Şimdi Ara

Saçma Sapan Bir Problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Saçma Sapan Bir Problem
    Saçma Sapan Bir Problem
    Saçma Sapan Bir Problem
    Saçma Sapan Bir Problem

    Herkese merhabalar. Neta 6400 uydu alıcım var ve yaklaşık 9 yıldır kullanıyorum. Ancak geçenlerde kumandası kararsız şekilde çalışmaya başladı.

    Problemin kumanda kaynaklı olmadığından eminim çünkü hem yeni kumanda, hem de xiaomi telefonu kumanda olarak kullanarak denedim.

    Servis uydunun florasan ışıklardan etkilenebileceğini söyledi. Forumda alıcı gözü seyyar başka bir model için de alıcı gözü yer değiştirmenin çözüm olduğunu okudum. Bunu düşünerek hem gündüz, hem gece, hem başka odadaki televizyonda, hem izlediğim odada, hatta üstte yazdığım gibi xioami telefon ile de denedim ancak o durumda dahi uydu birkaç işlemeden sonra işlememeye başlıyor. Zaten problem ışıklardan kaynaklı olsa aylardır kullandığım bu odada en başından beri çalışmazdı.


    Ben her ihtimale karşı uydu alıcının ön panelini söküp panelsiz olarak, hatta alıcı sensörü biraz da öne eğerek dahi denedim ancak durum aynı.


    Gelelim bu sinir bozucu problemin detaylarına. Uydu bazen 30-40 defaya kadar basılan her bir tuşa tepki veriyor. Sonra bir bakıyorum tepkisiz kalıyor. Sonra uydu üzerindeki manuel kanal artırma-azaltma tuşuna basıyorum, manuel tuş üzerinden de, mesela yukarı kanal artırma tuşuna rahat tepki verirken, kanal azaltma tuşuna kimi zaman kolay, kimi zaman zor tepki veriyor. Bazen her iki tuşa da zor tepki veriyor. Sonra tekrar kumanda ile deniyorum, 2-3 kez kanal değiştirmeye tepki veriyorsa, sonra yine tepkisiz kalıyor. Anlayacağınız problem uydunun kendisinde.


    Uydu çalışmaya başladığı zaman önceden de cızırtı yapardı, ancak sanki son zamanlarda biraz daha fazla gibi. Uydunun içini açtım, devre kartının altına bakmadım ancak üstten baktığım kadarıyla 1-2 kondensatörde şişme var. Elektrik/elektronik bilgim fazla olmadığı için de elimle dokunmak istemedim. Kondensatörler böyle bir probleme sebep olabilir mi yoksa işlemci ile alakalı bir durum mudur?


    Uyduyu hem kanal geçişlerinden hem de görüntü kalitesinden dolayı seviyorum. Bir de sizin yardımınızla kendim tamir edersem onun vereceği keyif olacak. Yardımcı olursanız sevinirim.


    Yazdığım gibi çok fazla elektronik bilgim yok ancak görebildiğim kadarıyla resimleri paylaşıyorum.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.