Şimdi Ara

SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU) (159. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.774
Cevap
128
Favori
500.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıkcası xe90 almaktansa a1 oled almayı tercih ederim keşke fiyatı 7000 civarında olsa :(
  • mbkaynar M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar futbol izleyen birisi degilim hic de olmadim o yuzden fikir yurutemiyecegim.Fakat film,dizi,belgesel (Netflix 4k vs) derseniz xe90 bence gayet yeterli geliyor bana. Renk konusu tamamen goreceli birsey bence kimisi seviyor kimisi sevmiyor. Bende bu tvyi alirken az kalsin qled samsung alicaktim fakat renkleri bana o kadar yapmacik ve abartili geldiki vazgectim. Ekran ayarlarini bir sure rtings deki kullandim ben fakat bir sure sonra fazla karanlik gelmeye basladi bazi detaylari goremiyordum. Daha sonra avforum daki ayarlari denedim ve benim gozume en iyi gelen ayar o oldu sahsen .Ama dedigim gibi size yine kotu gelebilir birsey diyemem en azindan benim tercihim bu yonde oldu. Siyah derinligi de bence gayet yeterli otomatik yerel karartmayi acarsaniz sahne gecislerinde karanlik ortamda tv yi neredeyse kapandi zannedersiniz :) Fakat altyazili filmerde sorun olabiliyor anlik gelen atyazi bazi bolgelere fazla isik gelmesini sagliyor. O yuzden altyazili filmlerde yerel karartmayi kapatmayi tercih ediyorum.




  • jaas J kullanıcısına yanıt
    Altyazıda fazla ışık gelmesinin nedeni yerel karartma değil hocam. Eğer kontrast geliştirme açıksa ondan kaynaklanır. Siyah ayarı ve kontrast geliştirmeyi kapalı yapmanızı öneririm.
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Mevcut bütün ayarları kapalı kullanıyorum avforum settings leri gibi. Sadece otomatik yerel karartma ( zaten buda kontrast ayarını yapıyor) altyazılı izlemediğim zaman orta seviyede izliyorum. Altyazı gelince altyazının etrafına biraz fazla brightness veriyor. Yada sadece bende boyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motion 900'ü anlayamadım biraz detay verir misiniz? Bir kaç ayar yaptım kendime göre sinirlendim fabrika ayarlarına geri döndüm şu an nasıl geldiyse öyle kullanıyorum. Genelde canlı modda kullanıyorum birde av forum ayarlarını denemek istiyorum link verebilir misiniz?
  • Arkadaşlar bende 55xe9005 modeli var ve iki aydır kullanıyorum. Ancak son zamanlarda sıklaşan bir sorunum var. TV ne zaman açmak istesem sorun yaşıyorum. Önce tv üstündeki ışık yanıyor ama başka tepki vermiyor, Daha sonra da ışık sönüyor. Kumanda dan tekrar açma tuşuna 3-5 defa basmak zorunda kalıyorum tv açılsın diye ama bu sefer tv açılırken Android ı komple baştan başlatıyor. Bu sorunu çok sık yaşıyorum. Ayrıca Android in deli gibi yavaş ve çoğu zaman takılması beni sinir etti ve komple internet bağlantısını kestim TV nin ve şimdilik bu sorunu böyle çözdüm 😞 yani smart özelliğini kullanmayarak!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K@r@K@L3M kullanıcısına yanıt
    Doğru yapmıssınız, kullanmadığınız zaman Wifi yi kapatın..

    Tv yi Kumandanda kapadıktan sonra. 3-5 dakika sonra TV yi fişten çekin -Android tamamen kendini kapatır..

    TV yi açmadan önce Fişi takıp 3-5 dakika bekleyin, Kumandadan açın-Android kendini tamamen yükler..

