Şimdi Ara

Sadece Nvidia kullanırken ilk kez 9070 xt veya 9070’e geçenler nedir durumunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hep ezelden beri benim gibi nvidia kullanan arkadaşlar ilk kez 9000 serisi bir amd ekran kartına geçenleriniz var mı? Varsa tecrübeleriniz deneyimleriniz ne yönde şu an?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yani hocam 35.000 tl ye aldığım ekran kartı ile ilgili yaşadığım sorunları yazmayayım mı, ne diyorsun? Yaşadığımız sorunları paylaşabileceğimiz bir platform değil mi burası?

1 tane oyun denediğimi ve karşılaştığım sorunları paylaşmam insanları dolandırmak falan gibi bir şey mi geldi size? Yalan şeyler mi yazayım bunlar yerine.

Gayet iyi. 3 sene önce 6800XT denemiş microstutterlardan dolayı AMD'ye tövbe etmiştim.

9070XT çıkışı Nvidia'yı patlatınca 4060'tan Gigabyte 9070 XT Gaming OC'ye geçtim, Gigabyte kartlarda bulunan memory sıcaklık probleminden dolayı iade ettim bir kaç güne 9070 XT Nitro+ alacağım. AMD driver işini çözmüş, Nvidia da tam aksine driverları batırdıkça batırıyor

• Gayet iyi. 3 sene önce 6800XT denemiş microstutterlardan dolayı AMD'ye tövbe etmiştim.

9070XT çıkışı Nvidia'yı patlatınca 4060'tan Gigabyte 9070 XT Gaming OC'ye geçtim, Gigabyte kartlarda bulunan memory sıcaklık probleminden dolayı iade ettim bir kaç güne 9070 XT Nitro+ alacağım. AMD driver işini çözmüş, Nvidia da tam aksine driverları batırdıkça batırıyor

• nvidia'da benden eski üye yoktur TNT hatta bunu kullanan bile kalmamıştır aktif kullanıcı. varsa bir ikidir. ancak bıraktım ben bir yerde ati'ye geçtim 9550 1650 1950 hafıza kaybı olunca tam da hatırlamıyorum modelleri ama 2017'de nvidia'ya dönüş 1060 6gb ile ve o zamandan beri bir düzine her seriden modelden kullandım. 2023 temmuz'da 4k monitör aldığım için 7900xtx aldım dedim hani sıkıntılıydı amd sürücüleri? ben almışım düzelmiş işte tesadüf. bu sene martta da nitro 9070 aldım bu da güzel sessiz bir olumsuzluğu yok daha yeni çıkmış bir seri olmasına rağmen ilk sürücüsü olan 25.3.1 yani mart sürücüsü bile iyiydi. fps sürücü sıcaklık gibi sorunlar olmaz 9000 serisinde işte bi giga sorunlu o da aradan kaçmış. amd sağlam çalışmış bu 9000 serisine msi falan yok dikkat edersen. muhtemelen ventus yapacağız dediler amd izin vermedi. PTM7950 kullanılıyor giga hariç yine. sorunsuz bir seri yapmaya çalışmış amd ve bence büyük oranda başarılı olmuş. fiyatlar her yerde yüksek kardeşim arap emirliklerinde yaşıyor orada nitro 9070 xt biraz daha pahalı hatta diğer ürünleri 1\3 1\2 fiyatına alırken psu ram anakart soğutucu gibi.

• Bende Asus TUF RTX 3070 Ti kullanıyorum ve ekran kartı değiştirmek istesem 2 ekran kartı ilgili çekiyor. Biri 9070 XT, diğeri 5070 Ti.

Fiyat sebebiyle 9070 XT tarafındayım ama bu kartların modellerinde fiyat performans olarak hangisine odaklanacağımı bulamadım. 9070 XT için fiyat performans olan modeli sizce hangisidir arkadaşlar?

• AKINLASINN A kullanıcısına yanıt

düz 9070 ama biraz hileli 2.7ghz değil stok hızı. xt nitro'yu bunun biraz daha yukarısı olarak düşünebilirsin. 5070 ti'ye çok uv yapmışsın diyen olursa daha yukarısını da denedim 2 fps oynuyor expedition 33'te boşuna daha çok güç çekiyor. bu iki kartın ilgi çekmesinin sebebi çünkü ikisi de güzel. 5070 ti'de palit gamingpro ya da gamerock öneririm 9070xt'te en iyisi nitro. giga hariç üzerinde 9070 xt yazan her kartı alabilirsin.

9070 vs 5070 ti vs 7900xtx | DonanımHaber Forum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 5 Haziran 2025; 15:50:37 >
  • Cevap için çok teşekkür ederim. Asus Prime 5070 ti fiyatı fena değilmiş şimdi bakınca. Asus Prime 9070 xt içinde fiyatı beğendim. Asus'un bu modeli soğutma olarak iyi midir sizce?

