şimdi gençlerde bi heves.. herkes netflix de dizi izleyip ingilizce kasıyo. nolacak? yurtdışına gitcem.. iyi peki. şimdi gerçeklere gelelim. ingiltere yatırımcı vizesinde en az 2 milyon pound yani 40 milyon tl parası olan, tier 1 yatırımcı vizesiyle ingiltereye gidebiliyordu.ama artık o vize türü askıya alındı! ingiltere onu da kaldırdı. artık sabancının oğlu olsan seni almıyor.durum o.. ha diyceksin ki ben dil okuluyla onla bunla gitcem. çoğu ülke dil okuluyla gidene haftalık 20saatin üstünde çalışma izni vermiyor. ingiltere onu da vermiyo. uzun lafın kısası sizin ingilizce konuşulan bir ülkeye gidip ev almanız ve yaşınız 50olmadan evin borcunu bitirip düze çıkmanız bir hayal. yapacağınız en iyi şey kel alaka bir ülkeye giderek orada 40-50bin euro bitiktirip dönmek. yada yılları uzatırsan miktarı da uzatabilirsin tabi... zaten biçilen rol de o, kimisi şuan polonyada kimisi cezayir de kimisi portekiz de herkes dağılmış. işin sonu oraya gitti. greencard falan da hayal kadar uzak... sen adamın dilini yalayıp yutma seviyesinde de bilsen işin sonu şuna benzer bişey. ![]() This homeless Man Speaks better English than Most of Us needs job...!!! https://www.youtube.com/watch?v=sdDLXUSxjA0&feature=youtu.be< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 25 Haziran 2022; 9:56:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
sadece ingilizce ile çok zor

-
-
sadece ingilizce ile imkansız ne çok zoru. kim dedi zaten sana mümkün diye xd gençlerden ingilizce bilmeyen yok zaten artık, dünyanın ortak dili.
-
sadece türkiyede en az 10bin tane ingilizce öğretmeni vardır. ilk başta onlar giderdi ingiltereye amerikaya eğer çok basit olsaydı.. her ingilizce kasan rotayı ingiltereye dönderiyor. adamlar artık elinde Refused yazan mühür ile beklemedeler. bu ortamda bi de dil bilmeden gitmeye çalışanlar var...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 25 Haziran 2022; 10:18:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İngilizce öğretmenleri nasıl gitsin nereye gitsin ne ana dili olanlar ne de Avrupa ülkeleri meslek gözüyle bakmiyor öyle bölümlere. İsterseniz 3 dil bilin. Mesleğimizin uluslararası bir değeri yoksa ing öğretmenliği gibi imkansız gitmeniz
Dil amaç değil araç zaten. Mesleğin iyiyse gidersin benim akrabalarımın ikisi yurtdisinda yaşıyor,mühendisler
Geçen tercümanlık okuyan biri almanca öğrensem is bulurmuyum demiş.bulamazsın dediler çünkü ingilizce zaten yaygın Almanya'da. Suriyeliye İngilizceden Türkçeye çevirmek için ise almak gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wellmind -- 25 Haziran 2022; 11:22:4 >
Mesleğini iyi yaptıktan sonra istersen konuşmayı bilme yine de gidersin boş konu. Gençlerin çoğu biliyor ing demiş millet A2 ingilizceyi ingilizce sanıyor :)
İngiltere çok kötü çok aşırı kötü öyle böyle değil zaten gelip ne yapacaksınız %10 enflasyonla yaşanmıyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
++
-
sadece ingilizceyle olmaz. ingilizceyi muazzam bilgi kütüphanesine sahip interneti tarayıp kendinizi geliştirmek için kullanmalısınız. dil sadece bir araç. neredeyse her şeyin eğitimine ingilizce bilginiz ile ulaşabilirsiniz bugün internetten. tier 1 vizesi askıda ise tier 2 vizesi devam ediyor. yazılım, 3d modelleme, animasyon, oyun tasarımı gibi alanlarda kendinizi geliştirirseniz iş bulup tier 2 vizesi ile yurtdışına gidebilirsiniz. gidemeseniz bile fiverr gibi bir nimet mevcut günümüzde. açıp oradan dolar kazanırsınız. kendinizi ne kadar geliştirdiğinize kalmış gerisi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sadece ingilizce değil , iyi bir eğitim bile yeterli değil
sen iyi eğitim alıp gittiğini sanıyorsun , senden kat kat daha iyileri var yurtdışında. ayrıca bu insanların anadili ingilizce
yani rekabet etme şansınız çok düşük maalesef. gerçekler
-
sen fiverdan ne yapıyorsun hocam ilk defa senden duydum fikir çok değişik
-
Sadece İngilizce bildiği için İngiltere'ye gideceğini düşünen adam katıksız bir maldır. Lan hindistanın neredeyse tamamı ingilizce konuşuyor, ingilizce bir dünya dili. İngilizce bilmeyen adam hayata ekside başlar ancak ingilizce bilmesi onu artıya değil nötr'e çıkarır.