    **Tv açınca Android yazısının gelmesi bir hatadır..Zira Tv kumandadan stanbye ile uyku durumuna geçiyor tam kapanmıyor..Açılışta Android gelmesi, Tv sistemi OS, tam yüklenmediği, bazı problemler olduğuna işaret.(Problem olmayabilir ama genelde Resetleme durumunda bu olabiliyor).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 18 Aralık 2017; 21:43:43 >
  • mbkaynar M kullanıcısına yanıt
    Merhaba :

    1- Tv lerde kalibrasyon, Dİgitürk, Dsmart, Uydu..vs, hatta Netflix, Youtube vb ye göre yapılmaz..BluRay hadi olsun DVD plauer ile Orjinal kaynaktan yapılır..

    Bu şu demek : Tv ler en güzel görüntüyü oynatmak için tasarlanmıştır..Benim gibi FHD model "eski" Tv ye sahipseniz SD-FHD aralığında yayınları izlersiniz güzel olarak..Ama sizin "yeni" 4K Tv lerde maalesef -bu kelimeyi aynen kullanıyorum- 1080p altında görüntüde iyileştirme beklemeyiniz..

    XCA8 çip (X realty 4K pro, buna benzer bir ismi var..) özelliği 1080p görüntüde iyileştirme UPSCALE yapmak..

    2- Tv ayarlarında herşeyi açmak/kapamak bazen ters etki yapabilir..

    3-LED Tv ler yine maalesef fazla Arka Aydınlatma sevmez.. 10 ile 30 arası bir seviye gerek..Siz 50-70 yaparsanız o paneldeki renklerden pek hayır beklemeyin, Işık sızması, screen beleeding denilen Işık problemleri olabilir..

    4-Bir BluRay veya gercek 1080p üzerinden Hareketli görüntü ile test edin, eğer sizin Digitürkteki problem aynen devam ediyorsa TV nin işlemcisi görüntü işlemesi yetersiz veya Motion özelliği çalışmıyor (Son yazılımdan önceki yazılımlar ile böyle bir hata olmuş idi)

    Problem yoksa Proble Digitürkün kalitesiz veya hatalı yayınıdır..

    5- Farklı kanallar ile test edin TRT 4K mesela, veya başka kanallar HD yayınlar..

    **Ben digitürk yayını veya güncellemedeki yazılımsal probleme veriyorum ama Test yapmadan bilinmez..

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 18 Aralık 2017; 21:52:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Association

    Sony 50w815b kullandım 1.5 sene kadar.çocuk paneli kırınca tv çöp oldu tabii.Saçma sapan kumanda problemleri ,kendi kendine kapanma, çok ağır arayüz gibi problermlerle karşılaştım.Görüntü olarak ise tatmin ediciydi ancak diğer hususlar mide bulandırıcı olduğu için sony den vazgeçtim.Burada oled tvler kötüleniyor ancak marketlerdeki canlı karşılaştırmalarda oled ler benim çok hoşuma gitti.izleme açısı çok geniş,ulusal hd kanallar gayet iyi.daha kararımı vermedim ancak oled tv ler benim için daha tercih edilesi duruyor.

    Hangi magazada OLED veya diğer LED Tv lerde Ulusal HD yayınlar izletiliyor ki??

    Benim gördüğüm Özel demolar döner Tvlerde ki bu da çok Yanıltıcı..

    Türkiyedeki Ulusal HD yayınlar, HD=HD Ready=720p den bile düşük olarak algılayınız..

    720p den yüksek yayın yok bildiğim ..

    4K kanalları ayrı tutuyorum ama onlarında en düşük 4K olan 2160p olduğundan şüpheliyim..

    Hevc =H265 kodlama olunca işin işine Sıkıştırma giriyor..Bu izleme Stream/Akış olunca da sıkıştırma oranının fazla olması kaçınılmaz..