5070 ti daha az güç çeken haliyle daha kolay soğuyan bir model, ama amd için yetersiz kalabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bende 3080 Suprim X LHR kullanıyorum. Karttan memnunum fakat artık “dünyaya 1 kere geldik” kafasıyla materyalist özelliklerimde azaldığı için ne olacak sanki öcü mü bu kabus mu olacak diye düşünmediğim için;

Amd ekran kartına geçiş yapmak istiyorum. Param olsa 9070 xt direkt alırdım. Temiz bi format + amd gpuya merhaba

(1080P de 5800x3D’ye darboğaz yapacağını biliyorum ama yapcak bişey yok)

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

ben 1080p'de kullandım "hileli" 9070'i 5700x3d ile ama hepsi aaa oyundu. sonra 2k monitör aldım iş yerinde şimdi de güzel. bu yüzden 5800x3d ile darboğaz yapacağını sanmam. bak mesela bu videoda adam 2700x ile 5700x3d kıyaslamış. low ayarlarda %50 fark varken ayarı ultra yapınca fark kalmıyor. yeni oyunlarda nvidia'da nasıl RT PT... açabiliyorsan 9000 serisi de aynı şekilde açabiliyor ve bunları açınca zaten işlemci üzerinde yük kalmıyor pek direkt ekran kartına yükleniyor.

Ryzen 7 2700 OC vs Ryzen 7 5700x3D in Doom: The Dark Ages | RTX 3080 Ti

ben bunu denemiştim 11900kf mesela eski işlemci ama alan wake 2 ve sw outlaws gibi RT PT RR gibi şeyleri dibine kadar kullanan oyunlarda işlemci kullanımı %20 küsürlerde kalıyordu ve 9070+5700x3d'de de durum farklı değildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 6 Haziran 2025; 8:50:41 >

• Bayram bitimi fiyatlar bir anda arttı diye SAPPHIRE PULSE AMD RADEON™ RX 9070 XT GAMING 'e kaldım ve onu satın aldım.

God of War: Ragnarök oynuyorum şu an. Eski kartım Asus TUF Rtx 3070 Ti idi. Oyunu orta kalite ayarında sorunsuz oynatıyordu. Kaliteyi bir arttığımda FPS' i beğenmediğimden kart değişikliğine gittim. Bu kartta ise kaliteyi yüksek olarak oyunu oynayabiliyorum. Ama şöyle sorunlarla karşılaşıyorum. Oyun içinde bir anda saçma sapan parlamalar oluyor. Bir ara fotoğraf menüsüne girdim. Sonra çıktım menüden. Ama o menü ekranda ekran yanığı gibi kaldı. PC' yi kapatana kadar kaldı hatta o görüntü arka planda gölge olarak. Kart güçlü belli ama yazılımsal sorunları var diye düşünüyorum AMD'nin şu an. Kartın gürültü kısmına hiç girmiyorum bile. Coil whine gibi bir ses sorunu var. Kulağa takılıp rahatsız ediyor. Şu an çok mutlu değilim harcadığım paraya göre.

öyle bi genel geçer anlatmışsın ki detay yok. verdiğim paraya göre 5090 alıp ben de memun olmayabilirim 150 bin verdim çok çekiyor diye ya da soketi yandı diye mesela ama sıfır oyun beklenti ile 20 bine 5060 ti alsam 16gb ve uv yapıp 180w değil 100w çektirsem memnun kalabilirim bu beklentiyle alakalı bir şey ama nvidia 50 serisi komple sürücü soket kablo monitör sorunları ile boğuşurken amd'ye yazılım sorunlu demen de komik olmuş. CW de şansızlığın olmuş. psu ve evin tesisatına göre değişiyor o ses ama pulse'de genel bir CW sorunu yok. amd'de siyah ekran ile çökmüyor en azından oynayabiliyorsun. hangi sürücü hangi yama yani oyunlar da sorunlu ki artık 3070 ti zamanki oyunlar gibi değil dlss4 destekliyor fsr4 destekliyor 3070 ti bunları desteklemediği için efekt açıp supreme'de falan indy oynadığınızı zannediyorsunuz. işte kardeşim de 3070 ti kullanıyordu inatlaşıyordu benimle 2k son ayar oynuyorum diye ama 4080s verdim bu nasıl oyunmuş yav oldu. insanlar iki çeşittir birincisi beterin beteri var diye haline şükredip mutlu olanlar bir de şükürsüz olanlar.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Yani hocam 35.000 tl ye aldığım ekran kartı ile ilgili yaşadığım sorunları yazmayayım mı, ne diyorsun? Yaşadığımız sorunları paylaşabileceğimiz bir platform değil mi burası?