giden her türlü gidiyor
benim gibiler de sürünmeye devam ediyor
-
hocam şu an bir şey yapamıyorum ama hazırlık sonuna doğru inşallah kendi şirketimi kurup 3d modelleme üzerine çalışmalar yapacağım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Olay ingilizce degil, gidip dukkan isletmeyeceksen esnaf olmayacaksan yapacagin ise yatkinsan buyuk firmalarda sadece ingilizce kullanarak calisabilirsin. Uluslararasi firmalarinin yazismalari hep ingilizcedir sadece. Adam seni oranin yerel dilini bilmiyor diye elemez yani.
Ama ingilizceyi gec firmaya ne verebiliyorsun? Cogu yabanci eleman benim kadar bile yerel dili bilmiyor burda ki ben de ilk basta hic bilmiyordum, ne sosyal iliskilerde ne is olarak ne okulda bi eksigini gormedim. Ama tabi ki yerel dili ogrenmek de lazim diye ogrendim sonradan ama onemli olan firmanin ihtiyac duyacagi biri olmak isi alirsin o zaman.
-
İngilizce ogrenmekte birsey yok artik, herkes biliyor zaten baskalari da demis. Dil ogrendim yurtdisina kapagi attim imkansiz oyle birsey.
İngilizceyi sirf bu sebepten kafaya koyup kendimi yabanci kaynaklari kullanmaya zorlayarak ogrenmistim. Aradigin bir sorunla ilgili Turkce kaynak olmadigindan basladim, herkesin bilmesi gerek bu yuzden. Sonsuz sayida kaynagin onu aciliyor yeni bir dil ogrenince.
gerçekten öyle. konu sahibi ağır cahil.
-
ingilizce bilen birisi,
çeviri yapıp para kazanır.
ingilizce kurslarında öğretmenlik yapabilir.
özel okullarda çalışabilir.
yurtdışı ticaret yapan firmalarda yazışma ve telefon trafiğini yönetebilir.
yabancı kitapları türkçeye çevirebilir.
tercümanlık yapabilir.
turist rehberliği yapabilir.
resepsiyonistlik yapabilir.
beyaz yakalı işlerde daha fazla maaş alır.
işle alakalı yabancı yayınları takip edip, daha güncel bilgilere ulaşabilir.
yabancı dil tazminatı ile memur daha fazla maaş alır.
şimdilik aklıma gelenler bunlar. :)
dil bilen ve bunu paraya dönüştüren adam her türlü köşeyi döner. yukarıdaki videodaki homeless videosundaki abi, aklını kullanıp doğu asya ülkelerine gitse, akıcı ingilizcesiyle bir sürü okuldan teklif alır. siz bilmiyorsunuz ama çin gibi doğu ve güney asyadaki birçok ülke akıcı ingilizce bilen adam arıyor. bize gelse "native spaker" olarak istediği özel okulda dolarla maaş alır. :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rusca_kitap -- 28 Haziran 2022; 23:50:33 >
En Beğenilen Yanıtlar

Mesleğini iyi yaptıktan sonra istersen konuşmayı bilme yine de gidersin boş konu. Gençlerin çoğu biliyor ing demiş millet A2 ingilizceyi ingilizce sanıyor :)
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X