    Türkiyedeki internet altyapısı, AKN/KOTA servis sağlaıyıcların izin verdiği band genişliği göz önüne alınınca 2160p bile olsa Orjinal kaynagın, izleyiciye gelene kadar yolda kırpılması kaçınılmaz




  • TV Android 6 sürümünde kullanıyordum, 7ye güncelledim bütün menü falan her şey değişti. Eskiden ayarlar falan ayrı bir ekranda çıkarken şimdi sadece sol tarafta ufakça çıkıyor. Nasıl düzelteceğim ben bunu?
  • Arkadaslar iphone ekrana yansitmak icin nasil bir cihaz onerebilirsiniz ? Apple tv disinda , sadece yansitma ozelligi olmasi yeterli.
  • slm arkdslar aysonu ındrımıyle 55ınc tv alcam agıırlık sony yana -- bısey danıscam ıptv ıcın samsung 9000-sony 9000 mı fark var mı bılen varsa bılgısını payşlasır mı
    2tv yayın ızlenıyor bılıyorum aklıma takıldı sorayım dedım fark edermı sadece ınternetlemı alakalı...
  • jaas J kullanıcısına yanıt
    Google Cast (Google Home) deneyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barbr

    slm arkdslar aysonu ındrımıyle 55ınc tv alcam agıırlık sony yana -- bısey danıscam ıptv ıcın samsung 9000-sony 9000 mı fark var mı bılen varsa bılgısını payşlasır mı
    2tv yayın ızlenıyor bılıyorum aklıma takıldı sorayım dedım fark edermı sadece ınternetlemı alakalı...

    Smart özellikler isteniyorsa Samsung

    Görüntü Kalitesi isteniyorsa Sony alın...
  • jaas J kullanıcısına yanıt
    Apple TV dışında bunu yapamazsınız hocam. Chrome Cast sadece Android için maalesef. Sadece fotoğraf ve video aktaracaksanız telefona 3rd party uygulamalar indirip telefondan aktarım yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lightning HDMI kablo ile isimi cozebilirim diye dusunuyorum. 50-100 tl arasi mevcut. Kablosuz olmasi sart degil zaten devamli kullanilmayacak.Tesekkurler yinede.
  • Xe 9005 kullanan arkdaşlar hazır kanal listesi olan varmıdır paylaşırsanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jaas

    Arkadaslar iphone ekrana yansitmak icin nasil bir cihaz onerebilirsiniz ? Apple tv disinda , sadece yansitma ozelligi olmasi yeterli.

    Chrome Cast 2

    İlk model sadece Chrome içinden aktarım yapıyor ve sanırım 720p destekliyordu, Yeni model Ekran yasıtıyor diye biliyorum ??ve 1080p (yine de özelliklerini kontrol edin)

    1- Tab , web sayfası

    2- Desktop, ekran görüntüsü aktarılıyor linklere göre
    https://www.howtogeek.com/199565/mirror-anything-from-your-computer-to-your-tv-using-google-chromecast/

    Bu da Desktop Screen Mirror video
    https://www.youtube.com/watch?v=3U1DVkNPxsA

    4K aktrarım yok sanırım..

    Bir de bunun Chrome Audio sadece ses olanı var..
    http://www.hepsiburada.com/google-chromecast-2-pm-HB0000063XG5

    ***Windows 10 Aktarım yapıyor denildi, ben denedim olmadı (tam sürüm değildi)..Win10 varsa deneyebilirsiniz aracısız




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 19 Aralık 2017; 23:9:23 >




  • Apple TV hariç hiçbir cihaz IOS ekosisteminde casting yapamaz. Sadece fotoğraf veya video cast edebilirsiniz ancak Androidlerdeki gibi ekranı olduğu gibi yansıtamazsınız. Arkadaşın söylediği gibi HDMI kablo ile ekrana bağlamak en ucuz çözüm ancak ekrana karşıdan bakamayacağınız için zulüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAVIAR

    Apple TV hariç hiçbir cihaz IOS ekosisteminde casting yapamaz. Sadece fotoğraf veya video cast edebilirsiniz ancak Androidlerdeki gibi ekranı olduğu gibi yansıtamazsınız. Arkadaşın söylediği gibi HDMI kablo ile ekrana bağlamak en ucuz çözüm ancak ekrana karşıdan bakamayacağınız için zulüm.

    Gecen tv'ye yükledigim bir app ile bu olmustu,ben bendeki 6s'in ekranini yansitmistim suan hatirlayamadim ismini programin ama eve gidince yazarim denersiniz.
  • 
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.