısına yanıt
    Sorun kabloda olabilir mi? farklı bir hdmi kablo ile denediniz mi?


    Optik ile de ARC kalitesinde ses alabilmeniz lazım sadece TV kumandasıyla kontrol edememe sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Ancak sorun bluray playerdan kaynaklıysa o zaman bilemem.

    TV'nin yazılımında ben de o açıklamayı gördüm ancak oreo update yapmamış biri olarak ARC'yi sorunsuz kullanıyorum.
  • Hangi marka kablo kullaniyorsunuz? Hdmi1.4 olma sarti varmidir?yanliz puhu tv netflix de sorunsuz calisiyor arcde uydu kanallarinda sorun oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi forumlar. TV akşam kumandadan kapatıyorum. Ertesi akşam işten gelip kumandanın açma düğmesine bastığımda TV açılmıyor. Arkadaki düğme de açmıyor. TV nin elektriğini kesip, biraz sonra tekrar fişi takınca kumanda ile açılıyor. Daha önce başına gelen var mı bu olay? Ya da çözüm önerisi olan? Şimdiden teşekkürler yanıtlar için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya arkadaşlar Netflix den hdr film izliyorum nasıl anlatayım böyle bulanık sanki sis perdedsi varmış gibi ne Zaman hdr yi of yapıyorum ekran cam gibi renkler canlanıyor görüntü iyileşiyor ve çok canlı oluyor. Sizde de öylemi yoksa benim hdr de bir sorun mu var iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyah8080 kullanıcısına yanıt
    Yaşadığınız yerde çok ciddi bir voltaj dalgalanması gerçekleşiyor olabilir. Bir regülatör kullanmanızı (mümkünse UPS) tavsiye ederim.
  • siyah8080 kullanıcısına yanıt
    Tv yi sıfırla gereksiz hiçbir uygulama kurma sana tavsiyem bu olur. Bi ara banada oluyordu sıfırlayıp sadece ihtiyacım olan uygulamaları kurdum. Şuan sorun yok.
  • Pioner kuro teknolojisi ve toshiba sv685 gibi panellerden sonra şimdi yeni bir 4k tv alma arefesindeyken;

    55XF9005 ile ilgili soru işaretlerim mevcut.. Youtube'dan ve gidip bizzat tv yi teknoloji mağazasından inceledim, fakat 4k görüntüler sürekli takılı olduğu için, SD veya HD yayın testi yapamadım. Dolayısıyla da netleştiremedim aşağıdaki sorularımı. Bilgi sahibi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.


    Taramalı/titremeli sahneler bu cihaz da nasıl? (soap opera effect veya motion olayı)
    Bu işi philips mesela çok iyi başarıyor cihazlarında. (Perfect natural motion ve Perfect Pixel HD Engine)
    Ya da her ne kadar xf9005 120 hertz olsa da bazı paneller de yazılımsal olarak 800 veya 1000 hertz ile ilgili yükseltme yapılıyor, bununla mı ilgilidir?

    İşin özü, kamera hızlı sahnelerde sağ sol veya aşağı yukarı yaparken, seri midir? arkasında gölge/titreme/iz bırakır mı? akıcı ve kaygan mıdır yani.

    Bir de bu panelin elektrik tüketim olayı nasıldır? (B sınıfı olarak çok tüketiyor mu)

    Tşk.
  • Merhaba arkadaşlar
    KD-55XE9005 tvyi aldığımda kuruluma gelen teknik arkadaşın yanında internete bağlamadan tüm güncellemelerini kapatmıştım burdaki yorumları okuyarak. Hala o şekilde kullanıyorum. Sizce güncelleme yapmalı mıyım? Son android sürümü nasıl?

    Başka bir sorum dün akşam Netflix izlerken altyazılarla ilgili bir problem yaşadım altyazılarda ardarda konuşma olan yerlerde atlıyor. Seslendirme türkçe yapıp altyazı türkçe seçtiğim de takip ettim altyazılar bariz eksik. Netflix güncellemeleri kaldırıp kurdum ama düzelmedi. 2 farklı dizide yaşadım bu sorunu. Bu sorunu yaşayanlarınız var mı? Çözüm için ne yapmalıyım?

    Arka planda çalışan uygulamaları kapatan, gereksiz dosyaların silinmesi gibi işlevsel bir araç var mı tvnin hızlı ve stabil çalışması için.
  • samic S kullanıcısına yanıt
    son android sürümü olarak oreo'ya ben de geçmedim bir önceki sürümdeyim ve memnunum.