1 tane oyun denediğimi ve karşılaştığım sorunları paylaşmam insanları dolandırmak falan gibi bir şey mi geldi size? Yalan şeyler mi yazayım bunlar yerine.

sana şöyle söyleyeyim 50 konusunda artık kimse sürücü sorunu yaşıyorum yok şu sorunu yaşıyorum falan yazmıyor bir esprisi kalmadı çünkü. sen de diyorsun ki bir oyunda sorun yaşadım e amd'nin sürücü konusu kötü. ben de yazayım gta5 enchanced'de FSR3.1 güncellersen ghosting oluyor arabanın arkasında ama 9000 serisinde. belki monitörden belki böldüler FSR3-4 diye ama bence oyundan. FSR kapatırsan sorun yok ya da orj. FSR dosyasını bırakırsan eski sürüm. e bu güncel dosya her oyunda düzgün çalışıyor 3.1.4 ben denedim DLSS Swapper ile güncelliyoruz bu oyunda niye böyle? çıkardılar kaç tane yama hala da olmamış demek istediğim buydu artık oyunları bitmeden çıkarıyorlar 9 10 tane yama yiyince adam oluyor bazen o da olmuyor yani sorun mu seninki ışık parlamış falan sen o ghostingi bir gör 5 araba birlikte gidiyorsun gibi oluyor arabanın arkasında. bir oyun denemişsin ki o oyun da 8 9 yama aldı daha yeni düzelmiştir belki ben 4070s ile başladım sonra 9070 ile bitirdim ve sana tonla hata sayarım o oyunda. pire için yorgan yakma gene iyisin sen ama farkında değilsin. bende 9070 yanında 5070 ti de var 7900xtx de var hepsinin sorunu var ya da yok kalmadı derken bir oyun çıkıyor expedition 33 gibi oyundan atıp duruyor biraz oynayınca ki ona da 4 mü 5 mi yama çıktı 1.5 ayda ama amd kartlarda sıfır yama oyun bitirdi millet ki ben de 13 saat oynadım 9070'te. oyunlarda iş yok artık demem o boşver takılma ufak şeylere.

• Msi 3080 suprim den 9070xt Nitro ya geçtim. Elbette ki ilk amd deneyimim değil sayısız nvidia ve ati amd kart kullandım. Nitro'yu 3-5 gün denedim. Denediğim oyunlarda karttan çok memnun kaldım. 2k da herşeyi ultraya çekiyorum ve 1700rpm 61 derecede çalışan sessiz bir kart. Driverlarda sorun yaşamadım kısa süre kullansamda herhangi yazılımsal bir sorun yaşamadım. Şuan rma'ya yolladım nitroyu. Sebebiyse bu eşsiz sessizlikte sunduğu yüksek cw sesi yüzünden. Sonuç çıkacağını sanmıyorum. Bu rma süreci sonucunda endeks bilişimde verdiği hizmete göre puanını alacak benden.

Ama şunu söylemeliyim tekrar 3080 e geçtim tabi bu süreçte. Amiyane tabirle attan inip eşeğe binme durumunu hissediyorum. 2k'da yine herşeyi ultrayı çekiyorum 78 derecede 2400 rpm de kafa ütülüyor kart :) Yakın zamanda 3080 deki bu termal sorunu bende ptm7950 ile kalıcı şekilde çözeceğim.

Cw problemine gelirsek Nitro'da başka cw sesi sıkıntısı yaşayan arkadaşlarda var.(Bendeki cw sorunu gerçekten yüksek diyebilirim.) Ama bu problem amd'ye özgü değil. Şuan ki Msi 3080 kartımda da cw var ama Nitrodaki kadar hissedilir olmadığından senelerce kullandım ve kullanıyorum. Firmalar artık cw olayını normalleştirdiler ve gpuların normali olarak davranmamızı istiyorlar sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 19 Haziran 2025; 3:44:56 >

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

99'da TNT 2 kullanmaya başlamıştım, Half-Life için paraya kıymıştık. :) GT 8800'den sonra nvidia azıtmaya başladı ve Ati/AMD'ye geçmiştim, halen AMD kullanıyorum; RTX 5080 24 GB veya 9080XT 24/32GB çıktığında ikisinden birine geçmeyi düşünüyorum.

Diğer sistem parçalarınız nedir? PSU, anakart, CPU ve ram. Bu tür sorunlar sadece GPU kaynaklı olmayabiliyor.

• Khoradasein kullanıcısına yanıt

İşlemci : AMD 5700x3d

Anakart : Asus rog strix b550-f gaming wifi ii

Ram : Corsair 2 x 16 gb 3600 mhz CL18

Psu : MSI mag 750 gl

• Lyrazed kullanıcısına yanıt
    Aynı kartı kullanıyoruz. Ama ben psudan dolayı baya kısık kullanıyorum

0.900v 1845 mhz gpu clock şeklinde

Mx-6 macun ve bütün vrm mosfet üzerindeki bütün termal padlerini gelid gc ultimate ile değiştirdim. (Ah aliexpress üzümlü kekim kargo hariç 30€ sınır varken getirtmiştim şimdi pad almakta imkansız yurtdışından)

Cw msi’ın tepe kartlarında hep var malesef

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Ben kartı ikinci el almıştım amd 6700xt kullanıyordum. O dönem amd çok çektirdi bize 6700xt modelinde yazılımsal olarak. Sonra 3080 suprimx aldım. Gddr6x bellekleri soğutmada firmaların zorluk yaşadığından bihaberdim. Kart geldiğinde memoryler 105, hotspot 98, gpu 79 dereceydi.

Termal padleri ice dragonlarla değiştirdim. Memoryler için ise bakır pad satın aldım. Gpuda mx-6 kullandım. Değerler muazzam oldu. Gpu 79 > 68 dereceye, hotspot 98 > 81 dereceye, ve bakır mplaka ile memoryler 105 > 67 dereceye indirdim yük altında verileri. Bu değişimden sonra fanlarda 1800-1900 devirlere dönüş yapmıştı. Çok memnun kalmıştım.

Ama işte pump out olayı 4 ay sonra gpu ve hotspot değerleri yavaş yavaş eski değerlerine geri döndü. Memoryler hala buz gibi. O yüzden bir sonraki bakımda ptm7950 alarak pump out olayının da önüne geçip tertemiz saklayacağım kartı. Yurtdışı alışveriş sınırı her açıdan elimizi kolumuzu bağladı. Ülkede ptm 7950 muadili ürün mü varda almıyoruz? Neyse buralar uzun saçma konular.

Bu arada bir dönem bende 3080 de 0.9V uv yaparak kullandım. Ama gpu clock u sabit tutmuştum. Herhangi bir stabilite sorun yaşamamıştım.

• Khoradasein kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    99'da TNT 2 kullanmaya başlamıştım, Half-Life için paraya kıymıştık. :) GT 8800'den sonra nvidia azıtmaya başladı ve Ati/AMD'ye geçmiştim, halen AMD kullanıyorum; RTX 5080 24 GB veya 9080XT 24/32GB çıktığında ikisinden birine geçmeyi düşünüyorum.

ben de TNT ile GTA3 oynadığımı hatırlıyorum. kardeşimde de voodoo3 vardı işte yok sende dx bilmem ne yok kötü görünüyor. yok bende daha hızlı vs tartışması oluyordu ama daha komiği tomb raider 3 için birleşip voodoo2 almıştık. bizden gören kuzenler de almıştı sonra SLI yapmaya kalktık ama 8mb imiş bizdekiler 12mb bulabilmiştik. eskiden zevkliydi bu kart oyun işleri. şimdi de kart sistem alabiliyoruz ve güzel oyun da çıkıyor yok değil ama oturup da eskisi gibi oynayamıyoruz. vakit bulsak halimiz olmuyor. 5080/9080 seçiminde 24/32 değil de 9080 384bit gddr6 mı gelecek 960gb/sn olur yoksa 256bit gddr7 mi gelir yine 960gb/sn olur ama deli oc yapabilirsin vramlere. 9000 serisinin tek açığı bant genişliği zaten o yüzden amd ne kadar darbe vurmak istiyor kuzene o merak konusu bu iki ayrıma göre. 644gb/sn'den 960'a çıkarsa yine çok tehlikeli olur 9000 serisi ama pek oc olmaz vram 2800mhz olur o da böyle oluyor.

Sadece Nvidia kullanırken ilk kez 9070 xt veya 9070’e geçenler nedir durumunuz?

ha beni yanıltır bir de çipi büyütürlerse unut zaten 5080'i çünkü sap gibi sadece 24gb olarak gelecek ki gelmesi gerekendi zaten o yüzden değişik bir numarası olmaz 4080 4080s ayrımı kadar bile olmaz aynısı gelir. 9070 xt bile 5080'i geçebildi doom'da bir de daha iyi bant genişliği olan ve daha çok çekirdekli 9000 düşün kurtarmaz yani o 24gb 5080'i ama dediğim gibi o kadar da vurmak istemeyebilirler kuzene.Sadece Nvidia kullanırken ilk kez 9070 xt veya 9070’e geçenler nedir durumunuz?  UDNA'da işi bitti yalnız nvidia'nın seneye bu zamanlar çünkü adamlar bu sefer üst seviye hedefliyoruz demiş son çıkan az önce gördüğüm habere göre.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.