    Netflix kullanmıyorum, alt yazı atlaması konusunda bir şey diyemem ancak: "Seslendirme Türkçe yapıp altyazı türkçe seçtiğim de takip ettim altyazılar bariz eksik. Netflix güncellemeleri kaldırıp kurdum ama düzelmedi. 2 farklı dizide yaşadım bu sorunu. Bu sorunu yaşayanlarınız var mı? Çözüm için ne yapmalıyım?" kısmı için:

    Türkçe altyazı ve seslendirme hiçbir filmde aynı olmaz. çünkü seslendirmelerde iyi kötü ekrandaki süreye ve dudak hareketlerine göre orijinal metnin dışına çıkmak zorunda kalıyorlar. Bu TV ile alakalı bir sorun sayılmaz. Dolayısıyla bir çözüm de yok.

    "Arka planda çalışan uygulamaları kapatan, gereksiz dosyaların silinmesi gibi işlevsel bir araç var mı tvnin hızlı ve stabil çalışması için."

    TV'yi arasıra tam kapatıp açıyorsanız günlük kullanımda kasma yapmaması gerekiyor. Android ayarlardan da kullanmadığınız programları devre dışı bırakabilirsiniz. Oreo'ya geçmediyseniz kumandanın orta tuşuna basılı tutarak arkada çalışan programları görüp kapatabilirsiniz.
  • 55EX9005 Sony televizyonumu, LG SK10Y soundbar ile kullaıyorum bir süredir. Optik kablo ile bağlılar. Bir sorun olmadan kullanıyordum. Paugge 2.0b premimum kablo ile ARC bağlantısı yaptım dün. Bunun sebebi TV'deki dolby digital plus sesi çalabilmek. Optik kablo sadece dolby digital desteklemekte. HDMI ise dolby digital plus desteği veriyor. Hiçbir şekilde soundbar dan ses alamadım. Ayarlarda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Biraz araştırma yapınca TV'nin bu konuda sıkıntılı olduğunu okudum. Akşam Oreo 8.0 güncellemesini geçeceğim televizyona. Umarım düzelir. Düzelmez ise ne yapacağımı bilmiyorum. Sonuçları bildiririm. Bir yorumu olan varsa yardımını almak isterim.
  • cedenver C kullanıcısına yanıt
    TV sıkıntılı değil. Bende de LG ses sistemi var. Sorunsuz şekilde ARC üzerinden kullanıyorum. HDMI ayarlarında enchanced anahtarını kapalı konuma getirip bir de öyle deneyin. Bende ses kontrolü, kapatıp açma, ileri geri sarma, durdurma duraklatma hepsi çalışıyor. 8 yıllık bir ses sistemi bir de, yeni model de değil yani. Burada sorun yaşayanlar genellikle ayarlarda hata yapıyorlar. Kullanım kılavuzunu okuma alışkanlığı olmayan bir millet olduğumuzdan, yapamayınca buraya gelip veryansın etme gibi bir alışkanlık edinmişiz maalesef. O nedenle sanki cihazda genel sıkıntı varmış gibi algı oluşabiliyor. Ama yok öyle bir şey.
  • b¤cek B kullanıcısına yanıt
    Altyazı konusunda bahsettiğim ard arda 2 cümle konuşuluyor ancak sadece ilk cümlenin alt yazısı geliyor. Birebir tabiki çevrilemez de yeni oldu bu sorun genel bi netflix sıkıntısı mı acaba diye sormak istedim

    Benim android sürümü 6.0.1 tv ile gelen ilk sürüm son sürümü merak ediyorum ama sorun yaşayanlar olduğu için güncellleme yapamadım hiç

    Bu arada altyazı sorunu düzelmiş sanırım geçici birşeydi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samic -- 24 Ekim 2019; 19:27:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cedenver C kullanıcısına yanıt
    KD-55XE9005'i sony bbdv-e980w ile arc üzerinden kullanıyorum, dolby dijital plus ile ilgili sıkıntı yaşatmıyor normalde. ama dd+ üzerinden atmos olan seslerde sıkıntı oluyor. Ben de oreo'ya geçmedim, android 7'deyim. TV ayarlarınızdan ses çıkışla ilgili şu kısımları kontrol etmenizi öneririm:


    .

    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b¤cek -- 25 Ekim 2019; 10:22:24 >
  • samic S kullanıcısına yanıt
    Güncellemeyin, sorun sürüm bazıları için çok sıkıntılı oldu, geri dönüş yok.
  • Bence de güncellemeyin arkadaşlar. TV bariz yavaşladı menülerde, eski sürüm çok daha iyiydi. Oreo nun hiç bir esprisi yok bana göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netflix ultra hd filmlerde hdr modu otomatikde en iyi goruntu bumudur arkadaslar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tv internet bağlantısı konusunda sıkıntı yaşıyorum. Ekranda ethernet bağlı değil uyarısı var kablosuzu açınca bağlı, internet yok diyor, youtube ağ hatası nedeniyle bağlanamazken Netflixte yayınları açıyor, bu ne yaman çelişkidir..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 431432433434435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.